1

Téma: Alergie alebo čo?

Zdravím včera som po mesiaci jedol biele rožky.. ryby,kuracie maso,tortu proste všetko ... no ale o 12 som si dal približne 3 rožky a ryby... a začalo mi z toho bušit srdce... nebušelo stale ale take že iba 1x to buchlo tak silno a bolo to citit a stale aspon 30 minut hned som vedel že to je kôli žaludku lebo ked som nejedol pečivo tak sa mi to nestavalo čo to može byt?? stalo sa mi to po rožkoch a potom ked som prišiel z oslavy kde som jedol rožky rezne torty atd.. tak som to mal tiež ... čo som mesiac a pol nemal.. je to nejaka intolerancia na niečo alebo alergia??? čo to môže byt?? tiež chcem poznamenať že sa mi v priebehu 1-2 mesiacoch meni stolica.. raz je žlta... raz je tmavo hneda niekedy mam zapchy... bolieva ma brucho oblast nad pupkom  a aj pri pupku niekedy... tiež chodím 3-6x na stolicu za den.... a je jej vela.. na to čo ziem sa čudujem že tolko toho može zomna vinst ked neratam včerajšok samozrejme... o čo by mohlo ist???? tiež chcem doplniť že ked po niektorých potravných ked si grgnem tak citim akoby pachut toho jedla.. čo to je ?

samozrejme berem enzymy a to čo odporučate.. a aj proti bakteriam a iným veciam ale to mi nepomáha takže to bude nejaka  porucha asi neviete o čo by mohlo ist ?

Naposledy upravil: menma1 (2015-02-08 18:20:13)

2

Re: Alergie alebo čo?

Zdravím práve som našiel toto http://www.magazinluna.sk/default.aspx? … rticle=197 na internete
ak máte čas prečitajte si to píše sa tam tiež o týchto veciach ako probitoika atd mikrovláknin kyselin a všeličoho... ineho ja sa v tom celkom vidím ide tam o to že ked človek nema dobru potravu potom mu hnije v črevách a nema ani dostatok živín aby mohlo telo normálne fungovať to je presne ako u mna... tiež mavam problémy z kostami... tiež mam zapachajuce vetri atd... všetko z hnitia.. tam píšu že sa to dá nejak takto:
rípravkami FitLine® Basics Plus alebo FitLine® Phyto Drink a All-IN 1000® dosiahnete už po 2 – 3 týždňoch užívania úpravu mikroflóry čreva. Tieto prípravky obsahujú potrebné bifidobacily a veľa ďalších látok, ako sú: mnohé enzýmy, vláknina, inulín ochrana proti účinku žalúdočnej kyseliny, a to všetko na prírodnej báze. Ja to chcem skúsiť tiež však probiotika,mikrovlakninu enzymi kyselini mám čo mi chýba dalej??? píšu tam aj o vitamínoch A,D,E,K konezim Q10  a beta karoten?? ja si chcem toto "hnitie" v črevách napraviť do normálu aby moje telo neprichadzalo o živiny ktore mi chybaju už teraz.. čo mam robit ???

Aké potraviny jesť/nejesť keď ma človek velmi "poničene" črevá a skoro stále mu  ních hnije???
Ake vitamíny/minerály a  v akom množstve by som mal užívať???
Da sa to vôbec napraviť zase do normálu aby si telo zase začalo brať živiny?
Čo ešte robiť aby som to napravil čo najlepšie???

Dovnútra čreva vrastajú klky a mikroklky a tieto znásobujú jeho aktívnu plochu na veľkosť asi 300 m2!! Hnilobné baktérie, ale najmä plesne, ničia mikroklky a klky v tenkom čreve. čo to je??? tie klky? existuje nejaký doplnok čo to podporuje?

dalej sa chcem spýtat na zinok? aké množstvo denne by som mal užívat zinok?? mam malo testosteronu.. čo proste viem.. a čítal som že zinok pomaha rozkladat sacharidy ja som včera po 3 rožkoch mal nejake bušenie srdca tak či to není nahodov aj z nedosatku zinku??? 

Aký vitamin/minerál pomaha liečit rany? alebo ma "hlavne slovo" pri liečení rán?  pretože sa mi pomaly hojja rany mam zrejme nedostatok nejakeho mineralu alebo vitaminu...

3

V prvom rade si naprav travenie, doplnky sa pouzivaju len na doplmnenie toho co nam strava neda v dostatku, nie na nahradu stravy a dobreho travenie a absorbcie. Na pomaly hojace rany pouzi zmes kokosoveho oleja, praskoveho cukru a par kvapiek citricidalu. Ja ako curovkar DM2 mam uz desatrocia vstky rany sa pomaly  hojace , ktore po case zacnu hnisat a nehoja sa. Pod tym cukrom sa ale zahoja expresne.

Naposledy upravil: RNG (2015-02-09 10:50:39)

4

no to všetko už viem... ale pýtal som sa aj na ine veci

no ved si chcem napravit čreva ale aj ked užívam enzymi a kyselini tak ma stale bolieva v bruchu... citim sa slabý.. atd..
ja musim mat nejaku poruchu že mi to telo nebere živiny ale aj ked sa snažím všetko čo radite vôbec nič nezabera... jedine probiotika ako tak... no a na to čo som sa pýtal na tie potraviny ake jest a ake nie? na poškodene čreva? alebo celkovo? na celý traviací trakt?
no na tie rany ja niesom cukrovkar ale mam ich pomaly sa hojjace za čo zrejme v mojom prípade može nedostatok nejakeho vitaminu tak sa chcem spýtat aký vitamín pomaha liečit poranenia? možno ho mam  v tele málo...

5

Ked ta naduva v zaludku a bolia creva, tak je to z nedostatku kyselin a enzymov. Aj zla crevna flora zavisi od dostatku kyselin a enzymov, nielen od mikrovlaknin a probiotik.
Na hojenie zaludka je dobry adaptogen DGL, tiez aloe vera, co hoji aj creva.
Standartne odporucam si doplnat jod, selen zinok, vitaminy C E D-3 a K-2, lebo tychto nemame naisto dost .
Ostatne len v specialnej potrebe.

6

enzymi a kyselini užívam už 4 den probiotika a mikrovlakninu som užíval asi 2 týždne do zadu od včera som  zase začal.. ale stale ma bolieva brucho a mam stejnak hnitie v crevách lebo mam tie vetri...  samozrejme berem aj DGL  a aloe veru.. nechapem tomu
tiež aj collostrum po ktorom mi býva zle tak to račej neberem.. ked to užijem tak ked si potom grgnem citim akoby chut toho colostra a je mi zle od žaludku potom RNG vy určite budete vediet možno rozpoznat aj možnu chorobu z príznakov či?

mam bolesti brucha,nadúvanie,stolica 3-5x do dna.. niekedy ide lahko von niekedy nie.. vzhladom na to čo som jedával bolo viac stolice než prímu.. čo je tiež divné.. pukaju a bolia ma klby.. čo tiež je vdaka žaludku určite kedže mam asi zlu absorciu živin.. tiež ma bolieva hlava čo možu spôsoboať aj žaludočne problémy.. niekedy stolica žlta niekedy tmavohneda niekedy normalna.. niekedy páche hnilobov.. väčšinu v poslednej dobe   berem enzymi kyselini mikrovlakinu probiotika aloe veru atd.. ale brucho ma bolieva,... bolest pocitujem hlavne (v posledných dnoch) ked sa skrčim tak ma zaboli nad bruchom v strede približne.. vám píše určite vela ludí dosť tiež podobných vecí tak ja sa chcem spýtat čo ešte sa da robit okrem toho čo radíte teda enzymi kys atd..?? a aké možne choroby to môžu byt určite poznáte vela tak vam možem povedat že mam robene krv na zapal - nemam,ednoskopia- žlč v žaludku, helicobakter, inak nič všetko ako u zdrv. človeka. celiakiu mam robenu tiež a tiež nemam vraj  čo osstáva ? ake možne choroby ?? existuje možnost že to všetko mam psychicke? stresujem sa hodne.. hmm neviem či budete vediet ale ked vám luda takto píšu tak ake choroby maju najčastejšie (ak maju) spojene z timito tažkostami čo mam ja?? prosím odpovedzte to je asi všetko čo chcem ďakujem .. zajtra idem k obvodnej nech ma neha doma.. lebo mame prax a ked mi da majster nosit tažke veci tak asi mi vybuchne žaludok... a tiež jej chcem povedat či mi znovu nespravi krv na zapal.. dam vediet ako to dopadne ak zobere ďakujem

7

Menna, kvasne a hnilobne bakterie mozu byt v zaludku len pri nedostatku kyselin. Mikroby sa kyselinami vyzabijaju az na vynimky, co su kyselinovzdorne, ako napr helikobacter pilori.
Bolest akoby zo zaludka moze byt aj zo zlcnika, tj mozes mat zlcove kamene.

8

hmm a na helikobaktera čo treba? inak jak zistím že su to žlcove kamene? mam rok zvýšenu kys močovu určite to netreba vylučit
inak na žlč v žaludku je dobrá mikrovlaknina????

existuje enzým na travenie lepku? alebo aspon niečo čo pomaha očistit čreva od lepku?? 4 den jem pečivo a je mi hrozne.... hlava ma strašne boly.. točí sa mi.. bolieva ma brucho... citim sa slabý.. a je mi zima... teplota je 37,0 ked som si meral... može ist o intoleranciu na lepok??? ako to zistiť? dnes sa citim katastrofalne včera som zjedol 6 rožkov bielych a je mi fakt dneska nanič.. dnes som mal len jablko... tlak u doktorky 120 na 80 čo je ukažkovy.. až mi je to divne lebo v hlave cítim tlaky... a dnes ma začali boliet aj semeniky... myslim že to fakt bude niečo ako intolerancia... rng aký enzym je dobrý pri intolenciach ked neviem na čo mam intoleranciu? existuje niečo take? ako ešte zmiernit priznaky intolerancii? existuje nejaky čaj čo ukludní aspon? čreva? alebo niečo take? dnes mi je fakt hrozne sad od dnes nejem pečivo a som zvedavý.. pre istotu prestanem aj z jogurtmy bielimy.. ked mi bude lepšie zase jogurty zaradím a ak mi bude zase horšie tak to bude asi intolenracia na mlieko..  ale ta migrena čo mam to je hrozne dnes si asi idem dat po polroku ibalgin... to sa neda sad

čo pomaha obnovit sliznicu v žaludku?? vraj všetky problémy zo žaludkom suvisia aj zo sliznicov.. neviem čo je na tom pravdy tak sa pýtam.. ako obnovit vstrebavanie živin v črevách?

Naposledy upravil: menma1 (2015-02-10 21:12:22)

9

Zlv by sa nemala dostavat vobec do zaludka, ale niekomu  ju tam natlaci kvasenie v crevach. Ak sa ale zlc nasiakne do mikrovlaknin, tak sa uz nevrati do zaludka s velkou pravdepodobnostou, lebo crevny posuv ju posunie spravnym smerom.
Nuz zatial je len nedokonaly enzym na lepok/gluten, takze pomoze cistit telo, ale musis sa lepku inac vyhybat.
Na mlieko su ale uz vyborne enzymy, pozri napr na
http://www.iherb.com/Enzymedica-Lacto-C … l&ic=2
Na obnovu sluiznive zaludka je najma adaptogen DGL, 2 tabletky pozut 15 minut pred jedlom. Samozrejme pomaha aj hojive aloe vera.

10

Okej diky takže na tieto intolerancie je dobre brat enzymi?? a kyseliini tiež nejak prospievaju?

vadí nejak ked celý den jem len jablka?? chcem v tom aj pokračovať pretože nemam po nom ani vetri dokonca ma dnes hlava menej bolý ale neviem či zo včerajšieho ibalginu ktori som si dal nejak o 17 00 alebo tým že nejem to čo moje telo nechce ?

Naposledy upravil: menma1 (2015-02-11 12:41:15)

11

Jablka su vyborne, silny zdroj antioxidantov, dobry zdroj mikrovlaknin(pektiny) a nizkokaloricke.
Ked ti nieco nevie telo spracovat, lebo na to nema spravne hladiny enzymov alebo kyselin, samozrejme doplnky to castop vedia vyriesit. Zialbohu nie s lepkom/gluten zatial, tam su enzymi len pomocne, na precistenie, ale clovek na to citlivy sa musi zialbohu lepku vyhybat.

12

hmm takže ked budem jesť iba jablka može sa mi zase opravit črevna obsorcia mineralov alebo niečo take? kedže mam aj narvove problemy?  a ak ano za aku dobu je schopne sa črevo zase obnoviť ???

13

Strava ma byt pestra, tj ziadne "budem jest len jablka". Ale definitivne ked zjes 2-3 jablka denne, tak ti to padne na uzitok.
A ked mas malo kyselin alebo enzymov, tak si ich musis doplnat, ci sa ti to paci, alebo nie. Inac to vedie k hromade zdtrqavotnych problemov, co si iste nezelas.
Vcitane aj nervovych.

14

no a ake potraviny jest ked ma človek malo kyselin ?? ktore su lahko stravitelne atd..??? niečo ako "šetriaca" dieta pre čreva nech sa obnový zase obsorcia živin ???

15

Problem s malo kyselinami je nielen ze sa jedlo slabo natravi a znizuje sa celkove ucinnost enzymov, ale aj ze sa porusi kyselinova bariera zaludka a tak sa tam rozmnozuju vsetky mikroby, co dostanes na surovych jedlach a postupne zamoria creva A to vedie od zapalu zaludka az po IBS Crohn a Ulcerative colitis, co znacne znici zdravie a skrati zivot.
Takze nedostatok kyselin sa neda obist bez ujmy na zdravi.

16

no toho som si vedomí preto som kupil kyselini ale teraz si idem robit test na itolerancie tak sa stravujem normalne jem všetko a bez enzymov atd... nech mi ukaže  na čo mam intolerancie   a čo tie potraviny?? aké ma človek jesť ked ma teda poškodený žaludok.. teda kyseliny ???  myslim niečo na štýl lahko strávitelné... ja neviem čo je lahko strávitelné ale tak take jablka?? alebo niečo kde telo proste nepotrebuje tolko kyselín na to jedlo aby sa mohlo kludne opravit atd...?

17

Pri dostatku kyselin a enzymov mozes jest prakticky vsetko, s vynimkou jediel na ktore tvoje telo ma alergie.
A dokonca aj niektore alergie sa daju extra prislusnymi enzymami odstranit.

18

chapem dik, inak práve čítam o ulceroznej kolitide a cronhovej chorobe tam su špecificke hnačky čo ja fakt nemávam ale mávam bolesti brucha... ja sa len chcem da sa užívanim  berberine,nac,serapeptasa,extrakt z olivových listov,oreganovým olejom atd... liečit aj zapal čreva ? kedže odstranuju zle mikrobi atd?? či na to je colostrum aloevera dgl pripade  dubmier ? čo robit aby som potlačil prípadny zapal? da sa niečo z toho pužit?

19

Musis bojovat proti pricinam zapalov, tj mikrobom, nie len potlacat zapaly.Tj v prvom rade si napravit travenie(kyseliny, enzymy mikrovlakniny a probiotika) a docasne brat aj menovane doplnky na zrychlenie vyhubenia skodlivych crevnych mikrobov, pripadne aj  vyhojenia criev ako DGL aloe vera, collostrum

20

a za kolko sa dostavý výsledok? čo sa týka zlepšenia celkovo?

21

Nuz mal by si to[postupne citit ako zlepsenie pomerne rychlo, ale celkovy vysledov vyhojenia criev je vec dlhych mesiacov a zavisi  od stupna poskodenia.

22

dobrý deň chcem sa spýtat čo vývoláva to že žlč ide do žalúdka? ake potraviny jest aby telo trvorilo menej žlče sa to vôbec ?? lebo gastrolog mi povedal že mam žlč v žaludku moja babka to ma tiež ale bere na to same lieky... a vraj až do konca života to aby u nebolieval žaludok... tak sa pýtam da sa to nejak obísť alebo zmierniť? pijem aj mikrovlakninu ale ta pomože len žlč vyniesť zo žalúdka ale pri akutnich bolestiach nepomože dokonca ani jablka ani nič... neviem čo jest aby som zabranil tomu vstrekovaniu žlče do žaludka.. starka vraví že ide o nejaké "dovieranie" čreva a že sa to nedokaže zovrieť takže žlč proste vytečie do žaludka.. da sa to nejak opraviť???? tiež ked jedavam polievku už 2x sa mi stalo že som mal nejaku pachut... ako nejaka ja neviem žlč alebo traviaci enzým sorry za blbe výrazy možno... neviem čo to je ale vždy ked to citim tak ma bolieva žaludok.. je to tá žlč??? bohužial chut neviem aka to je je to divne.... snažim sa zistit ako to chutí.. ale je to len citit v hrdle väčšinov a dychom kusok..

dalej asi som prišiel na pôvod bolesit mojej hlavy... už 5 dni (klop klop) ma hlava bolí len velmi málo a velmi nezriedka cez den davam si magnezium 500 mg každe rano a odvtedy bolesty hlavy fuč... ak ide o tetainu... tak sa chcem spýtat jednu vec...
tetania dokaže sposobovať tieto problemy zo žaludkom??? či žaludočne problemy spôsobuju tetainu??? alebo može to sposobovat oboje? nemyslim moje problémy ale či celkovo tetaina ako choroba dokaže neliečením sposoboit žaludočne problemy..

možu traviace problemy spôsobovať bolesti v penise??? lebo zapal to asi není.. kedže niekedy to boly niekedy nie a dokotori nič na to nehovorili ked sa pozeraly tam dole.. že by išlo o zapal tak čo potom to spôsobuje?? to iste bolest semeníkov??

inak čo ste spominaly vyhojenie čriev ... existuju určite potraviny ktore velmi prospievaju črevam?? niečo ako jablko ktore je velmi dobre? prosím aspon pár keby viem kludne nejaku zeleninu alebo dačo.. nech to zahrniem do jedalnička..

23

Vseobecne, na pohyb v crevach=motilita su npotrebne vlakniny, najma mikrovlakniny.
Nedostatok zaludocnych kyselin vyvolava v zaludku hnitie a kvasenie, co sposobi paly a zapaly zaludka. Tato nakvasena a nahnita zmes, ked sa dostane do criev tak hnije dalej, produkuje plyny a ked nemas dobru motilitu tak tie plyny mozu cast z criev spatne vytlacit do zaludka, tj to je ten zdroj zlci v zaludku. Magnezium prispieva priaznivo k motilite, tj zmierni moznost spiatocneho chodu v tenkom creve a dvanastorniku.
Ale ako som povedal, cele to zacina s nedostatkom zaludocnych kyselin mikrovlaknin a probiotik v crevach.

24

dobry den RNG....chcele som sa opytat preco vlastne vznika alergia na mlieko a  ako to zmenit dakujem...moj syn je uz totalne nestastny lebo ma pocit ze kazdy rok mu nieco pribuda..a pritom sa tak snazi pije koloidne striebro berie DGL...nakupil si enzýmy(pancreatin...super enzymy) a probiotika....oregano olej....triphala...betaine HCL...barley beta-glucan.....aloe veru lebo ma pravdepodobne crohna aj ked nema ziadne bolesti..mohol by si nam poradit preco z intolerantnosti mlieka uz vznikla alergia...a co mame robit?dakujem za odpoved...S

25

S vekom ubuda roznych enzymov aj kyselin, a moze to viest k intoleranciam roznych jediel  co telo nevie spracovat. To vedie k zamoreniam, alergiam a znicenej crevnej flore.
Doplnok kyselin a patricnych enzymov napr moze odstranit alergiu na mlieko, zialbohu na lepok este nemaju poriadne enzymy.
Pozri na enzym na mlieko, co ti ocisti telo od splodin z mlieka a dokonca dovoli pit mlieko, pohar na kazdu kapsulu tohoto:
http://www.iherb.com/Enzymedica-Lacto-C … l&ic=6
A odporucam mu brat nielen probiotika, ale aj zmes mikrovlaknin, kedze to co je v tych malickych probotickych kapsulkach treba rozmnozit vyse 1000 krat na osadenie creiv.

26

rng nazor ?

FODMAP “Fermentovateľné , oligo-di a monosachcharidy a polyoly” Medzi FODMAP sa okrem fruktózy a laktózy zaraďujú tieto 3 skupiny cukrov:
1. Fruktany: Ide o formu fruktózy, ktorá sa nachádza v pšenice a zelenine, hlavne v cesnaku a cibuli. Medzi fruktany patrí aj inulín a tzv. fruktoologosacharidy (FOS), ktoré sa nachádzajú hlavne v prebiotikách a fortifikovaných potravinách.
2. Galaktany: sacharidy prítomné v strukovinách.
3. Polyoly: Ide o tzv. sacharidové alkoholy prítomné v rôznych umelých sladidlách, ako sorbitol, xylitol a manitol.

vies vysvetlit ten vyraz fermentovatelne ?

27

Fermentacia = kvasene. Kvasit tj nasadit rozne mikroby , casto probiotika, sa da vselico. Kvasenim sa to rozklada na jednoduchsie latky, tj pre nas pravdepodobne uzitocnejsie a stravitelnejsie.

28

Kde sa daju urobit potravinove intolerancie u ktoreho lekara ? nie alergie ale intolerancie neviete niekto ?

29

netusim ale zaujma ma to... ten food detective Ti nestacil vravíš? ci o co ide?

Naposledy upravil: letto (2015-10-02 12:09:37)

30

letto napísal(a):

netusim ale zaujma ma to... ten food detective Ti nestacil vravíš? ci o co ide?

skor o uprestnenie a osvecenie smile visli mi vajicka a kravske mlieko uroven 1 ( najmensia ) ale aj tak ked si dam denne 10 vajicok 2x protein , cottage tak je to dost pre telo , chcem ale vediet ci mam aj na laktozu , a uprestnit si ci ta mliecna biekovina mi nerobi dobre aj vajicka . viem ze sa to da robit intolerancie ale neviem kde

31

.