1

Téma: Seboroická dermatitída

Dobrý deň pán RNG, prosím vás ktoré doplnky sú účinné na toto kožné ochorenie ? Mám ho v okolí nosa a na nose už asi rok a pol a zatiaľ sa mi nedarí ho úspešne eliminovať. Kožná mi predpísala protopic, ktorý veľmi neúčinkoval.

Som vám veľmi vdačný smile

Naposledy upravil: Timotej (2014-10-28 15:07:15)



2

Re: Seboroická dermatitída

Dovodov na dermatidu je hromada a kazdy treba adresovat podla toho, co to sposobuje.
Vnutorne dovody sa nedaju zvonka ucinne adresovat, len priznaky ciastocne potlacat.
Skus pouzit zmes avokadoveho oleja a vitaminu B-12(100 gramov oleja s 5o mg vitaminu B-12 vo forme cyanocobalamine), ktora bola uspesna na riesenie roznych koznycypreblemov, je to povodne od svajciarskyc studentov, ktori mali s tymto znacny uspech, ale ktorych farmaceuticke spolocnosti zamietli, lebo sa to neda patentovat a predstavovalo by to konkurenciu hromade koznych preparatov, co vyrabaju.



3

Re: Seboroická dermatitída

a tak kedze to je z vnutornych dovodov tak co myslis co by som mal brat aby sa mi to zlepsilo ?



4

Re: Seboroická dermatitída

Najpravdepodobnejsie silne enzymy, lebo rozne kozne problemy zacinaju ako snaha tela vyhodit nieco von hoci aj cez kozu a tym sa da moznost roznycy mikrobom preniknut do tela cez porusenu kozu.



5

Re: Seboroická dermatitída

a možeš mi nejaké odporučiť? mam 16 rokov Ďakujem



6

Re: Seboroická dermatitída

Pozri na silny enzym ako
http://www.iherb.com/Solgar-Pancreatin- … l&ic=1



7

Re: Seboroická dermatitída

a mysliš že by mi pomohly aj hormonalne kremy napr krem s yamom , progesteronovy krem ?



8

Re: Seboroická dermatitída

U zien skor, u muzov asi nie.
Pes vie, hormony riadia vselico v tele a ked sa "poblaznia" nasledky su nevypocitatelne.



9

Re: Seboroická dermatitída

Ďalujem a mohol by si mi prosimťa odporučit nejaky avokadovy olej zo swanson pretože je tam vela druhov a ka neviem ktory by bol najvhodnejší ďakujem



10

Re: Seboroická dermatitída

To je uplne jedno.



11

Re: Seboroická dermatitída

RNG poznas taky krem že Skin Cap? Čo si o nom myslíš? LEbo videl som niektore članky uvadzaju že to je škodlive že obsahuje kortikoidy. Ale na fore Zdravie si ho kedysi dávno niekomu odporúčal. Ďakujem za vyjadrenie.

A tiež som videl v jednom článku uvedené že nadbytok vitamínu A tiež može sposobiť seboreu a seboreicku dermatitidu. Je to možné? Možem brať vitamin A ked mam seboreu? Lebo teraz planujem brat vitamin A 50 000 UI denne kvoli akné. Myslíš že teda možem? Ďakujem

Naposledy upravil: Timotej (2014-10-29 19:11:22)



12

Re: Seboroická dermatitída

Skin cap uz mnohokrat zmeni zlozenie, dn4es by som ho neodporucal.
Vitamin A nemoze sposobit seborou, to je zavadzajuci udaj . Prave naopak napr u psov sa keratoza/seborhea lievi doplnkom vitaminu A
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6221006
velmi velke davky vitaminu A mozu zastavit vylucovanie tukov a tym tvorbu acni, ale su pre kozu skodlive, lebo sucha koza praska a moze sa az supat.  Nie je to tak zle, ako prim pouziti syntetickej kvazi nahrazky, isotretinonu, lebo prirodny vitamin A aj vo velmi velkych davkach natolko neskodi ako chemikalia izotretinoin.



13

Re: Seboroická dermatitída

RNG prosimta co je lepsie na pridusenie parazitu Demodex foliculorum kokosak s citricidalom alebo tamanu olej ? Lebo neviem ktore z tychto dvoch by som si mal radšej zaobstarať. A je pravda že tento parizit može seboreickú dermatitídu sposobovať?



14

Re: Seboroická dermatitída

Ja by som skor stavil na citricidal s kokosakom.



15

Re: Seboroická dermatitída

RNG chcem použit tu zmes avokadoveho oleja a b12 ale som na avokada alergicky...tak myslis ze by som mohol skusit b12 s kokosakom? A co by mi mohlo okrem tohto ešte na seboreu pomocť? čital som že tea tree oil by mohol pomoct moze byt? Ďakujem



16

Re: Seboroická dermatitída

Neviem ci by si mal reakciu na avokadovy olej na kozi, aj ked nemozes avokada jest.



17

Re: Seboroická dermatitída

RNG prosimta staci 50 mg B12 do 100 g avocado oil , pretože som čital niekde až o 70- 80 mg Ďakujem



18

Re: Seboroická dermatitída

OK, samozrejme viac nezaskodi, len povodny recept bol s 50 mg do 100 gramov avokadoveho oleja.



19

Re: Seboroická dermatitída

A prosim ta nevies este o niecom okrem kokosoveho oleja s citricidalom a b12 s avocado oil co by mohlo na ti seboreu zabrat? Ďakujem



20

Re: Seboroická dermatitída

Nuz niekomu zaberie precistenie tela enzymami, niekomu nasadenie spravnej probiotickej crevnej flory, niekomu vyhybanie sa alergenom alebo branie na ne specialnych enzymov, co ich vedia rozlozit(to sa tyka najma mliecnych vyrobkov, nie vyrobkov z lepkom, na co su dodnes este enzymy( na gluten ) prilis slabe)

Naposledy upravil: RNG (2014-12-11 18:59:28)



21

Re: Seboroická dermatitída

RNG nedavno mi prisiel ten avokadovy olej a B12 . Dal som do 100g avocado oil 50 mg b12 ale ten b12 sa tam vobec nechce rozpustit a mam pocit ze ked si to davam na kozu tak si davam len cisti avocado oil a ten b12 jak keby sa mi tam ani nedostal. teraz rano ako som sa nato siel pozret tak upnlne naspodu roztoku bola taka cervena bublina b12 a ostatok bol cisty jemnozeleny avocado oil. Ma to tak byť? Ďakujem
A ešte by som sa chcel spytať že či som si vobec kupil spravny B12 moze byt tento ?
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -ml-liquid



22

Re: Seboroická dermatitída

Nuz treba to rozmixovat na tak jemnu suspenziu, ze sa to nebude rychle usadzovat.
Aj mne sa to oddelovalo a musel som pred pouzitim flasku velmi dobre pretrepat. Lebo som tiez nemal cisty B-12, ale taku zmes vselicoho, ako mas aj ty.
Snad to potrebuje nejaky emulzifikator?



23

Re: Seboroická dermatitída

a da sa niekde zohnat cisty B12 ?



24

Re: Seboroická dermatitída

Neviem.



25

Re: Seboroická dermatitída

Enzým pancreatin odporúčate, pán RNG, aj na atopický ekzém? Aká je úloha tohto enzýmu v tele? Ďakujem.



26

Re: Seboroická dermatitída

Enzymy cistia telo, tj po precisteni telo nemusi cez kozu nic vyhadzovat.



27

Re: Seboroická dermatitída

RNG uz tri tyzdne si davam zmes avocado oil a b12 na seboreu a zatial ziaden rozdiel myslite ze ma cenu pokracovat? Ďakujem



28

Re: Seboroická dermatitída

Nic na svete nie je 100%. , tj tebe to zrejme nezabera



29

Re: Seboroická dermatitída

Chcem sa ešte raz uistiť - na atopický ekzém je vhodné brať enzým pancreatin? Či aj nejaký iné odporúčate?



30

Re: Seboroická dermatitída

Ty ti neporadim velmi,  lebo atopicky exem moze mat hromadu pricin, od alergii, zamorenia, roznych mikrobov v tele a podobne.
Samozrejme rozne uvedene sa daju rozne adresovat.



31

Re: Seboroická dermatitída

Tomu rozumiem, že za atopickým ekzémom sa skrývajú rôzne iné príčiny od parazitov cez všelijaké iné zamorenia atď. Avšak odniekiaľ sa odraziť musím. Viacerí s atopickým ekzémom si tu pochvaľujú užívanie enzýmov na Vaše odporučenie.
Viackrát mi robili krvné testy - všetko ok, jedine IgE bolo privysoké (1652, norma do 180) - dodnes nezistili z čoho, vraj je to ako hľadať ihlu v kope sena. Testovali ma na toxoplazmózu, toxokaru, HIV.. proste skoro všetko, čo by mohlo IgE-čko takto prudko zvýšiť - nezistili nič. Testy na potraviny či iné alergény a pele boli ok - vraj som úplne zdravý človek. smile Akurát sama na sebe som spozorovala, že reagujem na histamín, a preto som istý čas užívala Daosin - možno aj pomáhal, neviem. Po druhom pôrode problém s histamínom nebadám - akoby sa to samé napravilo.
Takže môj problém je - brutálne suchá pokožka (po prvom pôrode, pred pôrodom som mala pokožku ako bábätko!!), na tvári, krku a rukách ložiská atopického ekzému - na prstoch rúk navyše praskanie a pupence.
Kozmetiku roky používam čistú bez parabénov, propylen glykolov, sulfátov, silikónov, parfémovm atď. Zloženiam sa celkom vyznám a dávam si na to pozor. Používam aj kokosák - vonkajšie, vnútorne.
Stravujem sa zdravo, často užívam sladkovodné riasy (Spirulina, Chlorella), MSM, inulín.. a pod.
Čo by ste mi vedeli navrhnúť a poradiť v mojom prípade, pán RNG? Ďakujem.

Naposledy upravil: Suada (2015-01-30 17:45:38)



32

Re: Seboroická dermatitída

DAO je v tele produkovane pecenou. A pecen sa moze lahko zamorit a pomerne rychlo regenerovat.
Nuz nemam krystalovu gulu, ale mohla by si adresovat travenie a odmorenie tela, To sa zide nakoniec kazdemu
Ale IgE jasne hovori o alebo roznych alergiach, alebo parazitoch a to ze ti to nenasli este neznamena , ze ich nemas.
Skus si precistit telo [protiparazitizkym balizkom dr Huldy Clark, najdes ho od firmy Jukl A tiez to odporucam si precistit pecen protiokolom dr Berksona.
Parazitov je stovky roznych a bezni lekari o nich vela nevedia, dokonca aj specialisti-parazitologovia nestacia na to, ako sa parazity pohybom ludi a tovarov rozniesli po svete, takze dnes mozes dostat rozne, co pred tym na Slovensku nikdy neboli.



33

Re: Seboroická dermatitída

Myslela som, že enzým DAO sa nachádza v tenkom čreve.. Protiparazitický balíček od JUKL mám doma, avšak som kojaca matka teraz a dosť sa bojím paliny. Preto čakám, kým prestanem s kojením. O protokole dr. Berksona som len matne prelistovala na Vašom fóre - idem si prečítať o tom viac.



34

Re: Seboroická dermatitída

....a ešte otázka - ako kojaca mamička môžem užívať sylimarin a ALA? (selén predpokladám, že áno..)



35

Re: Seboroická dermatitída

Samozrejme ze mozes. ALA sa v tele nakoniec tiez tvori v mensich mnozstvach, je to univerzalny antioxidant a regenerator.



36

Re: Seboroická dermatitída

Ako kojaca mamička by ste nemali jesť potraviny a nič čo obsahuje ortuť- takže žiadne tuniaky, žraloky...a veľké morské dravé ryby, škodí to človeku a dostáva sa to všetko aj do bábätka.