Mily RNG. som dost smutna, uz roky som na paleo-diete, mam rozne alergie, celiakiu, ulceroznu kolitidu, asi tri roky vsetko uzivam podla Teba na travenie, aj mineraly, mam horm.problemy - aj na to uzivam, co treba aj si natieram bioidenticky progesteronovy krem, az vo febr.pojdem na kontrolu, pred 3rokmi som mala komplikovanu frakturu krcku steennej kosti.klbu, zistili mi silnu osteoporozu, vtedy som mala iba 36rokov. Teraz mam 39a napriek vsetkym veciem co uzivam, sa mi osteoporoza este viac zhorsila /na klboch mam az 3,4 a chrbtici 2.9/, tak mi dnes ortoped rozhodol predsa pichnut Prolia...uz som si to nechala, uz som nemala na vyber. Roky cakal, ci sa to zlepsi, ale v tomto stave som sa uz neodvazila povedat nie. Bojim sa vsak vedlasich ucinkov, aj tak mam uz vela z ostatnych diagnoz, od nespavosti,bolestiach,vypad.vlasov, unava, atd.. A tiez neviem, ci mam vsetko ostatne uzivat tak ako doteraz? Vobec neviem, dokedy tu Proliu mam dostavat, moze sa to davat aj dozivotne, ked moje telo nie je schopne vyrobit si vlastnu kost? Ako som citala, Prolia blokne vlastnu vyrobu kosti a posiluje stare kosti - v tom pripade, keby som si zlomila teraz kost, nezhoji sa? Tieto otazky ma u lekara nenapadli a nie je to lekar, ktory dava len tak nejake lieky - vsak cakal aj s tymto tri roky. Uzivam naozaj vsetko podla Teba /enzymy,betain,mikrovlakniny,ca,mg,k,d3,K2,mineraly,vse v chcelatov.formach,rybi olej,aj na horm.vse potrebne, ja uz neviem ako dalej.../