Téma: T1D - diabetes 1. typu
Dobry den, RNG. dcera ma od 2 rokov DM1 (teraz ma 5 rokov). od zaciatku by mala uzivat vit. E ako antioxidant, co sme ale dodrziavali len kratkodobo z dovodu nedostupnosti prirodnej formy vit E u nas. Okrem toho vsak uvazujeme nad nejakym komplexnejsim "programom" na prevenciu komplikacii diabetu. Preto Vas velmi prosim o radu. Ide mi najma o konkretne tipy na doplnky (chystam sa objednat doplnky z USA), aby som zbytocne netapala medzi mnozstvom neovereneho tovaru. ktore su v najlepsej t.j. najbezpecnejsej forme a ucinnej pre telo, tiez Vas chcem poprosit o radu v davkovani. Uvazovala som nad tymito: ALA, vit. E, glutathione, benfothiamin. vit. C uz uziva, ale obycajny v praskovej forme (niekedy ako askorbat sodika, ale nie som si ista, ci je to ok), tiez uziva chlorellu obohatenu chromom, inak nic. prip. ak mate navrh na nejake ine doplnky, budem rada. B1: u nas dostat kupit liecivo milgamma a benfogamma, ale vraj su len na predpis a strasne drahe. predpisuju sa az pri zacinajucej nefropatii, nie preventivne. treba to uzivat spolu s tukmi?? lebo niekde sa udava ze benfothiamin v tuku a inde zase ze vo vode rozpustny. tak som z toho jelen.
Este doplnim, ze najradsej by som nasla nejaky komplex doplnkov, aby nemusela dcera hltat denne vela toboliek. ale neviem, ci take vobec existuje... vopred akujem za radu a prajem vsetko dobre v r. 2011