Téma: Problémy s nosom u kozy
Dobrý deň, nejedná sa síce o človeka ale snáď mi poradiíte . Mám kozu ktorá od minulého roka má čiastočne upchatý nos, hlavne v kľude počuť hlasné pretláčanie vzduchu nosom+občas pokašliava spôsobom akoby mala zúžené hrdlo , tak povrchne , nie z hlbky, možno to je stekajúcimi hlienmi ktoré ju dráždia. V nosnej dutine jej to často chrchoce. KOze v stere z nosa zistili staf. aureus. Dostala v priebehu roka troje atb na ktoré nereagovala žiadnym zlepšením, Dávala som a dávam jej denne deľa bylín s antibakteriálnym, protizápalovým a imunitupodporujúcim účinkom ale zlepšenie nevidím. Jdene vet vraví že možno s.a. je len sekundárny problém, iný vraví že sú možno tie bakt, v nose zapuzdrené a atb sa k nim nedostanú, iného veta napadla možnosť že by problém nespôsoboval prítomný s.a. ale že to môže byť mykotického charakteru.
Preto uvažujem že skúsim citridical, priamo do nosa striekať, ak zoženiem rozoberateľnú nádobku na striekanie tekutiny do nosa, lebo natoľko jej asi nezvládnem zakloniť hlavu aby to tam šlo kvapkať. Tiež premýšľam nad koloidným striebrom, ale stretla som sa s tvrdením že kol.striebrá v obchodoch sú nefungujúce lebo sa dostali do kontaktu s el. spotrebičmi a vraj aj snímače čiarového kódu ich môžu znehodnotiť, je to pravda či hllúposť?
Má citridical aj účinok proti plesniam? Ďakujem
Naposledy upravil: Moonika (2015-10-07 19:12:10)