Nuz zaujimave clanky. ktore spochybnbuju a pravom vsetky umele cisla, ktore lekari pouzivaju na diagnozy cukrovky, kde stale pritahuju kriteria coraz nizsie, aby ludi nutili brat lieky a inzulin, nie menit stravu, brat rozne doplnky a cvicit.
Ja osobne som pred vyse 12 rokmi zistil sam na sebe velmi silnu DM-2, ktora sa mi vyvinula najma kvo;li radam lekarov na "spravnu dietu" s vysokym obsahom uhlohydtratov(sacharidov) a znacnym podielom "zdravych bezcholesterolovych rastlinnych olejov a masiel/pomazaniek". Tieto mi sposobili velke vykyvu cukrov v krvi, vyskoke vlny tvorby inzulinu, co vycerpalo a znicilo pankreas a nepriechodne/stvrdnute a polymerizovane lipidy na stenach buniek, ktor sa na signal ionzulinu nevedia ludovo povedane otvorit na prijem cukrov (odbornejsie nevedia sa tam cez steny vybudovat inzulinove mostiky, ako to dnes lekari odbornejsie chapu)
Takze som bol nuteny nakoniec sa obratit na uplne inu skupinu lekarov, malicku a vzacnu, ktora riesi aj tento problem a po rokoch sledovania ich rad, mam hladiny cukru v krvi aj glykaciu celkove ovela nizsiu, aj ked este podla beznych sucasnych lekarskych noriem , za vlasy pritiahnutych neustale sa sprisnujucich noriem, stale privysoku.
Zialbohu, najucinnejsi liek na hladinu cukru je ho spalit extra cvicenim, na co som si zatial nenasiel dostatok casu.
Ale cinnost pankreasu som si znacne regeneroval, moja reakcia na sacharidove jedla , tj hladina cukru po nich v krvi je znacne nizsia, nez bola v minulosti. A boj proti degenerujucej glykacii v tele mam tiez uspesny, periferalnu neuropatiu, zrak sluch a hojenie ran mam lepsiu, nez predtym.
To mi jasne dokazuje, ze tato malicka skupina alternativnych lekarov asi ma v rukach spravne nastroje dava mi spravne rady. A to aj popri tom, ze sledujem len cast ich rad, zdaleka nie vsetky.
Naposledy upravil: RNG (2013-10-04 16:44:11)