Téma: Bolesť krížov
Dobrý deň,
dlhodobo mám problémy s bolesťou v krížovej oblasti (dlhé roky). Snažím sa pravidelne cvičiť, používam autotrakčné lehátko. Niekedy sa mi darí bolesť udržiavať v "rozumnej" úrovni. Všetko sa zhorší s príchodom jari, kedy je chrbtica viac namáhaná kvôli práci okolo domu, na záhrade. Aj toho času na cvičenie je vtedy menej. Mám sedavé zamestnanie a dosť veľa šoférujem, čo asi tiež neprospieva mojim krížom. Neužívam žiadne chemické lieky a ani nechcem. Maximálne si dám teplú náplasť, keď mám pocit, že mám kríže nachladené. Niekedy to pomôže, niekedy nie.
Prečítal som si všetky príspevky týkajúce sa danej problematiky, ale žiadna téma nepopisuje presne môj problém. Mám 44 rokov, problém nemám spôsobený žiadnym "seknutím", jednoducho je to konštantná bolesť, niekedy väčšia, niekedy menšia. Moja hybnosť nie je ovplyvnená, bez problémov sa zo stoja dotknem dlaňami zeme, urobím záklon a i. ale tá bolesť tam stále je.
Chcel by som poprosiť o radu, ktoré doplnky a ako by som mal užívať. Momentálne (z tých ktoré som si prečítal) užívam pravidelne D-3 5000 IU denne. Čítal som o serrapeptaze, krill, oleji, calamarine, avokadovy olej, curcumin s bioperinom, boswelin, MSM... Neviem čo všetko z toho, v akých dávkach by som mal užívať. Môžte mi, prosím, poradiť? Doplnky si pravidelne objednávam z iherb (D-3, omega 3, psyllium, pectin, C, B vitamin, probiotika...).
Vdaka za radu