1

Téma: Tromby

Dobrý deň,
máme v rodine následovný problém a už nevieme ako ďalej, najviac sme pohoršení z postupu lekárov:
mama sa sťažovala na bolesti ľavej nohy, okrem toho noha bola studená a posledné dva prsty začali stredne šedivieť. Dva týždne ju posielali z ambulancie do ambulancie bez toho, aby sa niekto dôkladnejšie problému venoval. Prešla cez cievne, interné, ortopedické, až skončila naspäť na cievnom, kde už po tých dvoch týždňoch lekári zistili akútny stav. Diagnostikovali upchatie tepien nohy od kolena dole a v slabinách. Pôvodne mala absolvovať ambulantný zákrok, kde by sa zúžené miesta vyplnili kovovými platničkami. Po vstreknutí kontrastnej látky bola zistená aj krvná zrazenina v bruchu, ktorá blokovala čiastočne tepnu.
Následovala urýchlena operácia, kde bola odstánená tromba z brucha a vraj prečistené cievy na nohe. Ani nie o pol deň vykonali kontrolný ultrazvuk, ktorý ukázal, že noha sa nechytila a je upchatá od kolena dole v troch hlavných cievach. V zápäti nato vykonali ďalšiu operáciu, kde katétrom prerazili cievy. Po kontrolnom ultrazvuku im samozrejme opäť ukázalo, že noha od kolena dole je taká istá, ako pred operáciou. Snažia sa nás presvedčiť, že zrazeniny sa tvoria doslova z minúty na minútu, ale nikde inde v organizme žiadne nie sú, len na tomto jedinom mieste. 
Od lekárov sme horko ťažko vytiahli informáciu o tom, že pri operácií kde sa používaju katétre, sa poškodzujú steny ciev a tie sa pri hojení zúžujú tým, že sa na vnútornej stene ukladajú doštičky rovanko, ako pri hocakom povrchovom poranení, ktoré sa hojí. Každý ďalší zásah by vyvolal obrannú protireakciu organizmu tým istým spôsobom v ešte väčšom rozsahu.
Vyhliadky, ktoré mnám poskytli sú následovné: kým je noha v kľude a bez pohybu, je čiastočne prekrvovana drobnými cievkami, ktoré sa trochu chytili, nesmie ňou hýbať, lebo sa prietok a tlak na cievy zvýšia a zrazeniny sa začnú tvoriť tak intenzívne a rýchlo, že by došlo k odumieraniu tkaniva.
Nevedia zistiť čo to spôsobuje, jedine čo povedali je, že treba čakať, ako to zareaguje. Skôr to vraj vidia, že sa to nechytí, tretia operácia by vraj bola nebezpečná z dôvodu masívneho poškodenia ciev a bola by potrebná amputácia. Celkový záver z toho je, že všetko nasvedčuje tomu, že tá amputácia bude potrebná, podľa vyjadrenia lekárov. Či už by sa ďalšia operácia konala, alebo nie.
Mama má pritom 55 rokov.
V súčasnej dobe je v nemocnici a dostáva lieky na riedenie krvi, no tie sú úplne neefektívne.
Zaujímalo by ma, či v tomto štádiu by bola nattokinaza ešte nápomocná a v akom rýchlom čase, lebo lekári aj napriek všetkým rizikám chcú tretiu operáciu "skúsiť".
Prosím Vás o radu, čo by pomohlo, lebo sme absultne bezradní a lekári si tvrdohlavo stoja za svojím.
Ďakujem

Naposledy upravil: SteveSK (2010-04-23 12:26:37)



2

Re: Tromby

Tromby sa daju rozpustat bez problemov roznymi enzymami vo forme potravinovych doplnkov, tak isto sa nimi da riedit krv, prevencne s mensimi davkami, aby sa takymto problemom predislo.
http://rng.nazory.eu/krv
Pridam sem na serrapeptazu
Info na serrapeptazu
http://www.themiracleenzyme.info/
http://www.ivanfraser.com/articles/heal … ptase.html
http://www.serrapeptase.info/testimonial.asp

Tu mas napr besne silnu kombinaciu nattokinazy(20 000 FU), serrapeptazy(100 000 jednotiek) a lubrokinazy(100 000 jednotiek), kde pisu o o pozitivnom odblokovani ciev uz za hodinu a je to stale este oralna formula, nie injekcna do zil
http://www.detoxinternational.com/%28S% … eSupport=1
Je sice besne draha, ale ludia co maju napr zrazeniny v plucach tam je to rozhodne lepsie, nez si pichat do brucha 2 krat denne derivaty heparinu.. A okrem toho, ze neodporucaju tuto extra silnu enzymaticku zmes az do 5 dni po operacii, nemaju ziadne zle skusenosti s nou ako krvacavost a podobne. Takze tieto enzymi su podstatne bezpecnejsie aj v konskych davkach, nez lieky na riedenie krvi.

Zialbohu lekari nepoznaju tieto bezpecne potravinove doplnky, ktore mozes brat cely zivot bez skodlivych nasledkov aj prevencne a bez lekarskych predpisov. Kedze sa o potravinovych doplnkoch drviva vacsina nic v skole alebo sukromnom doskolovani neucili, podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia nemozu ich odporucat, ba dokonca zo strachu a neznalosti proiti nim broja. Ale je dostatok lekarskeho vyskumu a praxe, ktora uzitocnost a neskodnost tychto prostriedkov dosvecuje. A zialbohu, nie je to nic noveho, len je to pre financne zaujmy medickeho priemyslu neziaduce.Cert zober pacientov....



3

Re: Tromby

Ďakujem, linky som si prešiel, len sa chcem opýtať, či je možné podať nattokinazu aj teraz, keď je mama na  nízkomolekulárnom heparíne, ktorý jej pichajú do brucha a k tomu ešte podávajú  nejaké lieky na roztiahnutie žíl.
Nemôže vuniknúť nejaké riziko príliš vysokého zriedenia krvi čím by došlo ku krvácaniu?
A ešte by ma zaujímalo, či je možné potom nahradiť tabletky na riedenie krvi, ktoré vraj bude užívať doživotne (vraj asi Warfarin) jedným z týchto prípravkov, alebo bude potrebnné užívať aj tabletky stanovené lekárom?



4

Re: Tromby

Riziko vzniknutia prilisneho krvacania moze nastat aj pri heparine aj pri warfarine, to si mozes precitat na pribalovej listine.

V pripade nattokinazy alebo serrapeptazy je toto riziko prakticky zanedbatelne, pokial sa vyslovene nepredavkujes masivne.Inac by nemohli byt schvalene ako potravinove doplnky.

Co sa tyka roztahovanie ciev(vasodilatacia) aj to sa da urobit prirodnym neskodnym prostriedkom, hlohom, ktory ma tak isto ako mnohe chemicke vasodilatanty mechanizmus ucinnosti ACE, ale bez skodlivych postrannych ucinkov.

Na kombinacie prirodnych a chemikalii nebudem komentovat, lebo aj ked by bola skodliva reakcia len v dosledku chemikalii(patentovane lieky), lekari su specialne trenovani obvinit potravinove doplnky.

Co sa tyka bezpecnosti potravinovych doplnkov, na tu temu som uz mnohokrat pisal.
Potravinove doplnky nesmu mat ziadne skodlive ucinky a posudzuju sa presne podla tych istych kriterii, ako jedla. Pri schvalovani su aj lekari na to povereni, aj hygienicky ustav a samozrejme sa z nich robi rozbor.

V roku 2008 neboli v USA ziadne pripady smrti z doplnkov, ale plno zo zamorenych  jedal a medzi 120 az 400 tisic (rozne lekarske zdroje si priznavaju  rozne cisla)  mrtvych v dosledku liekov.

Myslim, ze to hovori samo za seba, netreba ziadny dalsi komentar.



5

Re: Tromby

Ďakujem za odpoveď a ešte by ma zaujímalo, či Nattokinase dokáže alebo môže úplne nahradiť warfarín ako liek, ktorý bude pravdepodobne užívať doživotne.



6

Re: Tromby

Nattokinaza je vhodnejsia na dlhodobe pouzivanie, lebo nema skodlive ucinky. Warfarin ich ma.
Naviac samotny warfarin ani nerozpusta zrazeniny, ale nattokinaza ich vyborne rozpusta.
Dokonca ani heparin nerozpusta zrazeniny, len stimuluje telo na vylucovanie ludskeho enzymu plazminu, ktory zrazeniny prirodzene rozpusta. Ale na naozajstne odblokovanie lekari musia pouzit ine lieky/ enzymi, ako streptokinazu rovno do postihnutych zil(enzym zo steptokokov).
Nuz nattokinaza to urobi v pohodli za niekolko hodin, brana ustne.
Ja ju nosim u seba pre pripad moznej blokady a urcity cas som ju dokonca bral kazdodenne, ked som mal pripad zablokovanej cievy v nohe, na co som pouzil 4x2000 FU denne, a pouzil by som aj viac, keby to nestacilo.
Potom som z obav o hustu krv(europsky syndrom prilisnej zrazanlivosti krvi) zacal pouzivat preventivne nattokinazu kazdy den, rano 2000 FU, co som neskorsie nahradil lacnejsim nattozymom, ktory beriem doteraz.

Staci si dat skontrolova krv pred pouzivanim a pri pouzivani nattokinazy a uvidis ten podstatny rozdiel.
Mnoho ludi, co som im to osobne poradil su velmi spokojni.
Nehovoriac o tom, ze to dnes uz pouziva statisice ludi ako bezny potravinovy doplnok specificky na riedenie krvi, proti zrazeninam a na zlepsenie cirkulacie a priestupu kyslika z vlasocnic do tela.

Naposledy upravil: RNG (2010-04-26 12:48:41)



7

Re: Tromby

Dobry den,

v prvom rade chcem velmi podakovat pouzivatelke tohto fora, ze nam promptne poslala balenie Nattokinase a uz je balenie na ceste do nemocnice. smile Dakujem!

Mam este otazku na RNG:

Momentalne je mama v stave, kedy je noha na dotyk tepla, citi ju a hybe nou, chodi, ale s bolestami. Nic to nemeni na fakte, ze aj ona sama je rozhodnuta brat Nattokinase a co najskor. Este raz by sme si ale chceli overit, ci sa tieto doplnky mozu podavat aj napriek tomu, ze su jej teraz podavane vo forme infuzii nizkomolekularny heparin a nejaky druh antibiotik. Nechceme jej poskodit, aby sa nahodou tieto latky "nebili". Takisto sa chceme spytat, ci to moze brat 3x denne v tejto situacii, ako ste spomenuli na zaciatku.

Ked ju prepustia domov (co bude uz pozajtra - piatok), pravdepodobne jej nasadia warfarin, o com ste tiez pisali, ze je skodlivy, resp. ma skodlive ucinky. Ma teda tieto lieky vysadit a uzivat len Nattokinase, alebo ich ma uzivat dokopy? Bude chodit na pravidelne odbery krvi a na hematologicke testy pocas doby, co bude doma. Ma potom prejst na ine davkovanie, alebo ostat pri 3x denne?

Na obale Nattokinase som cital, ze sa nesmie pouzivat pri prijme vitaminu K, podavani heparinu alebo warfarinu alebo akomkolvek antikoagulacnom pripravku? Nemoze jej to teraz v tomto stadiu poskodit? Mame tobolky s 2000 fybriolytickymi jednotkami.

Vsetko sa to pytam len pre istotu, pretoze nastal cas podavania a zvysuje sa aj nervozita. Velmi pekne dakujem za skoru odpoved. smile

PS: Existuju taketo pripravky aj na znizenie krvneho tlaku, resp. na vyrovnanie tlaku do normalnych hladin?

Naposledy upravil: SteveSK (2010-04-28 17:04:36)



8

Re: Tromby

Ako som povedal, heparin priamo nerozpusta krvne zrazeniny, to si mozes overit na Petriho miske.
Ale nattokinaza, urokinaza a serrapeptaza ich rozpustaju.
Osobne odporucam radsej neskodne prirodne prostriedky, nez rozne chemicke patentovane lieky, lebo ked ich ma clovek brat dostatocne dlho(cely zivot???) tak by nemali mat ziadne skodlive ucinky ani dlhodobo.

Nakoniec krvna skuska sa da vzdy urobit a potvrdit ucinnost tychto prostriedkov. Aka je spravna /minimalna davka, to clovek pozna az na krvnom teste. Ale predavkovanie nie je az tak jednoduche s tymito prostriedkami.

Na krvny tlak su destresovacie metody, vitaminy B(stress B) rozne byliny na ukludnenie a najma hloh, ktory ma ucinok ACE vasodilatant.
Tiez treba nahradit cast sodika v potrave draslikom. Ja to robim tak, ze pouzivame sol s nizkym obsahom sodika, kde cast NaCl je nahradena KCl. Aj na Slovensku je taka sol dostat, napr v Bile.
Nuz a ako som vzdy zdoraznoval, treba si cistit cievy(lecitin, 1 lyzica cisteho praskoveho raz az dva krat za tyzden, rozvari sa vybornwe v zeleninovych polievkach, nazmeni chut.)



9

Re: Tromby

Dobry den,

len ma zaujima, ci nemoze dojst k neocakavanej a negativnej kontraindikacii s chem. liekmi, ktore jej boli predpisane a ktore ma uzivat. Ma ich celkom dost a ide o tieto lieky:

Trental 400, Plavix 75, Fraxiparine, Vessel Due F

Zaujima ma to len z dovodu, ze na obale Nattokinase je informacia o zakaze pouzivania tohto doplnku, ked sa uziva vitamin K, heparin, warfarin alebo lieky upravujuce koagulaciu krvi.

Dakujem!



10

Re: Tromby

Nuz ja sa do liekov nevyznam, ale viem, ze prakticky kazdy z patentovanych liekov ma hromadu skodlivych nasledkov, a nikto nevie predpovedat, u koho sa prejavia a nakolko
Aj lekari len skusia a ked sa nehodi, zmenia na iny alebo vynechaju
Celkove potravinove doplnky su vlastne len specialne jedla a sami o sebe su uplne neskodne.
Trental zlepsuje vraj tok krvi, to iste ale robi aj nattokinaza, cistenie ciec lecitinom alebo rybaci olej v davkach okolo 10 gramov denne(polievkova lyzica. A tieto nemaju tu hromadu skodlivych efektov, od nicenia ladvin az po nicenie srdca a moznej krvacavosti a znizenia poctu krvnych platniciek.
Plavix je dnes velmi tlaceny na zlepsenie cirkulacie a mensej lepkavosti platniciek, ale nie je schopny rozbijat zrazeniny, ale moze sposobit krvacavost, trombocytopeniu alebo az hemoliticku anemiu.
Pozri napr na  http://www.drugs.com/plavix.html  a to je popisovany plavix velmi optimisticky, zo strany farmaceutov, co ho chcu predat co najviac ludom.
http://home.intekom.com/pharm/hmr/trent400.html
Vessel Due F (sulodexide) tak isto znizuje zrazanlivost krvi udajne potlacanim thrombinu v krvi.

Nuz samotne tieto tri plus fraxiparin (nizkomolekularny heparin) sa vzajomne podporuju v moznej krvacavosti, takze nechapem, na co ich tolko treba. A ani jedna vlastne nie je schopna rozbit zrazeniny, len im predist.A cim viacej roznych tym vyssie riziko krvacavosti, poskodenia pecene a ladvin, hlavne pri dlhom brani.

Ale ja sa do toho miesat nebudem, ja osobne by som bral len nattokinazu, pripadne serrapeptazu, rybaci olej  a vitaminy C a E, co aj robim, lebo aj ja som uz zazil zrazeniny v nohe a mam tak isto ako mnozstvo stredoeuropanov "hustu krv" a syndrom prilisnej zrazanlivosti. A samozrejme si cistim cievy pravidelne lecitinom, ktory moja zena pridava do jediel casto.



11

Re: Tromby

SteveSK ako ste nakoniec dopadli ? Presli ste z warfarinu na enzymy ?



12

Re: Tromby

Tiez som zvedavy. Bratov svokor presiel na nattokinazu uz pred rokom a ma kvne testy vyborne, na " podivenie" haematologa,,ktory s tym, samozrejme , nebol vobec nadseny a v sprave uviedol, ze to bolo na " natlak rodiny zo zahranicia".



13

Re: Tromby

napisal som mu aj na e-mail, ktory mozno pouziva v sukromnom zivote, aj ked uz na toto forum nechodi...

A ake rozbory musi urobit hematolog, aby videl, ze enzymy na tromby su fajn a nie som v ohrozeni, ze chytim nejaku trombozu ? A mas stale doma aj nejake megadavky inych enzymov, ktore si tu linkoval, pre pripad tazkej trombozy ?

Naposledy upravil: petela (2010-10-07 18:03:49)



14

Re: Tromby

Ako som povedal, minuly rok som mal naraz velke bolesti v clenku, jemne mi zacali prsty na nohe fialoviet, tak som usudil, ze mam zapchatu cievu a zobral som v ten den  4x2 kapsule nattokinazy(4x4000FU) a na druhy den bolo po probleme.. Neviem, ci mam ist tak daleko ze si objednam nejaky supersilny trombolyticky enzym, ked aj tento normalny doplnok nattokinazy mi postacil.
Samozrejme pre istotu som bral 2x2000FU denne este cely tyzden, hlavne zo strachu, lebo kedze nechodim k lekarom , nemozem vediet pocet tromboidov v krvi, ale zrejme ako geneticky stredoeuropan mam tu tendenciu vyssiu, takze beriem enzymi pre istotu obvykle kazdodenne, nez by som sa mal strachovat, ze raz dostanem infarkt alebo ze mi fibriny pokryju steny ciev a spomalia priestup kyslika a tym ma oberu o znacnu cast energie , obrany a regeneracie.

Naposledy upravil: RNG (2010-10-07 18:22:49)



15

Re: Tromby

no trapi ma to, co mi bude hematolog potom kontrolovat, ked mu poviem, ze to chcem vysadit...
Doteraz mi kontroloval INR (protrombinovy cas, quik, vstaihnuty na univerzlny pomer) ale co mi potom bude analyzovat, to neviem... Najma ked je z neho zrazu sukromny hematolog a musel by som vsetko na poziadanie platit...

Naposledy upravil: petela (2010-10-07 18:35:20)



16

Re: Tromby

Ja neviem, co ti haematolog  kontroluje, ale vsetky testy na tromboidy musia byt pri pouzivani nattokinazy lepsie
INR test je na funkciu percene, nie priamo na koagulaciu, z toho sa len velmi nepriamo usudzuje na koagulaciu.
Koagulacny cas je naozajstny faktor(cas zrazenia)
Na vysetrenie krvi su dnes aj pristrojem, co to robia neinvazivne, tj bez odberu krvi. Pozri na jeden napr na tomto zdroji informacii
http://www.medicalpartners.sk/main.php?page=onkol



17

Re: Tromby

no INR je vlastne rychlost zrazania krvi (quick) vzhladom na 100 % standardnu hodnotu, vztiahnuty na rovnaky standard labaku, aby sa dali vysledky z roznych labakov po celom svete porovnavat... preto International Ratio.

Tak to je iny pristroj ...
Moj hematolg na chvilu presiel z injekcnych odberov na odber kvapky z prsta, no sestricky kazili mnozstvo tych papierikov, ktore idu do pristroja, takze to zrusil a dal to ak onadstandard, tusim za 10 eurovy poplatok.



18

Re: Tromby

Zrazanlivost krvi s platnickami menej lepkavymi(nattokinaza ich lepkave bielkoviny ciastocne rozpusti, ako aj ine fybrinolyticke enzymi) teda jasne ukaze, ze to pracuje.



19

Re: Tromby

Dobry den, dostal som opat flebotrombozu-nemozem s mojou nohou ani pohnut-nie to este chodit, preto by som sa chcel spytat ci by som mohol uzivat serrapeptazu 3x 100 000 jednotiek, momentalne uz 2 dni uzivam 2x 80 000...zistil som, ze lekari pouzivaju streptokinazu, ktoru podavaju vo velmi vysokych davkach, ale ako vzdy je tam vela neziad. ucinkovhttp://www.zdravie.sk/sz/lieky/showpil/528/16629/streptase-250-000-iu-plv-ino-1x250-000-iu-pribalovy-letak-pil.html?print=1 , kedze serrapeptaza nema vedl. ucinky si myslim, ze by som mohol uzivat aj vyssie davky, ale radsej sa pytam odbornika-Vas. Dakujem za odpoved



20

Re: Tromby

Osobne mam dobre skuseniosti aj z nattokinazou, staci 4x2000 FU podla mna, ale na trhu su aj extra silne prostriedky, kde su davky podstatne vacsie a popritom zdoraznuju, ani pri tych obrovskych davkach zatial nezistili ziadnu krvacanlivost  to je na trhu uz par rokov.
Zrejme tieto enzymi nezoberu vsetky lepkave bielkoviny z povrchu platniciek, len dost na to, aby sa nevytvarali nove tromby a tiez aby to rozlozilo uz existujuce, ale nie privela, takze urcita zrazanlivost zostava.
(Nakoniec to moze potvrdit kazdy hematolog, ked mas o to zaujem a zacnes to brat, testom na zrazanlivost pri brani tychto fibrinolytickych enzymov, ako PT PTT a najma INR).

Nemam tento extra silny vyrobok osobne vyskusany ale ho sem uvediem, lebo su tam aj informacie, ktore potvrdzuju, ze ani velkymi davkami fibrinolytickych enzymov  nenastane krvacanlivost, ako sa stava s mnohymi liekmi na to.
http://www.detoxinternational.com/%28S% … eSupport=1

Inac pozri na temu krv a enzymi

Serrapeptaza sice pomaha, ale nie je priamo merana FU jednoptkami=fibrinolyticke, rozpustajuce fibriny a tiez trombolyticke=rozpustajuvce tromby, co sa vsak doplnkari neodvazia tvrdit, lebo by na nich lekari a farmacia cez FDA okamzite zautocili, lebo to konkuruje liekom na tento ucel a toto su "len" potravinove doplnky, kde je zakazane pod hrozbou trestneho konania tvrdit akekolvek liecive ucinky, to mozu tvrdit podla zakonov z tejto oblasti len na FDA schvalene lieky(to sa tyka USA), tj dnes napospol patentovane chemikalie=neprirodzene latky .

Ked som mal osobne zrazeninu v clenku, najprv som bral serrapeptazu pol dna, ale sa to nepohlo, tak som zobral 4x4000 FU(som trochu vacsi, jemne povedane) za den na prazdny zaludok, a na druhy den bolo po probleme. Zo strachu som bral este tyzden 2x2000 FU, dnes to beriem len obcas, hoci som sa povodne zaprisahal, ze budem brat "odteraz" nattokinazu  pravidelne kazde rano, 2000FU, pre istotu.
Ale beriem aj ine enzymi, a zrejme aj tie mi ciastocne riedia krv, takze mam uz vyse roka pokoj aj pri tej nepravidelnisti brania nattokinazy.



21

Re: Tromby

Takze odporucate mi tu davku serrepeptazy 3x100 000? Mozem sucasne uzivat nattokinazu 4x 2000  a serrrapeptazu 3x100 000? Nie je  zbytocne uzivat serrapeptazu v takom mnozstve a zaroven uzivat aj nattokinazu? Dakujem za odpoved



22

Re: Tromby

Ten uvedeny silny prostriedok ma 100 000 jednotiek serrapeptazy, 20 000 FU nattokinazy a
100 000 FU lubrokinazy, a nazyvaju ho "clot buster", tj rozbijac zrazeniem ktory zacne ucinkovat uz za hodinu-dve.
Takze sa na davkovanie treba pozerat aj z hladiska tohoto extra silneho prostriedku, hoci ako som povedal, ked si udrzujes zrazanlivost v medziach ovela mensimi davkami nattokinazy, predides problemom, aky mas teraz.
Samozrejme davkovanie je vec individualna, dobre je pri tom vyskusat krv, ci sa to dostatocne pri zvolenej davke napravilo.



23

Re: Tromby

boogeyman : takze pred touto trombozou si nebral ziadny antikoagulant, napr. Warfarin (Orfarin), ze ?
Skus si kupit Nattokinazu zo SR, mozno na druhy den od objednavky mozno z tvojej rodiny skoci na kontaktnu adresu osobnej vydajne a mas to velmi rychle k dispozicii.
Kolky krat mas tu trombozu ?



24

Re: Tromby

pred touto FLEBOTROMBOZOU som uz presne 1 rok uzival fraxiparine, ale uz ma to prestalo bavit...moje vysledky krvi stale nie su idealne a podla slov mojej hematologicky nemozem uzivat warfarin...kvoli zlym vysledkom...mimochodom heparin by sa mal uzivat injekcne max. 3 mesiace....no na mne pravdepodobne skusaju kolko vydrzim alebo kolko znesiem...asi mesiac som nebral fraxiparine-musel som ho vysadit-opuchaju a svrbeju ma miesta vpichu a mam krvavu stolicu...vzhladom na to, ze mam este aj uc to nie je sranda...napokon nechcel som dostat este aj trombocytopeniu. Nattokinazu uz mam aj serrapeptazu-vdaka za radu...a flebotrombozu mam uz 2. krat-dostal som ju skoro v ten isty datum ako pred rokom...a este by som poznamenal ze vzhladom na moj vek je flebotromboza rarita



25

Re: Tromby

a aky je tvoj vek ?
A nezabera nattokinaza podla davok RNG ? 4 x 2000 denne ?



26

Re: Tromby

Bol by si prekvapeny!.
Kto si systematicky necisti cievy lecitinom, ten moze mat uz v tvojom veku na polovicu zapchate cievy kdekolvek v tele a staci hustejsia krv, co je bezny tzv stredoeuropsky syndrom prilisnej zrazanliiosti krvi(to mam aj ja ako povodom stredoeuropan) a stane sa nachylny na zapchavanie ciev a infasrkty(zapchatie vencocych ciev na srdci) uz od tridsiatky.
Nuz nevyhnes sa riedeniu krvi a cisteniu ciev, inac to mas doslova spocitane
A chemia nie je odpoved na to, to uz vies sam dobre.
Takze Lecitin nattokinaza, silne antooxidanty, to je tvoj udel na zvysok zivota. ked chces aby bol dostatocne dlhy
A ver mi, to ti bezni lekari neporadia, cest vynimkam, ktorych rad sa ja drzim a pre to este zijem.
A planujem este zit dlho, hoci som uz ako sa hovori " stary chren" hodny do penzie.



27

Re: Tromby

22 a nattokinazu uzivam zatial 3. den, zlepsenie je, ale chodit este nemozem...asi zvysim davky



28

Re: Tromby

no dnes som si dal polievkovu lyzicu lecitinu rano na prazdny zaluldok a jedol som az o 3 hodiny, nakoko som bol zaneprazdneny...
Citil som taky divny pocit v zaludku a potom aj v hlave ... to je divne...
Staci pri tejto diagnoze uzivat tu 1 lyzicu tyzdenne ? Alebo 2 ?



29

Re: Tromby

a to uzivas tych 4 x 2000 alebo si zacinal slabsie davky ?



30

Re: Tromby

V uvedeniom prostriedku, ktory nazyvaju clot buster=rozbijac zrazenin je 20 000 FU nattokinazy samotnej a odporucaju brat 4xdenne!.
Ja som osobne bral len 4x4000FU aj to so strachom , lebo  tento novsi a besne silny prostriedok som este nepoznal a mal som strach pouzivat viac, lebo lekari neustale strasia a "prilisnom zriedeni krvi" co velmi dobre poznaju ako nasledok predpisovych chemikalii, ale co zrejme podla vyrobcu a pouzitia toho besne silneho doplnku to  nenastava s nattokinazou, ani lubrokinazou ani serrapeptazou ani pri tych besne velkych davkach.
Keby sa mi to zopakovalo, s kludom dnes pouzijem aj 5 tych kapsul naraz tj 10 000 FU, aspon na zaciatok ako narazovu davku, aby som zbytocne netrpel a neohrozoval si zdravie.



31

Re: Tromby

to, ze v takomto veku som dostal flebotrombozu je rarita mi povedali doktori (od chirurga, hematologa az po obvodneho...) vraj v mojom veku flebotrombozu moze dostat tak akurat zena uzivajuca horm. antikoncepciu



32

Re: Tromby

no ja som myslel, ze ten enzym to sakra lepsie rozpusti...
Asi uz bolo neskoro... lebo ked uz je zila uplne zapchata, tak uz krv s enzymom cez nu neprudi a tak sa straca aj ta schopnost rozpustania...
Kolko trvalo, kym si zacal nieco pocitovat az ked si zistil, ze si uplne hotovy a nemozes chodit ?



33

Re: Tromby

Lecitin je zaroven vyziva pre mozog, neurotransmiter, a lepsie je ho brat s jedlom, niecim co neobsahuje tuky, aby si neznizoval jeho ucinnost cistit cievy od tukovych nanosov.
Inac, niekedy su cievy zapchate aj odtrhnutym kuskom tukoveho nanosu, a o tom lekari zriedka hovoria.
Aby si tomu zamedzil (a tiez moznosti zlyhania srdca, mozgu a inych organov ako dosledku nedokrvenia=znizenej alebo zastavenej miestnej cirkulacie), na co zomiera vyse polovica ludi, trba sa o cievy starat a pravidelne ich cistit niecimk co rozpusta tukove a tukovobielkovinne(cholesterolove) nanosy, tj emulzifikatorom tukov, prirodnym lecitinom.
Moja zena ho pouziva pri vareni, najma do polievok  a omaciek bez tuku vhodi niekolko lyzic.



34

Re: Tromby

normalne som citil, ze sa mi nieco deje s hlavou ... zeby som si ju prkrvil smile))  ??



35

Re: Tromby

ja nemam cievu upchatu tuk. nanosom a to, ze som hotovy, ze nemozem chodit som zistil zvecera dorana...nic to zvysim davky na extremnu hranicu



36

Re: Tromby

a ani ta to predtym nebolelo ?



37

Re: Tromby

Ak si mal malo cholinov v hlave, takm mas svojim sposobom depresiu-znizenu cinnost neurotransmitera cholinu. A lecitin je zdroj cholinov, tj asi sa ti zvysila znacne aktivita, a mozno aj cirkulacia na niektorom mieste.
Akl sa ti to nelubi alebo je ti to neprijemne, zacinaj s mensimi davkami a castejsie, tak ako to radin vlastne na vsetko, ci uz jedlo, liek alebo doplnok, ktory si presdtym nebral a nechces mat silnu reakciu nan, dat telu cas nech si zvykne.

Cim su cievy zapchate, ci je to hrcka zrazenej krvi(98%) alebo velky kus tukovobielkovinnej latky odlupeny niekde z cievy to poznas len ked ti cievu otvoria a ten kusok vyberu. To sa samozrejme nerobi na zivych ludoch, ale to zistili pri pitvach, takze to existuje a nemozes s istotou povedat, cim mas cievu zapchatu.



38

Re: Tromby

nie, ale teraz ma to boli az tak, ze mi to udiera do slabin, ked sa postavim



39

Re: Tromby

Ak potrebujes pomoc okamzitu, nevahaj a daj si na pohotovosti pichnut rovno do tej  cievy trobmolyticky enzym, to ucinkuje okamzite, kdezto ustne brane zacnu ucinklovt az po 2 hodinach aj to len, ked ich zoberies hodne, z mojich osobnych skusenosti nad 4000 FU a mozno aj 10 000 FU alebo 20 000, ako to je v tom spomenutom silnom doplnku.



40

Re: Tromby

Boogey - ja som trombozu schytal a mal som len o nieco viac rokov nez ty... a samozrejme som mal zapal a horucky z toho... a skoncil som na antikoagulantoch...

RNG -lecitin -  no nebolo mi to neprijemne... mozno skor divny pocit .... a na zaludok to bolo este divnejsie ... alebo neviem ci zaludok, alebo to uz bolo v tenkom creve za tu 1-2 hod...



41

Re: Tromby

RNG-aky trombolyticky enzym mate na mysli, aby som si dal pichnut? heparin?



42

Re: Tromby

Heparin(enzym z prasacich criev) nerozpusta krvne zrazeniny, to si velmi lahko mozes skontrolovat na Petriho miske.
Ani jeho rozne ine patentovane (chemicky zmenene) formy ako Fraxiparin a pod.
Pokial viem, tak sa injekcne pouziva Streptokinaza a Urokinaza na rozpustanie zrazenin.

Ale ked to nie je kriticke,ze potrebujes okamzite tu cievu uvolnit, radsej by som bral ustne formy, nez tieto lieky s pomerne vela bocnymi ucinkami.
A najlepsie je takemi pripadu kompletne predist, a brat nieco na znizenie zrazanlivosti krvi stale, ked mas taky problem.
Haematolog z testov na zrazanlivost ti mal uz davno nieco poradit brat systematicky, a ked ti lieky nevyhovuju(tak ako vacsine ludi zialbohu) je dostatok potravinovych doplnkov, co to adresuju, od rybacich olejov az po fybrinolyticke enzymy.

Mimochodom , nattokinaza pravidelne pouzivana stimuluje v tele aj vytvaranie prirodzeneho ludskeho enzymu na rozpustanie zrazenin, plazminu.

Naposledy upravil: RNG (2010-10-22 18:42:40)



43

Re: Tromby

Ked som bol pred rokom hospitalizovany kvoli flebotromboze tak mi pichali podkozne 2xdenne fraxiparine 0,6 ml-co sa rovna 11 400 IU...tak mi z toho vychadza ,ze by mi stacila davka 3x4000 IU nattokinazy, nie? mimochodom serrapeptazu uzivam 160 000 IU tak to by malo byt ucinnejsie nez nejaky heparin...v nemocnici sa mi zlepsil stav pri heparine zhruba po 3 dnoch-nechapem ako sa mi mohla uvolnit cieva heparinom, ked heparin tromby nerozpusta...zrejme ma nattokinaza a serrepeptaza pomalsi ucinok...asi treba byt trpezlivy



44

Re: Tromby

Heparin riedi krv, tj zrychli cirkulaciu cim sa znizi moznost zrazania.
Telo vytvara urcite mnozstvo plazminu vzdy, inac by sme poli davno vsetci mrtvi, len niekedy to nestaci pri spomalenom toku krvi, najma ked si sadneme na dlhsie a priskrtime niektore cievy do noh.
Warfarin sposobuje  v kostnej dreni vytvaranie platniciek bez lepkavych bielkovin, takze ked sa ich vytvori dost, nastane krvacavost.

Kriticky  stav s nedostatkom plazminu, pripadne prilisnym vytvaranim antiplazminu moze viezt az ku vytvaraniu zrazenin v plucach, co je zivotu nebezpecne(pulmonary embolism).
Zrazenina v mozgu sa nazyva porazka,
zrazenina vo vencovych cievach na srdci je infarkt.
Zrazenina v ladvinach vedie k zlyhaniu ladvin(nefritis) atd.

Preto ludia s "hustou krvou"(tj prilisne rychlo koagulujucou  najma, lebo "hustota" moze byt aj nedostatok vody, prebytky triglyceridov a podobne) si ju musia riedit a znizit lepkavost platniciek bielkovinnymi enzymami, inac maju velke riziko vytvarania zrazenin a zablokovanie roznych casti tela.



45

Re: Tromby

boogeyman : budes sa o tycto enzymoch, natto a podobne bavit s lekarmi ? Som zvedavy, ci ti to odporucia preventivne brat, alebo co ine ti odporucia ako prevenciu tretej udalosti, ktora naozaj moze byt v mozgu, v oku, atd...
Ja som na warfarine a nemam bohuzial tu odvahu ho vysadit a prejst len na enzymy... tak Natto skusim brat obcas popri warfarinu, na vycistenie pripadnych usad, keby som nahodou nemal optimalnu davku warfarinu...



46

Re: Tromby

Nuz to je vase rozhodnutie, ja som sa rozhodol [pre prirodne na celej ciare a nedal som si pichnut nic ani nezobral chemicky liek uz vyse 17 rokov, hoci predtym sam bol velmi casto chory.Nakoniec to bol aj jeden z dovodov, preco som sa zacal zaujimat o ine sposoby liecenia a dostal sa k tomuto organizovanou medicinou potlacanemu medickemu polu.

Nuz a mozem povedat,ze pre mna a moju rodinu to bolo vyborne rozhodnutie, hoci pre mna to bolo skoro prineskoro, tak som bol doriadeny lekarmi.
Nuz ale odvtedy sa mi stav zlepsil znacne, lepsie travenie, imunita, znizena cukrovka, ziadne nasledky z cukrovky okrem trochu periferalnej neuropatie(ciastocna strata citu v koncatinach), ktora sa mi sice nezhorsuje, ale ani nezlepsuje.



47

Re: Tromby

a uzivaja tieto doplnky aj tvoja manzelka ? alebo len to, co jej ty naordinujes podla diagnozy ? Alebo aj preventivne ?



48

Re: Tromby

Aj moja mensia polovicka doplnky pouziva, ale len vtedy, ked musi, nie pravidelne ani preventivne. Tj ked ma problem, len vtedy ju mozem donutit pouzit nieco.
Nedavno mala zapal v boku, ze bola napuchnuta a nevedela ani sediet , ani lezat, tak zo zufalstva ma konecne pocuvla(zeny....) a zacala brat velke davky curcuminu(3x2 kapsule, kazda s obsahom 850 mg curcuminu) nuz a za tyzden bolo po probleme.
Inac, ako sa dozvedela susediek, podobne zapaly im liecili dlhe mesiace...... a naviac potom skoncili aj so znicenou koxou tj potrebovali vymenit klb, nuz a moja zena ho ma v poriadku....
Takze daco berie, neporiadne a ked jej "prihara" tak ma aj posluchne.
Ale sme v poriadku obaja, na lekarskej prehliadke sme neboli uz vyse 15 rokov(zena na poslednej mala cele modre prsia tak som jej povedal, ze teda to nie je normalne a nech tam uz viac nejde. Ani som netusil ako som jej spravne poradil ked som sa dozvedel o skutocnom stave mamografie.
Cvicenie thai chi, co robime len raz do tyzdna nam znacne pomohlo, to sme citili na horach, pri celodennej ture az do vysky 2600 metrov, sice velmi pomaly, ale bez problemov sme to zvladli dokonca blizko predpisaneho casu na to, a to sme obaja 65 rocni a veru nie stihli, zialbohu.
Moja lepsia a mensia polovicka to komentovala, za cely den na tej trase sme nevideli nikoho tak staeho ako my, vacsina bola do styridsat.



49

Re: Tromby

Ja sa o ziadnych enzymoch s doktormi bavit nebudem-ako sa chces bavit s niekym o niecom o com nema ani sajnu?!...To ja sa mam doktora pytat co mam uzivat?...radsej uz nepokracujem...ja nikomu rozumy nebudem davat...keby mi moj doktor chcel nieco ohladom potr. doplnkoch ponuknut tak by mi to uz davno ponukol...ale to mi neponukne nikdy lebo nic o tom nevie a aj tak z toho nema ziadne love...VED SLOVENSKI DOKTORI SU FARMACEUTICKI DILERI...az mi je zle, ked vidim v nemocniciach a ordinaciach farm. dileroch v oblekoch, ako sa doslova vtieraju doktorom, aby predpisovali ich lieky...ale ved zijeme v dobe, ked su ludia pre peniaze urobit vsetko



50

Re: Tromby

Nebud az tak tvrdy na lekarov, ved su to ludia ako ini, niektori lepsi, ini horsi a snazia sa podla moznosti svoje vedomosti zo skoly aplikovat . Zialbohu do toho zatial, nepatria znalosti okolo potravy a doplnkov potravy, lebo nielenze sa to neuci v skolach, ale sa to vsade systematicky potlaca, zialbohu.
Zijeme v spolocnosti riadenej financiami, takze aj lekari, ako vsetci ostatni ludia su tym ovplyvneni
Nastastie je zopar lekarov, ktory sa tomuto polu doplnkov  venuju a ich pocet rastie, v USA zo 700 000 lekarov je to skupinka 15 000 silna dnes a ich pocet sa casom prudko zvysuje. A to aj napriek tomu, ze poistovne na ich robotu neplatia.
Aj ten zo skoly nastepeny odpor proti prirodnym prostriedkom a doplnkom sa znacne znizil, kedze lekari samotni sukromne a potichu su najvacsi spotrebitelia doplnkov, Polovica americanov pouziva doplnky, u lekarov je to az 90%.....

Inac lekari co sa venuju inym sposobom liecenia, nez pouzivanie patentovanych chemickych liekov to nerobia len "z dobreho srdca",hoci aj taki sa zriedkavo najdu, ale hlavne z dovodov, ze je to lepsia metoda.
A veru mnohi na tom aj slusne zarobia a zasluzia si.
Ich postavenie je stale ohrozovane utokmi organizovanej mediciny, takze je to nie lahke pre nich a teda si zasluzia byt za to aj financne odmeneni nalezite.

Naposledy upravil: RNG (2010-10-25 12:05:41)