51

Re: Tromby

boogeyman, ako si na tom ? Nattoenzym zabral, alebo zapal pomaly prechadza tak ci tak ?

52

Nemozem sa vyjadrit-este je priskoro, ale, ked sa nieco zmeni budem vas o tom informovat.

53

takze stale sa zvijas v bolestiach, ked sa chces postavit a chodit ...

54

Presne tak...ale vzhladom na moj stav je to pochopitelne, ale ak som uz napisal o tom potom.

55

bogeyman, dnes je uz stvrty den odvtedy, ked si zacal pisat o zrazeninach v nohach, to uz malo byt davno rozpustene!!!
Aj sa s mojimi relativne malymi davkami fibrinolytickej nattokinazy branymi ustne(4x4000FU som mal za jeden den cievu v clenku  volnu.Chodidlo hned dostalo z fialovej peknu ruzovu farbu

56

rng, rozdiel bol asi ten, ze ty si to vcas podchytil a stale si mal aspon tou cievou slaby prietok, co umoznilo Nattoenzymom priamo obmyvat tromby a rychlo ich rozpustat.
Ina vec je, ked sa cieva zablokuje na sestdesiatich centimetroch uplne (ako bolo u mna) a krv sa akurat dostava len ku konecnemu trombovemu stuplu, aj to necirkujuje okolo neho a neprudi, takze natto sa tam dostane tazko... Za par dni sa vytvoril nahradne cievy a povodna ostava navzdy nefunkcna.

57

Je rozdiel, ked mas nejaku malu cievu v clenku upchatu a je rozdiel, ked mas tromboflebitidu a nasledne flebotrombozu 1 z najhlavejsich zil v nohe. To su uz ine stavy...Riziko plucnej embolie je obrovske...

58

Jedine, co na to mozem povedat je, ze to clovek nesmie nechat dojst tak daleko, ved predsa lekari na merani zrazanlivosti krvi to museli poznat uz davno a pouzit nieco, aby to korigovali a predisli tazsim nasledkom.
Ja tu len naznacujem, ze existuju aj prirodne doplnky, brane oralne na tu korekciu, nemusia to byt lieky, ktore maju aj skodlive ucinky. Ak sa ti podari tymito prostriedkami dostastocne znizit zrazanlivost krvi, tak sa ani v plucach nemozu vytvorit zrazeniny, pripadne ked sa ti inde v tele(v nohe) uvolni kusok a dostane do pluc, mas podstatne lepsiu sancu ho rozbit fibrinolytickymi enzymami v krvi pri vyssich davkach z doplnenia.
Ako som uz povedal, nattokinaza zaroven zvysuje hladinu telesneho enzymu plazminu v krvi, to bolo experimentalne namerane
. Ci uz je to stimulacia jeho vytvaranie alebo zachovanie vyssej hladiny(nespotrebuje sa) pretoze iny fybriolyticky enzym pomaha, to nevieme zatial.
V kazdom pripade, nema na vyber a zrejme budes musiet nieco brat , pokial by sa ti v tele nieco neregenerovalo, co je sice mozne, ale dost nepravdepodobne co sa tyka tejto patalie so zrazanlivostou, najma u stredoeuropanov, kde je to u mnohych aj dedicna predispozicia. U tych je korekcia teda nutna a podla moznosti musi byt prevadzana niecim neskodnym, lebo u nich je to potrebne korigovat/napravovat celuy zivot, tj volba liekov s akymikolvek skodlivymi postrannymi nasledkami je zla, pokial su v prirode prostriedky bez skodlivych nasledkov, aj ked brane velmi dlhodobo, ako napr to smradlave  natto (kvasena soja kulturou bacillus subtilis=natto), ktore jedia japonci cely zivot uz starocia.

59

no u mna tiez vtedy zlyhala hlavna zila ... az tak, ze ma chceli okamzite operovat a dat mi do zily sitko. Prave na zachytenie trombu, kedze islo o hlavnu zilu a pred tyzdnom im udajne umrel pacient pri enzymatickom rozpustani do zily a tak boli velmi opatrni...

60

Nuz ja si myslim ze pri ustnom podani fibrinolytickych enzymov sa skor postupne tromba "odmyva, nez by sa cela odrazu uvolnila.To len lekari riesia situaciu podanim obrovskej davky fibrinolytickych/trombolytickych enzymov rovno do postihnutej zily a potom maju problem odrazu uvolnenia privelkej zrazeniny. Ja som za miernejsie postupne metody alebo lepsie skor za udrzbu skor, nez sa objavi velky problem.
No a skor ci neskor sa s problemom rozpustenia tromby a zastavenia vytvarania novych tak ci tak musis vyrovnat, inac nemas dlhu buducnost pred sebou.Ak je ta tromba a cerla cast zapchatej cievy zivotu nebezpecna, este stale sa da vybrat, tak ako vyberaju cele krcove zily.
Ale principialne sa tomu ma predist.
Situacia je podobna napr tomu, ked sa pozeras a davas si pozor aby ta nepreslo auto, co je lepsie, nez si nedavat pozor, utrpet uraz a spoliehat sa na to, ze ta lekari pozosivaju  a daju do povodneho stavu, co je dost nepravdepodobne.

Naposledy upravil: RNG (2010-10-29 15:25:08)

61

Kolko minut po rannom uziti Nattokinazy by som nemal nic jest, aby som dosiahol ziadany efekt precistovania v krvnom systeme ?
Pokial to o 20 minut zajem jedlom, sposobi mi Nattoenzym stiepenie proteinov v uzitom jedle a tak straca zelany ucinok, alebo aj tak ide do krvi a posobi skoro rovnako ako nalacno ?

62

Vsetky enzymi na cistenie tela sa musia brat na prazdny zaludok 1.5 hodiny pred jedlom, inac sa ich ucinnost vycerpa stiepenim jedla.
Kedze nattokinaza je specialny enzym rozpustajuci ciastocne bielkoviny na krvnych platnickach, jedine jedlo, co ho nezneutralizuje musi byt bez bielkovin, takze asi ovocia sa s tym moju jest, mozno aj zeleniny, ale nic ine.

63

Chcem brat skalu enzymov, aj ked beriem warfarin, a to na rozpustanie kde akych starsich veci, jednak na zvysenie imunity a taktiez na odlupnutu sietnicu, kde sa predpoklada, ze ide odlupnutie bez roztrhnutia a ide vlastne o bublinku naplnenu tekutinou ... takze nejake enzymy na vstrebanie a splasnutie, co mi aj lekar neoficialne mimo spravy odporucil.
Odporucil mi Wobenzym, no viem, ze je mnoho lacnejsich pripravkou a ze wobenzym je skor novinka a nema podobnu znackovu konkurenciu medzi ludom a lekarmi.
Preto by som chcel okrem Nattokinazy a Bromelainu brat rano nalacno toho viac.

Pozrel som si zlozenie wobenzymu :

Pancreatinum 100 mg
Trypsinum 24 mg
Chymotrypsínum 1 mg
Bromelaina 45 mg
Papainum 60 mg
Lipasum 10 mg
Amylasum 10 mg
Rutosidum trihydricum 50 mg

a chcem vediet, ktory z tychto pripravkov by som si mal kupit a kolko by som ho mal uzivat rano nalacno,
resp. ci mozem aj pred spanim dve hodiny po jedle ? (staci 2 hodiny ?)

Vytipoval som si tieto :
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ve … 19125?at=0
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Pa … /6199?at=0
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … ps/12?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-Plant-En … s/726?at=0
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … /9941?at=0

Je to velmi tazke porovnavat, lebo kazdy ich kvantifikuje bud v miligramoch alebo Units, ale tie jednotky sa casto lisia dokonca u toho isteho enzymu a to ani nehovorim u inych ...

RNG, poprosim Ta, vyjadri sa mi, ktory, alebo ktroe 2-3 druhy by som mohol kobinovat a tak isto k tomu davkovaniu.
Dakujem

64

Nuz tie prve tri a posledny su v zrovnani so starym Wobenzymom 10 az 20 krat tak silne. Len na porovnanie 100 mg pancreatinu(nekoncentrovane) ma ucinnost 6000 HUT proteazy na 100 mg. Vacsina novych enzynmaticktych zmesi ma koncentrovany pancreatine 4:1 az 6:1 a ine zdroje proteolytickych enzymov, pozri napr na posledny uvedeny, kde mas aktivitu 35 000 + 62 000 HUT len samotnej proteazy a to nie zivocisnej, ale bakterialnej a fungalnej, ktore su voci zaludocnym kyselinam extra odolne, co pancreatine(zivocisny enzym z kravskeho zaludka) velmi nie je.
Zialbohu lekarom trvalo vyse 35 rokov, kym zareagovali na prvy enzymaticky prostriedok na trhu, Wobenzyme, ktory je dnes seredne zaostaly.
Vyvoj v doplnkoch pokracuje rychlostou skoro elektroniky, a kupil by si si 35 rokov staru elektroniku alebo pocitac?
Nuz co sa da robit, aspon ze uz nie su ti lekari proti doplnkom, aj to je od nich pokrok....

Este raz, warfarin len riedi krv , rozhodne nerozpusta ziadne zrazeniny a fibriny, nema ziadnu fibrinolyticku hodnotu.
Krv riedi tym, ze pri vzniku platniciek v kostnej dreni vznikaju nelepkave platnicky, kompletne nelepkave, tj mozes dostat krvacavost.
Fibrinolyticke enzymy dovolia vytvaranie lepkavych platniciek,lebo nemenia procesy v kostnej dreni, len pocas cirkulacie ich spravia menej lepkave, ale nemozes pri nich dostat krvacavost ani pri absurdne vysokych davkach, ake su napr v tomto
http://www.detoxinternational.com/%28S% … eSupport=1

(teda ked nepouzivas zaroven warfarin alebo coumadine)

Naposledy upravil: RNG (2010-11-08 03:07:27)

65

a ked som na warfarine, uskodi mi jedna davka kazde rano ?
Moj zamysel bol skusat to cca 3 mesiace a ak to nezaberie, tak to s enzymami vzdam

66

Nemam sajnu, nakolko ti warfarin riedi krv a keby si dostal z neho krvacavost popri brani fibrinolytickych enzymoch, lekar by oznacil nie warfarin za pricinu, ale neskodny enzym.

Inac ja sa nechcem miesat farmaceutom do ich pola, len sem chcem priniest vedomosti roznych lekarov o prirodnych doplnkoch na riesenie propblemov, na ktore oni pouzivaju skodlive patentovane chemikalie.
Ja osobne by som ziadnu chemikaliu nebral a potom by som nemusel riesit problem, co to urobi v kombinacii s prirodnymi potravinovymi doplnkami.

Ale ako som povedal, je to na tebe, ktorym lekarom chces doverovat.

"Na dvoch stolickach sa neda sedet, lebo sa mozes ocitnut na zemi" hovori stare slovenske porekadlo.

67

Ale aj ked ten Warfarín (4-hydroxy-3-(3-oxo-1-phenylbutyl)coumarin) je v prírode voľne sa vyskytujúca látka, ktorá je obsiahnutá v rastline Komonica biela (Melilotus alba) a nejedná sa tedy o syntetiku.
No a samozrejme ma svoje rizika ...

68

V prirode je aj hadi jed aj botulotoxin aj nekrotizujuce jedy pavukov.

Coumarin sa sice v prirode nachadza, ale to neznamena ze je nevinny a neskodny.

Warfarin naviac ale nie je coumarin, ale coumadin, tj chemikalia, patentovana v roku 1941 ako otrava na potkany, ktora u nich vyvolala krvacavost.Ta blizka gramatika je na oklamanie zakaznikov.
(Podobne je to napr u salicile a prirodnom salicine.)

V roku 1948 bol zavedeny dicoumarol a podla vyskumu na Wisconsin Alumni Research Foundation =Warf-arin sa zacal pokusne pouzivat na riedenie krvi v roku 1954

Podstata kazdeho patentu je, ze prihlasovatel musi dokazat svoju prioritu, tj ze latka toho druhu a zlozenia nikdy pred tym neexistovala a ze on ju prvy na svete vytvoril.
Odmena za to je 16 rokov ochrany, ze ju nikto iny nemoze vyrabat a predavat len ten, koho on sam urci.

Tak aby si chapal, beries povodne jed na potkany, rozhodne nic prirodne a ma to privela skodlivych ucinkov a pochybne uzitocne ucinky, kedze to nie je schopne ani rozbit fibriny a krvne zrazeniny.To rozhodne nepatri medzi potravinove doplnky, ani neskodne prirodne latky.
Je to skodlivy chemicky liek.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-10 16:51:16)

69

no a navyse som cital, ze warfarin pri celozivotnom uzivani sposobuje u 60 % osteoporozu, najma u muzov, prave kvoli tomu vitaminu K, ktory je potrebny pri zabudovani mineralov do kosti.

70

Ano, aj to je jeden z skodlivych nasledkov tejto chemikalie.

71

Ako dlho posobi ranajsich 2000 FU Nattokinazy co sa tyka prevencie pred vznikom trombu ?
Resp. sekundarny ucinok je taktiez cez pecet a trva aj 24-48 hodin, co sa tyka toho plazminu ?

Lebo vecer uz prazdny zaludok nemam a neda sa to ani nijako ovplyvnit...

72

Ucinnost uvadzaju okolo 8 hodin. Za viac by som nerucil, aj ked zrejme krv okamzite nezhustne.

73

no tak to by bola prevencia tazka, kedze stale clovek nieco konzumuje a nema prazdny zaludok ...

boogeyman : ako si dopadol, zijes ?

Naposledy upravil: petela (2010-11-17 15:11:35)

74

Ja si myslim ze vacsine ludi s hustou krvou postaci raz denne zobrat 2000 FU, ako mi to potrvrdilo zopar ludi, ktori zo strachom zacali brat nattokinazu miesto warfarinu a mali ovela lepsie skusky zrazanlivosti(najma INR), nez pred tym. To sa da vidiet za menej nez tyzden a zlepsuje sa to casom.
Samozrejme je to individualne a niektori potrebuju viac, ale to sa da lahko zistit prave tymi krvnymi testami na zrazanlivost.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-17 15:40:33)

75

no len ked odmietnem liecbu, ktoru mi dava lekar, nemam viac co v jeho ambulancii robit .... takze nebude mozne nic v krvi u nho sledovat.
A parameter INR sa po vysadeni warfarinu vrati z hodnoty 3 naspat na povodu hodnotu cca 1  (0,95-1,05), nakolko to nattokinaza udajne neovplyvnuje, neposobi na protrombinovy cas, quick.

Naposledy upravil: petela (2010-11-17 18:55:45)

76

Nuz ja neviem detaily, ale ti, co som spomenul maju dobre testy krvi napriek pochybnostiam haematologov a predtym ich mali zle aj napriek warfarinu a chceli im zvysovat davky.

77

Zijem, zijem.  Momentalne som ok-chodim a noha mi uz odpuchla...

78

boogeyman a ako dlho si bol v nemocnici ?
A aku prevenciu zvolis do buduceho zivota ?

79

Ja som nebol v nemocnici...2 tyzdne som uzival heparin a teraz som uz niekolko dni na nattokinaze a serrapeptaze a je to ok. A planujem v uzivani tychto enzymov pokracovat co najdlhsie.

80

OK. Nezabudni sa dat kontrolovat, aby si vyvratil tie rozne umelo rozsirovane chyry okolo neucinnosti enzymov na kontrolu zrazania/hustoty krvi.
Inac tie rozne testy su dost umele, naozajstne dolezite je aby sa krv nezrazala v cievach a aby sa zrazala pri krvacani a prudila lahko a dostatocne rychlo

81

Ked som prechadzal z heparinu na enzymy tak som pre istotu, aby nahodou nenastali nejake neziaduce ucinky enzymov s heparinom nebral 1 den enzymy a opuchla mi zase noha. Na druhy den som zacal s davkou 2x4000 FU nattokinazy a 2x80 000  IU serrapeptazy a uz na druhy den opuch zmizol. Uz mi viac dokazov netreba...

82

zaujímavý článok pre tých, ktorí nemôžu brať warfarin :
http://www.newsmaxhealth.com/health_sto … ode=B21E-1

83

Nie si jediny, poznali to snad uz statisice ludi na svete a predsa kazdy pod tlakom sirenej propagandy zavaha. Aj sa som dlho vahal a obaval sa krvacavosti co samozrejme sa nestalo a zrejme nestane ani pri megadavkach tychto enzymov.
Momentalne som presiel na iny prostriedok, ktory okrem inych uzitocnych veci v tele aj riedi krv a na fibrionolyticke vlastnosti, na trhu je pod menom Seanol, nachadza sa napr vo vyrobkoch ako FibroBoost(Nutricology)
Je dobry ako protizapalovy prostriedok, zvysuje imunitu, je protirakovinny atd. Je to vytazok z morskych rastlin(eclonia cava).Zatial je pomerne drahy ale dufam, ze jeho cena pojde postupne dole, kedze sa jedna o beznu morsku "burinu"

84

Farmacia stale vymysla nove chemikalie, ktore chcu patentovane, predavat za drahe peniaze a vzdy ich opisuju v superlativoch. Tieto sa ale velmi rychlo rozplynu, ked sa tie lieky dostanu do masoveho pouzivania a zjavi sa 1-2 stranky roznych skodlivych postrannych ucinkov, kumulativneho zamorenia tela.
S doplnkami ten problem nie je, lebo keby sa podarilo dokazat co len par pripadov poskodenia, FDA by ten doplnok okamzite zakazala a stiahla z trhu.

85

Cital som dnes clanky on nejakych US doktorov. ze proti upchavaniu arterii odporucaju denne az 1600 IU vitaminu E dlhodobo, co je v tychto mnozstvach aj vhodne napriklad pri HBV.
Myslis, ze su to bezpecne davky aj cely zivot ?

86

Nemyslim ze tak velke davky su bezpecne. Vyskumy boli robene napospol s davkami od 100 do 400 IU, zriedkavo aj 800 IU.
Pokial neuvidim solidny vyskum z viacerych nezavislych miest na tak vysoke davky, tak by som to neskusal osobne.
Vitamin E je tukorozpustny a hromadi  sa v tele.

87

RNG, davas velku prioritu po tromboze chelaciu kationov s EDTA, cim by sa mali viac spriechodnit cievy ?
Samozrejme okrem lecitinu, obcas enzymov nalacno a metylovych skupin vitaminov B.
Co este urobit pred teoreticktm vysadenim warfarinu sodneho ?
Denne cajovu lyzicku rybieho oleja, vitaminy, ktore odporucas vsetkym, nejake flavonoidy .. a co este ta napada ?

boogeyman a ty si ako na tom .. .co beries alebo co planujes konzumovat zbytok zivota ?
A pisal si, ze si dostaval heparin a nebol si v nemocnici .. to uz ako ? chodil si si davat pichat fraxiparin do ambulancie ?

Naposledy upravil: petela (2011-02-16 19:27:21)

88

Tromboza je nasledok prilis lepkavych krvnych platniciek, co je systematicky problem tela(dedicny) a nazyva sa Stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi" tj aspon tu medzi niektorymi haematologami, co sa zaoberaju hlbsie so zrazanlivostou.
Samozrejme ze cim cistejsie a priechodnejsie cievy, tym lahsie sa znesu obcasne zrazeniny.
Ale ti, co ich mali by mali systematicky proti tomu bojovat, lebo sa im to kedykolvek moze zopakovat. Minimum odporucam brat aspon rybaci olej a aspon mensiu davku fibrinolytickych enzymov ako doplnok k nedostatocne vyrabanemu telesnemu enzymu, plazminu, ktory ma funkciu rozbijat krvne zrazeniny a fibriny.
Tym sa zaroven aj ciastocne zriedi krv a zlepsi celkove cirkulacia a dokonca zlepsi priestup kyslika z krvi do okoliteho tkaniva.
Na stastie doplnky potravin sa daju bez problemov brat cely zivot, nie ako synteticke lieky, ktore po dlhsom case-rokoch brania- cloveka mozu dorazit roznymi skodlivymi bocnymi ucinkami a zamorenim.

89

ale zrejme treba aj neustale likvidovat privysoky homocystein - vitaminy B a ako som dnes cital, taj aj magnezium..., aby boli steny ciev hladsie .?.

90

Homocystein je produkt travenia a telo sa ho zbavuje procesom metylacie. Na to potrebuje najma vitaminy B-6, B9 a B-12. Uz len to je dostatocny dovod na doplnok tychto, aby sa homocysteinom zdrsnene steny ciev nestali zberacom vsetkych lepkavejsich latok, tj tukov a tukovobielkovinnych latok, ktore pri dlhsom pobyte tam oxiduju a tvrdnu, Tj ked obsahuju nenasytene kyseliny, lebo nasytene nie su vysychave=tvrdnuce.
Cast usadenin su aj mineralove, ale aj tie sa na hladkych stenach neudrzia, musia byt zdrsnene alebo uz pokryte lepkavymi nanosami.

Musime vzdy brat na javo fakt, ze vyse polovice ludi zomiera na nasledky zapchatych ciev, kde usadeniny a zrazeniny su hlavna pricina. A ked to neadresujes aktivne, stanes sa castou neprijemnej statistiky.

Inac proti oxidacii nanosov a tiez na spruznenie ciev je dobre brat hodne roznych antioxidantov. A samozterjme limitovat alebo kompletne sa vyhnut vsetkym znicenym tukom, kde mnohe nenasytene(hlavne rastlinne) po zahriati na vysoke teploty(aktivacia) rapidne polymerizuju a oxiduju

91

Svoj stav by som nazval stabilizovany, ale nie idealny. Idealny bude az ked si zahojim crevo, v dosledku, ktoreho sa mi vytvorila zrazenina. Beriem nattokinazu, serrapeptazu, krill olej, vitamin D-3 a kopu dalsich doplnkov. Heparin som si pichal doma sam preto lebo nattokinaza a serrapeptaza este neprisli a tyzden bez enzymov...Moj stav sa len zhorsoval a v nemocnici by mi aj tak len pichali heparin a nic ine by so mnou nerobili. Som si povedal, ze heparin si mozem pichat aj sam, kym mi nepridu enzymy.

92

Dufam, ze v tej kope doplnkov su aj probiotika, DGL, aloe vera a Triphala. A samozrejme doplnky na travenie, lebo bez nich je regeneracia pridlha, telo musi dostavat dost zivin a poskodene creva a zaludok nevydavaju dost kyseliny a enzymov.

93

boogeyman a to ti bol lekar ochotny predpisat ten fraxiparin bez problemov ? To si  k nemu dokrivkal a bolo ? Lebo predstavujem si, ako by som dopadol ja a na takuto vyhodu by som mohol sfleku zabudnut.
Takze tebe sa stav najviac zhorsil za ten prvy tyzden, ked si nemal enzymy ?... A to naozaj tak skokovo, ze vecer si nic necitil a rano bol uz velky problem ?

94

Takto: Heparin som uzival dovtedy, kym som "nenarazil" na tieto stranky, kde som sa dozvedel, ze heparin riedi iba krv a nanestastie o niekolko dni som sa o tom na vlastnej kozi presvedcil, ked mi po zhruba 1 roku uzivania heparinu noha zvecera dorana. Objednal som si enzymy, ale kym mi prisli tak moja noha tak opuchla, ze som bol nuteny pichat si heparin az kym mi noha neodpuchla. Ked mi prisli enzymy tak som vahal, ci len tak presedlam na ne. Poslednou kvapkou mojej trpezlivosti bolo, ked som sa po uziti heparinu do minuty pozvracal. Od vtedy ho uz neuzivam . Doktor nic nezistil lebo vysledky krvi boli rovnake a nohu som mal uz davno v povodnom stave. A moje doplnky obsahuju vsetko, co mi RNG odporucil. Su to sice stovky eur, ale za to to stoji.

95

Ako pokracujes, boogeyman?
Co ti citaju testy na zrazanlivost krvi a ake davky nattokinazy beries na to, aby boli testy dobre?

96

Zatial je vsetko ok. Vysledky su o nieco lepsie  ako pri uzivani heparinu. Minule som si kupil serrapeptazu, kde v 1 kapsule je 120 000 IU tak tu teraz uzivam 1x denne niekedy aj 2x. Okrem toho uzivam 2000 IU nattokinazy a digestivne enzymy. Viem, ze moje vysledky by mohli byt priam idealne a flebotrombozu by som nemusel mat, ale na 2. strane uzivam okrem enzymov tolko doplnkov, ze ma moj fin. limit dalej nepusti. No co tak to bude trvat trochu dlhsie kym sa zbavim flebotrombozy - ALE NA ROZDIEL OD HEPARINU A CHEM. LIEKOV TO BUDE BEZ NEZIADUCICH UCINKOV.

97

a zmerali ti hladinu klucoveho antitrombinu  AT 3 ?

98

Nuz to este bude trvat nejaky cas, kym konecne lekari po poznani aj na sebe predsa len nepretlacia prirodne fibrinolyticke prosdtriedky na tento ucel a potom mozno  ich budu dotovat v ramci predpisovych liekov.
Bez dotacie tie lieky by boli tiez asi financne nedostupne pre bezneho spotrebitela.
Injekcny heparin je mnohonasobne drahsi, ako nattokinaza....
Co sa tyka tych vsetkych umelych vyhodnovacovacich cisel (PT PTT, INR) to je vsetko len orientacne, hlavne je nemat krvacavost alebo zapchavanie ciev.
Inac roznych dovodov a pricin pre problemy so zrazanlivostou je hromada,clovek sa v tom moze doslova utopit
http://en.wikipedia.org/wiki/Coagulation
Ale casto aspon ciastocne riesenie poskytuju bezpecne fibrinolyticke enzymi, ked uz clovek nevie presne povedat, z coho ten problem v tele ma a priamo adresovat pricinu.

99

Jasne, ze zmerali - meraju mi ho pravidelne. Pri mojich diagnozach su vraj moje hladiny krvi primerane mojmu zdr. stavu, ale verim, ze sa to casom zlepsi. Treba len byt trpezlivy.

100

Lubim to lekarske:"primerane vasmu zdraviu a veku"
Ako keby uz chory nemal moznost kompletne vyzdraviet a stary aby bol rad, ze vobec este stale dycha a nie narokoval si na zdravie.