Nucuna obsahuje L-DOPA, co zvysuje hladinu dopaminy v mozgu proamo a hladinu hGH nepriamo.
Menovany doplnok ma rozne komponenty, na zvysovanie roznych neurotransmiterov, zvysenie cirkulacie v mozgu a podobne. takze ma komplexny ucinok, nielen jednoduchy na hladinu dopaminu.Davky su ale dost male.
Mucuna pruriens, africky bob obsahuje od 2 do 5 % L-doby, predavaju sa vytazky az do 30% L-dopy a klinicky ucinok zacina povedzme od 250 MG L -doby, tj vacsina doplnkov to nedosahuje a predavaju viac reklamy, nez ucinnych latok.
Osobne som bral raz az 500 mg L-DOPY na skusku, co mi to spravi, lebo velmi tvrdili, ze to akosi stimulovanim hGH omladi telo a zlepsi celkove procesy v nom, ale po dobrani 60 davok po 500 mg som na sebe nic extra nepoznal.
Po zobrani kombinacie vinpocerine-huperzine a gingko(30 mg/200 mikrogramov/60 mg gingkolidov) som poznal znacne zrychlenie reci reakcii a podobne, az mi to zena musela zakazat, lebo ma nestacila sledovat, hoci osobne som to nijak nepoznal.
Takze osobne pri starnuti a zlepsovani procesov v mozgu skor vsadim na vinpocetine, Huperzine A, Ginkolidy a extrakt z hroznovych jadierok(grape seed extract, 200 mg 90% PAC), samozrejme aj na bezne ako vitamin C, E D-3 a karotenoidy.