Téma: dráždivý močový mechúr
Dobrý deň pán RNG. Pol roka čítam na Vašich fórach a skúsim poprosiť o radu. Po piatich zápaloch močových ciest mi zostalo nutkanie na močenie. Cítila som to už po prvom zápale pri bicyklovaní a postupne sa to zhoršovalo, teraz to cítim už pri akomkoľvek pohybe, chôdzi a niekedy aj v kľude. Všetko so všetkým súvisí preto popíšem, čo tomu predchádzalo. Na tvári sa mi tvorili hrčky a bolestivé hrče, trvalo týždne, než sa hnis dostal na povrch a potom sa dlho tvoril a vytekal. Liečili ma ATB v 2, alebo 3 pulzoch (ATB na 10dní, 3týždne prestávka a zasa ATB na 10dní). Všetko sa pekne zahojilo, a 4 -5 mesiacov bol kľud, postupne sa čas medzi recidívami znížil na 2 mesiace. Potom mi robili náročný zákrok na zubnom, t.j. ďalšie ATB a prvý zápal močových ciest liečený ATB. Tu to už telo nezvládlo a skončila som s hnačkami na infúziách kvôli črevnej dismikróbii.
Od tohto obdobia som brala ATB už len na akútne zápaly močových ciest, a začala som chodiť na imunológiu. Pleť sa trocha ukľudnila, nastalo obdobie opakujúcich sa IMC.
Posledné mesiace ma trápi taktiež endometrióza, diagnostikovali mi ju pred 10 rokmi, laparoskopisky vypálili ložiská, na 3 mesiace ma uviedli do umelého prechodu .. a skutočne pomohlo.
Momentálne som 3 mesiace po poslednom zápale močových ciest, posledné 2 mesiace hnisavé ložiská po celej tvári. Od lekárov užívam len liek Betmiga na dráždivý močový mechúr.
Podľa toho čo čítam na Vašom fóre začala som užívať na endometriózu: Pancreatin, YAM, DIM. Po 3 týždňoch užívania zatiaľ necítim výraznejšiu úľavu tlakov na pravej strane brucha, ale za posledné dni sa mi prestali tvoriť hrčky na tvári a hnisajúce ložiská začali zasychať. Samozrejme užívam probiotiká a mikrovlákninu.
Najviac ma trápi takmer stále prítomné nutkanie na močenie, som z toho unavená, nešťastná ... a už aj riadne vystresovaná. Sv.