Re: Reflux zlce do zaludka a nasledne do pažeraka
začali mi tak že jednak stres v škole (koncom mája) potom prišla nejaka viróza alebo angína ... začalo to vracaním, dostal som antibiotika summamed, po týždni mi bolo fajn ale vrátili sa mi žalúdočné problémy (hlavne ráno) ... sám som si myslel že mám privela kyseliny lebo som taký problém kedysi mal tak mi obvodná predpísala costi ... dlho sa mi nič nezlepšovalo bol som 3 týždne doma ale koncom júna som musel ísť do školy na posledný týžden známky upravovať ... popritom som to mal dosť ťažké lebo ten týžden som bol doma sám takže som si musel nakupovať aj variť atd. ... a učiť sa do toho ale zvládol som to a začiatkom júla som sa cítil fajn (dokonca som bol na pizze či grilovať ) asi po týždni som bol vo vysokých tatrách kde sa mi opať pohoršilo .... tak som šiel asi v polke júla na gastroskopiu kde mi nakoniec nezistili ani helicobactera ani celiakiu ale vela žlči v žalúdku ... predpísaný som mal ganaton ... stav sa mi zlepšil ... potom zhoršil a opať zlepšill ... inak som sa stravoval vynikajúco aj sa stravujem ... ptm som bol na gastre na prehliadke koncom júla a s lekárkou sme sa zhodli že budem mať asi málo žalúdčoných kyselín kedže sa mi grgá po jedle atd.... a mám málo slín ... tak mi predlpísala ešte kreón ... no a pred troma dnami som bol plávať ...možno som trochu menej jedol a natiahol sa a odvtedy sa snažím jesť, tlačím do seba ale je mi furt zle 24 hodín denne sa to už nedá vydržať ... a to popritom jedm enzýmy, probiotiká, vlákninu hlavne, a selén so zinkom ... jedine čo nemám sú kyseliny (ale furt pijem citronovu vodu)