1

Téma: Problémová, Lesklá pleť

Asi pred 9-timi rokmi som sa liečila na pleťové akné-acne comedonica et pustulosa, mnohopočetné komedóny typu open a papulopustulky veľkosti špendlíkovej hlavičky. Akné bolo rozšírené a hnisavé najmä v okolí úst a brady, liečba bola zineryt, differin gel, duac gel, isotrexin gel, skinoren, roaccutane. Hnisavé, zapálené pupiatka už dávno zanikli navždy spolu s touto liečbou avšak pleť zostala problémová, krehká, v T zóne mastná. Na to že mám 28 rokov a tiež že som čistotný človek ma to veľmi trápi.

1) Líca sú vporiadku zdravej pleti, suché, vďakaBohu. Avšak na celom čele-Pleť v T-zóne je krehká,lesklá, nachádzajú sa na nej početné komedóny ktoré sa pravidelne upchávajú, pleť sa rýchlo mastí a leskne čo je pre mňa veľmi nepríjemné keďže veľmi túžim po zdravo vyzerajúcej pleti... Nemám červená ani zapálené pupence iba raz za čas maličké jeden/dva v čase menzesu alebo keď pojem rastlinné tuky a ,,derú" sa von cez kožu( ináč nepijem mlieko a snažím sa zničené tuky obmedzovať).

2) Hygiena- pleť umývam iba čistou vodou-ráno iba studenou/v kúpeli teplou aby som odstránila jej zvyšky ktoré sa žmolia z pleti preč prirodzene...Nedrhnem ju preto ani mydlom ani čistiacim gélom či peelingom(bojím sa zhoršenia stavu). Keď sa dobre poumývam v teplej sprche alebo vani a prstami a najmä pôsobením teplej pary a vody odumretú pokožku na tvári dobre pozošúcham dole z pleti iba prirodzene...Nedrhnem ju preto ani mydlom ani čistiacim gélom či peelingom(bojím sa zhoršenia stavu). Keď sa dobre poumývam v teplej sprche alebo vani a prstami a najmä pôsobením teplej pary a vody odumretú pokožku na tvári dobre pozošúcham dole z pleti iba prirodzene. Po kúpeli je hladká, priedušná, cítim že dýcha ale je veľmi, veľmi lesklá a rýchlo na studenom vzduchu sa napne. Obvykle ju natriem natenko kokosovým olejom spracovaným s vodou-tým pleť zmäkne ale stále sa veľmi neprirodzene leskne. Tekutý make up nepoužívam, len sem tam bronzový prášok s jemnučkým štetcom, na čelo len podkladovú bázu alebo nič.

3) Veľmi túžim mať suchú, bábätkovskú, zdravú pleť za ktorú by som sa nemusela hanbiť ani odlíčená... Namiesto toho mám non stop lesklé čelo, akoby sa mi koža Najmä na čele! a v T-zóne stále obnovovala, rástla, každým dňom akoby hrubla, pričom sa pod ňou nachádzajú nové a nové upchaté póry( pri čistej pleti je možné upchatý pór jemne z pleti vytiahnuť čistou, tenkou ihlou, ostane po ňom taká minijamôčka vo vrchnej vrstve pleti). Ak by som pleť nechala len čistením studenou vodou niekoľko dní zhrubla by a popraskala na také malé kožné doštičky a cestičky, napr. keby som si to čelo poškriabala +bol by na nej nepekný nerovný povrch.

Myslíte že sa jedná o rýchle rohovatenie kože na tvári alebo poruchy rohovatenia???

Samozrejme že to má Obrovský dopad na moju psychiku...

Prosím Vás pán RNG a odborníci poraďte mi Prosím čo mám robiť, ako sa zbaviť tohto problému, som bezradná a neviem akými zbraňami bojovať na vyriešenie problému- uzdraveniu mojej pleti. Ďakujem pekne.

Naposledy upravil: Madonna (2014-10-19 02:47:26)



2

Re: Problémová, Lesklá pleť

Zdrava koza musi byt namastena, lebo inac praska a chytia sa do nej rozne mikroby. Vtedy zacne hrubnut, tak sa brani napr proti plesniam.A samozrejume kozny roztoc, demodex foliculorum, ktorych mame az 20 roznych druhov na tele, ked chyti infekcie, tak drazdi kozu a tato rastie rychlo a supinatie(ichtioza prinajlepsom az rozacea prinajhorsom) Stlmit ich cinnost mozno napr kokosovym olejom, do ktoreho pridas par kvapiek citricidalu(4 kvapky na 100 ml) a aplikujes to na vlhku plet na noc. Rano sa len pretries suchym obruskom, ktory do seba vpije prebytocne oleje.
Co sa tyka komedomov, tie sposobuju znicene tuhnuce oleje, co sa telo snazi vylucit von, ale tieto oxiduju a stuhnu, tj vytvoria zatky v mazovych kanalikoch. Pokial mas telo zamorene takymito znicenymi olejami, tak sa ti mazove kanaliky budu stale zapchavat a komedomy su len mensi nasledok, hrbolata plet a acne, je dalsi stupen.
Znicene oleje su vsetky rastlinne, co nie su oznacene ako panenske. nachadzaju sa nielen ako oleje a rozne pomazanky a margariny(tj hydrogenizovane oleje) ale vo vsetkych priemyselne pripravenych potravinach.
A odmorit sa od nich trva roky, pre to mnohi dermatologovia tvrdia, ze jedla nemaju velky vplyv na plet.
Pozri ale Japonky v Japonsku s krasnou porcelanovou pletou a Japonky na Hawaii, ked jedia typicku americku stravu a maju celu plet plnu acni a comedomov.



3

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ďakujem, už dlhší čas vás čítam na fórach takže viem o čom píšete, akurát neviem ako postupovať, počula som že sa niekde robí aj diagnostika pleti...??? Keď som bola v puberte asi okolo 14 roku to začalo- a začalo práve na čele, tam sa objavili prvé pupence, až neskôr čím som bola staršia tak sa čelo začalo lesknúť a akné sa vyskytlo i inde na tvári, ale nikdy nie na lícach, tie boli vždy suché. V puberte som to riešila radikálne až nezdravo -dávala som si často masky a pílingy, neviem či mi aj toto nemohlo poškodiť pleť najmä na čele, lebo asi v 16/17-ke sa už pleť leskla-myslíte že to malo negatívny vplyv? Asi pred 5-timi rokmi mi kozmetička povedala že pleť mám najhrubšiu na čele a najtenšiu smerom k brade- ja som si myslela OPAK!
Dnes už pupence neexistujú, len pleť je stále nepekne lesklá-to je nepriateľ číslo 1. najmä čelo, ale líca sú bez lesku, suché. Netrpím žiadnym začervenaním pokožky, ani chrastami, ani svrbením, koža mi ani neopadáva, taktiež pokožku vlasov mám čistú, bez lupín, žiadne hnisania a zápaly- ani v okolí očí. Napísala som kožnej o tom demodexe už dávnejšie čo si myslí a povedala že to môj prípad nie je. Taktiež som si prečítala Vaše články o parazitoch a aj na nete. Najskôr by som však potrebovala určiť tú diagnózu čo mi vlastne je- a ani srnky netušia či by mi to doktori vedeli povedať vôbec, lebo zatiaľ sa neozývajú_...Stojím pred dilemou a neviem ako začať problém riešiť- 1) či mám zvýšený hormón DHT/alebo 2) začať s očistou pečene Berksonom, enzýmami a ďalšími-aj ten jód je určite jeden z dobrých produktov pre zdravie.../alebo 3) preventívne odstrániť parazity ktoré tam byť nemusia(tam odporúčate ten selenium sulfid, tamanu, mahoniu, sarsaparillu, sírové extrakty, alebo 4) mám nejakú chorobu typu psoriáza, ichtyóza- táto posledná možnosť je podľa mňa najmenej pravdepodobná, inde na tele je pokožka zdravá ani na tvári sa nijako sama nechrastí ani neodlupuje. Nemôžem vyvrátiť nič z toho, akurát že číslo 3 a 4 sa mi zdajú najmenej pravdepodobné a osobne to takto necítim že by som toto mala. toxoplazma testy negatívna,psov nechovám... Bola by som veľmi vďačná ak by ste mi poradili čím mám začať... Vďaka.



4

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz bez testov, napr, meranie hladiny DHT sa nijak neodvazim hadat, z coho to je. Ale vylucovanie tukov cez kozu je normalne, koza musi byt mastena, inac praska a cez tie praskliny sa dostanu rozne mikroby, co ma kazdy na kozi dovnutra.
Acne vznikaju tak, ze pri vylucovani tukov sa niektore mazove kanaliky zapchaju znicenymi tukmi, oxidovanymi a polymerizovanymi, lebo dnes mame bezne v potrave a najma v priemyselnych potravinovych vyrobkoch plno znicenych rastlinnych polynenasytenych olejov, co tvrdnu.
Narody, co taketo oleje nejedia tento problem nemaju, ale ked sa vystahuju/dostanu  do nasej tzv civilizovanej sfery a zacnu jest jedla ako my, tak im tie problemy z kozou sa zjavia v rovnakom mnozstve, ako ostatnemu "civilizovanemu" obyvatelstvu.
Jod a selen telo pouziva na vyrobu roznych hormonov, tj nie len hormonov stitnej zlazy, a tiez hromady roznych enzymov, vcitane cistiacich. Japonky, ktore maju prijem jodu az 80 krat taky, ako priemerny europan ci american, maju plet ako babiky, porcelanovo hladku. Samozrejme jedia dost malo priemyselnych potravin a skoro ziadne znicene oleje a mliecne vyrobky. Pri prvom pouziti jodu sa dostane do obehu plno tych znicenych olejov tj sa na cas acne zhorsia a lekari to nazyvaju "jodove acne" a vobec si neuvedomuju, ze to je cistenie sa tela.
Markantny priklad je v sucasnosti v Singapore, ked chudobni ludia na povodnej diete prakticky nemaju acne, ale bohatsi, co jedia plno priemyselne pripravenych jediel maju taky isty problem ako napr v USA. Lekari tam dokonca na to maju vyraz: choroba z bohatstva.
DHT sa da znizit a tym aj vylucovanie rukov, tj znizit sa da tvorenie acni, ale naozajstne riesenie je nejest ziadne znicene tuky, len panenske, alebo v povodnym stave, v neprazenych orechoch a olejnatych semenach.
Niektore nakazy v tele zhorsuju acne, napr candida ich zhorsuje takze je dobre podporit si probiotika, nasadzat ich a zivit mikrovlakninami, ktore zaroven telo postupone odmoruju.



5

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý deň, Ako som písala na začiatku akné(nevystupuje) už nie je problémom, len stav pokožky tváre ktorú by som chcela mať jemnú...posielam Vám to v určitých bodoch.
1)Odpísala mi kožná u ktorej som sa predtým liečila S roaccutanom, viem aký máte na to názor- ja mám rovnaký a s jeho liečbu už nikdy nezačnem. Písala že R. lieči aj poruchu rohovatenia kože a na môj problém ho znova odporučila, jej názor, my ideme na logické riešenie!...Dočítala som sa že doporučujete vodorozpustný vitamín A ako beta caroten, vraj sa doporučuje aj pri liečení psov na lupienku a ja som rozhodnutá skúsiť akúkoľvek pomoc okrem chemických liekov. Len neviem aký typ vybrať, našla som aj vit. A z rybej pečene- ale to asi nebude to pravé , pravda? Skôr by som stavila na betakarotén. Vraj existujú aj nejaké A-mulzie pod jazyk- o čo sa prosím jedná, ich je treba podržať v ústach a vraj sa jedná o bezpečnejšiu formu než tablety? Ak to poznáte o čo sa prosím jedná? Ide mi o to aká forma vitamínu A je pre mňa vlastne najbezpečnejšia, akú dávku a ako dlho ju užívať( tiež sa to vraj neodporúča brať pred otehotnením-toto platí aj pre tieto prírodné formy? jedná sa o pravdivú informáciu?) Ďakujem.
2) S problémom akné uvádzate aj hormonálne výkyvy, to by súhlasilo keďže sa cítim už dlhšie tiež unavená a je s tým spojená aj téma Únava, brala som istý čas aj wild yam , je výborný,úspešne potlačoval bolesť pri menzese. nie som človek s tmavým typom pleti, napriek tomu sa u mňa vyskytuje ochlpenie, síce riedke v oblasti na spodku brady a v oblasti iba dvorcov pŕs, také tmavé , dlhšie chĺpky čo je samozrejme pre mňa samú nežiadúce. Neriešim túto vec prostredníctvom gynekológa, jednak to nie je až tak na všimnutie okázalé a už vonkoncom to nechcem riešiť cez nejakú chémiu, akurát že neviem aké Doplnky z obsahom čoho by bolo vhodné doplniť- keď som sa na to spýtala kožnej ako zistím či mám zvýšenú hladinu DHT- mi odporučila práve gynekológa. V súvislosti zo znižovaním DHT ste spomínali mnohé doplnky(senovka, saw pallmeto, dong quai...) na hormóny aj na únavu, môžu sa užívať súčasne všetky spolu, nebijú sa navzájom v tele? Ako si pomôcť?
3) S čím je lepšie skôr začať alebo aká je časová postupnosť- s tým VIT. A alebo Protokolom doktora Berksona( tiež ako dlho ho brať a môžem na neho použiť aj Albion Complexed Selenium alebo radšej organický selén od Now?) Tiež ma zaujíma či kapsule kt. obsahújú E171-oxid titaničnatý sa tento nachádza len v tom obale, alebo celej kapsuli, ďakujem.
4) Ktoré enzýmy by si mi doporučil, môj tip je ten Pancreatine od Solgar Quadruple...a čo tento ZOI full spektrum, je tiež nevyhnutný? http://www.iherb.com/ZOI-Research-Essen … l&ic=2.
Na stránke hoogle som našla probiotiká, viem že doporučuješ H. Origins ale- boli by tieto tiež vporiadku?
Swanson -FemFlora http://www.hoogle.sk/FemFlora-pre-zeny- … l-d498.htm
a Sundown http://www.hoogle.sk/Probiotika-60-tbl-d541.htm ?
5) Ktoré rastlinné steroly čo zniž. DHT sú najúčinnejšie? Videla som Propolisové guličky od Agrokarpaty balené v ako kapsule v plaste a akú vysokú dávku len neviem koľko toho si dať,  a koľko na obsah nettle root použiť?
6) Je doplnok Jamieson Bilberry vporiadku na obsah ?http://vitaminovyraj.sk/index.php?route=product/product&manufacturer_id=27&product_id=628
7) Pre aký dôvod je dobré brať žuvacie lactobacily??
8) Je nevyhnutné brať bentonity, zeolity, čo vlastne sú a kde ich zoženiem?
9) Otázka možno trošku mimo ale možno nie, zaujímalo by ma či náhodou nemáte skúsenosť s pleťovými vodami s witch hazel nakoľko by mali vraj zmatňovať pleť...
A tiež ma zaujíma- niekde u kozmetičky sa použije Naparovanie pre čistenie Na Otvorenie pórov- vytláčanie pleti a a zase u inej  čo je populárnejšie sa miesto toho použije špeciálny gél na zmäkčenie pleti, sú to tzv. gély pre kozmetickú prax ale sú zložené prevažne z chémie a obsahujú rôzne propyl a podobné substancie nie vhodné pre pleť, ale musím uznať po  vyskúšaní oboch , že tie gély sú komfortnejšie a povedala by som že pri vytláčaní kozmetičkou menej ,,bolia



6

Re: Problémová, Lesklá pleť

menej ,,bolia" Existuje aj nejaká prírodná alternatíva takéhoto gélu?

Zatiaľ veľmi pekne ďakujem za odpovede!



7

Re: Problémová, Lesklá pleť

1. ja neodporucujem vodorozpustny beta karoten proti acniam, ale tukorozpustnu formu priamo vitaminu A, retinyl palmitate. Totiz premena betakarotenu na retinol je len 1:24, tj by si ho musela brat hrozne mnozstvo.

Tak velke mnozstva vitaminu A proti acniam  ale nie su bez skodlivych postrannych ucinkov, najma lupanie sa koze a podobne. Ale nepredstavuju permanentne poskodenie pecene, ako chemicka nahrazka retinolu, tj vitaminu A, isotretinoin.
Davky co tu spominam retinyl palmitatu  su od 25 000 do 50 000 IU, tj prepocitane na miligramy sa jedna hruba  o 7.5 az 15 mg
Kedze sa ale jedna uz o skodlive predavkovanie, neodporucam samozrejume tehotenstvo pocas takycvh masovych davok, ake  po dobrani sa telo zbavi toho prebytku v peceni pomerne rychlo, za mesiac-dva a potom by to nemalo mat na tehotenstvo ziadny vplyv.



8

Re: Problémová, Lesklá pleť

2. na znizenie ochlenia mozno pomoze brat DIM, co znizuje hladinu testosteronu. Ale to je skor dedicna zalezitost.
Hladina dihydrotestosdteronu(DHR) velmi neovplyvnuje "chlpatenie"=hirutizmus v extremoch. Pracve naopak, napr zvysena hladina DHT sposobuje u muzov plesatenie, najma na vrchu hlavy, kde su cibulky vlasov na DHT citlive.
3.Protokol dr Berksona sa obvykle pouziva(spolu s mikrovlakninami) 3 tyzdne
Albion selen je organicky, tj viazany na zmes aminokyselin
Oxid titanu sa pouziva ako bielidlo, ale dnes sa mu doplnkati povacsine vyhybaju, ledze titan telo udajne zamoruje, aspon tak to tvrdia niektori lekari. Vid otrava titanom z titanovych umelych klbov.
4 ZOI je slabsi a nie je entericky pokryty, tj je menej vhodny na cistenie/odmorovanie tela.
Fem flora a Sundovn su typicke zlozenia jogurtovych kvsiniek, nie su ani tepelne ani kyselinovo odolne
5.?
6. Jamiesom je slaby a drahy
7. Ziadny dovod, u probiotik je dolezite, aby prezili teplotu skladovania a kyseliny v zaludku. Tie zuvacie nic take neslubuju.
8. Nie. Odmoruju absorbcne aj mikrovlakniny rozneho druhu, najma modified citrus pectines a arabinogaclactany
9 zmatnovanie znamena odstranovanie olejov. Neodporucam. Witch hazel len malicko odmastuje ale uzaviera pory a sterilizuje plet ciastocne.
Na kozmeticke prostriedky nejdem ani komentovat, to je sama chemia.



9

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý deň, ďakujem za postrehy... Súvisí spolu porucha rohovatenia kože s rozdráždením demodexom? alebo to nemá nič spoločné? Napríklad nemám nič na tele hnisavé, ani ma nesvrbieva pokožka...sem tam sa objavia pupiatka aj inde na tele ale sú len miniatúrne- ako napr. na stehnách a pažiach,zadku občas, ale nie sú to nejaké extra- len také mini -snáď to vyhadzuje tie tuky aj keď ich konzumujem iba zriedka a to len vo forme kávy s čiastočne stuženým tukom, alebo neviem či je to ozaj ten demodex... Keď som na to upozornila kožnú či to nemôžem mať, povedala že to všetci nemajú ale ako som čítala stránky s vašimi postrehmi býva to časté. Som stopercent za doplnky výživy a nedám sa už nahovoriť ani na hormonálne ani chemické ,,liečby



10

Re: Problémová, Lesklá pleť

chemické ,,liečby"...

Plánujem sa očistiť- probiotiká , mikrovl., oregano, Protokol , oleuropein, enzýmy-tieto sú u nás v SK nedostatkom a drahé- najmä ten solgar pancreatine aj digestive enzymes od Now- čo povieš na obsah týchto-mohli by byť na očistu alebo je to slabé?
http://www.protein.sk/e-2678-digestive- … top-secret

Tiež som sa pýtala jednej pani čo som našla na fóre a  objednáva z iherb a ceny mala rovnaké ako aj na Slovenskej stránke s doplnkami výživy+pýta slov. poštovné vyššie k tomu.

1- D3 je tento vporiadku , alebo slabý? http://www.gigalekarna.cz/produkt/tekut … in-d-30ml/
2- arabinogalactan Probacin je ok alebo slabý?http://www.gigalekarna.cz/produkt/probacin-lahvicky-8x10ml/
3-MSM je zdroj síry aj na demodex? alebo je lepšie niečo iné?
4- Lactoseven sú slabé?http://www.vitabalans.com/index.php?id=2955
5- Prečistenie pečene a vitamín A je asi rozumné nemiešať , či?
6- je výrobok Fytoprost zbytočne slabý na obsahz hľadiska saw pallmeta?
http://www.gigalekarna.cz/produkt/fytop … 0-tobolek/
7- Na ten Protokol Berksona sa dá použiť aj ALA ktorá je u nás často kombinovaná v doplnkoch výživy so škoricou a chrómom kvázy na cukrovku- ako napr DIALEVEL? ALEBO NIE?http://www.gigalekarna.cz/produkt/walmark-dialevel-30-tablet/ alebo takýto spôsob nie je vhodný v súvislosti s tým Protokolom?
8- Mahoniu u nás nie je dostať iba z netu ako doplnok- čo hovoríš na pestovanie a jej plody - mala by som z toho dostatočný liečebný úžitok ?
9-U nás sa predávajú prášková chaluha bublinatá -kelp a maca v sekciách čaje ale sú to len mleté prášky- bolo by to bezpečné v zmiešaní so studenou vodou ,,nasurovo" piť a účinné vôbec ak to chcem ponímať ako doplnok výživy a mať z toho osoh???
10- pri čistení tela asi žuvacie enzýmy moc rolu nehrajú/alebo?

Ďakujem pekne za venovanie sa...



11

Re: Problémová, Lesklá pleť

ten enzym je dost slaby.
1. ja odporucam 2000 az 5000 IU vitaminu D-3, tj ten uvedeny tekuty je slaby
2.na obsah slaby a drahy
3.MSM je zdroj siry a vyziva na klby
4. dost slabe a vyrobca zarucuje obsah len pri plneni.
5. vitamin A nijak nekoliduje s protokolom dr Berksona na cistenie pecene
6.Fytoprost su len mlete bobule saw palmetta, nie vytazok z nich
7. ked potrebujes 600 mg ALA, tak to podla moznosti pouzicvas ciste a v co najviac davkach, lebo ALA ma polcas rozpadu len asi hodinu-dve.
8.Meno mahonia je spolocne pre vyse 70 roznych rastlin. Ak to chces pestovat na obsah berberinu, tak odporucam radsej doplnok cisteho berberinu
9. kedze neviem povod tych praskov, asi by som mal strach ich brat . Ktovie ako su kontrolovane a odkilal pochadzaju.
10. nie



12

Re: Problémová, Lesklá pleť

ďakujem Vám pekne , veľmi si Vážim ! Mám ešte otázku na tieto dva enzýmy-či sú vhodné na komplexné čistenie tela, či sedia TIE OBSAHY A CENY...
https://www.optimalabs.cz/cs/traveni/72 … .html#info
https://www.optimalabs.cz/cs/traveni/71 … .html#info
http://www.vitalvibe.eu/cs/traveni-a-za … apsli.html
http://zdravie.bazar.sk/8502811-pancrea … al-100-cps
http://www.inzercia.sk/inzerat-AYB3206- … n-100-cps/

a z toho iherb keď si objednám do 22 dolárov neplatím CLO A DPH  ALEBO sú tam nejaké zmeny?
ĎAKUJEM.



13

Re: Problémová, Lesklá pleť

Tiež sa chcem spýtať pre koho sú určené doplnky výživy od NOW-Special Two a Daily Vits, všimla som si že toho dosť obsahujú preto sa pýtam či by boli aj pre mňa osožné alebo je tam toho zbytočne mnoho, Ďakujem.



14

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ešte ma napadá - ten selén na ten Protokol aký druh alebo formu by som mala teda použiť? viem že 400 mcg ...len neviem aký kúpiť, spomínajú sa prírodné formy...
A Krilll olej - koľko čoho má obsahovať na úžitok a aké množstvo sa hodí? ide mi najmä o pamäť a asthaxantín. Srdečná Vďaka



15

Re: Problémová, Lesklá pleť

Zase novy trik predajcov, uvadzanie ucinnosti enzymov v novych neznamych jednotkach?
Na stastie produkty firmy NOW poznam dobre, ved sa vyrabaju nedaleko mna v predmesti Chicaga a su pomerne dobre.Uvedene patria medzi pomerne stredne, Super Enzymes maju ale primalo betainu HCl( zdroj kyseliny)  a tie rastlinne nie su  velmi silne. Ta z Vitalvibe je tiez znacne slaba a cenove pridrahe.
Na ilustraciu napr na stravenie zeleninovych cukrov alebo strukovinovych potrebujes aspon 1000 GaIu alfa galactosidaze. Na stravenie pohara mlieka potrebujesd 500 az 1000 jednotiek lactazy.
Ten pancreatin 4 x 500 mg od firmy NOW odporucam na travenie
Do 22 euro neplatis ani DPH ani clo. Nad 150 euro platis DPH aj clo.
Vseobecne doplnky, kde je "vsetko" neodporucam, lebo tam je toho obvykle primalo.
Najlacnejsdie su seleny kvasnicove, to su rozhodne prirodne, ale dobre su aj bezkvasnicove (no yeast) formy, organicke. Najma pre ludi, co maju alergie na kvasnice.
Astaxanthin dnes dostanes aj osobitne, a ked ho beries v krill oleji, tak by ho ta malo byt okolo 1.5 mg na kapsulu(arctic alebo antarctic krill)
Davky krilu na pamat su 1 az 2 gramy denne.
Na pamat su tiez curcuminoidy, a rozne antioxidanty, ako vinpocetine(30 mg), huperzine(200 mikrogramov), gingkolidy(60 mg) a proantokyanidy z hroznovych semien(grape seed extract. 80% PAC, davka 200 miligramov.
A samozrejme bezne ako vitamin C E D-3 a K-2.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-18 13:34:29)



16

Re: Problémová, Lesklá pleť

Tento produkt je Vporiadku? pýtam sa preto lebo vôbec NEVIEM , DíK.
http://www.bestform.sk/kategoria/ochran … t-80-kaps/



17

Re: Problémová, Lesklá pleť

http://www.nutristore.cl/product_info.p … tion-p-242



18

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz su hodne drahe a pri tom ani nehovoria kolko je tam ucinnej latky tj sylimarinu. Len ze je to vytazok 4:1, co mi nic nehovori, kolko je z toho sylimarin
Tento produkt napr, co ja pouzivam
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … g-120-caps
jasne hovori, ze to obsahuje 250 mg  80% sylimarinu, tj v kazdej kapsule je 200 mg sylimarinu.



19

Re: Problémová, Lesklá pleť

Takže keď objednávam z USA vhodná doprava je International Airmail ??? Lebo DHL a UPS sú drahé položky na dopravu...



20

Re: Problémová, Lesklá pleť

Asi. Ved to uvidis skor nez zadas objednavku, co to stoji a ked sa ti to nepaci chod spat a zmen to.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-18 22:43:05)



21

Re: Problémová, Lesklá pleť

RNG napísal(a):

Asi. Ved to ucisis skor nez zadas objednavku, co to stoji a ked sa ti to nepaci chod spat a zmen to.


DHL a UPS je tiez doprava, ale drahsia a malo by to prist skor.

Naposledy upravil: shirley88 (2014-12-18 21:11:46)



22

Re: Problémová, Lesklá pleť

Teoreticky. ja som uz cakal na UPS vyse tyzdna.



23

Re: Problémová, Lesklá pleť

Všetkým prajem Krásne Vianočné sviatky ! ! ! smile Užite V  Zdraví !!! smile http://images6.fanpop.com/image/photos/ … 80-800.png



24

Re: Problémová, Lesklá pleť

Podobne



25

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý deň, prosím Vás pán RNG a Ľudia čo nakupujete z iherb- môžem objednávať na tú istú adresu nepretržite alebo musím na objednávku v blízkom čase použiť inú adresu alebo počkať určitý čas aby som opäť použila rovnakú adresu- Nehodia mi to spolu ??? a stretla som sa s názorom že keď použijem Spôsob dopravy International Airmail tak sa balík musí zmestiť do limitu 1,8 kg? Je to tak? Ak sa nezmestí automaticky ho prepošlú iným spôsobom dopravy? Tiež vraj cesta takto vraj trvá až 12 dní...čo je dosť aj je niekto napr. chorý...
Sú tieto informácie založené na pravde?
Ďakujem pekne za odpoveď...



26

Re: Problémová, Lesklá pleť

Je tento produkt dostatočne účinný, lebo ste spomínali doplnok ako sublingual pod jazyk tak ma napadlo či je toto tiež výhodné uživať, ďakujem.
http://www.hoogle.sk/Vitamin-B12-pastil … k-d475.htm



27

Re: Problémová, Lesklá pleť

International mail len cez USPS ma limit 4 libry, tj 1.8 kg.  Daju sa posielat aj tazsie, ale to ma ine tarify, ovela vyssie.Naviac treba na to extra papiere.
Ini prepravcovia maju ine limity
Uvedeny vyrobok, vitamin B-9 plus B-12 je OK.



28

Re: Problémová, Lesklá pleť

ďakujem . čo hovoríte na tento Krill? môže byť alebo je slabý?
http://en.olimp-labs.com/11,13,286/Prod … KRILL.html



29

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz nie je prave najlepsi, ked ho porovnas napr s tymto, co si ja objednavam
http://krilloil.com/?gclid=CLGW7YidircCFTSVMgodXRgAKA
Ten co ja objednavam je z Antarktidy, nema ziadnu rybaciu vonu(okamzite spravovany hned po vyloveni), a je ovela cistejsi a bohatsi na astaxanthin, ako ten tebou uvedeny.



30

Re: Problémová, Lesklá pleť

ďalej ma zaujíma či sú tieto výrobky VPORIADKU na účinnosť- preventívne
D3 http://www.swansonvitamins.com/swanson- … -ml-liquid, toto na mierne akoby vŕzganie v kĺboch+celkovo pre moje zdravie?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Joint-Su … l&ic=1
, na očistu tela či môžem použiť aj len ten 15% Oleuropein z olivových listov alebo len 20%?
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … ize=SWH158, Kelp Swanson, Trec Spirulina http://www.champions-supleshop.pl/trec- … p-262.html. Vďaka



31

Re: Problémová, Lesklá pleť

Samorejme odporucam vitamin D-3 a tiez K-2, na forme nezalezi, len ma mnozstve, co pre D-3 je 2000 az 5000 IU a ka-2(MK7) 50 az 200 mikrogramov
Ale na klbovy maz skor odporucam 2 avokada tyzdenne, alebo CMO,
[pozrri na  http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Tr … l&ic=1
Oleuropein nie je na ocistu tela ale proti vurusom a ropznym mykoplazmickym infekciam. Na koncentracii nealezi, len na celkovej davke oleuropeinu, co obsahuje, kde mnozstvo oleuropeinu intenzivne musi byt 3 x 300 mg, a udrzobne 2 x 150 mg, dlhodobo.
Spirulina je superjedlo, nie liek a berie sa teda vo vacsich mnozstvach, napr 5 az 10 gramov. preto rozne tabletky z nej alebo kapsule  by si musela brat na hrste.
Pozri na cistu a velmi kvalitnu spirulinu, bez tabletovacich eciek
http://www.iherb.com/Nutrex-Spirulina-P … l&ic=2



32

Re: Problémová, Lesklá pleť

Vďaka. Na kĺby ste ľuďom odporúčali komplex MSM, Glucosamín, chondroitín-mám sa aj po tomto pozrieť v obchode alebo je to len pre aktívnych športovcov? Avokádo je fajn ale nemyslím že stačí iba to. Prepáčte teda ten Oleuropein 15% môže byť? Našla som ho spolu s ďalšími doplnkami v téme pre očistu na zbavenia sa mykoplaziem...
Hej čiže čo platí pre spirulinu platí v tomto smere zrejme aj pre alfalfu, jačmeň aj v neposlednom rade o kelp(viem že lepšia je tinktúra jódu) ak sa nemýlim- ide teda zrejme viacmenej o superjedlá a tiež nie je každý so svojim osudom milionár, zvlášť na Slovensku kde sú aj len Potraviny skoro alebo najdrahšie v Európe,  Viem že u nás dostať z Pure Planet Spirulinu z Havaja a zmesy- zelenykamut.sk tušim v obchodoch to stojí cca 15-16 eur, predávajú myslím aj prášok...
ďalej ma zaujíma :
1- ten grape seed to je Resveratrol alebo sa mýlim? a keď nebude obsahovať až 80% extraktu teda nekupovať, ak som správne pochopila? V názoroch u Vás som našla že existuje aj tá burina krídlatka japonská miesto resveratrolu z hrozna- túto keby som zasadila -úžitok by som mala nejaký z toho? čo myslíte? http://rng.nazory.eu/rubriky/a/antioxid … tioxidanty. Tiež ma zaujíma našla som vo fóre že Resveratrol sa drží v ústach minimálne 5 minút- to je myslené na tekutý alebo aj ten v kapsuli?  čítala som že aj aj v tých mladých výhonkoch hrozna-tieto treba len požuť?

2-keď má Alfalfa  400mg- bude to tiež málo ako doplnok tejto? pozerám že sú to semená tak neviem.
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps a sú lepšie šťavy lebo mi bola ponúknutá aj šťava sušená a aj tráva jačmeňa-VEMICA
3-je vhodné investovať do doplnku Sarsaparilla, alebo je to zbytočné, lieči širšie spektrum chorôb, či len ten demodex???
4- Koľko rutínu a escínu preventívne na úžitok brať v dávke?
5-Goji Full spectrum Swanson -1 g je Dobrý doplnok?
ďakujem. Pekný deň



33

Re: Problémová, Lesklá pleť

Keď rastie zub múdrosti som sa dočítala že doporučuješ podržať v ústach GSE - zaujíma ma otázka keďže sa jedná o citrus nepoškodí to nejak sklovinu zubov? A ako dlho to držať v ústach či vyplachovať? Viem že doporučuješ kvalitné značky ale zaujíma ma či je z tohto hľadiska a mojej otázky tento tiež neškodný ? Sama dosť bočím od citrónov, je to strašiak pre mňa.
http://www.hoogle.sk/CITRICIDAL-grapefr … l-d344.htm

ĎAKUJEM.



34

Re: Problémová, Lesklá pleť

A výťažok zo zelenej mušle od Swansonu je dobrý doplnok na kĺby? alebo vyhodené peniaze?



35

Re: Problémová, Lesklá pleť

Samozrejme , ze je dobry, len od jedineho doplnku nemozes ocakavat ziadne zazraky, najma ked ho beries v malych mnozstvach.



36

Re: Problémová, Lesklá pleť

Pekne Vás prosím aj o nezodpovedané dve sekcie otázok z dňa 13.1.2015... Ďakujem veľmi pekne!:)



37

Re: Problémová, Lesklá pleť

Roztok citricidalu profesional(tj ziadne dnesne GSE) jie ke kysly a aj tak je to len velmi slaby roztok(35 kvapiek na liter vody) nemoze napadat zuby.
Na tvorbu klboveho mazu potrebujes nezmydelnayelne/unsaponifiable oleje, co najdes v avokade a najma doplnku CMO, (pozri jarrow)
Na zbavenie sa mykoplaziemn odporucam extrakt z olivovych listov, kde denna davka musi obsahovat 3 x 300 mg oleuropeinu, bez ohladu koho vyrobok a s akoy koncentreaciou pouzivas. Mne najviac vyhovuje  tento aj cenou aj vysokym obsahom
http://www.swansonvitamins.com/swanson- … mg-60-caps

kde kazda kapsula obsahuje 150 mg oleuropeinu. Ine produkty su zatial slabsie a casto na mnozstvo oleuropeinu aj ovela drahsie.

Grape seed extract neobsahuje resveratrol, ale proantokyanidy, tiez silne antioxidanty. 
Resveratrol je v supkach a vyhonkoch hrozna v malych mnozstvach, okrem inycch, dnes ovela lacnejsich zdrojov Kedze resveratrol je len minimalne ropzpustny vo vode a velmi slabo sa celkove absorbuje cez zaludok, niektori navrhli absorbciu cez sliznice, z alkoholicko vodnych rioztokov, kde je mnozstvo absorbovaneho do krvi radove vyssie, ako z tabletiek.
http://en.wikipedia.org/wiki/Resveratrol

Osobne si davam dnes do tela resveratrol  transdermalne, z roztoku v DMSO.

Stavy z roznych mladych trav maju vyborne obsahy ako doplnky, tj jacmenna/barley, alfalfa, razna/young rye grass a podobne. Zialbohu su velmi predrazene, takze skor odporucam ako superjedlo spirulinu pestovanu v supercistej morskej vode, co je aj tak ovela kvalitnejsie ako doplnok, nez rozne mlade travy.
Sarsaparilla, vytazok z korenov je dobra na plet, ale ziadny zazrak. Moze niekomu pomoct, kedysi sa pouzivala ako pridavok do roznych napojov, neskor bola nahradena coca listami, cola orechami ,  dnes kofeinom a  a inymi. Je to dost horke.

Bioflavonoidy, ako rutin hesperidin, diosmin a ine sa beru ako posilnenie ucinku vitaminu C na proznost ciev v davkach 2-3 gramy denne.
Escin tiez spruznuje cievy, dobry najma na krcove zily, povacsine sa pouziva vo forme masti a kremov, takzvanycyh



38

Re: Problémová, Lesklá pleť

Áno tých informácii je naraz veľa a človeku sa to pletie...

1-Goji Full spectrum Swanson -1 g je Dobrý doplnok aj na zrak? okrem iných...
2- takže keď je doplnok Alfalfa vo forme semien -seed-Swanson to nie je dobrý nápad? Lepšia je štava a trávy?
3-a čo tá krídlatka japonská - nemala by som z toho nejaké zdravotné či žalúdočné problémy keby som ju teda pestovala?
4-Ten Resveratrol čo sa drží v ústach minimálne 5 minút- to je myslené na tekutý alebo aj ten v kapsuli?

ďakujem.



39

Re: Problémová, Lesklá pleť

Gogi, cerstve ovocie je plnwe vitaminov antioxidantov a enzymov. Samozrejme susene inac, ako vymrazovanim(freeze dried0 uz ziane enzymi neobsahuje aj mnohe vitaminy nie, lebo su tepelne znicene. Ale mnohe antioxidanty tam ostavaju , takze je to stale cenny doplnok. Ale nie v miligramoch ale v mnoho  gramoch
2.Mnohe cenne latky, co sa nachadzaqju v stave mladych trav a mladych obilnin, co su tiez vlastne travy sa nenachadzaju v ich semenach
3. Obsah roznych zdrojov resveratrolu ma rozne latky, nie len pre nas vhodne.  Vytazok z korenom polygonum cuspidatum, obsahuje pre creva drazdivy emodin, sposobujuci hnacky u mnohych ludi. preto su mnohe zdrpoje transresveratrolu viac rafinovane, cistene, aby obsahovali co najmenej emodinu
http://www.powersupplements.com/resvera … fects.html
Takze do toho by som amatersky neisiel. To nechavam na profesionalov, co sa na to specializuju.
4. absorbcia v ustach z alkoholicko vodneho roztoku je vyse 1000 krat tak ucinna, ako v kapzuliach branych ustne cez zaludok. Tpotiz resveratrol je prakticky nerozpustny vo vode, ale v alkohole sa rozpusti az 50 gramov na liter tj v 50 ml 50% alkoholu mozes rozpustit az 1.2 gramu teoreticky, v praxi samozrejme ovela menej a pri drzani tohoto v ustach dostanes do krvi ovela viac, ako branim aj 500 mg v kapsuli.
http://en.wikipedia.org/wiki/Resveratrol
tu uvadzaju roztok 50% alkoholu s jednym miligramom resveratrolu!!! a predsa v krvi bola dosiahnuta ovela vyssia davka, ako zo stoviek miligramov branych ustne.
Viac o tom som nenasiel, lebo to by bolo aj pre doplnkarov nevyhodne uvadzat.
Inac ja osobne po rokoch branie kapsul zacinam, davat transresveratrol do DMSO(rozpustnost 15 gramov na liter) a takto aplikovat na kozu. Kedze DMSO prenesie cez kozu transresveratrol rovno do krvi a to velmi ucinne, tato metoda mi dovoli dat hromadu resveratrolu do krvi velmi ucinne a lacno.
Zacal som to pouzivat najma na vybielenie pecenovych skvrn, co ako starsi clovek zacinam dostavat vselikde po tvari a nijak sa mi to nepaci, a o to menej mojej zene!!

Naposledy upravil: RNG (2015-01-19 08:58:59)



40

Re: Problémová, Lesklá pleť

Veľmi pekne Vám ďakujem za odpovede, nebojte sa nič, Inteligentné ženy ľúbia svojich mužov pre iné kvality než je výzor...ten je už len taký doťuk a stojí u nich až za inými kvalitami...tiež prajem Vám nech sa Vám to podarí...
Ináč som našla jeden obchod a možno svitá na lepšie časy, ešte to neviem odklepnúť, napísali mi v anglickom jazyku že sídlia v Gabčíkove a jedná sa o obchod NutritionDiscount.eu a pozerám že majú celkom slušný výber...
Snáď sú seriózni...



41

Re: Problémová, Lesklá pleť

Prečo mi na iherb ukazuje Estimated Order Total-18,56 dolárov a hore košík mi ukazuje len 14, 11 ? prvozľavový kód je tiež nahodený ale s tým je to nie 19, 11 a poštovné 4, 45.



42

Re: Problémová, Lesklá pleť

Tu ti neporadim. S pocitacmi su vzdy nejake zahadne problemy, nie si sama.
Estimated, znamena odhadom, nie je to finalna presna cena.



43

Re: Problémová, Lesklá pleť

Dobrý deň chcela by som sa spýtať natrafila som na český eshop ktorý ponúka Swanson písaný po Poľsky - vraj je aj po dodaní všetko písané po PoĽsky a tiež výroba- myslíte že je to možné vyrábať v Poľsku???? je to gym-shop.eu.



44

Re: Problémová, Lesklá pleť

A čo si myslíte o Dr. Ozovi? Bol tam taká názor že aloe vera džús riedi stolicu -na hemeroidy,  tu som sa dočítala pri doplnku opak, ako to teda je?



45

Re: Problémová, Lesklá pleť

Nuz podla toho, o aky dzus sa jedna. Ked je to len vnutorny gel, ten stolicu extra neriedi, Ked to obsahuje olej z vrchnej supky, tj aloin, tak je to prehanadlo.



46

Re: Problémová, Lesklá pleť

Keď je na doplnku deklarovaný extrakt zo semien sylibum marianum 75:1 250,0 mg- to znamená ten štandarizovaný  percentný obsah alebo nie? ďakujem. Môže sa vyrábať ten Swanson aj v Poľsku? Prečo by to bolo inak v poľskom jazyku???



47

Re: Problémová, Lesklá pleť

dočítala som sa názor že je možné urobiť objednávky do zahraničia aj 3 balíky naraz- ako je to možné?



48

Re: Problémová, Lesklá pleť

Ešte sa chcem spýtať aký je z iherb najlepší wild yam, milk thistle, olive leaf, glucomanan, citrus modified pectins a arabinogalactans? Aké odporúčate?



49

Re: Problémová, Lesklá pleť

Swansonvitamins nema vyrobne inde, nez v USA. Ale moze na poziadanie na vacsie objednavky vytlavit popis aj v polstine.
Vild yam, milk thistle olive leaf modified citrus pectines a arabinogalaktany odporucam objednavat zo Swansonvitamins aj napriek vyssiemu postovnemu. Maju ich o tolko lacnejsioe, ze sa to vo vacsom predsa l;en oplati aj pre Slovakov.
Ale mozes pouzit aj sluzby konsolidatorov, napr firmu DOMA, ak to cez nich poslat bude lacnejsie(vo vacsich mnozstvach, samozrejme)



50

Re: Problémová, Lesklá pleť

Prepáčte ale konsolidátori a firma Doma je kto? počujem prvý krát...