Téma: Myomy v tehotenstve
Ahoj RNG,
zakladam novu temu, lebo som nikde nenasla myomy suvisiace s TEHOTENSTVOM (dufam, ze som dobre hladala) a myslim, ze v pripade tehotenstva treba k myomom pristupovat inak.
Pisem v mene kamaratky, ktora je v 24tt a ma 3 zvacsene myomy priamo v stene maternice.
Posielam celu jej diagnozu. Vedel by si jej prosim nieco odporucit?
Lekari sa s takymto pripadom vraj este nestretli, iba v cechach vraj mali jeden takyto pripad, kedy mamincka babatko aj uspesne donosila.
"V roku 2007 mi v Berline operovali endometriozu plus 6 cm myom a nejaké 3 cysty. Žiadna hormonálna liečba potom nebola.
V roku 2008 som opäť mala potiaze a opäť operovali tento krát mi vybrali aj slepé črevo. Endometrioza sa nepotvrdila.
Teraz na začiatku tehotenstva som mala 3 myomy v dutine maternici a tie mali 3,5 cm 2cm a 1cm. Do 6 mes tehotenstva mi narástli na 9cm 8,5cm a 5cm ten je v pôrodných cestách. Majú spoločnú stenu s placentou.
V 20 týždni som zrazu začala mat neskutočne bolesti ako žiletky rezanie dole v panve. Hospitalizovali ma mala som vysoké CRP 68 (zápalový marker) nasadili mi infúzie s antibiotikum a od bolesti. Raz mi dokonca museli dať ópiovu injekciu tak silne tie bolesti boli. V nemocnici som bola 11 dni a postupne ako mi klesalo CRP tak mi bolo lepsie.
Prepustili ma a o 7 dni sa scenár opakoval. Opäť nemocnica. Tam kde mam tie myomy sa mi nemohli ani dotknúť tak strasne to bolelo. Liečba bola plus mínus identická. V nemicnici som bola 9 dni. Nedalo sa mi vôbec ležať lebo pri ležani sa mi akoby manuálne tlačili tie myomy a bolelo to ešte viac.
Teraz som 5 dni doma zatiaľ OK. Ale že kedykoľvek sa to moze vrátiť. Lebo tie myomy nemajú už takú výživu lebo dieťa im ju berie.. A tým pádom bolia. Som dnes 24 týždni. Avšak mam pred sebou ešte 3 mes takze snáď je aj niečo iné ako neustále atb brat."
dakujeme obe za tvoj nazor
Naposledy upravil: Kovi (2015-07-29 18:17:24)