Téma: haemophilus
Dobrý deň,
prosím o radu, pretože už som mierne zúfalá. Jedná sa o moju 9-mesačnú dcéru. Asi pred pol rokom jej bol zistený haemophil v nose a nevieme sa ho zbaviť. Najskor bol preliečovaný lokálnymi antibiotickými kvapkami uniflox, zdalo sa že bacil je preč, dokonca aj výter bol negatívny. Po mesiaci však mala dva dni horúčky a iné príznaky sa neobjavili. O mesiac neskor znova, tak sa pre istotu urobil výter a hemophil bol v nose znova, takže opať Uniflox. Po mesiaci znova horučky ale už aj so soplom, ale to sme nič nedali, len odsavali sopel a davali morsku vodu. Po týždni to ustalo, ale hemophil tam bol( podľa výterov). Na odporúčanie pediatra sme to neriešili a čakali teda že imunitný system sa s tým vysporiada. Ale prešiel mesiac a znova horúčky a sople. Tak to už sme preliečili antibiotikami augumentin. No ale ani po antibiotikach bacil nezmizol a ja už som bezradná. To dieťa nemá ešte ani rok a vkuse je chorá. Uvažovala som nad koloidným striebrom, ale neviem ako často a aké jej mám dať. Predsa je ešte moc malá a nerada by som jej uškodila niečím. Zatial jej dávam probiotika biogaia, vit. C a kolostrum. Veľmi pekne prosím o radu ako jej pomocť.