Nuz ja trpim obsedantno-kompulzivnou poruchou (OCD) uz takmer 20 rokov. Samozrejme som skusal chemicke lieky, ale narobili viac skody ako osohu.
Zacal som asi dvoma druhmy liekov a casom som sa dopracoval az k 4 druhom liekov a to kazdy aspon 2-krat denne, ale popritom mi psychiater stale zvysoval davky. Proste raz to pomahalo potom uz nie, tak mi musel zvysit davky. Jednoducho nekonecny pribeh. No, ako som trpel na ich skodlive a vedlajsie ucinnky, tak toto som nemohol nadalej tolerovat, pretoze by ma tie lieky nikdy nevyliecili, ale doslova znicili!!!
Tak som zmenil psychiatra, isiel som psychiatricke, ta uz bola ovela lepsia, pretoze sa mi znazila davat menej liekov a nie take vysoke davky.
Ale ja som proste musel ist dalej a hladat nieco prirodne. Ja som sa tiez pytal doktorky ci nieco neexistuje na psychicke problemy nejake prirodne prostriedky, zamozrejme,, ze mi povedala, ze nic neexistuje, ale len chemicky mi liekmi sa to da liecit. Samozrejme, ze som tomu neveril. Ale, teraz uz viem, ze oni to ani nemoze vediet, ved ich to v skolach neucia, ale ucia ich len to, ze len lieky su na liecenie a len nimi sa da liecit.
No a teraz aj viem, ze su v prirode latky, ktorymi sa daju liecit psychicke choroby. Kedze psychicke choroby su najmä s nedostatku (zriedka z prebytku) roznych neurotransmiterov, az 80% nedostatku serotoninu sposobuje rozne psychicke problemy.
A ked si predstavis, ze tie neurotransmitery si telo z niecoho musi vyrabat, a tie materialy ziskavame hlavne z nasej stravy, tak ako je mozne ze nic prirodne na to neexistuje, ak by to tak bolo, tak by mal na svete kazdy extremny nedostatok neurostrasmiterov a kazdy by mal rozne psychicke poruchy, od lahkych depresii, cez neurozy az po tazke psychozy. Nuz , ale nic, take sa nedeje.
Dnes uz som asi viac nez pol roka bez chemickych liekov a riesim to len doplnkami
Ale psychicke problemiy, mozu mat moho pricin, mozu ich sposobovat, rozne zamorenia od toxinov, tazkych kovov, rozne mikroby aj parazity, ale aj oslabene travenie, zla crevna flora, ale toto vsetko sa da adresovat.