Ahoj RNG, ak by to bolo mozne, chcem ta velmi pekne poprosit o radu. Uz dlhodobo som mala rozne problemy, v minulosti teda hlavne rozne zazivacie, zistena histaminova intolerancia, celiakia. Dost radikalne som menila stravu, no aj tak v nej este bolo co vylepsovat. Cca 2 roky mi bolo v podstate fajn, potom zacali problemy zas, najprv len zazivacie, pridali sa aj rozne ine, poobjavovali sa mi hrcky, bolievaju ma krcne uzliny, usi, oblast okolo ladvin, kde sa mi tiez nejake "uzliny" narobili, brucho mam vecne plne... no je toho vela. V podstate teraz beham od lekara k lekarovi no aj tak sa nic neriesi. Teda nemyslim liecbu, ale vobec diagnostika, vsetko strasne dlho trva, uz viaceri lekari sa tak oklukou vyjadrili, ze by mohlo ist o nador, bud lymfom alebo aj nieco ine, ale zatial s istotou neviem. Pravdou je, ze ja od urcitych priznakov uz tiez myslim, ze je to nador. No stav sa mi v podstate zhorsuje a veci sa nehybu, no ja urcite chcem nieco so sebou robit. Za ten zhruba posledny tyzden, co sa mi to zhorsuje, tak sa snazim vela citat, hladat info, vela som toho nasla, ale v mnohom mam aj nejasnosti. No hlavne, chcem zacat brat rozne pripravky na precistenie a celkovo liecbu. Precitala som si tu viacero tem, prispevkov, uz som si aj nieco objednala z iherbu, ale kym to dorazi... desi ma ta dodacia lehota, zvycajne to trva cca 2 tyzdne. No objednala somtoho zatial velmi malo, len asi 4 pripravky, pretoze sa v tom stracam
A to je to, o co ta chcem velmi pekne poprosit. Studujem to kratko, takze je jasne, ze v tom mam zmatok, v pripravkoch, davkovani, postupoch a pod. No hlavne, mam male dieta, 2-rocne a je tak energicky, ze jednoducho nemam moznost pri nom sa tomu venovat. Takze len ked zaspi, ale to mam tak hodinku casu, lebo potom som uz priserne unavena. A tak aj ked sa snazim, fakt sa v tom stracam a som nestastna, ze cas ide a ja okrem 4 pripravkov som sa k nicomu zatial nedopracovala... a este aj kym dorazia
Ak by bolo mozne, vedel by si mi napisat, co postupne zacat brat, v akych davkach? Citala som niekde od teba, ze treba postupne nasadzovat pripravky, aby bolo pripadne jasne, co nerobi dobre. Tak cim vlastne zacat, v akom mnozstve, ci mnozstvo potom zvysovat.. napr. som objednala tento pancreatin http://www.iherb.com/Country-Life-Glute … blets/1718 lebo ten tu najcastejsie uvadzany je vypredany. Ale vobec neviem, ake je davkovanie pri tomto, nerozumiem tym hodnotam tam uvedenym.
Okrem ineho sa trochu obavam, ci nebudem niektore pripravky "neznasat", ci uz kvoli tej histaminovej intolerancii alebo kvoli comu, lebo tolko veci som uz musela povylucovat v minulosti. No potrebujem skusat asi.
A tiez by ma zaujimal tvoj nazor ohladom stravy, lebo na jednom mieste najdem, ze treba jest len surovu zeleninu, trochu ovocie, inde, ze k tomu aj strukoviny, inde zas, ze aj obilniny kvalitne. Tiez zeleninove stavy, niekde sa pise, ze najlepsie hned rano nalacno vypit cca 0,4l zeleninovej stavy, inde zas, ze pred kazdym jedlom 1dl, neviem, co je lepsie. Snazim sa casto rano zacinat stavou, ale poslednu dobu mi je potom nejak horsie. Rano si dam stavu, ked som potom priserne hladna, nieco zjem, nieco s velkym obsahom zeleniny a je mi este horsie. Okrem ineho mam po jedeni casto velmi velky smad, vela pijem a potom vela mocim. Teda tensmad mam aj mimojedla vacsinou, ale po jedle to byva najhorsie. Cukor nalacno som mala vzdy ok, po jedle mi nemerali lekari, len tak laicky doma som si jeden vikend s pozicanym glukomerom a bolo to v podstate takmer vzdy ok, raz som mala zvysenu hodnotu trochu, ale neviem, ci som merala v spravny cas. Ale uz sa rozpisujem.. skratka, nazor na stravu by ma zaujimal, lebo vsade sa clovek docita nieco podobne, ale predsa odlisne.
A na zaver, zatial svojho syncekastale dojcim a neviem teda, co dalej, lebo niekde v uzadi este tajne dufam, ze sa nejedna o ziaden nador a teda by som ho rada dojcila dalej. Ale zas ak to nador je, co mam aj dost vela priznakov, tak asi by to nebolo idealne.. ani nejde tak o prechod latok do mlieka, aj ked ako co, o vsetkom info nemam, ale vacsina liekov nebyva problem, aj ked sa to tak v pribalovych letakoch uvadza. Ale to, ze zivym este dieta, je asi dost vycerpavajuce pre organizmus, ci?
Zatial tolko a vopred dakujem za odpoved, cenim si to, ze tu takto pomahas ludom.