Téma: Čo znamená diagnóza biliogastrický reflux?
Mám 27 rokov a už od detstva som začala mať žalúdočné problémy. Začalo to asi tým že som stresový typ.Mám od detstva sociálnu fóbiu a to sa zrejme odrazilo na mojom žalúdku. Mala som vždy problémy s kyselinou, dvakrát som mala aj preliečený Helicobakter. V podstate mi gastroenterologička robila testy na všetko a výsledky boli dobré. Takže teraz k nej už nechodím, mám si vraj dávať iba pozor na stravu a vraj mám citlivý žalúdok, tak aj na stres.Ale nikdy mi poriadne nevysvetlila čo mi je a v lekárskej správe mám len diagnózu: Biliogastrický reflux, zmiešaný dyspeptický syndróm..ale ja tomu vôbec nerozumiem...Je pravda že už nemám také problémy ako kedysi a tiež vidím rozdiel keď prežívam stres a keď som v kľude.Ale aj tak to nie je ono..Trápi ma nafukovanie, zlé a pomalé trávenie, často kyslú chuť v ústach(takú nepríjemnú pachuť), tiež plynatosť..Absolútne neviem ako sa stravovať, ako kombinovať jedlo atď. Vždy som si myslela že mám veľa kyseliny a preto mám také problémy ale teraz čítam aj o nedostatku kyselín..A teraz mám už totálny zmatok v tom. Vôbec neviem čo mi je. Veľmi zle sa mi žije s takýmito problémami, je to veľmi nepríjemné. Čo sa týka stravy ani vôbec neviem čo si pozerať na nete, lebo ani neviem presne čo mi je ..prosím poraďte kam sa obrátiť. Znova vyšetrenia u iného lekára? Alebo nejaká výživová poradkyňa? Ďakujem