Ďakujem za odpoveď, probiotika zacnem davat pravidelne aj mikrovlakninu.... prave chcem zistit ci mam malo kyseliny zaludockej HCL alebo vela ....
co je podľa vás lepší ukazovateĺ testu na HCL prvý alebo druhý ?
1. 3dnovy test kazde rano na lacno vypit ČJ sody bikarbony a cakat na grganie niekde som sa docital ze ked sa mi grgne do minuty mam az vela HCL , az do 2mam stredne a az do 3-5tak nemam skoro vobec.....
2. nasledne mi dorazi z Iherbu cista HCL a pak tento test
Deň 1. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije 650 mg tabletu Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, znamená to, že v žalúdku sa už pred testom nachádzalo dostatok kyseliny a nie sú potrebné žiadne jej dopĺňanie. Ak pacient pálenie alebo ťažobu nepociťuje, znamená to nedostatok kyseliny a test pokračuje dňom 2.
Deň 2. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije dve 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 650 mg. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak však ani pri dávke 2 x 650 mg pacient nepociťuje pálenie (čo znamená značný nedostatok žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta), test pokračuje dňom 3.
Deň 3. Hneď po zobudení a pol hodiny pred raňajkami pacient užije tri 650 mg tablety Betainu HCL a zapije vodou. Ak sa v priebehu pol hodiny objaví pocit pálenia alebo ťažoby žalúdka, potom potrebná dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla sú dve 650 mg tablety. To je dávka, pri ktorej pacient pálenie nepociťoval. Ak ani pri dávke 3 x 650 mg Betaínu HCL pacient nepociťuje pálenie, znamená to vážny nedostatok alebo aj celkovú absenciu žalúdočnej kyseliny, čo môže byť vysvetlením mnohých doterajších ochorení pacienta. Preto, dlhodobá dávka Betaínu HCL na začiatku každého jedla je 3 x 625 mg.
Rozmyslam este jedna vec .. ked sa mi dostali do tela tie baktérie z toho mäsa a zničili mi obal crevny/zaludocny Micýn tak by som asi mal ist ku korenu veci co je vlastne asi co som sa docital na Vašich fórach koloidné striebro alebo grapefruitove kvapky z jadierok na elimináciu baktérii ....
NA gastro sa mi nechce ist lebo viem ze mi daju helicid automaticky najprv a pak ked mi spravia test na HElicobaktera o 2 tyzdne tak mi vyjde ze ho mam a to je uplne jedno lebo ho ma asi 70-80% ludi takze zas sa nikam nedostanem....
Pancreolan si davam po jedle teraz vzdy sice citim ze to pomaha ale nie je to OK este... v pancreolane su len Enzymi bez HCL takze ak mam v zaludku malo kyseliny HCL tak tam moze byt pes zakopany ..
Co si myslíte o tom všetkom ?
Ďakujem vopred veľmi pekne za Váš čas a ochotu ...