Čo sa týka probiotík, problém našich lekární je v tom, že probiotiká, ktoré by mali byť skladované v chladničke - väčšina z nich, u nás sa nepredávajú ešte moc stabilné kultúry, skladujú veselo v regáloch, na ktoré ešte v lete svieti slnko. Skúšala som ešte Biopron od Valosun.
Čo sa týka toho jogurtovača, úplne najlepšie riešenie je tento, s tým, že sa doupraví:
http://www.bravospotrebice.sk/eshop/?ak … amp;id=273
Ten nízky plastový dekel som z toho vyhodila preč, tie malé poháre tiež (použiť na iný účel), treba k tomu dokúpiť len hlbokú plastovú misku s rovnakým obvodom ako má ten jogurtovač, aby to zakrylo tak, aby nebol únik tepla, dajú sa také bez problémov kúpiť v hocijakých domácich potrebách, ja používam jednu nerezovú od Tescomy, tá tam sadne ako riť na šerbel a je hlboká a potom sa zmestia aj poháre veľké 7dcl., ja používam o trochu menšie, to už je jedno, takýmto spôsobom sa dá robiť kopec jogurtu naraz a je to výborné aj na výrobu domáceho kvásku na chlieb.
Teplota je tam nejaká prednastavená konštantná, ale ideálna na jogurty, kvások.., kefíry vyrábam pri nižšej izbovej teplote. Na výrobu jogurtov netreba nič zložité, ale tá ohrievacia platňa je super, nízky odber, nemusím sa trápiť s nejakou rúrou, vodnými kúpelmi a pod., zapnem to večer, nahádžem poháre, do rána mám jogurty (mlieko nezohrievam, takže to tam dávam studené) a ráno ich dám do chladničky, takto mám jogurty na celý týždeň.
Ten jogurtovač s veľkou nádobou sa mi nezdá praktický, lepšie je mať viac pohárov a mať to nadávkované a tá ohrievacia platňa je praktickejšia, dá sa využiť potom aj na všeličo iné.
Naposledy upravil: bludicka (2011-02-11 22:21:47)