Tomu rozumiem, že za atopickým ekzémom sa skrývajú rôzne iné príčiny od parazitov cez všelijaké iné zamorenia atď. Avšak odniekiaľ sa odraziť musím. Viacerí s atopickým ekzémom si tu pochvaľujú užívanie enzýmov na Vaše odporučenie.
Viackrát mi robili krvné testy - všetko ok, jedine IgE bolo privysoké (1652, norma do 180) - dodnes nezistili z čoho, vraj je to ako hľadať ihlu v kope sena. Testovali ma na toxoplazmózu, toxokaru, HIV.. proste skoro všetko, čo by mohlo IgE-čko takto prudko zvýšiť - nezistili nič. Testy na potraviny či iné alergény a pele boli ok - vraj som úplne zdravý človek. Akurát sama na sebe som spozorovala, že reagujem na histamín, a preto som istý čas užívala Daosin - možno aj pomáhal, neviem. Po druhom pôrode problém s histamínom nebadám - akoby sa to samé napravilo.
Takže môj problém je - brutálne suchá pokožka (po prvom pôrode, pred pôrodom som mala pokožku ako bábätko!!), na tvári, krku a rukách ložiská atopického ekzému - na prstoch rúk navyše praskanie a pupence.
Kozmetiku roky používam čistú bez parabénov, propylen glykolov, sulfátov, silikónov, parfémovm atď. Zloženiam sa celkom vyznám a dávam si na to pozor. Používam aj kokosák - vonkajšie, vnútorne.
Stravujem sa zdravo, často užívam sladkovodné riasy (Spirulina, Chlorella), MSM, inulín.. a pod.
Čo by ste mi vedeli navrhnúť a poradiť v mojom prípade, pán RNG? Ďakujem.
Naposledy upravil: Suada (2015-01-30 17:45:38)