O tom modifilane som pred pár týždňami preštudovala všetko, čo sa dalo, je to veľmi zaujímavý produkt, tá firma predáva základný produkt, výťažok z kelpu iným firmám ako napr. ten dragon herbs "laminessence", ale ide stále o ten jeden pôvodný produkt. Ja si už kupujem rovno čistý prášok, je to najlacnejšie. Zaujímavý rozhovor s majiteľom tej firmy:
http://www.naturalnews.com/024400_Modif … tract.html
Mňa tie algináty zaujali, keď som narazila na jeden ruský produkt zosterin, rusi tie pektíny ešte upravujú na nízku molekulárnu hmotnosť:
http://mediken.chat.ru/index7.htm
http://www.zosterin.spb.ru/en/product/1.html
Majiteľ modifilanu mi odpísal, že tie algináty prekonávajú aj mozgovo-cievnu bariéru, na tom neviem, čo je pravda, ale tiež si myslím, že keďže sa jedná o rôzne rozpustné sacharidy, môžu byť rôznej molekulárnej váhy a niektoré z nich veľmi dobre vstrebateľné.
Podľa môjho názoru modifilan ďaleko prekonáva v detoxe chlorelu, ale moc sa o tom ešte nevie, problém chlorely je, že pre väčšinu ľudí je dosť ťažko stráviteľná a takisto s jej čistotou. A nielen chlorelu, po mojej skúsenosti si myslím, že je to jeden z najlepších prírodných prostriedkov na cheláciu, lepší než modifikované pektíny - tie tak neviažu kovy, musia sa kombinovať takisto s alginátmi.
O tej ecklonia cava som čítala, len problém ľudí, ktorí majú kovy je, že akonáhle zoberú silný antioxidačný prostriedok, u nich to spustí len nepríjemné silné detox reakcie, veď to aj píše jeden užívateľ tohoto doplnku "This works wonders on anything involving peroxynitrite excess; MCS, Fibro, CFS, CFIDS and more. Also, do not be surprised if you have "retracing" of old problems in the first few weeks. Totally normal. Just back off on the dosage for a while. My only caveat, do not take if you have a signifcant heavy metal burden. Clear heavy metals first, then take Fibroboost."
Čokoľvek, čo významne zvyšuje hladinu glutationu, štartuje žľazy a nadobličky (eleuthero, adaptogény, výťažky zo žliaz..), vo mne spúšťalo silný detox. Keď začne pracovať štítna žľaza, naštartuje sa metabolizmus, nadobličky začnú produkovať hormóny, telo začne lepšie detoxikovať, ja som mávala počas detoxu silné príznaky hypotyreózy, doslova ma triasla zimnica celé dni. Ale teraz po troch mesiacoch toho modifilanu to už nemám, len mi zostala adrenálna únava a na to mi dobre zaberajú adrenálne výťažky, ani silné adaptogény, sladké drievko nestačia, treba priamo tie výťažky.
Inak jedna vec mimo témy... ja mávam aj problémy s PMS a hlavne nenormálne menštruačné bolesti, prvý deň prežijem na 3-4 tbl. 400 mg ibuprofenu, nič iného nezaberá. Všetky tie prírodné riešenia typu wild yam, black cohosh, pupalka, dong quai, progesterónový krém, ten som teraz skúšala tri mesiace zmierňujú len PMS ale nie bolesti. ALE teraz ako beriem tie adrenálne výťažky, sa bolesti oveľa zmiernili, aj sa cítim celkovo oveľa lepšie, mám viac energie, vôbec sa necítim z toho nejak nervózna, ani nemám z toho žiadne vedľajšie príznaky, ako píšu niektorí ľudia, len sa cítim konečne ako človek, ja som tie výťažky brala aj pred pol rokom, ale potom som s tým prestala, lebo vždy mi to spôsobovalo nepríjemné detox príznaky. Mám doma knihu o adrenálnej únave a tam sa práve spomína, že veľa žien, ktoré majú takéto problémy, trpia adrenálnou únavou a hypotyreózou, ono je to väčšinou prepojené. Dr. McK Jefferiesl, autor knihy "Safe use of cortisol" liečil menštruačné problémy žien nízkymi dávkami kortizolu a hormónov štítnej žľazy.
O tomto písal aj Dr. Wilson v knihe o adrenálnej únave, čo mám, je možné, že nakoniec mi chýba kortizol? Teraz to chcem vyskúšať, že budem brať mesiac adrenálne výťažky, ešte ma napadol pregnenolone, ktorý tam tiež spomínajú, v dávkovaní 5 mg pod jazyk ako to doporučuje Ray Sahelian. Pregnenolone je východzia látka pre progesterón a všetky ďalšie hormóny ako kortizol, estrogén, testosterón. DHEA vzhľadom na to, že sa skôr premieňa na testosterón a estrogén, tak Dr. Wilson píše, že je skôr vhodný pre mužov a pre ženy ten pregnenolone. A na štítnu žľazu chcem skúsiť ešte tyrozín alebo aj tie výťažky zo šítnej žľazy, ale nechcem to všetko mixovať, aby som zistila, kde je môj hlavný problém, ono sa aj tak doporučuje najskôr podporiť nadobličky a až potom riešiť štítnu žľazu, ak je aj tam problém.
Raz som tu spomínala, že som bola na menšej túre a zostalo mi strašne zle, tie príznaky by sedeli buď na rozvrat elektrolytov (čo som bola presvedčená, že je môj problém, lebo pijem dosť veľa vody z osmózy) alebo hypoglykémie. Mne sa toto opäť stalo minule a to som si už dávala bacha, aby som priebežne niečo jedla a teda dopĺňala minerály. Drtivá väčšina ľudí s adrenálnou únavou má problémy s hypoglykémiou, stačí nejaká záťaž (a pre mňa je záťaž aj dlhšia prechádzka) a teraz som skôr presvedčená, že to bude ten problém hypoglykémie, ja som mala doslova vlčí hlad, to mi len tak spätne dochádza.
A myslím, že preto sa mi stále vracajú infekcie a mám takú nanič imunitu (napriek kvantu doplnkov a super strave), keď nefungujú nadobličky, nefunguje toho v tele strašne veľa a medziiným je tam aj náchylnosť na časté infekcie. Veď kortikoidy sa v medicíne používajú skoro na všetko od bolesti po potlačenie zápalov, samozrejme sú tam potom vedľajšie účinky, hlavne, keď sa berú dlhodobo a vnútorne, môžu spôsobiť až cushingov syndróm.
Naposledy upravil: bludicka (2011-01-19 20:03:52)