Téma: Bulbitída
Dobrý večer RNG. Mám 40r a nikdy predtým som nemal žiadne tráviace ťažkosti. Môj problém spočíva v tom, že 2 týždne dozadu som mal 2 dni hnačku /ponedlok, utorok/, nasadil som si Endiex /v priebehu 2 dni som užil 8 tabliet/, potom sa mi stav zlepšil a v nedeľu som už jedol tortu,očká a iné dobroty, nakoľko dcéra mala oslavu. Od ďalšieho pondelka som dostal bolesti brucha, ba až celého hrudníka a vo štvrtok ma už brala sanitka.V piatok som absolvoval Endoskopiu žalúdka a bola mi zistená Bulbitída /sliznica v bulbe zreteľne začervenalá mierne edematózna, slézie sliznice nevidím. Krv: kreatinín 107umol/l, Bilirubín celkový 18,2 umol/l, Bilirubín priamy 6,2 umol/l, Enzymy S_ALP 1,14 ukat/l, Minerály v sére NA 141 mmol/l, K: 3,53 mmol/l, Chloridy: 103mmol/l
Terapia: Nolpaza 20mg dávkovanie 1/2 tablety ráno a 1/2 tablety večer, v prípade potreby Anacid. Ten sa však bojím brať pre jeho vedľajšie účinky.
-moja otázka znie, je tá terápia dobrá?
-začal som normálne jesť aj piť mliečne výrobky. Môžem?
- mal by som začať užívať aj nejaké probiotika? / čítal som, že dobrý je PROBIO FIX inum/
- poradíte mi nejakú dietu?Stále totíž cítim problemy a bolesť brucha aj keď to už nie je také zlé.
Ďakujem