Téma: Zmena chuti a čuchu
Dobrý deň RNG,
Neviem do ktorej témy presne adresovať môj príspevok, každopádne chcel by som sa spýtať na Váš názor/radu.
Zhruba v decembri som prekonal dosť dlhú angínu. asi mesiac som mal bez kvapiek nonstop zapchatý nos,sprevádzaný hlienmi stekajúcimi do hrdla a stratou čuchu a chuti. Nasadil som NAC, Oregano,citricidal,kokosovy olej - davkovanie a značky podľa Vašich odporučení. Liečba trvala asi mesiac pričom na posledné 2 týždne som zaradil aj bezsacharidovú diétu. Stav sa výrazne zlepšil, upchatý nos už nemám,hlieny taktiež ak aj hej tak v minimálnej miere, v podstate ak sa nato nesústredím ani to neregistrujem. Problém nastal v tom, že zhruba počas posledných 2 týždnov liečby došlo u mňa k výraznej zmene chuti aj čuchu. Všetky zápachy, či vône cítim skreslene, mam pocit, že niektoré druhy zápachov takmer vôbec. Chuť je natom o niečo lepšie, ale taktiež sa nájdu jedlá/nápoje, ktoré nechutia akoby mali. S týmto je spojená takmer stála pachuť, ktorú pociťujem najmä po prebudení sprevádzanú aj so zápachom v nose. Som však takmer presvedčený že zápach nieje z okolitého prostredia ale vzniká v nose. Zápach a pachut sa zmierni po prvom jedle. Trvá to už zhruba 2 mesiace a neviem, čo si mám o tom myslieť, či sa mi po tej dlhej nádche nejak poškodili chuťové a čuchove receptory, alebo či mám hladať príčinu niekde inde. Ďakujem pekne za odpoveď
Naposledy upravil: matko1 (2016-02-25 18:31:59)