1

Téma: Vitamin B-komplex.

Pán RNG, prosím Vás o radu, dočítala som sa z Vaších odpovedí, že je dobre keď má žena osteoporozu okrem ineho užívať aj B-komplex. V lekárni mi dali na výber buť slabší a užívať 3x denne, alebo silnejší a užívať 1x denne. Poraďte mi prosím, ktorý je vhodnejší a ako dlho sa môže tento B-komplex užívať.
A ešte jedná otázka, známa mi povedala, že ona si dala Calcium pichnuť jednorazovo a má pol roka pokoj, že vraj je to lepšie, nezaťažuje tak žalúdok a ide to rovno do krvi. Aký máte Vy na to názor, naraz toľko Calcia v krvi? Je to zdravšie?
Ďakujem.



2

Re: Vitamin B-komplex.

Ziadna forma calcia sa nemoze  v krvi udrzat viac nez par hodin.
Polrocne injekcie co pichaju su lieky, ktore nutia telo ukladat kalcium do kosti, cim sa krv a nervy o calcium ochudobnia, tj je to velmi zly napad. Su to bifosfonaty, ktore maju plno skodlivych postrannych ucinkov, pozri napr na
http://www.creators.com/health/david-li … fects.html
alebo novsiu, prolia
http://www.osteopenia3.com/Prolia.html.
Farmaceuticke spolocnosti vyvijaju hromady tychto "liekov" , takze ked ludia zistia, ze niektory z nich nie je dost ucinny alebo priskodlivy, pustia na trh dalsi "super ovela lepsi"
Pricom ani nechcu pocut o zlepseni hormonalnych rovnovah(napr doplnok yam), zlepsenie travenia(kyseliny, enzymy, mikrovlakniny probiotika) a absorbcie mineralov alebo priamo doplnkov mineralovych zmesi(tj nie len vapnika/calcia, ale vsetkych potrebnych na kosti) a potrebnych vitaminov D-3 a K-2. A to je zialbohu jedina bezpecna a ucinna cesta proti osteoporoze.
B komplex nema s osteoporozou nic spolocne, ale s nervami, mozgovymi procesmi, metylaciou, tvorenim krviniek a podobne.



3

Re: Vitamin B-komplex.

Mily RNG. som dost smutna, uz roky som na paleo-diete, mam rozne alergie, celiakiu, ulceroznu kolitidu, asi tri roky vsetko uzivam podla Teba na travenie, aj mineraly, mam horm.problemy - aj na to uzivam, co treba aj si natieram bioidenticky progesteronovy krem, az vo febr.pojdem na kontrolu, pred 3rokmi som mala komplikovanu frakturu krcku steennej kosti.klbu, zistili mi silnu osteoporozu, vtedy som mala iba 36rokov. Teraz mam 39a napriek vsetkym veciem co uzivam, sa mi osteoporoza este viac zhorsila /na klboch mam az 3,4 a chrbtici 2.9/, tak mi dnes ortoped rozhodol predsa pichnut Prolia...uz som si to nechala, uz som nemala na vyber. Roky cakal, ci sa to zlepsi, ale v tomto stave som sa uz neodvazila povedat nie. Bojim sa vsak vedlasich ucinkov, aj tak mam uz vela z ostatnych diagnoz, od nespavosti,bolestiach,vypad.vlasov, unava, atd.. A tiez neviem, ci mam vsetko ostatne uzivat tak ako doteraz? Vobec neviem, dokedy tu Proliu mam dostavat, moze sa to davat aj dozivotne, ked moje telo nie je schopne vyrobit si vlastnu kost? Ako som citala, Prolia blokne vlastnu vyrobu kosti a posiluje stare kosti - v tom pripade, keby som si zlomila teraz kost, nezhoji sa? Tieto otazky ma u lekara nenapadli a nie je to lekar, ktory dava len tak nejake lieky - vsak cakal aj s tymto tri roky. Uzivam naozaj vsetko podla Teba /enzymy,betain,mikrovlakniny,ca,mg,k,d3,K2,mineraly,vse v chcelatov.formach,rybi olej,aj na horm.vse potrebne, ja uz neviem ako dalej.../



4

Re: Vitamin B-komplex.

Nespominas probiotika, tie su so zmesou roznych mikrovlaknin nevyhnutne na zlepsenie crevnej flory, co umozni crevam sa vyhojit. A pokial sa ti creva nevyhoja a budes mat hnacky, tak sa ti nestaci absorbovat dostatok zivin vcitane mineralov aj doplnkov.
Skus brat masivne davky collostra, urob si mix s dvoma polievkovymi lyzicami kopcom praskoveho collostra aspon raz denne.A pridaj do toho aj 1-2 gramy aloe vera prasku, to je hojive .Mozes popripade skusit aj berberine, 2 x 1 gram, to tiez pomaha potlacit rozne skodlive mikroby v crevach.
Prolia nuti ukladanie kalcia do kosti ale ked sa ti neabsorbuje dost calcia z jedla, tak to moze viest k chorobne znizenej hladine kalcia v krvi a roznym imym zdravotnym problemom.
http://www.prolia.com/postmenopausal-os … ce=GOOGSEA
Nemyslim ze je to vhodne v tvojom pripade, ked mas poskodenu absorbciu mineralov, a zaroven poskodene hospodarenie s mineralmi(skus yam)



5

Re: Vitamin B-komplex.

dakujem. Ano, silne probiotika tiez uzivam. Ale mozem colostrum ak mam alergiu na mlieko-aj mlicne bielkoviny? Zial, Proliu mi uz vpichli dnes:(, calcium v krvi som mala tento rok O.K. aj kolitida bola dost ustalena, preto sa rozhodol, ze teraz mi to moze zacat pichat, a keby sa mi aspon ta osteoporoza ustalila, ani by mi tu Proliu nedal, len sa to zial znovu zhorsilo. Teraz len dufam, ze nebudem mat nijake vedlajsie ucinky. Ten collostrum by mi pomohol na imunitu? /kedze pri Prolii pisu, ze sa ta este viac znizi/.



6

Re: Vitamin B-komplex.

Ty si musis tu ulceroznu kolitidu vyliecit, s tym sa neda dlho zit!!!
Mozes pouzivat napr aj berberine, co tak isto v crevnej flore znici mnohe skdlive mikroby. Davka je 2 x 1 gram.
Tak isto mozes skusit brat monolaurin, 2 x 5 gramov. Tu mikrofloru v crevach si musis za kazdu cenu napravit na uzitocnu=probioticku, inac nemozes mat ani poriadnu asbsorbciu z potravin ani z doplnkov. Alergia na mliecne bielkoviny sa da riesit enzymom na mlieko pozri na
http://www.iherb.com/Enzymedica-Lacto-C … l&ic=2. Ber najprv 2 kapsule na prazdny zaludok aspon tyzden na precistenie tela od predtym zjedenych mliecnych produktov a potom to ber  pol hodiny pred colostrom. Probiotka ber par hodin neskor, najlepsie  na noc s jablkomalebo zmesou mikrovlaknin.
Ja si mikrovlakniny(15 gramov zmesi roznych) rozpustam vo vode(1 liter), co si nosim stale so sebou a podchvilou si z toho dam glg-dva.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-16 07:29:51)



7

Re: Vitamin B-komplex.

Dakujem pekne, skusim si teda este tieto veci pridat.



8

Re: Vitamin B-komplex.

OK



9

Re: Vitamin B-komplex.

tento monolaurin by bol dobry? http://www.amazon.com/Lauricidin-227-gr … roduct_top



10

Re: Vitamin B-komplex.

Samozrejme je dobry, len trochu pridrahy. Ja kupujem tento a to 3 krabice naraz, pre nas syna a brata.
http://www.inspirednutrition.com/store/ … -7-oz.html
Momentalne sa mi mina rychlo, lebo sme mali viaceri  viralne utoky v rodine.



11

Re: Vitamin B-komplex.

Ano, je to lepsie, ale ako som citala, zial neposielaju mimo USA sad A tento monolaurin mi pomoze aj na zvysenie immunity tela aj criev? Tam pri Lauricidine pisu, ze to treba uzivat aj pol roka vkuse - a potom sa da vynechat a iba v pripade nutnosti uzit? A mozem k tomu este plus aj Berberine?



12

Re: Vitamin B-komplex.

Nuz su sluzby, ktore konsoliduju z roznych miest v USA poslane doplnky  a ine na ich adresu, ktore ich potom za miernu sumu posielaju aj na Slovensko. Pozri napr na firmu Shipito.com alebo polsku firmu DOMA, pozri na domashipping.com
S firmou DOMA mam vyse 20 rokov dobru skusenost, ebo cez nu som z oblasti Chicaga, kde byvam poslal na Slovensko uz vyse mozno aj 200 balikov. V poslednom case ponukaju zasielky a konsolidaciu objednaviek do celej Europy.
Monolaurin je v podstate len prirodna forma kokosoveho oleja, tj da sa brat neobmedzene dlho.
Samozrejme ho mozes kombinovat s inymi doplnkami, vcitane berberinu.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-16 19:31:52)



13

Re: Vitamin B-komplex.

Super, dakujem, tak a v najhorsom pripade si ho objednam zatial cez amazon.de, aby som ho mala skor a potom cez to domashipping. Berberine doma mam, ten som si podla Teba davala v pripade zapalu mocoveho mechura. Este teda na zvysenie imunity musim urcite pridat aj ten colostrum?



14

Re: Vitamin B-komplex.

Nuz colostrum je plne obrannych latok a hojive. Takze ho odporucam na mnohe zdravotne problemy. Momentalne ho berieme hodne proti skaredym viralnym nakazam, co tu obiehaju



15

Re: Vitamin B-komplex.

mohol by pomôcť colostrum aj šteniatkam pri vírusových psích infekciách ? Parvovirus,distemper.



16

Re: Vitamin B-komplex.

Nuz asi ano, ved aj my pouzivame kravske pripadne kozie kolostrum na seba a sme ludia.
Inac parvovirus je prenosny aj na ludi a je velmi neprijemy ,lebo napada traviaci trakt , tj aj vyrobu kyselin aj enzymov
http://www.mayoclinic.org/diseases-cond … n-20023045
Takze pozor extra na hygienu, tento  velmi nakazlivy virus totiz vydrzi vo vykaloch v miskach s potravou pre psov a podobne aj dlhe tyzdne To iste plati na ludi, kde umyvanie ruk , nedotykanie sa oci a nosa nesterilizovanymi rukami zabranuje prenosu.Prenasa sa dokonca aj kvapockovou infekciuu, lebo sa nachadza v hlienoch.
http://www.mayoclinic.org/diseases-cond … n-20023045
Mozna aj dnesne infekcie, tj sucasna viralna epidemia, ktora sa samozrejme v mediach ani nespomina, hoci zavieraju momentalne  hromady skol je parvovirus
Lekari ju nazyvaju aj fifts, tj piata detska choroba.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-18 02:02:34)



17

Re: Vitamin B-komplex.

RNG chcem sa spytat, poprosila ma sesternica, ci by si jej nevedel poradit...Je v 8 tehotenskom tyzdni a casto jej je na vracanie / cca kazdu pol. hodinu/.....dakujem...



18

Re: Vitamin B-komplex.

Nuz mozno trochu kyselin a enzymov by jej nezaskodilo. A treba hodne pit.
Na ukludnenie zaludka pomaha aj zut 15 minut pred jedlom 2 tablety adaptogenu  DGL(vytazok z sladovky /licorice) pripadne brat aj zaludok ukludnujuci dumbier/ginger/ingwer

Naposledy upravil: RNG (2014-12-19 05:40:48)



19

Re: Vitamin B-komplex.

Ahoj RNG, nevies nahodou, ci je velky rozdiel medzi vitaminom B1 ako tiamin mononitrat a tiamin hydrochlorid (HCl)? vstrebava sa niektory horsie? vsimol som si, ze v pripade izolovaneho B1 byva vacsinou ako tiamin hydrochlorid a v B-komplexoch byva v niektorych ako mononitrat a niekde ako hydrochlorid. Inak poznas Pangamin? Je to produkt z pivarskych kvasnic, nie je to podla teba lepsi doplnok vitaminov skupiny B nez B-komplex? Vdaka



20

Re: Vitamin B-komplex.

Vitamin A, thiamine, ma rozne formy a derivaty. Viazanie na kyseliny, ako dusicna a HCl zvysuje jeho rozpustnost tj aj absorbciu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiamine_mononitrate
http://en.wikipedia.org/wiki/Thiamine
Osobne pouzivam jeho formu Benfothiamine, ktoreho sa da brat znacne velke davky co ja potrebujem na cukrovkou poskodene nervy(periferalna neuropathia)
Obsah pivovarskch kvasnic nie je ani zdaleka taK bohaty, ako napr stress B plus C.



21

Re: Vitamin B-komplex.

Vdaka za odpoved, predpokladam ze ten stress B plus C je dobry oproti inym B-komplexom kvoli vitaminu C. Nestaci pridat samotny vitamin C napr. Ester c s bioflavonidmi k tomuto B-komplexu? http://www.jamieson.sk/produkty/vitamin … d-release/
Je to sice Jamieson, ale ako jeden z mala vyrobkov od Jamiesonu sa mi nejavi zle, ma dobru cenu vzhľadom k vysokym dávkam b-vitaminov, aj ked je pravda, ze tiamin je tam ako mononitrat :-) Co ty na to?



22

Re: Vitamin B-komplex.

OK. Ja sa sice neviem prebojovat k cene ale zlozenie to ma podobne ako stress B od inych vyrobcov.



23

Re: Vitamin B-komplex.

Ahoj RNG
myslis, ze je lepsie ked B-komplex obsahuje b-vitaminy vo viacerych formach, ako je to v tomto produkte:

http://www.iherb.com/Thorne-Research-B- … l&ic=1

alebo to nie je az take dolezite a postaci, ked je to v tych zakladnych formach ako v pripade vacsiny produktov, ako napr. v tomto produkte? Cenu a mnozstvo teraz neriesim, ide mi len zlozenie ake by malo byt, samozrejme popri tom sa prida vitamin C.

http://www.iherb.com/Solgar-B-Complex-1 … l&ic=4

vdaka za odpoved



24

Re: Vitamin B-komplex.

Nuz na to ti asi neodpoviem, ale celkove Thorne je novsi produkt a zrejme mali nejake dovody na rie rozne formy.

Ja pouzivam samozrejme Swansonvitamins, ale ten Solgar je velmi silny.



25

Re: Vitamin B-komplex.

Chcem sa spytat za posledne dva roky som vyrazne schudla..co ma velmi tesi..ale co ma netesi je ovisnuta koza na ramenach a na stehnach..je nejaka moznost aby sa to aspon ciastocne zmiernilo..na plastiku nechcem..potrebovala by som aj nabrat asi svalovej hmoty..co v mojom veku uz nie je az take lahke..nechcem sa napchavat proteinmi..posilovat neposilujem..ale jazdim vela na bicykli a plavam...co by ste mi odporucil??Vdaka...



26

Re: Vitamin B-komplex.

Kolagenova struktura sa tvori najma s pomocou vitaminu C a L-lysinu. Aj ine aminokyseliny sa podielaju na vyrobe kolagenov, ale L-lysin tvori dlhsie, pevnejsie vlakna.
Sisa, chudnutie moze byt dosledok oslabeneho travenia a absorbcie.
Znizenie tuku v tele moze byt dobre pre tlstych, ale pre netlstych je chudnutie nevhodne.



27

Re: Vitamin B-komplex.

Ja som mala nadvahu dlhe roky..a este stale to nie je take ako by som chcela..len ma trapi ta ovisnuta koza..mozno nieco na budovanie svalov..to by nepomohlo trochu??



28

Re: Vitamin B-komplex.

Budovanie svalov moze vyplnit to, kde sa stratil tuk, ale kolagen a elastin aj tak treba podporit, inac sa ta koza "nescvrkne"



29

Re: Vitamin B-komplex.

a cim by som mohla efektivne vybudovat nejake svaly..uz nie som najmladsia..myslim ze v mojom veku to ide trochu tazsie..:(



30

Re: Vitamin B-komplex.

Nuz pozri na rozne "bodybuilding" doplnky Su to najma doplnky bielkovin, ako napr srvatkovy, co obsahuje hromadu roznych aminokyselin. A samozrejme cvicenie...



31

Re: Vitamin B-komplex.

RNG,

aký b komplex z iherb  by ste odporučil  pri problémoch s chrbticou na nervy a nervovú sústavu?

Ďakujem



32

Re: Vitamin B-komplex.

Na nervy odporucam stress B plus C formuly, na nervovu izolacu=myelin zase DHA olej(calamarine), ale na disky pomaha len natahovanie a klbova vyziva.



33

Re: Vitamin B-komplex.

Aky je vas nazor na toto???
To som nasiel na stranke borelioza.cz
Kyselina listová (B9), ta totiž podporuje růst bakterií. Vezměte také v úvahu, že B vitaminy mohou podporovat růst kvasinek.



34

Re: Vitamin B-komplex.

Vacsina zivin a vitaminov je potrebna aj pre bakterie. To neznamena, ze ich prestaneme jest.