Ja som ale písala, že som mala obdobia deficitu kortizolu, vtedy som brala adrenal cortex a obdobie nadbytku kortizolu a vtedy sa mi to stávalo, že mi po jedle vyplavovalo adrenalín. Ja som si v prvom momente myslela, že to mám stavy hypoglykémie, lebo sa to dosť podobá - trasenie rúk, pocit slabosti, búšenie srdca, stav na odpadnutie, lebo tie som mávala často pri deficite kortizolu, je to jeden z hlavných symptómov adrenálnej únavy, lenže pri hypoglykémii, ak sa naješ, tak sa stav zlepší, ale toto nemalo nič spoločné s hladinou cukru, ten adrenalín sa vyplavoval aj po bielkovinovom jedle napr. vajíčka+zelenina a aj po sacharidovom. Inak hypoglykemické stavy ja vôbec nemávam, nemusím jesť aj do tretej poobede a k tomu môžem dajme tomu aj fyzicky pracovať a nerozhodí mi to hladinu cukru, ale pri adrenálnej únave, stačila menšia prechádzka do mesta a išla som odpadnúť, hlava sa mi točila, "vlčí hlad", slabosť, triaška, musela som stále nosiť so sebou jedlo a pravidelne jedávať. Tlak krvi mávam stále skôr nízky, pri adrenálnej únave bol extrémne nízky 95/65.
Lenže nemôžeš sa porovnávať so mňou, ja viem, čo mi tie symptómy spôsobuje, ich riešenie je na veľmi dlho, u Teba to môže spôsobovať niečo úplne iné.
Inak únavu po jedle som mávala aj, keď som mala rozmnoženú kandidu a zjedla som dačo sacharidové. ale to bola len únava, bez tých symptómov vyplaveného adrenalínu.
Inak hlavným antagonistom adrenalínu v organizme je progesterón, pregnenolone a GABA, progesterón je veľmi relaxačný hormón, aktivuje GABA receptory.
Človek, ktorý zažíva permanentne stres, vyplavuje adrenalín, hormón, ktorý telo naštartuje na mód "boj alebo útek", adrenalín sa síce z tela vyplaví rýchlo, ale spôsobí následne zvýšený kortizol a ten v organizme zostáva dlhšie, ak sa takéto situácie opakujú, človek skončí so zvýšenou hladinou kortizolu napr. v určitých obdobiach počas dňa, z progesterónu sa vyrába kortizol, lenže ak je telo nútené vyrábať toho kortizolu viac, tak nezvýši potom na výrobu progesterónu a vzniká časom hormonálna nerovnováha a vznikajú z toho kadejaké symptómy a spravidla treba potom riešiť simultánne toho naraz viac - štítnu žľazu, posilniť nadobličky, doplniť niektoré hormóny ako napr. často u žien progesterón....
Naposledy upravil: bludicka (2015-08-16 18:57:00)