1

Téma: alfa glukan

chcel by som sa opytat co si  myslis je naozaj lepsi nez betaglukan?napriklad AHCC vyrobok- mas skusenost osobnu ?alebo aky mas nazor na tento produkt?z toho co sa pise by mal byt ovela lepsie v ucinky a aj ovela lepsiu vstrebatelnost (5000dalton tusim)

Naposledy upravil: 5qo (2011-01-17 01:15:51)



2

Re: alfa glukan

Nuz to nie je alfa glukan, ale vyrobok pod menom Active Hexose Corelated Compound,vytazok z hybridizovaneho podhubia huby shitake, pestovanej na ryzovom substrate ktory obsahuje aj betaglukany aj acetylated alfa glukan aj rozne ine latky.
AHCC ma rozne liecive ucinky, ale co sa tyka NK krviniek, nezvysil ich pocet, len aktivitu, tiez aktivitu T krviniek, cytokinov((interferon, IL-12, TNF-alpha)
Proste pracuje to trochu inac a definitivne predlzuje zivot rakovinnym pacientom, plus ma aj antimikrobialne vlastnosti
Ale betaglukany na rakovinu aj tak prevazuju pouzivanim, najma vytazene z agaricus blazei az 7: 1 nad AHCC. Pomerne strucne je to popisane na
http://en.wikipedia.org/wiki/Active_Hex … d_Compound
Dnes su betaglukany povacsine mikronizovane(enzymaticky "posekane" na mensie ciastocky, takze nie je problem so vstrebavanim.
Aj tak oba tieto prostriedky samotne nestacia, treba telo zaroven cistit a odmorovat, pripadne brat aj ine doplnky, najma na zabranenie metastaz(vitamin C a L lysin), pripadne aj priamo zabijajuce rakovinne bunky ako vytazky z gravioly,B-17, citral,lapacho a ine a samozrejme adaptogeny a hromadu silnych antioxidantov na podporu tela.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-17 01:35:33)



3

Re: alfa glukan

no ja viem ze to ahcc neni cisty alfa glukan ale pisu ze je ho tam vela. pokial som to srpavne pochopil tak je to velmi nove a este sa ciste alfaglukany nevyrabaju? mna tam zaujal ten fakt co tam uvadzaju ze to aktivuje niakych 11buniek imunity z 11 a ze betaglukany len niakych 6z11.

inak este som sa chcel spytat  ako to je s tou vstrebatelnostou co casto spominas-s tymi atomarnymi vahami? kolko dalton je schopne sa vstrebat cez crevo,a kolko cez kozu?a ako zistim resp ci sa to niako a ak hje ako pocita u danej latky.dakujem



4

Re: alfa glukan

Dalton je vaha jedneho vodikoveho atomu. Creva vstrebavaju molekuly az do vah niekedy az 25 000 dalton, najma s pomocou bioperinu(vytazok z cierneho korernia) Aj niektore enzymi a probiotika pomozu vacsie molekuly rozlozit na absorbovatelne.
Nuz samozrejme AHCC ako zmes vselicoho ma dosah vacsi, ako betaglukany, ale zase klinicka ucinnost betaglukanov na najma NK biele krvinky je vyssia, takze je to podla mna lepsi doplnok pri liecbe rakovin.
Nuz ale mozno brat aj oboje.....



5

Re: alfa glukan

a cez kozu sa dostane kolko daltonov? a ked mam niaky doplnok, da sa to niako vypocitat aleb ozistit kolko daltonov ma ?



6

Re: alfa glukan

Velmi zalezi kde na kozi, dosial so nenasiel na to ziadne data, ale podla kremov predpokladam je pod 1000 dalton, dokonca pod 500 dalton??
Cukor(180 glukoza, 342 sacharoza/sucrose)) napr prechadza cez kozu. Niektore hormony, ktore maju vacsiu molekulu s pomocou DMSO prepasiruju cez kozu, zase nemam data na to, lebo si to farmaceuticke firmy, co vyrabaju tie "Transdermalne  Patch"-e prisne chrania.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-17 18:44:41)



7

Re: alfa glukan

Mňa by zaujímalo do akej miery je výhodné uprednostňovať rôzne nanonizované a mikronizované formy doplnkov. Ja beriem napr. modifikované pektíny, značka Pectasol, by mali mať nejakých 8000 dalton a nanonizovanú chlorelu, z tých pektínov mám veľmi dobrý pocit, beriem to každý deň nalačno 5 gramov tretí mesiac na otravu ortuťou, u tej chlorely neviem, mám pocit, že klasická chlorela - tablety, poriadne rozžuté v ústach (zvýšená stráviteľnosť) funguje lepšie, ale to beriem samozrejme aj v o dosť väčších dávkach, ono je to potom väčšinou kompromis množstvo a cena, u tých nano verzií mám pocit, že sú slabo dávkované, ale zase väčšia vstrebateľnosť. Ale čo som si všimla už veľa doplnkov robia v takejto forme. Napr. minule som si chcela kúpiť železo a našla som takéto, ktoré by malo mať pod 40 mikrónov:
http://www.vitalsupport.sk/Superzelezo.html
Alebo ešte zvyšujú vstrebávanie, že produkt naviažu na nejakú fosfolipidnú látku, to robia dosť u chelačných látok ako glutathion, EDTA, to má akú výhodu takéto produkty, dokážu viac preniknúť aj do tukových tkanív? Śom čítala, že fosfolipidy majú vstrebateľnosť v tele až 90%.
Alebo vitamin c s fosfolipidmi a ešte mikronizovaný:
http://www.iherb.com/LivOn-Laboratories … 25231?at=0
glutation:
http://www.iherb.com/LivOn-Laboratories … 25232?at=0
ale za tú cenu, neviem, či nie je lepšia podjazyková forma, ktorá stojí zlomok z tej ceny

alebo zelený čaj naviazaný na phosphatidylcholine z lecitínu:
http://www.iherb.com/Thorne-Research-Gr … 18518?at=0

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-18 11:35:05)



8

Re: alfa glukan

40 mikronov je 40 000 nanometrov,to je besne velke, to mozes rovno hltat klince!!!Co za idiota s tym prisiel!!!!

Jedna z najucinnejsich foriem zeleza su chelaty zeleza, tj zelezo naviazane na aminokyseliny, najme bis glycinat, ktory ma absorbciu vyssiu, nez 60% (mala vodorozpustna molekula)a priame zabudovanie do hemoglobinu. Mam s nim aj osobne velmi dobru skusenost pri malokrvnosti u starsich ludi, kde to zabralo z katastrofalneho stavu do prakticky normalneho za 2 mesiace.
Produkt, co som vtedy odporucil(a dorucil tetkam) bol z Puritan pod menom Easy Iron
Vitamin C je mala molekula, vstrebava sa vyborne, je vodorozpustny a nepotrebuje ziadnu "mikronizaciu". To je len reklama na ohlupenie.Sodium ascorbate ma molekulu 198 dalton, tj o bylku vacsiu, nez glukoza.
Lepsie ucinna(tj ovela dlhsie cirkulujuca v tele) je forma ester C, tiez sa vyborne vstrebava, ale kedze ma molekulu okolo 600-1000 dalton(neviem presne), tak nevypadne cez sitko ladvin tak rychlo, ako jednoduchy askorbat.Takze je az 5 krat tak biologicky ucinna forma.
To iste plati aj na tu druhy liposomicku formu. sfera velkosti 300 nanometrov(miliony daltonov) sa nemoze absorbovat, len jej obsah, ked sa nalepi na crevne steny sa moze molekula po  molekule "prepasirovat do tela. Ale nevidim v tom ziadnu vyhodu, kedze vodne roztoky s malymi molekulami sa velmi efektivne vstrebavaju aj bez liposomickej formy.
Liposomicke formy maju vyhody len pre vodonerozpustne latky, napr vitaminy B vo forme pod jazyk, najma B-12
Na ten Liv on sa ani nevyjadrim, ta cena je uplne mimo a kazda forma pod jazyk je obvykle liposomicka aj tak alebo vodorozpustna, a ta nepotrebuje ziadne "nanosfery"
Inac ked chces B-12 vo forme methylcobalamine, pozri si na tuto, kde mas 5 mg=5000 mikrogramov na porovnanie.
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … 1&y=10
Tiez je vhodna pod jazyk. Methylcobalamine je biologicky ucinnejsia ako cyanocobalamine, ktory si telo aj tak premeni na metyl formu.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-18 13:28:38)



9

Re: alfa glukan

No ďakujem za odpoveď, to mi dosť veľa objasnilo. Mne sa to aj nezdalo s tými mikrónmi, veď napr. tekuté zeolity, čo mám doma, sa pohybujú okolo 0,5 mikróna a práškové 4-8 mikrónov.
Ja som si práve chcela kúpiť tento methylcobalamin:
http://www.iherb.com/Natural-Factors-B1 … 15729?at=0

To by som si potom mohla kúpť takéto železo:
http://www.iherb.com/Source-Naturals-Ad … /1021?at=0

Čo sa týka tých lipozomálnych foriem, hlavne u toho glutathionu, tak to som čítala, že je dosť efektívne pri chelácii, bežný glutathion sa zle vstrebáva, ale teraz už je aj podjazykový.

Toto píše napr. thorne research o tom lipozomálnom zelenom čaji, mne sa to ale tiež zdá skôr predražený produkt, za tie peniaze si môžem kúpiť oveľa koncentrovanejší výťažok zo zeleného čaju a užiť ho vo viac dávkach  a určite to bude mať v organizme väčší efekt, veď bylinné koncentráty sú dobre vstrebateľné, aj keď sú len lúhované vo vode, prípadne v alkohole, glyceríne, než predlžovať ich cirkuláciu v tele lipozómami, to sa mi zdá skôr vhodnejšie ich častejšie dávkovať:

"A study on healthy volunteers compared absorption of a single 400-mg dose of green tea polyphenols as non-complexed standardized extract Greenselect or as the same extract complexed with phosphatidylcholine – Greenselect Phytosome. Peak blood concentration of EGCG from the phytosome, measured over a period of six hours, was approximately double that of the non-complexed green tea extract.*"

Ale napr. tá nano chlorela, keď som si ju dala pod jazyk, tak to malo prakticky okamžitý efekt, hneď som mala v hlave to známe "zahmlenie" z detoxu. To bol tento produkt:
http://www.iherb.com/Quantum-Nutrition- … 23997?at=0



10

Re: alfa glukan

RNG, potvrdzujem učinnosť z Puritan  Easy Iron, mala som ho doma, kedže som ho stále nepotrebovala, tak som ich odpredala dvom ženám, obidvom sa úplne upravila hladina železa, neviem aké hodnoty presne mali, ale jedna sa roky  snažila o zlepšenie a nič a druhá išla na operaciu, najprv ju ani nechceli operovať, mala zlé hodnoty,  po braní Easy Iron, obe mali dobré hladiny. Takže dobre funguje. Obe mi ďakovali, ale vďaka patrí Tebe. Takže aj ja ďakujem za ne a hlavne za Tvoju neunavnu ochotu podavať svoje vedomosti ďalej. Prajem všetko dobré.



11

Re: alfa glukan

Tekute zeoluty musia byt mensie, nez 0.5 mikronu=500 nanometrov.Inac by sa nemohli v crevach vstrebat.
Napr vlakniny, ktore sa mozu vstrebat su max 25 000 dalton, tj je to zhruba ekvivalent 130 molekul glukozy na seba nalepenych , co je radove pod 10 nanometrov.
Napr u koloidneho strebra su ucinne len tie ciastocky po celom tele, ktore su pod 5 nanometrov, vlastne na to, zby volne prechadzali v tele cez bunkove steny treba aby bolo pod 2 nanometre. To iste plati pre tekute zeolity, ked chces aby odmorovali vnutrobunecne.
Castejsie davkovanie je lepsie, nez rozne triky s eckami na postupne uvolnovanie. V tele nepotrebujeme ziadne ecka, ktore su pre nas nie priamo potravinovy doplnok.
Na zlepsenie absorbcie mnohych relativne velkych molekul je velmi ucinny vytazok z cierneho korenia pod menom Bioperine, ja ho beriem s mnohymi doplnkami, aby so  zvysil ich absorbciu tj mohol pouzivat mensie davky celkove. Beriem ho s curcuminom, ubiquinolom, quercitinom  atd.Davka je od 5 do 10 mg a je to pomerne lacny doplnok.
V kari koreni sa napr nachadza curcuma, zlte farbivo, ako sa pouziva aj do horcice(pakoren podobny dumbieru , protizapalovy) a cierne korenie, ktore zlepsuje absorbciu curcuminoidov z curcumy(turmeric)

Naposledy upravil: RNG (2011-01-18 15:17:35)



12

Re: alfa glukan

No zhodou okolností tá veľkosť zeolitných častíc ma dosť zaujímala, keď som si ich kupovala, tak napr. waiora zeolity, jedny z najznámejších na trhu majú veľkosť ca 0,34 až po 35,4 mikron

Tieto, ktoré som si kúpila majú menej, než 0,5 mikrónu:
http://www.superzlite.com/pressRelease.html

O zeolitoch, ktoré by mali ešte menšie častice, ja neviem, zaujímavý prehľad zeolitov a veľkosti ich častíc:
http://www.liquidzeolite.org/brands.html



13

Re: alfa glukan

Nuz ja neciem, ale ja som pouzivsal tuto znacku
http://zeoliteliquid.com/
ktora sa zrejme dostavala do tela nejak a odmorovala. Podobny pouzivaju aj ludia, co sa detoxifikuju a maju virenie ortuti, tieto ciastocky a kyseliny tu ortut na seba naviazu.
Zaroven tam spominaju ale, ze ciastocjky su velke ako cervene krvinky a tie su relativne obrovske, 6 az 8 mikrometrov, tj ziadne nano.
To mi je zahadne ako sa tak velke castice mozu prepasirovat cez steny criev, to by potom predsa unikali aj cervene krvinky. Zrejme tu niekto zmatkuje....



14

Re: alfa glukan

No neviem ako je to s tou veľkosťou častíc, ja som na cheláciu vyskúšala všetko, čo je dnes dostupné na trhu, najviac sa mi pozdáva kombinácia pektínov a kelpu, tú používam teraz tri mesiace, tie tekuté zeolity neboli nič extra, ani na fóre s nimi nemal nikto bohviejakú skúsenosť,  skôr práškové vo veľkom množstve,  kelp ale mám na mysli tento koncentrovaný produkt:
http://www.iherb.com/Dragon-Herbs-Lamin … 23518?at=0

A práve som nad tým rozmýšľala, že ako je možné, že napr. ten kelp by mal teoreticky fungovať len v črevách, keď ho zarobím s vodou, vytvorí taký gustý gel, je bohatý na rozpustné algináty, ale po jeho vypití sa zakrátko dostavia dosť silné detox reakcie, myslím také tie ťahačky z hlavy. Podľa mňa aj keď napr. tie rozpustné algináty fungujú´ primárne v tráviacom trakte, nejakým mechanizmom spôsobia vylučovanie toxínov v celom tele.



15

Re: alfa glukan

Kedze sa jedna o extrakt, jedna sa o rozpustne latky, ktore mozu byt roznej molekularnej vahy a zrejme podla detox reakcie su mnohe z nich aj vstrebatelne. Inac viacere z tych zloziek(fucoidan, laminarin, alginaty) spominaju viaceri lekari pri lieceni aj pri lieceni klbovych problemov , rakovin a pod, vid vyskum dr Kohei Makise
http://s13.invisionfree.com/THE_UNHIVED … t18879.htm
Vobec ako som uz viackrat spomenul, vyskum roznych sacharidov a ich funkcie v tele sa len zacina. Dosial bol zanedbavany pre relativne slabe vazby sacharidov, ktorych uloha bola zredukovana viacmenej na zdroj cukrov, co je velky omyl.
Ja osobne pouzivam v sucasnosti produkt pod menom Seanol(vytazok z Eclonia cava),  tiez  s hromadou dobrych ucinkov, od zlepsenia cirkulacie aj po pomoc v problemoch s roznymi bolestami, problemami so srdcom a podobne. List toho, co tvrdia(hoci neviem nakolko  sa da tomu verit...) je velmi dlhy. Ale su za tym zname a zvucne mena lekarov, takze zrejme znacna cast s toho je zalozena na pravde.
Tu je napr produkt specificky na rakoviny
http://www.poseidonsharvest.com/u-fn/in … KgodFWbxHw
Kedze su tieto este relativne drahe, mozno som im nedal tolko pozornosti , ako si zasluhuju. Nuz ale je to pre mna este vsetko tak velmi nove, a nakoniec vlastne pre kazdeho, kedze vyskum v tomto je hlavne v pre nas dalekom Japonsku(tj nie vzdialenostou, ale hlavne prienikom informacii)
Hladaj pod menami laminarin, fucoidan, fucoxanthin, a tiez povodny modifilan.
http://www.modifilan-seaweed-extract.co … =modifilan

Alginaty su privelke na absorbciu do tela, tj ich funkcia je ako crevny absorbernt, detoxifikator zatial, aspon tak hovori literatura, ale fucoidan, fucoxanthin a laminarin a iste mnohe ine zatial este nespecifikovane materialy z vytazkov su absorbovatelne. Lebo sa spominaju ich ucinky po celom tele, co je dokaz ich preniku do celeho tela.
Inac alginaty sa uz davnejsie pouzivaju v potravinarstve ako e-cka
Pozri napr na Swanson produkt, bez fanfar ale bohaty extrakt na sacharidy z mora a ine rozpustne.
http://www.swansonvitamins.com/SWR047/ItemDetail



16

Re: alfa glukan

O tom modifilane som pred pár týždňami preštudovala všetko, čo sa dalo, je to veľmi zaujímavý produkt, tá firma predáva základný produkt, výťažok z kelpu iným firmám ako napr. ten dragon herbs "laminessence", ale ide stále o ten jeden pôvodný produkt. Ja si už kupujem rovno čistý prášok, je to najlacnejšie. Zaujímavý rozhovor s majiteľom tej firmy:
http://www.naturalnews.com/024400_Modif … tract.html

Mňa tie algináty  zaujali, keď som narazila na jeden ruský produkt zosterin, rusi tie pektíny ešte upravujú na nízku molekulárnu hmotnosť:
http://mediken.chat.ru/index7.htm
http://www.zosterin.spb.ru/en/product/1.html

Majiteľ modifilanu mi odpísal, že tie algináty prekonávajú aj mozgovo-cievnu bariéru, na tom neviem, čo je pravda, ale tiež si myslím, že keďže sa jedná o rôzne rozpustné sacharidy, môžu byť rôznej molekulárnej váhy a niektoré z nich veľmi dobre vstrebateľné.
Podľa môjho názoru modifilan ďaleko prekonáva v detoxe chlorelu, ale moc sa o tom ešte nevie, problém chlorely je, že pre väčšinu ľudí je dosť ťažko stráviteľná a takisto s jej čistotou. A nielen chlorelu, po mojej skúsenosti si myslím, že je to jeden z najlepších prírodných prostriedkov na cheláciu, lepší než modifikované pektíny - tie tak neviažu kovy, musia sa kombinovať takisto s alginátmi.

O tej ecklonia cava som čítala, len problém ľudí, ktorí majú kovy je, že akonáhle zoberú silný antioxidačný prostriedok, u nich to spustí len nepríjemné silné detox reakcie, veď to aj píše jeden užívateľ tohoto doplnku "This works wonders on anything involving peroxynitrite excess; MCS, Fibro, CFS, CFIDS and more. Also, do not be surprised if you have "retracing" of old problems in the first few weeks. Totally normal. Just back off on the dosage for a while. My only caveat, do not take if you have a signifcant heavy metal burden. Clear heavy metals first, then take Fibroboost."

Čokoľvek, čo významne zvyšuje hladinu glutationu, štartuje žľazy a nadobličky (eleuthero, adaptogény, výťažky zo žliaz..), vo mne spúšťalo silný detox. Keď začne pracovať štítna žľaza, naštartuje sa metabolizmus, nadobličky začnú produkovať hormóny, telo začne lepšie detoxikovať, ja som mávala počas detoxu silné príznaky hypotyreózy, doslova ma triasla zimnica celé dni. Ale teraz po troch mesiacoch toho modifilanu to už nemám, len mi zostala adrenálna únava a na to mi dobre zaberajú adrenálne výťažky, ani silné adaptogény, sladké drievko nestačia, treba priamo tie výťažky.

Inak jedna vec mimo témy... ja mávam aj problémy s PMS a hlavne nenormálne menštruačné bolesti, prvý deň prežijem na 3-4 tbl. 400 mg ibuprofenu, nič iného nezaberá. Všetky tie prírodné riešenia typu wild yam, black cohosh, pupalka, dong quai, progesterónový krém, ten som teraz skúšala tri mesiace zmierňujú len PMS ale nie bolesti. ALE teraz ako beriem tie adrenálne výťažky, sa bolesti oveľa zmiernili, aj sa cítim celkovo oveľa lepšie, mám viac energie, vôbec sa necítim z toho nejak nervózna, ani nemám z toho žiadne vedľajšie príznaky, ako píšu niektorí ľudia, len sa cítim konečne ako človek,  ja som tie výťažky brala aj pred pol rokom, ale potom som s tým prestala, lebo vždy mi to spôsobovalo nepríjemné detox príznaky. Mám doma knihu o adrenálnej únave a tam sa práve spomína, že veľa žien, ktoré majú takéto problémy, trpia adrenálnou únavou a hypotyreózou, ono je to väčšinou prepojené. Dr. McK Jefferiesl, autor knihy "Safe use of cortisol" liečil menštruačné problémy žien nízkymi dávkami kortizolu a hormónov štítnej žľazy.

O tomto písal aj Dr. Wilson v knihe o adrenálnej únave, čo mám, je možné, že nakoniec mi chýba kortizol? Teraz to chcem vyskúšať, že budem brať mesiac adrenálne výťažky, ešte ma napadol pregnenolone, ktorý tam tiež spomínajú, v dávkovaní 5 mg pod jazyk ako to doporučuje Ray Sahelian. Pregnenolone je východzia látka pre progesterón a všetky ďalšie hormóny ako kortizol, estrogén, testosterón. DHEA vzhľadom na to, že sa skôr premieňa na testosterón a estrogén, tak Dr. Wilson píše, že je skôr vhodný pre mužov a pre ženy ten pregnenolone. A na štítnu žľazu chcem skúsiť ešte tyrozín alebo aj tie výťažky zo šítnej žľazy, ale nechcem to všetko mixovať, aby som zistila, kde je môj hlavný problém, ono sa aj tak doporučuje najskôr podporiť nadobličky a až potom riešiť štítnu žľazu, ak je aj tam problém.

Raz som tu spomínala, že som bola na menšej túre a zostalo mi strašne zle, tie príznaky by sedeli buď na rozvrat elektrolytov (čo som bola presvedčená, že je môj problém, lebo pijem dosť veľa vody z osmózy) alebo hypoglykémie. Mne sa toto opäť stalo minule a to som si už dávala bacha, aby som priebežne niečo jedla a teda dopĺňala minerály. Drtivá väčšina ľudí s adrenálnou únavou má problémy s hypoglykémiou, stačí nejaká záťaž (a pre mňa je záťaž aj dlhšia prechádzka) a teraz som skôr presvedčená, že to bude ten problém hypoglykémie, ja som mala doslova vlčí hlad, to mi len tak spätne dochádza.

A myslím, že preto sa mi stále vracajú infekcie a mám takú nanič imunitu (napriek kvantu doplnkov a super strave), keď nefungujú nadobličky, nefunguje toho v tele strašne veľa a medziiným je tam aj náchylnosť na časté infekcie. Veď kortikoidy sa v medicíne používajú skoro na všetko od bolesti po potlačenie zápalov, samozrejme sú tam potom vedľajšie účinky, hlavne, keď sa berú dlhodobo a vnútorne, môžu spôsobiť až cushingov syndróm.

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-19 20:03:52)



17

Re: alfa glukan

RNG napísal(a):

Inac alginaty sa uz davnejsie pouzivaju v potravinarstve ako e-cka

ja používam napr. agar agar ako "želatínu", to je výťažok z morskej riasy



18

Re: alfa glukan

Nuz mozeme ocakavat este hromadu novych a prevratnych zmien z morskych rastlin, ktore v zapadnom lekarstve boli skor blokovane pre chybne nazory okolo jodu a jeho potrebnej davke pre telo, a este stale ten stav pretrvava.Napriek tomu, ze hypothyreoza sa dnes odhaduje aj na vyse 40% obyvatelstva v USA!!!
More je ale ovela cistejsie, nez zem a ovela vacsie, takze je v nom hromada produktov do buducnosti pre nas. Zatial Japonci to najviac vyuzivaju, ale aj tam je to viacmenej vec tradicie nez noveho medickeho vyskumu dosial.

Vdaka za tie uvedene clanky, najma  so Sergejom Ziminom okolo vytazovania z kombu(laminaria japonica,kelp)
Z popisu ale usudzujem, ze by taka technologia asi sotva obstala pri dnesnych GMP kriteriach, hoci uznavam, ze je to naozaj prirodny proces a ked zachovava dokonca morske enzymi, je vyborny.
Takze ine produkty z neho, ktore by vyhovovali FDA musia zialbohu uplatnovat nejake procesy na odstranenie mikrobialnych latok, rozbory a kontroly na toxiny a mozne necistoty a obavam sa, ze pri tom sa zrejme znicia aj niektore cenne latky v tom vytlacenom extrakte, velmi pravdepodobne enzymi a mozno aj ine latky.
Na druhej strane taky prepracovany a prekontrolovany produkt je ovela bezpecnejsi, nez surove produkty z takychto operacii.
Ako som naznacil uz viackrat, mam trochu obavy z brania ruskych a cinskych produktov priamo, bez toho, aby presli rigoroznou US.kontrolou.



19

Re: alfa glukan

Myslim ze ten pregnolone vyskusam aj ja ,pretoze mam problemy uz roky s menstr.krvacanim.Beriem uz dlhodobo Wild yam aj ine veci..podobne ako bludicka...ale uz mi to akosi nezabera...lekari mi vysetrili krv na hormony a povedali ze to este nie je klimakterium...aj ked mi to pred tym tvrdili ze je to mozne...sami nevedia...Len sa trochu obavam ak su to hormony nema to vedlajsie ucinky podobne ako HRT?Z coho to vyrabaju?

Ktore by mi mohlo pomoct?
MRM, DHEA, 50 mg, 90 Veggie Caps
alebo
MRM, Pregnenolone, 50 mg, 60 Veggie Caps
Dakujem za odpoved...

Naposledy upravil: Sisa (2011-01-19 22:50:18)



20

Re: alfa glukan

Mne Sergej Zimina poslal aj certifikáty na ťažké kovy a bakteriálnu nezávadnosť modifilanu. (Keďže som plánovala brať tento produkt vo vysokých dávkach a dlhodobo, chcela som si byť istá jeho čistotou).  Tento produkt ale predávajú aj iné renomované firmy - všetky nakupujú základný produkt od Sergeja Zimina, ktoré si potrpia na kvalitu svojich produktov, tak pochybujem, že by tam boli nejaké nedostatky v kvalite. V maily mi Sergej písal "Modifilan is a registered product. It is manufactured by FDA licensed facility."

A toto píšu na stránkach modifilanu:

"PSDI is involved in all stages of the manufacturing and distribution of MODIFILAN. We contract with teams of independent divers in Russia. They harvest the raw seaweed by hand, cutting it with knives and collecting the leaves on small rafts.
Our Quality Control team at the manufacturing plant makes sure all processing is done in accordance with GMP standards.
One of the best analytical research labs in California runs an analysis on each new lot of extract powder before encapsulation. Our FDA licensed and GMP certified nutritional product manufacturer makes finished product, sealing it in consumer packaging for further retail distribution."

Modifilan predávajú  aj v Británii, ja si od jednej malej firmy nakupujem priamo ten prášok. A zrovna ten majiteľ toho obchodu mal otravu ortuťou a písal mi, že modifilan mu strašne pomohol.
http://www.amlaberry.co.uk/seaweed/pure … od_97.html



21

Re: alfa glukan

Sisa, s hormónmi treba veľmi opatrne, hormóny sú silné substancie a majú vedľajšie účinky. Tie dávky, čo sa dnes voľne predávajú, sú veľmi vysoké. Ja, čo som našla doporučenia na pregnenolone, aj v knihách, tak tam sa písalo pri dlhodobom dávkovaní o nejakých 5 mg pregnenolonu a aj to sa doporučuje si dávať pár dní "hormonálne prázdniny".

DHEA by som zatiaľ vôbec neskúšala, keďže to má tendenciu premieňať sa na testosterón a estrogén - nevýhoda pre ženy, ktoré sú estrogénovo senzitívne.

Zaujímavý rozhovor s Ray Sahelianom o pregnenolone:
http://www.life-enhancement.com/article … .asp?ID=95

http://www.raysahelian.com/pregnenolone.html
http://ndri.com/article/pregnenolone_sc … t-412.html

Niekde som čítala, že pregnenolone sa vyrába z wild yamu a sóje.

No ja osobne som už vyčerpala možnosti riešenia mojich menštruačných problémov, treba najskôr skúsiť, či nejde o estrogénovú dominanciu, nedostatok progesterónu (keď nezaberá wild yam, skúsiť priamo progesterónový krém), nejaké zápalové problémy, cysty... Niektorým ženám zaberú v prechode aj fytoestrogény.  Ja som o tom prečítala všetko, čo sa dalo, knihy od Dr. John R. Lee o progesteróne, všetkým ženám to zázračne funguje, len mne nie, resp. len čiastočne. Hypotyreózu mi krvným vyšetrením nezistili, lenže ako čítam o tejto problematike, je toto vyšetrenie veľmi nespoľahlivé a treba sa orientovať skôr podľa osobných príznakov, najlepšie info o o tom:
http://www.stopthethyroidmadness.com/for-anyone/



22

Re: alfa glukan

Dakujem za dobre linky...ja tiez neviem kudy-kam,pretoze mne "zistili"ze to nie je prechod...ale co to je nezistili...jednoducho sa mi nezastavuje menzes a momentalne uz musim brat chemicke lieky na zastavenie krvacania po operaciach...lebo to uz bolo neznesitelne...3 tyzdne krvacania ma pripravili o zelezo ,som anemicka,musim si doplnat zelezo a neviem este co vsetko by som mala...este donedavna som mala menzes pravidelne ale teraz mi chodi aj kazde dva tyzdne...je to velmi deptajuce...to asi ani nemusim vysvetlovat...Chytam sa kazdej rady,prtoze mam strach brat HRT co mi lekari ponukaju.Na zaciatku mi pekne zabral Yam,ale teraz asi po roku uz nejak nechce,pripadam si ako hltac Yamu(mam ich uz viac druhov),ale nic..som z toho zufala.Tiez si myslim ze tie vysetrenia na hormony su na nic...ked nic neukazali...Ten pregnenolone je 50 mg...je to vela?Stoji to za to vyskusat?Dakujem..
Inak pametam si ze ked som mala asi 13-14 rokov matka ma vodila po lekaroch kvoli stitnej zlaze a brala som asi rok Thyreoglobulin..moze to mat vplyv na moje terajsie hormony?

Naposledy upravil: Sisa (2011-01-20 01:45:01)



23

Re: alfa glukan

Bludicka, velmi dobre clanky, vdaka. Mne je dr Sahelian velmi sympaticky, lebo je opatrny.
Jeho skusenost s davkami 10-20 mg oboch, tj DHEA a zaroven este uzitocnejsieho Pregnonelonu na depresie u starsich ludi, ktory mali zrejme prilis znizene stavy roznych hormonov, najma pre nas prakticky neznamych neurohormonov, ktorych pocet uvadza ohromujucich vyse 150 roznych

Inac na margo estrogenu, da sa potlacit branim I3C, DIM a chrysinu. Ci je krvacavost z toho alebo nie, to neviem, ale za pokus to stoji.
A ako vzdy opakujem, kedze mame niektorych zivin v potrave malo, je dobre si ich doplnat.
Opakujem selen, zinok, jod, vitaminy C,E a D-3 , pripadne K-2 minimum.
K-1 zvysuje zrazanlivost krvi znacne, K-2 menej.Takze som skor za K-2, lebo v Strednej Europe maju ludia skor vyssiu zrazanlivost, nez je zelatelne.Dobre je nechat si skontrolovat tento parameter krvi a podla toho sa zariadit.
Na bolesti je dobre brat rozne protizapalove, ako curcumin, dumbier, boswelicku kyselinu a ine.

Inac thyroglobulin je velka bielkovina, ktora je potrebna k vyrobe hormonov stitnej zlazy. Tj si asi mala(a zrejme este stale mas, lebo to samo od seba neodide) nizku cinnost stitnej zlazy, od ktorej zavisia rozne hormonalne a ine procesy v tele. Takze znovu pripominam, telo potrebuje  JOD!A na hromadu procesov, nielen stitnu zlazu ale aj ine hormony enzymi a procesy, ktore este ani nepozname.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-20 10:08:16)



24

Re: alfa glukan

Dakujem...som ochotna vyskusat vsetko co by mi mohlo pomoct.Mozem brat vsetky spolu Dim,13C aj chrysin?Alebo ich mam skusit radsej po jednom?A ake davky?Dakujem...
A mam si kupit aj ten pregnenolone  ak ano tak kolko mg by bol najvhodnejsi aby to malo ucinok a zaroven aby som to neprehnala?Este raz vam velmi pekne dakujem za rady...

Naposledy upravil: Sisa (2011-01-20 09:14:17)



25

Re: alfa glukan

Sisa, ja som si objednala na skúšku 10 mg podjazykový pregnenolone, nestojí to ani veľa, ten sa dá dať aj ľahko napoly:

http://www.iherb.com/Source-Naturals-Pr … /1352?at=0

A teraz som si objednala tento selén, obsahuje  dobrú formu selénu "methylselenocysteine" a aj výťažky z brokolice, tie blokujú estrogén:

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Se … s/169?at=0

Mne samotný jód nepomáha a ani iné minerály a látky, veď ja som ho musela už pojesť kvantá v tom kelpe - beriem denne 4 až 6 gramov z modifilanu a ešte sa aj jódom natieram.

Keď nepomáhajú základné stavebné kamene - polotovary na výrobu hormónov (jód, aminokyseliny - napr. tyrozin, veľmi častá súvislosť nízky ferritin, minerálne látky - mangán, meď, selén... u nadobličiek vitamín C, b komplex, rôzne adaptogény), treba dodať už len samotný hotový produkt, hormón. Ale   žiadne syntetické hormóny, treba výťažky zo žliaz zvierat, je dostať štandardizované na obsah hormónov, či už štítnych, ale aj kortizolu, ale veľa ľuďom stačia aj bežné neštandardizované. To, prečo nefunguje štítna žľaza a nadobličky môže mať veľa príčin - najčastejšie deficit jódu, selénu, otrava ortuťou, celiakia, branie niektorých liekov, adrenálna únava, menopauza, estrogénová dominancia, toxíny ako floridy, hepatititída C..

Ja chcem vyskúšať pregnenolone primárne na adrenálnu únavu, myslím, že keď si poriešim adrenálnu únavu a štitnu žľazu, je možno šanca, že sa to upraví, či už to pomôže aj s progesterónom, inými hormónmi a PMS, to bude len bonus navyše a ja to riešim viacerými prípravkami - rôzne adaptogény (rhodiola, eleuthero, schizandra, ashwagandha, cordyceps, NADH, výťažky z cortexu.) Na šítnu žľazu acetyl tyrosin a forskolin, aj minerály ako mangán, chróm na hypoglykémiu.

Moja svokra teraz veľmi krvácala a jej zistili zhrubnutú sliznicu maternice a robili jej výškrab. Inak vôbec neviem, či zrovna na Tvoje problémy by mohol pregnenolone zabrať, tieto ženské veci môžu mať strašne veľa príčin (aj keď u drtivého počtu žien je to len nerovnovnáha estrogénu a progesterónu). Keď si písala, že ješ yam, skúšala si aj ten progesterónový krém? Mne ten krém trochu pomáhal, ale neriešil všetko, takže tam ešte bude nejaká ďalšia príčina. Ja keď mám aj iné zdravotné problémy, tak riešim teraz primárne tie.



26

Re: alfa glukan

Nemyslim ze ich treba pouzivat vsetky, jeden staci.
I3C(Indole 3 carbinol) 400-600 mg alebo ucinnejsia forma DIM, 2x50 mg. Inac tieto obidava su vyrabane najma z brokolice a ruzickoveho kelu. Ale ucinna davka je ekvivalent skoro kila brokolice, co sa neda kazdodenne zjest. Preto uprednostnujem silne ucinne vytazky.
Nemyslim ze sa to da extra prehnat s pregnenolonom, ale suhlasim s konzervativnejsiou davkou, 10 az 50 mg, kedze dr Sahelian ma v tom viac skusenosti.
Ja beriem v sucasnosti 7 keto DHEA(100 mg), a tato forma nezvysuje estrogen, ale zrejme meni nejak v tele rozne ine hormonalne hladiny, lebo je ucinna ako dieteticky prostriedok, tj zvysuje spalovanie tukov.
Napis ako a ci  ti to zabralo. Ak to krvacanie je hormonalne, nie slaba zrazanlivost krvi, mala by si to pocitit za par dni.
Nezabudaj na jod.
Inac z adaptogenov na zenske problemy odporucam najma Dong Quai=angelika cinska, 2x1 gram
Na rozne utvary v tele, nepotrebne, kde sa zaraduje aj zhrubnuty vystelok maternice je najma I3C alebo DIM a hromada silnych enzymov, co tie neziaduce utvary odburaju(cysty, myomy, hyperplazie tumory atd)
A zase tam hra rolu jod a selen!

Naposledy upravil: RNG (2011-01-20 10:19:50)



27

Re: alfa glukan

RNG, máš skúsenosti aj s užívaním NADH? Ja som si to teraz dávala dva dni 10 mg, ale keďže to bolo v takej zmesy spolu s eleutherom, cordycepsom, ashwagandhou, astragalusom, tak neviem, čo z toho zabralo. Výťažky z cortexu ma vždy nakopnú do takého "energetického normálu", to sa dostávam na úroveň iných ľudí, že vôbec fungujem. Ale keď som si o pár hodín dala ešte aj to NADH s adaptogénmi, tak to ma doslova energeticky nabudilo, neviem, či nie až moc, ale trvalo to dlho a na druhý deň ma bolela hlava a cítila som sa unavená ráno, ako keby som už išla na dlh a telo si to potom vypýtalo, to som čítala zrovna pri tom NADH, že sa to môže stať, lebo samotné adaptogény mi toto nezvykli robiť.

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-20 10:51:57)



28

Re: alfa glukan

To keby som vedela o aky problem u mna ide...tazko na to dojst a tu v UK lekari by na mna pozerali ze co od nich asi chcem...keby som chcela take vysetrenia...Momentalne sa citim ako zombie...bleda,kruhy pod ocami,hlava sa mi toci...neviem co mam brat..ale beriem Tranexamid acid...aby som si zastavila krvacanie...to je prvorade...objednam si tie veci z iherbu..ale aj to mi pride min. za dva tyzdne.Dilemu mam taku ze vobec neviem ako ta kyselina ucinkuje v mojej krvi(zraza krv?)neviem ci mozem brat zelezo pri tom,lebo citim ze ho potrebujem,nemam sa s kym poradit.Doktorka ma poslala domov s antikoncepciou,ktoru samozrejme neberiem.Ten krem som este neskusala,ale vyskusane mam vela doplnkov na zenske problemy aj jod som si kvapkala pod pazuchu,mozno by som ho mala brat ustne vo vetsich davkach...neviem ani aky a ake mnozstvo.Ten DIM moze byt tento,ale je 100mgSource Naturals, DIM, 100 mg, 60 Tablets ?



29

Re: alfa glukan

No ak mám zhrnúť všetky tie ženské doplnky, čo som doteraz brala, tak najviac zabral ten progesterónový krém, používala som tento, vydrží to aj tri mesiace:
http://www.iherb.com/Now-Foods-Natural- … g/779?at=0

Len potom sa nezľaknúť, keď sa dočasne zhoršia príznaky estrogénovej dominancie, progesterón zvyšuje citlivosť estrogénových receptorov.



30

Re: alfa glukan

Dakujem,skusim aj ked vobec netusim o aky problem u mna ide..ty mas tiez take problemy podobne ako ja?A mala si aj príznaky estrogénovej dominancie?Ako dlho?Kde je to najlepsie natriet na podbrusko?A uz to nepouzivas,preco?

A co ak mam presne opacny problem?

Naposledy upravil: Sisa (2011-01-20 14:49:35)



31

Re: alfa glukan

Ja mám problémy hlavne s tými bolesťami, ktoré sú ale fakt silné, dva dni ma vyradia zo života (raz som už skúšala si dávkovať silný curcumin každé dve hodiny, nič, aj cramp bark, aj iné protizápalové, vôbec  to s tou bolesťou nepohlo, len veľmi mierne), nie s krvácaním, ja dokonca krvácam dosť málo, mávam sklony k anémii a ešte s PMS - také tie psychické problémy, už päť dní pred menštruáciou sa mi začínajú tie nepríjemné bolesti aj keď mierne, zadržiavanie vody, únava, také tie pocity precitlivelosti a psychických výkyvov. Natierala som to väčšinou na predlaktie, pod kolená, na hruď, pod pazuchy - tam kde je tenká koža, aby sa progesterón zbytočne neukladal do tukového tkaniva a vždy len v druhej polovici cyklusu. Prvé dni aplikácie krému som sa cítila strašne ospalá a unavená, nafúknuté brucho, všetky tie nepríjemné symptómy sa ako keby zosilnili, potom to prestalo. Teraz som skúšala mesiac zase silné dávky vitexu, nezafungovalo to ani toľko ako ten progesterónový krém, tak sa zase vrátim k nemu, ale najskôr vyskúšam ešte jeden cyklus pregnenolon a adrenálne výťažky. Progesterónový krém je dobré skúšať aspoň tie 3-4 cyklusy, keď to nezaberá, treba hľadať príčinu inde, príp. vyskúšať aj fytoestrogény - sú aj také krémy a doplnky. Keď má človek adrenálnu únavu a problémy so štítnou žľazou a ešte aj estrogénovú dominanciu, tie symptómy sa strašne prelínajú, to už človek nevie, čo je príčina a čo následok a čo s čím súvisí. Veď si pozri príznaky hypotyreózy, adrenálnej únavy a estrogénovej dominancie:

http://www.stopthethyroidmadness.com/long-and-pathetic/
http://www.stopthethyroidmadness.com/ad … -cortisol/
http://www.acupuncturecenteraa.com/pdf/ … inance.pdf

Jedine treba skúšať postupne doplnky, zaberá mi kortizol, resp. adrenálne výťažky - cítim sa po ňom výborne, tak budem mať adrenálnu únavu. Vyskúšať progesteron a pregnenolon, príp. doplnky na blokovanie estrogénu - registrujem zmeny, tak tam bude môj problém. Keď nezaberá jód, selén, tyrozín, vyskúšam výťažky štítnej žľazy - cítim sa po nich dobre, problém štítna žľaza. Toto je jediná schodná cesta a hlavne sa pozorovať, ktoré príznaky ustupujú, ak človek nemá majland na rôzne hormonálne testy a poriadne si to preštudovať.



32

Re: alfa glukan

Toto je ten tyrozin o ktorom pises?
Source Naturals, L-Tyrosine, 500 mg, 100 Tablets

Asi este pockam kym mi pridu ten pregnenolone a DIM,momentalne riesim ako zastavit krvacanie...uz druhy den beriem tu tranexamovu kyselinu,je to sice slabsie ale nezastavilo sa mi to uplne.Neviem ci s tym mozem brat ten K2vit.

Presne ,ze clovek nema mayland,ale kym natrafim na ucinny doplnok moje supliky su plne vselijakych menej ucinnych doplnkov a je v tom dost penazi...to uz som si mohla pomaly zaplatit aj vysetrenie...:-(

Naposledy upravil: Sisa (2011-01-20 15:37:55)



33

Re: alfa glukan

hej, to je ten tyrozin
napr. tu je jedna skúsenosť s maternicovým krvácaním a funkciou štítnej žľazy, ako anovulácia, krátke menštruačné cyklusy súvisia s hypotyreózou:
http://www.stopthethyroidmadness.com/st … ows-story/

Veľa žien zažíva svoje väčšie problémy so štítnou žľaou práve počas prechodu alebo pred prechodom, lebo v tom období dochádza k silným hormonálnym zmenám, nízky progesterón sa možno dá nejaký čas regulovať doplnkami typu wild yam, ale keď to už trvá dlhšie, alebo je za tým nejaký hlbší problém, asi to nestačí, neviem.

s tými testami to vôbec nie je také jednoduché, čo sa týka štítnej žľazy, tam je naozaj lepšie postupovať skôr podľa príznakov a vyskúšať doplnky, u kortizolu to tiež nie je jednoduché, tam treba viac vzoriek (hladina kortizolu počas dňa kolíše), aspoň 3xza deň a meria sa to zo slín a treba to aj často opakovať a keď si zoberiem za koľko predávajú jeden kortizolový test zo slín na internete... tak tie doplnky vychádzajú neporovnateľne lacnejšie, inak na funkciu kortizolu a štítnej žľazy sú celkom dobré testy merania teploty, ja som to jednu dobu robila:
http://www.stopthethyroidmadness.com/temperature/
http://www.drrind.com/therapies/metabol … ture-graph

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-20 16:20:15)



34

Re: alfa glukan

Dakujem za uzitocne linky..ale ja musim zastavit teraz to krvacanie,lebo to nemusi dobre skoncit,nejak mi ta kyselina nezabera...obavam sa ze budem musiet zobrat tu antikoncepciu co urcite neskor velmi olutujem...ale co mam robit?



35

Re: alfa glukan

NADH mi trochu zaberie, Obsahuje vitamin B-4, ktore si telo vyraba, z neho ATP, ale nie u kazdeho v dostatocnom mnozstve, zrejme.
Dnes je dostat na zvysenie energie priamo ATP v davkach 125 mg, co je vyslovene "nakopnutie" energie.
Krvacanie je prakticky vzdy spojene s vysokych hladin estrogenov(narastanie vystelku) a ich kolisania(znizenie hladiny=reabsorbcia a olupovanie vystelku), tj velke  znizenie hladin vedie az k strate menstruacie.
Tranexamicka kyselina zvysuje zrazanlivost krvi, ale je to neprirodzena chemikalia, takze ma plno bocnych ucinkov.
http://www.drugs.com/sfx/tranexamic-aci … fects.html

K-1 a K-2 ciastocne tak isto zvysuju zrazanlivosat krvi, ale su to prirodne latky, tj okrem zvysenia koagulacie a zlepsenia absorbcie mineralov nemaju ziadny iny efekt v tele.

Nafuknute brucho je vec travenia, ktore sa da napravit doplnkami. Samozrejme to moze byt dosledok kolisania hormonov, ale da sa to adresovat aj mimohormonalne.

Este raz zdoraznujem funkciu jodu v tele. Kym sa telo "doplni" jodom na optimalnu hladinu, to trva nejaky cas, tj nemozno ocakavat okamzite vysledky v tele, ktore ma primaly obsah jodu.
Proste je to doplnok, ktory treba brat stale a az po case sa prejavi. Precitajte si to z roznych clankov, co som uviedol  v teme jod.Su tam aj linky na ine clanky a mena lekarov, co sa s tym zaoberali, ked chcete is cez google.com dalej za tym.

Doplnim tu dozst nezvykly prostriedok na zastavenie krvacania, najma zaludocneho a crevneho, ktore pracovalo aj v pripadoch, ked lekari nevedeli krvacanie zastavit. Neviem sice, ci je to aplikovatelne na tento typ krvacanie.
Pouzivali niekolkokrat denne lyzicku sucheho rebarboroveho prasku.

Dobry prostriedok na doplnenie zeleza je glycinat sa bisglycinat(aminokyselinove chelaty) spolu s vitaminmi B-6, B-9 a B-12 a niecim zelenym(chlorella, spirulina). Ja som mal dobru skusenost so zmesou Easy Iron z Puritan.com
http://www.puritan.com/womens-vitamins- … ate-001603

Naposledy upravil: RNG (2011-01-20 18:12:24)



36

Re: alfa glukan

inac ja ked som mal problemy s nadoblickami po liekoch ktore do man pchali tak som brat B3 a B5 a aj fosfor neskor. ked trochu za googlite tak myslim ze to najdete v suvislosti s unavovym syndromom,tu b3 som pocitoval najviac ta zaberala zretelne, prepoklada sa ze tieto tri latky su potrebne pre vyrobu hormonov nadobliciek preto by to malo pomahat. ked tak skuste a napiste skusenost vasu potom.



37

Re: alfa glukan

bola tu rec o NADH tak by som sa chcel opytat ci ejrozdiel medzi tymito dvoma formamy od now
http://www.iherb.com/Now-Foods-NAD-25-m … s/711?at=0
tato prva je pod jazyk 25mg pise sa tam NAD (ß-Nicotinamide Adenine Dinucleotide)
a ta druha
http://www.iherb.com/Now-Foods-NADH-10- … 22232?at=0
NADH (Panmol-NADH) (Reduced ß-Nicotinamide Adenine Dinucleotide) ta je normalne oralne 10mg ale je zretelne drahsia tak preto by som sa chcel opytat ze ci je niaky rozdiel v ucinosti
pytam sa aj preto pretoze si chcem zobrat len skatulku na skusku na moje slabsie srdce a velke baliky som objednaval nedavno tak by som sa chcel zmestit do hodnoty bez dani tak nechcem brat z kazdeho po sktaluke ale len jednu.

u toho nadh je narast energie zretelny?lebo napriklad u ubiquinolu to niak nepocitujem

Naposledy upravil: 5qo (2011-01-20 18:09:38)



38

Re: alfa glukan

to druhe ma aj ine zlozky, preto je drahsie. Tvrdia ze NAD je biologicky ucinnejsia foma ako NADH, neviem, co je na tom pravdy. Ale obe vedu k tovreniu ATP a dnes mozno dostat priamo ATP v znacne vacsich ucinnejsich davkach
http://www.iherb.com/Solgar-PEAK-ATP-15 … 13273?at=0
tiez
http://www.swansonvitamins.com/Search?k … 44&y=4
Na energiu pomaha aj zmes vitaminov B pod nazvom Stress B plus C.

Naposledy upravil: RNG (2011-01-20 18:20:43)



39

Re: alfa glukan

5qo napísal(a):

inac ja ked som mal problemy s nadoblickami po liekoch ktore do man pchali tak som brat B3 a B5 a aj fosfor neskor. ked trochu za googlite tak myslim ze to najdete v suvislosti s unavovym syndromom,tu b3 som pocitoval najviac ta zaberala zretelne, prepoklada sa ze tieto tri latky su potrebne pre vyrobu hormonov nadobliciek preto by to malo pomahat. ked tak skuste a napiste skusenost vasu potom.

To je pravda, že sa to používa na adrenálnu únavu, ale to je už pre mňa trochu málo, takisto ako aj jód na štítnu žľazu, veď prijímam posledné mesiace viac jódu v tom kelpe ako japonci.

Total iodine volume in 3 grams of Modifilan varies from 1200 to 1800 mcg, depending on a harvesting season of seaweed, which this extract is made of. A ja ho beriem denne týždne 5-6 gramov.

Naposledy upravil: bludicka (2011-01-20 18:41:48)



40

Re: alfa glukan

RNG napísal(a):

Nafuknute brucho je vec travenia, ktore sa da napravit doplnkami. Samozrejme to moze byt dosledok kolisania hormonov, ale da sa to adresovat aj mimohormonalne.

Ja to mám čisto hormonálneho pôvodu - je to nafúknutie brucha z dôvodu zadržiavania vody, s trávením nemám žiadne problémy.



41

Re: alfa glukan

to som rng nevedel ze uz nieco take existuje...to je asi nove nie? vies davkovanie? teda aky by bol eqivavelnt k tomu 20 mg nadh? neskusal si nahodou ten ATP? a z toho nadh vies aj o niecom inom okrem ATP k comu by bol dobry ten nadh? to uz su mi ake veci ten ATP...uz aby vymysleli niaky enzym na moju alergiu na soju big_smile big_smile
v tom drahsom vyrobku na swanson je aj L-carnitine. myslis ze ma vyrazny vplyv na zvysenie ATP tiez? neni k tomu moc informacii...

Naposledy upravil: 5qo (2011-01-20 19:19:10)



42

Re: alfa glukan

Ja som si zasa vsimla,ze ked sa mi objavia poruchy krvacania presne v tom case(inak nie)mam akne vo vlasovej casti hlavy,zvlastne ze sa mi tvoria uplne hrby ktore ma bolia....vo vlasoch,po skonceni krvacania zmizne aj akne...akoby carovym prutom...co su to za suvislosti..netusim

Kvapkam si jod pod pazuchy,mohla by som brat aj v tabletach jod a kolko?,mas nejaky link na jod...dakujem...

Naposledy upravil: Sisa (2011-01-20 20:22:47)



43

Re: alfa glukan

Dr. Wilson doporučuje pri adrenálnej únave až 1500 mg b5, tak to ešte vyskúšam aj s týmto b komplexom, obsahuje dobré formy b vitamínov, toho niacinu je v tom b komplexe pomerne dosť, Ty si toho koľko bral?
http://www.iherb.com/Thorne-Research-Ba … 18791?at=1

Sisa ja beriem teraz veľa jódu v tých riasach, inak netuším aký jód je dobre brať vnútorne, prikláňam sa skôr k tým morským produktom ako k lugolu a iodoralu - vnútorne,  ten lugolov roztok by som asi vnútorne nebrala, len natierať, aby sa to premenilo na organickú formu, ako píše RNG. Tu doporučujú lugol aj vnútorne, až 50mg, tak neviem:
http://www.stopthethyroidmadness.com/supplements/



44

Re: alfa glukan

Sisa napísal(a):

Ja som si zasa vsimla,ze ked sa mi objavia poruchy krvacania presne v tom case(inak nie)mam akne vo vlasovej casti hlavy,zvlastne ze sa mi tvoria uplne hrby ktore ma bolia....vo vlasoch,po skonceni krvacania zmizne aj akne...akoby carovym prutom...co su to za suvislosti..netusim

"It is common for women to experience an increase in oiliness of the skin and hair and an increase in acne just prior to or during the menstrual period. Some women can tell their menstrual period is about to begin based on changes in their complexion.
Sebaceous gland activity is increased by androgens (male hormones), but the blood levels of androgens in women do not increase around the menstrual period (Steinkampf, 1990). The explanation for the greater sebaceous activity around the menstrual period may lie not with the level of androgens but with the counterbalancing estrogens, which are particularly low just before and during the menstrual period."

http://answers.yahoo.com/question/index … 057AAPRIJz



45

Re: alfa glukan

....
Krvacanie je prakticky vzdy spojene s vysokych hladin estrogenov(narastanie vystelku) a ich kolisania(znizenie hladiny=reabsorbcia a olupovanie vystelku), tj velke  znizenie hladin vedie az k strate menstruacie....


Ja som si doteraz myslela ze mam malo estrogenov...no proste mam z toho chaos...a ja este aj beriem fytoestrogeny...hned ich vysadim ale co namiesto toho?



46

Re: alfa glukan

bludicka to b3 treba brat ovela viac ale non flush- ja som bral 1g kvoli peniazom snad inak by som bral aj viac ale spravna davka pri unave nadobliciek bude niekde medzi 1-3G z toho ako som to skusal,a tu b5 pisu ludia aj 3gramy ze brali ale tam je jediny problem ci berej aj ine kysle doplnky lebo b5 je kyselina, ja som bral aj amino kyseliny a berem toho kopec bohvie co z toho vsetko je kysle ja som mal problemy z crevami uz pri jednom grame -treba si to dat z jedlom hlavne



47

Re: alfa glukan

Co ti mam povedat, skus a uvidis. Zatial nepoznam ziadne labaky, kde by to rutinne vuhodnotili hladiny a menenie sa roznych hormonov v priebehu mesiaca, kazdodenne, lebo od tych zmien a hladin zavisi cely menstruacny cyklus.
Tu je to v skratke nazorne a v obrazoch popisane.



48

Re: alfa glukan

rng mohol by sa este vyjadrit k tomu co som sa pytal prispevok celkom hore k tomu ATP vyrobku,bol by som ti velmi vdacny lebo by som chcel ten vyrobok objednat a vyskusat kedze som srdciar,dakujem ti velmi velmi pekne



49

Re: alfa glukan

Nuz 125 az 150 mg ATP je ovela viac, nez 20 mg NADH, z coho ani polovica nie je adenosine/adenine(B-4)
Ja som si to sice uz kupil, ale este som nemal taky den, ze by som bol vyslabnuty-vycerpany na to, aby som to pouzil.
Nakoniec este mam aspon 30 minitabletiek NADH a chcem aj to vypouzivat.
Na sojovu alergie nepoznam zatial enzym.
Davkovanie jodu je od 2 do 6 mg denne priemerne, podla tych studii uvedenych v teme JOD.
Na doplnenie mnohi z nich pouzivali 30 az 60 mg urcity cas vo forme KJ piluliek(iodoral)
Aj kelp obsahuje formu KJ a kedze je to mala neutralna molekula, ma v tele velmi kratky pobyt. Preto osobne skor odporucam pouzitie jodovej tinktury,(2% jodu, 2.5% KJ v 50% alkohole), kde kazda kvapka ma okolo2, 5+ mg jodu, z coho vyse polovice je elementarny jod, ktory sa po prechode kozou naviaze na tukove vazivo a zostava teda v tele dlhodobo.Tj 10-15 kvapiek raz za tyzden(ked nezabudnem) je  25 az 37 mg tyzdenne, co je prepocitane na den az 5 mg(5000 mcg)
Na sprchu som si namontoval odchlorovaci filter a ked si napustim plnu vanu vody, dam do nej gram prasdkoveho vitaminu C, ktory za 10 minut naviaze na seba chlor z vody(pripadne aj flour, ktory sa tiez niekde pridava.)
Normalne obsah chloru v chorovanej vode je od 1 do 4 ppm.
Voda sa da na sterilizaciu tak isto jodidovat ale jodu treba 3 krat tolko, lebo je slabsi halogen, ako chlor.
Uz je zopar bazenov na svete, kde vodu jodiduju(okolo 5 ppm) miesto chlorovania. Jod aj ovela menej z vody unika, ako plynny chlor, lebo je to pevna latka a ma bod sublimacie ovela vyssi, ako teplota varu vody.
Ale stale tu este visi hrozba od lekarov, ktori strasia so skodlivostou jodu, bezne rozsirovanou lzou uz od 40tych rokov v medicine.

Inac je to daleko za Japoncami, ktori dostavaju cez rozne morske rastliny na dospeleho v priemere 13.5mg jodu denne.Znacna cast z toho je ale vo forme KJ, co je pre telo menej ucinne, ako elementarny jod.
Osobne si ale myslim, ze hladina jodu v tele velmi zavisi od prijmu elementarneho chloru a bromu, ktory jod vytlacaju z tela. Clovek moze dostat az niekolko miligramov chloru cez kozu  pri kazdodennej teplej sprche v chlorovanej vode. Tez v priemyselne pripravenych potravinach a dokonca drinkoch su bromovane oleje a tiez bromovana muka. Ja sam som zistil, ze kedysi moj oblubeny drink, Mountain Dew veru nie je ziadna horska rosa, a okrem hromady(vyse 40 gramov) kukuricnej fruktozy obsahuje aj bromovane oleje
Brom vseobecne vytlaca jod aj z roznych hormonov, tj clovek sa stane menej hormonalny, co kedysi(mozno i dnes) vyuzivaju na ukludnenie vojakov a studentov a s kludom to roky pridavali do caju(KBr)



50

Re: alfa glukan

Chcem si objednat tento jod..    Trimedica, Thyadine, Colloidal Iodine, 1/2 fl oz (15 ml) (TRI-00697).co na to hovoris?Moze to byt ucinne na tie moje hormonalne vykyvy?Dakujem...