Téma: doplnky na akne
Zdravim RNG
V prvom rade ti chcem podakovat za to co robis, je malo ludi, ktori sa vyznaju tak hlboko do problemu ako ty a su aj ochotni uprimne poradit inym a o to viac si to cenim.
Mam asi od 13tich problemy s akne, vyskusala som ozaj velmi vela pripravkov, minula velmi vela casu a penazi, pomohol mi jedine roaccutane, ktory som uzivala dvakrat, posledny krat pred cca 7 rokmi (mam 25). Nejake vyrazne vedlajsie ucinky som nepozorovala, pomohlo mi to na sebavedomie, ale uz by som ho neuzivala kedze viem co vsetko sposobuje, no vtedy som bola skutocne velmi zufala. Zmenila som aj stravu, pridala pohyb, akne sa mi vratilo v ozaj len miernejsej forme v porovnani s tym co bolo predtym, no stale je to dost. Poslala by som ti aj fotku, ale nie tu, kde to mozu vidiet vsetci. Trapia ma skor mensie vyrazocky, ale strasne vela a husto pri sebe, spolu s uhrami, po celej tvari, krku a celom hrudniku a prsiach. Na pleciach a hrbate sa mi robia hnisave bolave vyrazky, ale nie moc (1-2 za tyzden). Na nose a okolo mam velmi rozsirene pory, mam problem dat si make up lebo sa v nich vsetko usadza a je to vidiet, ale bez make up-u nemozem vyjst von, mam tvar zacervenanu pravdepodobne po roznych mechanickych cisteniach kozmetickami.
Chcela by som sa ta opytat na kombinaciu doplnkov posobiach na akne - precitala som si niekolko tvojich clankov a rozhodla som sa si kupit a spytat sa ta na nasledovne: zihlavovy caj
bahenna maska
kokosovy olej - ma nasytene mastne kyseliny, nevadi to ked si ho davam na tvar? Davala som si ho na tvar uz niekolko mesiacov predtym, ale zatial vobec ziadny ucinok.
zinok - je lepsie sumivy ci v tabletke?
lecitin - uziva sa s jedlom bez tuku? Ci na tom nezalezi?
Protocol Dr. Berksona - pod akym nazvom ho mozem kupit napr. na iherb? alebo z ktorej strany ho mozem kupit?
calcium D glucarat
vlaknina - psylium alebo aktivne uhlie - s cim konkretkne a kedy ju mam uzivat? myslim, ze si pisal ze sa ma jest spolu s lecitinom alebo s protocol dr. berksona - musi sa to naraz alebo staci aby to bolo napr, v ten isty den?
Je podla teba dana kombinacia vhodna na porazenie akne? Ja uz niekedy vazne neviem co mam robit. Mam znamu ktora je uplne hocico (aj vela nasytenych kyselin, polotovary, vyprazane, sladke, prosto vsetko), fajci, pije alkohol, ma vacsiu nadvahu ale plet ma stale cistu a bez vrasok, uplne ako babatko. A mam dalsiu znamu, ktora je vegetarianka, inklinuje uz k veganstvu, nefajci, pije len veli zdriedkavo, zdravo sa stravuje, je stihla, ale akne ma po celej tvari aj chrbte. Ja sa o seba staram, sportujem, zdravo sa stravujem, ale to akne tam stale je, mam pocit ze sa este zhorsuje, hlavne tie pory. Navyse, sice mam mastnu pleet, sa mi tvoria vyrazne vrasky uz teraz. Je to genetika? Da sa s tym nieco robit? Niekedy mam pocit, ze cim viac sa snazim, tym je to len horsie. Ale nemozem sa na to pozerat, tie pory sa dokonca vekom zhorsuju. Velmi ta prosim o odpovede na moje otazky, uz ozaj neviem co mam skusit. Zaroven, ak by si mi mohol poradit nejaku osvedcenu stranku s kvalitnymi produktmi, z ktorej si to mozem objednat, bola by som ti vdacna. Zijem momentalne v spanielsku, takze si to budem asi vsetko objednavat online.
Dakujem a prajem pekny den