Téma: caste infekcie dychacich ciest u dietata
Ahojte, som na tejto stranke uplny novacik - prave zaregistrovana... Pregooglila som sa sem pri hladani odpovedi ohladom zdravotneho stavu mojej dcery (3 roky a 9 mesiacov). Bola dojcena 15 mesiacov, prve sopliky zacali uz v nejakom 6. mesiaci, co lekar odpinkal s tym, ze je to spojene so zubkami, no od tej doby ma sople takmer nepretrzite, ak je bez usopleneho nosa, tak maximalne tyzden a znovu sa to vrati. Do toho prisli problemy s kaslom, ked mi kaslala pocas celeho roka denno-denne, na co mi lekar povedal, ze je to normalne, pretoze nastupila do kolektivu skolky, vtedy mala takmer 2 roky.. Kasel bol na zaciatku vzdy suchy, presiel do produktivneho vykasliavania za par dni, potom na dva - tri dni bolo ok a zacalo to cele zas suchym, pokracovalo produktivnym kaslom s hlienom a dokola dokola pocas roka... Do toho ten usopleny nos a nahnisane oko so zelenym, niekedy zlto-zelenym vytokom. Zijeme v Anglicku, ked som ziadala vyter, neurobili ho, lebo vraj to v nicom nepomoze, ked som ziadala krvne testy, neurobili ich, lebo vraj je to pre dieta traumaticky zazitok... Po nociach som revala pri tom, ako ona kaslala, pretoze ako lahla do postele, trvalo dva- tri hodiny, pokial dokaslala a konecne pokojne spala... Kasel bol aj pocas dna, ale ani zdaleka tak intenzivny ako v noci... Nakoniec sme si vydupali navstevu pediatra, ktory jej predpisal inhalacny sprej na astmu, bez akychkolvek vysetreni (nedavala som jej ho)... Pocas dovolenky na Slovensku sme sa konecne dostali na krcne, na krvny obraz a vytery z nosa a ust... Krciar diagnostikoval Perzist. rhinosinusitis, vytery ukazali haemophilus influenzae, haemophilus parainfluenzae, streptococcus pneumoniae... mala nasadene atb, po ktorych konecne po roku bola na tri mesiace ok - bez jedineho zakaslania, ci soplenia... potom sa to vratilo naspat a dokola s tym bojujeme dodnes... kasel uz nie je taky hnusne drazdivy ako bol, ale stale tam nepretrzite je...akurat s okom uz nie su az take problemy, i ked je stale citlivejsie, ale uz bez vytokov, maximalne uslzene... prosim vas, o by ste mi odporucali? mame gse - neviem, ci vobec ucinne http://www.ebay.co.uk/itm/Citricidal-Gr … 460ce02b39 ale odmieta ho kvoli chuti... inac nema problem so sirupcekmi, tinkturami a podobne a to ich mame za sebou vsakovych hojne, i preto mam pocit, ze si robim s vlastneho dietata pokusneho kralika, lebo sa chytim vsetkeho, komu co pomohlo a idem skusit, ci pomoze i nam.. nakoniec je zaver vzdy rovnaky a niekedy si hovorim, ze nam snad ani nic nepomoze, iba sa s tym zmierit (?)Dakujem vsetkym za odpovede
Naposledy upravil: saso (2014-11-24 00:03:00)