Téma: Problémová, Lesklá pleť
Asi pred 9-timi rokmi som sa liečila na pleťové akné-acne comedonica et pustulosa, mnohopočetné komedóny typu open a papulopustulky veľkosti špendlíkovej hlavičky. Akné bolo rozšírené a hnisavé najmä v okolí úst a brady, liečba bola zineryt, differin gel, duac gel, isotrexin gel, skinoren, roaccutane. Hnisavé, zapálené pupiatka už dávno zanikli navždy spolu s touto liečbou avšak pleť zostala problémová, krehká, v T zóne mastná. Na to že mám 28 rokov a tiež že som čistotný človek ma to veľmi trápi.
1) Líca sú vporiadku zdravej pleti, suché, vďakaBohu. Avšak na celom čele-Pleť v T-zóne je krehká,lesklá, nachádzajú sa na nej početné komedóny ktoré sa pravidelne upchávajú, pleť sa rýchlo mastí a leskne čo je pre mňa veľmi nepríjemné keďže veľmi túžim po zdravo vyzerajúcej pleti... Nemám červená ani zapálené pupence iba raz za čas maličké jeden/dva v čase menzesu alebo keď pojem rastlinné tuky a ,,derú" sa von cez kožu( ináč nepijem mlieko a snažím sa zničené tuky obmedzovať).
2) Hygiena- pleť umývam iba čistou vodou-ráno iba studenou/v kúpeli teplou aby som odstránila jej zvyšky ktoré sa žmolia z pleti preč prirodzene...Nedrhnem ju preto ani mydlom ani čistiacim gélom či peelingom(bojím sa zhoršenia stavu). Keď sa dobre poumývam v teplej sprche alebo vani a prstami a najmä pôsobením teplej pary a vody odumretú pokožku na tvári dobre pozošúcham dole z pleti iba prirodzene...Nedrhnem ju preto ani mydlom ani čistiacim gélom či peelingom(bojím sa zhoršenia stavu). Keď sa dobre poumývam v teplej sprche alebo vani a prstami a najmä pôsobením teplej pary a vody odumretú pokožku na tvári dobre pozošúcham dole z pleti iba prirodzene. Po kúpeli je hladká, priedušná, cítim že dýcha ale je veľmi, veľmi lesklá a rýchlo na studenom vzduchu sa napne. Obvykle ju natriem natenko kokosovým olejom spracovaným s vodou-tým pleť zmäkne ale stále sa veľmi neprirodzene leskne. Tekutý make up nepoužívam, len sem tam bronzový prášok s jemnučkým štetcom, na čelo len podkladovú bázu alebo nič.
3) Veľmi túžim mať suchú, bábätkovskú, zdravú pleť za ktorú by som sa nemusela hanbiť ani odlíčená... Namiesto toho mám non stop lesklé čelo, akoby sa mi koža Najmä na čele! a v T-zóne stále obnovovala, rástla, každým dňom akoby hrubla, pričom sa pod ňou nachádzajú nové a nové upchaté póry( pri čistej pleti je možné upchatý pór jemne z pleti vytiahnuť čistou, tenkou ihlou, ostane po ňom taká minijamôčka vo vrchnej vrstve pleti). Ak by som pleť nechala len čistením studenou vodou niekoľko dní zhrubla by a popraskala na také malé kožné doštičky a cestičky, napr. keby som si to čelo poškriabala +bol by na nej nepekný nerovný povrch.
Myslíte že sa jedná o rýchle rohovatenie kože na tvári alebo poruchy rohovatenia???
Samozrejme že to má Obrovský dopad na moju psychiku...
Prosím Vás pán RNG a odborníci poraďte mi Prosím čo mám robiť, ako sa zbaviť tohto problému, som bezradná a neviem akými zbraňami bojovať na vyriešenie problému- uzdraveniu mojej pleti. Ďakujem pekne.
Naposledy upravil: Madonna (2014-10-19 02:47:26)