Téma: Metyl B12
Dobrý den,
chcem sa opýtať na tento konkrétny vyž.doplnok Metyl B12, dopočula som sa, že sa vyhladáva hlavne pre ľudí s autismom. Prosím, počuli ste už o tom, je to pravda? Pekne dakujem Zuzana
Nie ste prihlásený. Prihláste sa, alebo zaregistrujte.
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.
Dobrý den,
chcem sa opýtať na tento konkrétny vyž.doplnok Metyl B12, dopočula som sa, že sa vyhladáva hlavne pre ľudí s autismom. Prosím, počuli ste už o tom, je to pravda? Pekne dakujem Zuzana
B-12 prichadza vo forme cyanocobalamine, alebo methylcobalamine. Methyl je v tele ucinnejsi.
B-12 prichadza vo forme cyanocobalamine, alebo methylcobalamine. Methyl je v tele ucinnejsi.
Prepáčte, čo to znamená, že je v tele učinejší, nemám s tým žiadnu skúsenosť je to pre mna niečo úplne nové. Snažila som si ho pohľadať aj na herbe.http://www.iherb.com/Vitamin-B12-Methylcobalamin , prosím teda ak ano a dá sa doplniť aj takto, odporučili by ste niečo z toho pre 2,5 ročné dieťa, v akých dávkach a ako často? Alebo mate prosím, nejaké svoje vlastné odporučanie na Methyl B12, dakujem pekne.
Cyanocobalamine sa v tele meni na methylcobalamine a az ten sa spotrebuva.
Vitamn B-12 sa uklada v peceni a trva dost dlho,,kym sa pecen nalozi. Pecen uschova az 15 mg tohoto vitaminu, co staci asi na 2 mesiace spotreby.
Doplnky sa absorbuju casto dost mizerne, najma co sa tyka B-12, preto sa pouzivaju take relativne velke davky
Pre dieta pouzi 1000 mikrogramove davky, pre dospeleho az 5 mg. Nalozenie pecene moze trvat aj 2-3 tyzdne, potom staci davat B-12 len obcas.
Naposledy upravil: RNG (2015-06-10 23:33:25)
veľká vďaka
OK
rng objednal som si methyl b12 od firmy Now foods , kolko tyzdnov mam brat a ake velke davky aby sa pecen nasitila a ako zistim ze sa nasitila ?
da sa tym predavkovat ze ju presitim velmi a toho vitaminu tam bude vela ?
je to 1000mcg tabletka .
od akej firmy pouzivas b12 ty ? ze ci je aj nejaka lepsia .
ked uz bude pecen nasitene ake davky treba denne na udrzanie si toho vitaminu b12 ?
moze b12 casom aj tak klesnut aj ked sa bere potom b12 stale ?
Predavkovat sa prakticky nemozes s 1 mg tabletkami.
Predavkovat sa prakticky nemozes s 1 mg tabletkami.
1.od akej firmy pouzivas b12 ty ? ze ci je aj nejaka lepsia .
2.ked uz bude pecen nasitene ake davky treba denne na udrzanie si toho vitaminu b12 ?
3.moze b12 casom aj tak klesnut aj ked sa bere potom b12 stale ?
4. kolko tyzdnov treba brat 5mg denne aby sa pecen nasitila ? ( neda sa pri davkach 5mg predavkovat ? )
5. preco kulturisti pouzivaju injekcie B12 ? cim je tento vytamin pre nich taky zaujmavy ?
Na zmnacke nezalezi, len na obsahu.
2. nepoznam ziadnu jednoduchu metody na meranie B-12 v peceni a pre to si davan z casu na cas aj ja doponok B-12, najma ked sa citim vycerpany.
3. Ked beries doplnok B-12, tak ti nemoze pok.lesnut jeho zasoba v peceni.
4 neviem, ale ja osobne neberiem vela krat do mesiaca 5 mg B-12
5 neviem
Na zmnacke nezalezi, len na obsahu.
2. nepoznam ziadnu jednoduchu metody na meranie B-12 v peceni a pre to si davan z casu na cas aj ja doponok B-12, najma ked sa citim vycerpany.
3. Ked beries doplnok B-12, tak ti nemoze pok.lesnut jeho zasoba v peceni.
4 neviem, ale ja osobne neberiem vela krat do mesiaca 5 mg B-12
5 neviem
a ako casto ho beres ? kazdy den 1mg alebo vecsie davky 1x za tyzden ?
myslis ze je nebezpene ist 2 tyzdne 5mg kazdy den a potom uz len 0,5-1mg denne na udrzanie ?
Ja neberiem male davky, lebo su relaticne drahsie, a radsej beriem vacsie davky a menej casto.
Za tyzden/dva sa nemozes 5 mg predavkovat. Aj najlepsie absorbcia je len urcite mnozstvo percent, a v peceni sa vytvara zasoba az 15 mg.
Ja neberiem male davky, lebo su relaticne drahsie, a radsej beriem vacsie davky a menej casto.
Za tyzden/dva sa nemozes 5 mg predavkovat. Aj najlepsie absorbcia je len urcite mnozstvo percent, a v peceni sa vytvara zasoba az 15 mg.
Dakujem moze to byt teda 2 tyzdne 5mg denne ( mam to davat hned rano naraz alebo lepsie rozdelit do 5 davok ? )
a po 2 tyzdnoch uz len 1x tyzdenne 5mg ?
ako zistim ze uz mam vela b12 v peceni nejaky simptom ?
Meviem, ci sa ti nejak prejavi vela B-12 v peceni z davok 5 mg raz tyzdenne.Je to dost malo pravdepodobne.
Meviem, ci sa ti nejak prejavi vela B-12 v peceni z davok 5 mg raz tyzdenne.Je to dost malo pravdepodobne.
myslel som pocas tej nasicovacej faze , kde sa bere 2 tyzdne 5mg denne .
Za dva tyzdne po 5 mg denne sa nemoze vybudovat privysoka davka v peceni.
Za dva tyzdne po 5 mg denne sa nemoze vybudovat privysoka davka v peceni.
tak povedzme ze aj ked iba 7mg bude v peceni nie 15 . aj to sa da udrziavat 5mg 1x za tyzden .
Ked nebudem citit nejake negativa ze uz je toho vela tak potiahnem aj 3 tyzdne 5mg . je to asi individualne kto ako rychlo pecen nasiti
Je to velmi individualne as hladina v peceni moze byt 5 az 20 mg, a to je vsetko dobre. Len menej zacina byt primalo
Je to velmi individualne as hladina v peceni moze byt 5 az 20 mg, a to je vsetko dobre. Len menej zacina byt primalo
a je uplne jedno kedy si to dam ? dava sa to podjazyk ruzpustit a potom prehltnut , mozem to zapit ? pred alebo po jedle ? ci vsetko je to jedno ?
To rozpustrenie trva mnoho minut, tj ziadne zapijanie neprichadza do uvahy.
To rozpustrenie trva mnoho minut, tj ziadne zapijanie neprichadza do uvahy.
nechapem preco sa to nemoze zapijat vodou alebo dat vodu do ust rychlejsie sa to rozpusti .
a je jedno teda ci nalacno alebo po jedle ?
mam to nechat len pod jazykom alebo to mozem aj cmulat ?
Podstata pouzitia pod jazyk je ze sa to pomaly a postupne rozpusta a absorbuje do krvi priamo cez sliznicu a nie cez zaludok, kde kyseliny znicia vitamin B-12.
Podstata pouzitia pod jazyk je ze sa to pomaly a postupne rozpusta a absorbuje do krvi priamo cez sliznicu a nie cez zaludok, kde kyseliny znicia vitamin B-12.
aha chapem a ked sa to rozpusti mam obsah prehltnut zvysni alebo to mam nechat tam neviem si predstavit ako sa to cez usta absorbuje
Neprehltat a co najdlhsie nechat tam. Sliznice su priepustne. dokonca aj koza, takze sa niektore latky mozu cez ne absorbovat.
Stránky 1
Aby ste mohli prispievať, musíte sa prihlásiť alebo prejsť procesom registrácia.