1

Téma: dráždivý močový mechúr

Dobrý deň pán RNG. Pol roka čítam na Vašich fórach a skúsim poprosiť o radu. Po piatich zápaloch močových ciest mi zostalo nutkanie na močenie. Cítila som to už po prvom zápale pri bicyklovaní a postupne sa to zhoršovalo, teraz to cítim už pri akomkoľvek pohybe, chôdzi a niekedy aj v kľude. Všetko so všetkým súvisí preto popíšem, čo tomu predchádzalo. Na tvári sa mi tvorili hrčky a bolestivé hrče, trvalo týždne, než sa hnis dostal na povrch a potom sa dlho tvoril a vytekal. Liečili ma ATB v 2, alebo 3 pulzoch (ATB na 10dní, 3týždne prestávka a zasa ATB na 10dní). Všetko sa pekne zahojilo, a 4 -5 mesiacov bol kľud, postupne sa čas medzi recidívami znížil na 2 mesiace. Potom mi robili náročný zákrok na zubnom, t.j. ďalšie ATB a prvý zápal močových ciest liečený ATB. Tu to už telo nezvládlo a skončila som s hnačkami na infúziách kvôli črevnej dismikróbii.
Od tohto obdobia som brala ATB už len na akútne zápaly močových ciest, a začala som chodiť na imunológiu. Pleť sa trocha ukľudnila, nastalo obdobie opakujúcich sa IMC.
Posledné mesiace ma trápi taktiež endometrióza, diagnostikovali mi ju pred 10 rokmi, laparoskopisky vypálili ložiská, na 3 mesiace ma uviedli do umelého prechodu .. a skutočne pomohlo.
Momentálne som 3 mesiace po poslednom zápale močových ciest, posledné 2 mesiace hnisavé ložiská po celej tvári. Od lekárov užívam len liek Betmiga na dráždivý močový mechúr.
Podľa toho čo čítam na Vašom fóre začala som užívať na endometriózu: Pancreatin, YAM, DIM. Po 3 týždňoch užívania zatiaľ necítim výraznejšiu úľavu tlakov na pravej strane brucha, ale za posledné dni sa mi prestali tvoriť hrčky na tvári a hnisajúce ložiská začali zasychať.  Samozrejme užívam probiotiká a mikrovlákninu.
Najviac ma trápi takmer stále prítomné nutkanie na močenie, som z toho unavená, nešťastná ...  a už aj riadne vystresovaná. Sv.



2

Re: dráždivý močový mechúr

Nuz radil by som ti pouzivat na zapaly mechura Berberine(2 x 1 gram) a curcuminoidy, pripadne aj roztok citricidalu.
http://eu.iherb.com/Jarrow-Formulas-Cur … Caps/49382
3 X 2 TABLETKY.
ATB nie su casto spravny liek, pretoze podporuju rozne kvasne kultury, plesne, mykoplazmy a potlacanu nasu obranu proti nim, probiotika. Tj potlacia nam az 70% obrany, co samozrejme znamema, ze sa z kandidy albicans a plesni  mozu tvorit hnisave vyrazky a acne a zaroven tvorit karcinogenne vylucky, co je ovela vaznejsie.



3

Re: dráždivý močový mechúr

Ďakujem za rýchlu odpoveď, našťastie sa dá už objednať aj na Slovensku, bude to rýchlejšie.
Otázku mám k Citricidalu, ten som skúšala užívať pri protikandidovej diéte, nie som schopná ho piť (60kvapiek na liter), je to tak horké. Jediné čo som zvládla nakvapkať si ho do aróniovej štavy bez cukru samozrejme, ktorá je tiež mierne horká, ale aspoň som necítila citricidal, prepracovala som sa na maximálne množstvo 20kapiek za celý deň. Má to význam?



4

Re: dráždivý močový mechúr

Citricidal, teda ten pravy, 60%, co ma quaternialne zluceniny jasne napisane na flasi, odporucam pouzivat 35 kvapiek na liter vody a postupne po malych glgoch pit cely den.

Ale hlavne pri candide je bezsacharidova dieta, oreganovy olej a kokosak, pripadne enzym candex a samozrejme hromadu mikrovlaknin a kvalitne probiotika, tj take, co su kyselinovo a tepelne odplne, aby sa dostali do criev za ziva.



5

Re: dráždivý močový mechúr

Dobry den, hlasim sa opat po par tyzdnoch a chcem Vas poprosit o dalsiu radu a usmernenie.
Zacala som uzivat Berberin a Curcuminoidy podla Vasho odporucania. Mam ale problem so zaludkom po tyzdni uzivania mi bolo v poobednajsich hodinach a vecer tazko. Vysadila som Curcuminoidy a uzivala len Berberin, ale po par dnoch opat tie iste príznaky, je mi tazko, grga sa mi, predychavam. Citala som na fore, ze mozu byt zaludocne problemy a odporucate nahradit tekutym: Berberin HCl ... ale ten sa mi nepodarilo nikde najst. Mozem poprosit o link? Co uzivam Berberin, aj ked je to s problémami ... a vecer je mi tazko, ze neuzijem vecernu davku .... ustupilo mi palenie .... prebiehali mi mocovou trubicou ohne - kratke a intenzivne, nutkanie na mocenie je tiez menej vyrazne. Uz som uzivala a skusala viacero bylinkových extraktov bez efektu, konecne po roku a pol citim ulavu .... len ten zaludok. Poradite mi ako mam postupovat dalej? Dakujem.



6

Re: dráždivý močový mechúr

Pouzivaj aspon polovicnu davku
Grga sa od nedostaku kyselin v zaludku