1

Téma: Unava

Co by ste mi poradili pri dlhodobej vycerpanosti, fyzickej aj psychickej zatazi a mozno aj pri syndrome vyhorenia? Som uz niekolko mesiacov nadmerne vycerpana, mam aj psychosomaticke symptomy, bolesti hlavy, uzkosti, padanie vlasov, zle travenie a pod. Zacala som brat panax zensen s materskou kasickou, zatial velmi necitim ucinok... Dakujem!

2

Re: Unava

Travenie si treba napravit, a to je vec dostatku kyselin enzymov, mnikrovlaknin a probiotik. Bez dobrej stravy dobreho traviaceho porcesu a dobrej absorbcie zivin je cele telo oslabene co vysvetiue nedostatok energie, zlu imunitu, zlu regeneraciu a aj rozne problemy nervoveho povodu, lebo aj tam treba rozne ziviny.
A samozrejme treba znizovat stres a napravit spankovy cyklus
Az je toto vsetko dostatocne adresovane a problemy neprejdu, tak mozeme hovorit o doplnkoch na rozne ucely.

3

Beriem uz betain Hcl, enzymy aj probiotika, mikrovlakniny mam v strave a na spanok 5-Htp. Napriek tomu ten stres na mna dost vplyva, som velmi unavena a slaba. Travenie sa mi dost zlepsilo pri uzivani betainu Hcl ale su dni kedy mi proste netravi, som nafuknuta a je mi strasne zle od zaludka aj ked tieto doplny beriem. 5htp ma zas dost uspava aj cez den, znizuje mi tlak, takze opat sme pri slabosti.

4

OK. Ked ta nafukuje, znamena ze si nezpbrala dost kyselin a enzymov na to co si zjedla a vypila.
A Samozrejme dlhodoba podvyziva pre zle travenie sa neda okamzite vyriesit, to trva nejaky cas, kym  dostanes telo do poriadku.
Ak mas vycerpane nadladvinove zlazy a produkuju ti nedostatok adrenalinu a cortizolu, skus brat dopplnok na ne, vymrazeny vytazok zo zliaz, ako napr tento
http://www.iherb.com/Thorne-Research-Ad … l&ic=8

Nezabudaj na tie zakladne doplnky ako jod a selen na stitnu zlazu a ine, tiez zinok, vitaminy C  E  D-3 a K-2

5

Rng co znacky prva hodnota na merani tlaku napr 130 a co druha napr 60 . neviem odborne nazvy . Co znamena ked je prva vysoka 130+ a druha nizka 60- .

6

Ze mas skoro idealny tlak
Inac nazvy su systolicky a diastolicky. tj zo srdca a do srdca.

7

RNG napísal(a):

Ze mas skoro idealny tlak
Inac nazvy su systolicky a diastolicky. tj zo srdca a do srdca.

ja ze je 120/80 idealny , doktor mi povedal ze prvy je vyssi a druhe je nizzsi pod priemer mal som 130/56

8

Meranie tlaku pocas dna velmi skace, a teda jedno meranie u lekara moze byt uplne mimo, Je plno ludi, co si u lekara namera ovela vyssi tlak(150 az 180) z nervozity, co sa nazyva "strach z bielehio plasta", a doma v klude maju tlak nizsi. Co sa tyka toho spodneho nizkeho, to len nasvedcuje, ze mas ciste cievy. Ja som za mlada mal tlak bezne 95 na 50, co sa mi na starost zvysilo na 125 na 85.

9

Poslednych par tyzdnov ma neskutocne palia svaly, mam nechut do nicoho, slaby som, drieme sa mi...
Uzivam vela doplnkov, aj protiparazit. kuru, vitaminy, citricidal, cesnaku, chilli.. 
Vacsinou 3× denne jem.. Rano nejake maso alebo vajcia so zeleninou, na obed maso s ryzou a vecer tiez tak podobne a pred spanim si dam avokado, jablko, pomaranc a probiotika - na to ovocie na najviac tesim, a vychutnavam si ho..

Celkovo mam naladu uplne biednu, nechut zit, agresivny som, co som nikdy take nemaval.
Nevie ma nic rozveselit, aj libido uplne slo dole -tj. ako keby hormony kolisaju... Pijem aj ten citricidal, ale asi to vynecham, lebo uz sa to neda pit. pijem ho skoro 1 a pol mesiaca. A boli tam nejake prestavky.

+ mam chut na hocico, aj na sladke, slane... Keby mi niekto povie, ze mam zjest pizzu, tak dve naraz by som zedol. A pritom jem normalne procie.

Fakt neviem, comu to mam prirovnat... Ci Candida alebo parazity sa nejako buria, alebo ja uz neviem co. Alebo zeby ten cukor chyba = hypoglykemia??? Kedze mi chuti brutalne to ovocie. Dost ma to psychicky ubija.

A ked napr. nedam citricidal, tak mam vycitky, ze neni ta "liecba" 100%-na.

Este dodam, ze aj v pravom uchu mam zalahnute, je take citlive, aj ked chodim alebo dycham, tak citim taky cudny pocit, ako keby tam daco je.

Proste dodrzujem, vsetko ako radis.

Naposledy upravil: vrtulnik (2015-12-06 13:41:43)

10

Nakazy v strednom uchu su povacsine hlienove , plesne, tj dost podobne candide. Ucinne na ne su oreganovy olej a NAC.
Candida aj plesne maju aj neurotoxicke vylucky,dokonca aj karcinogenne.

Naposledy upravil: RNG (2015-12-07 02:08:55)

11

Dal som si vecer tri jablka,  a citil som ze mi je lepsie,  uplne dobry pocit som mal,  aj trocha energie.

Ale zase nechcem davat vela cukru,  aby som zbytocne nechoval candidu.

Takze ten cukor mi chyba, asi.  Je nieco,  co mi bezpecne zvysi cukor a eneegiu?  Kokosaku davam dost.

12

Kolko kokosaku povazujes a dost? Ja 3 lyzice kopcom, co je asi 30 az 40 gramov,zapravene do roznych jediel cez den
To to da tolko energie, ako 2 x tolko cukru.