Téma: nedostatočné fungovanie obliček?
Dobrý deň prajem, moja otázka sa týka obličiek a celulitídy.
Ako 10-ročná som bola hospitalizovaná so zápalom obličiek, močového mechúra a močových ciest (kúpala som sa v rieke, bolo teplo, ale studená voda). Mala som pri tom tak strašne napuchnuté oči, že som ani nevidela – tak si najprv lekár myslel, že ma tam uštipli včely (pri rieke boli úle). Od tej doby mám stále problémy s obličkami : keď vypijem viac vody, opuchnú mi prsty na rukách (nemôžem dať dole prstene), nohy (ledva natrepem nohu do topánky) a aj viečka + často chodím na wc, keď veľa pijem (2 až 2,5l). Ťažko sa mi pri tom dodržuje ten „správny pitný režim“ – čo sa teraz všade propaguje : keď nepijem – neopúcham – ale nemám podľa neho dostatok vody a naopak. Aké doplnky by ste mi doporučili na zlepšenie funkcie obličiek a ich regeneráciu?
Ďalej Vás chcem poprosiť o Váš názor na celulitídu, viem, že ste už písali, že to nie je to pravé pole, ktorému rozumiete, ale .. Všade sa tvrdí, že je to tuk. Ja sa stravujem zdravo, beriem vami odporúčané základné doplnky, pravidelne cvičím, podstúpila som aj cca 8 celutitídnych masáži, váha je normálna podľa BMI a výsledok ... nič. Narazila som na internete na tento článok http://www.rawlife.cz/a-co-vase-ladviny-pracuju/ a vo vzťahu s tým, že mi asi obličky nepracujú dobre a nemôžem sa zbaviť celulitídy sa mi vysvetlenie, že je to rôsolovitá hmota – zadržaná voda, pozdáva...
Ďakujem