Re: Únava po jedle
bludicka napísal(a):tak napr. folic acid vs. foláty, folic acid veľa ľudí nevie metabolizovať a využiť ju v tejto forme a tie foláty sú v takej forme, ktorú telo nemusí pracne v pečeni biochemicky premieňať a rovno ju využije na procesy v tele
https://chriskresser.com/folate-vs-folic-acid/
Dokonca pre ľudí s genetickou predispozíciou MTHFR folic acid môže byť toxická a vyvolávať u nich paradoxný deficit kyseliny listovej, teda zablokuje napr. foláty prijímané zo stravy. Písali to ľudia na fórach, že majú veľké problémy s touto kyselinou. Ja som jednu dobu mala tiež silný deficit folátov a tá bežná "folic acid" mi vôbec nefungovala, musela som si kúpiť foláty od solgaru.
Čím je človek viac chorý, má problémy napr. s pečeňou, tým je aj väčšia pravdepodobnosť, že bude mať problémy s využitím niektorých foriem vitamínov a potrebuje ich aktívne formy. To, čo zafunguje u zdravého, nemusí u chorého.
No to dava logiku takze ten prvy vyrobok co je natural je asi najvhodnejsi pre ludi , naco si brala extra kyseliny lystovu ked ten b complex natural jej ma 400mcg .
A ak sa mozem opytat co vsetko beres ty ake doplnky preventivne alebo kvoli niecomu myslim teraz len Vitaminy , mineraly a antioxidanty nech su ludia vedia zobrat priklad lebo mne dost pomahas a chcem ist tiez tomto prirodnou cestou viac menej
bludicka este ma zaujma aj ci ked je na vyrobku konkretne vitamin E mixed tot. napisane 100% natural tak ci to je prirodny produkt lebo je aj taky vit E kde to pisane neni .
RNG ak mozes tak si precitaj konverzaciu s bludickou a povec svoj nazor