Téma: Čo znamená diagnóza biliogastrický reflux?

Mám 27 rokov a už od detstva som začala mať žalúdočné problémy. Začalo to asi tým že som stresový typ.Mám od detstva sociálnu fóbiu a to sa zrejme odrazilo na mojom žalúdku. Mala som vždy problémy s kyselinou, dvakrát som mala aj preliečený Helicobakter. V podstate mi gastroenterologička  robila testy na všetko a výsledky boli dobré. Takže teraz k nej už nechodím, mám si vraj dávať iba pozor na stravu a vraj mám citlivý žalúdok, tak aj na stres.Ale nikdy mi poriadne nevysvetlila čo mi je a v lekárskej správe mám len diagnózu: Biliogastrický reflux, zmiešaný dyspeptický syndróm..ale ja tomu vôbec nerozumiem...Je pravda že už nemám také problémy ako kedysi a tiež vidím rozdiel keď prežívam stres a keď som v kľude.Ale aj tak to nie je ono..Trápi ma nafukovanie, zlé a pomalé trávenie, často kyslú chuť v ústach(takú nepríjemnú pachuť), tiež plynatosť..Absolútne neviem ako sa stravovať, ako kombinovať jedlo atď. Vždy som si myslela že mám veľa kyseliny a preto mám také problémy ale teraz čítam aj o nedostatku kyselín..A teraz mám už totálny zmatok v tom. Vôbec neviem čo mi je. Veľmi zle sa mi žije s takýmito problémami, je to veľmi nepríjemné. Čo sa týka stravy ani vôbec neviem čo si pozerať na nete, lebo ani neviem presne čo mi je ..prosím poraďte kam sa obrátiť. Znova vyšetrenia u iného lekára? Alebo nejaká výživová poradkyňa? Ďakujem

2

Re: Čo znamená diagnóza biliogastrický reflux?

Dyspepsia je nedostatok kyselin a kvooli tomu mas v zaludku rozmnozujuce sa rozne mikroby, skodlive aj kvasne, co sposobuju reflux. Premnozene kvasne mikroby dalej tvoria plyny aj v dvanastorniku a tak obcas vytlacia jedlo az do zaludka, samozrejme aj so zlcou, co rozoziera zaludok.
Tj potrebujes si dodat s jedlom kyseliny mozno aj enzymi, ale iste mikrovlakniny a probiotika

Takže mám teda nedostatok kyselín? Nie prebytok ako som si to doteraz myslela? a v čom sa to teda nachádza v akých potravinách?
Nemala by som teda aj ja užívať ten betain hcl o kt. sa tu píše?

4

Nehladaj kyselinu chlorovodikovu v potravinach. najdes ju jedine v doplnkoch ako Betain Cl, pepsin HCl, L-lysin HCl a podobne
Odporucam najma kapsule, kde je betain a pepsin dokopy, pozri napr na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- … l&ic=1
Odporucam brat aj enzymy ako napr tento
http://www.iherb.com/Now-Foods-Pancreat … -US&w=[pancreatin&rc=79&sr=null&ic=3 a samozrejme mikrovlakniny ako zmes (psylium, inulin, arabinocgalactan, pectines, glucomannan) co si musis zrejme namiesat sama, lebo kazde z nich predavaju osdobitne. Psylium a inulin dostanes aj doma z firmy Vemica, ostatne maju napr vo firme   www.Swansonvitamins.com
Inac reflux zlci do zaludka sa da casto astavit zjedenim jablka tesne pred spanim.
Probiotika odporucam najma take,. co su teplovzdorne a kyselinovo odolne ako napr tieto
http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Pr … l&ic=3

Naposledy upravil: RNG (2014-10-21 19:36:48)

No ja to ale nechápem, lebo po jablku mne nikdy nieje najlepšie..vtedy mám pocit kyslosti...alebo napr. probiotiká sú aj v jogurtoch a kyslomliečnych výrobkoch ale mne po nich vždy býva kyslo..ako je to možné? preto som nikdy nevedela čo presne mám..

6

Nuz to ti neviem povedast. Ale jablko obsahuje aj cukry a teda ked mas v zaludku plno kvasnych mikrobov, tak pri nedostatku kyselin ti aj jablko kvasi a potlaci obsah zaludka do pazeraku.

A to mám ako to všetko užívať čo ste mi tam rozpísali? Nieje toho veľa? Nemôže mi to uškodiť?Veď to sú tiež len umeliny chemické nie? Nie je to prirodzená strava..
A dá sa to aj na slovensku zohnať či len tam v zahraničí? Nieje tam drahé poštovné?

V lekárni som to dnes pýtala nejaké enzýmy na podporu trávenia alebo či nepozná ten betain hcl pri nízkej kyseline ,tak na mňa pozerala že to zrejme prvýkrát počula..a samozrejme hneď ako prvé povedala že zlé trávenie je z veľa kyselín..a keď som sa spýtala čo si mám dať na málo kyselín, povedala že sa mám poradiť z lekárom..Lenže mne vždy predpisovali hneď len lieky(Nolpaza, Costi a už ani neviem aké)..a tiež jeden čas mi kázali brať anacid a ešte nejaké iné, neviem názov(čo je na zníženie kyselín). Tak ako teda to je? Fakt sú tí lekári a lekárnici nevzdelaní, keď to automaticky pripisujú zvýšenej kyseline?Alebo sa mýlite vy? čo má robiť človek ktorý sa v tom nevyzná a poriadne ani nevie čo mu je a ani lekár mu nevie pomôcť?

Keď som brala lieky kt. mi predpisoval, necítila som sa nejako tak že by mi to aj nejak extra pomáhalo.Skôr som mala len zlý pocit z toho že sa napchávam liekmi sad

Teraz mám také zhoršené obdobie, ale pokazila som si to nevhodnými jedlami a tiež zvýšenou konzumáciou červeného vína..a zrejme je to aj jesenným obdobým(vraj pre žalúdkarov zlé obdobie)..a neviem sa dať už vyše  týždňa dokopy...nemám bolesti, iba ten nepríjemný kyslý pocit v ústach a krku, nafúknuté brucho, zlé trávenie, grganie..pomáha mi keď sa napijem pepsi..cítim na chvíľu úľavu..tak ale nemôžem ju piť stále...
a tiež mi robí dobre keď jem uvarenú šťavu z kyslej kapusty..

Vôbec sa nevyznám vo svojom žalúdku.. občas môžem jesť všetko a nemám veľké problémy..občas mi ale niečo nesadne(napr. prílohy v sladkokyslom náleve), vtedy mám hneď kŕče a hneď ma preženie..

Píšem to tak nesúvisle, neviem to tak presne popísať, ospravedlňujem sa..ale neviem kam sa obrátiť s tými problémami.

8

Potravinove doplnky su prirodzene vytazky povacsine, a su uznane lekarskymi skupinami na to urcenymi ako neskodne. Takze hovorit o ich skodeni, pokilal beries normalne davky je bezpredmetne.
Co sa tyka tych kyselin rozhodne sa nemylim, je predsa jasne, ze kyseliny zabijaju rozne mikroby a pri dostatku kyselin v zaludku nemoze ani kvasit, ani hnit tj neexistuju ziadne paly, kde je jedlo tlakom plynov vytlacene do nechraneneho pazeraku.
Nakoniec po rokoch trapenia s palami a potlacani kyselin som zacal robit opak, tj davat si kyseliny a odvtedy, je to uz vyse 10 rokov nemam ziadne paly, tj ked si dam dostatok kyselin a enzymov  a nezabudnem na to. Niz ked zabudnem, trak sa mi to poriadne ohlasi, najma od vtedy, ked som mal zaludocnu chripku a ta mi poskodila vyrobu kyselin v zaludku, lebo napadla parietalne bunky, co kyseliny vyrabaju.

Lekarov ucia po slepo presne sledovat to, co ich v skole naucili, rozmyslanie je skodlive, lebo by mohlo viest k inym pristupom na liecenie, ako su presne predpisane a vyhranene v ucebniciach, kontrolovanych monopolom mediciny a farmacie.
Lekar, co z toho vyboci je okamzite prenasledovany, nazvany sarlatan a podla moznosdti aj sudeny.A to bez ohladu, ci ma lepsie alebo horsie vysledky s alternativnymi liecbami

Mozes mat aj alergie ako napr na niektore jedla, co obsahuju latky ci uz sami histaminicke, alebo podporujuce vylucovanie histaminov v tele. Da sa to zistit z krvi, a je na to dnes aj liek/doplnok, pod nazvom Daosin
Drazdive bielkoviny si casto produkt kazenia jedla ci kvasenia, kde rozne mikroby vyrobia pre nas drazdive bielkoviny a kto nema toho enzymu DAO dostatok vyrobene v [peceni, tak trpi na alergicke.intolerancne reakcie.
http://www.swansonvitamins.com/health-l … ement.html

Robili mi všetky testy, aj na histamínovú intoleranciu a boli dobré..

Takže odporúčate mi skúsiť ten betain hcl? Veď vlastne skúsiť môžem..Dá sa to cez vašu stránku že?

10

BNetrain HCl dostanes z hromady obchodov na internete, pozri napr na
http://www.iherb.com/Now-Foods-Betaine- … l&ic=1

11

Dobrý deň,

prepáčte že Vás zase otravujem, ale neviem si rady.

Týždeň na to čo som tu písala že sa mi zhoršili moje žalúdočné problémy, som dostala obličkovú koliku a bola som v nemocnici.Vyberali mi kameň. Brala som antibiotiká a samé injekcie od bolesti mi dávali. Predtým som zabudla asi uviesť že ma veľmi trápila nepríjemná chuť v ústach, akoby jedlo kt. zjem som stále cítila v ústach(naviem presne opísať tú pachuť). A vlastne ide o to že som si myslela že tie tráviace problémy predtým súviseli s tou kolikou čo sa mi po týždni ozvala. Aj lekár hovoril, že pri tom sú bežné tráviace problémy. Ale teraz po dobratí antibiotík(brala som aj probiotiká) sa neviem zbaviť stále toho pocitu v ústach. Snažím sa to stále zaháňať tým že mením chute v ústach(dávam si výraznejšie veci., napr. pomaranč, grep, džús, alebo ochutenú sýtenú vodu) ale ani to nepomáha. Z čoho to môže byť?

Ešte aby som uviedla presne čo užívam:

už asi 15 rokov Elicea(andidepresíva) - na tú moju fóbiu(už len polovičnú dávku)
a tiež asi tak dlho Euthyrox 25 mg - mám nejakú autoimúnnu thyreoditídu
a teraz asi tri mesiace dozadu som začala užívať pestrec mariánsky(podrvené semená zapíjam vodou) chcela som to na detoxikáciu od liekov atd. a nakoniec prišli tieto problémy aj s kameňom a neviem či to ďalej užívať.

Aj napriek tomu by som mala skúsiť ten betain? alebo to môžem mať z niečoho iného ešte?

Vďaka

12

Po atb je znicena probioticka crevna flora a ludia casto dostanu(tj podporia si znicenim probiotik) rozne parazitne kultury, najma plesne a candidy Po antibiotikach jke bezne mat hruby bielu az hnedy  plesnovy povlak na jazyku
Takze ti odporucam si doplnovat probiotika a mikrovlakniny, aby tio pomohli vyhubit vsade v tele plesne a candidy.
Chut je znacne ovpolyvnena dostatkom zinku, takze si doplnuj, coho mame v potrave malo,
opakujem selen jod zinok vitaminy C E D-3 K-2 a samozrejme mikrovlakniny a probiotika
Na stitnu zlazu je dolezite brat najma selen a jod.
Na rozne nervove problemy odporucam prirodne doplnky, nie navykove a skodlive chemikalie.
Na ustnu probioticku floru a zaroven ochranu zubov a horneho dychacieho traktu  odporucam brat kazdodenne ustne
probiotika/oral probiotics.
Na precistenie pecene a jej regeneraciu je protokol dr Berksona, nie len zuvanie semien ostropestreca marianskeho.To zialbohu nestaci. Pozri na temu
http://rng.nazory.eu/rubriky/p/pecen
Minimum to reba robit aspon 3 tyzdne, raz do roka na udrzbu pecene. A nezabudat pro tpom brat aspon 15 gramov zmesi roznycy mikrovlaknin, co pomozu vyniest von zamorenu zlc, inac sa reabsorbuje/znovu vstreba do krvi a telo sa teda nevycisti.

13

Tie traviace problemy moze zhorsovat aj Elicea- escitalopram- casty nez. ucinok- reflux, hnacka, zvracanie, zalud. krce, atd.

Gastrointestinal

Gastrointestinal side effects including nausea (15%) and abdominal pain (2%) have been reported. In two fixed dose trials, diarrhea was reported at 6% with a dose of 10 mg/day and 14% with a dose of 20 mg/day. In those same two fixed dose trials, constipation was reported at 3% with a dose of 10 mg/day and 6% with a dose of 20 mg/day. Furthermore, indigestion was reported at 2% with a dose of 10 mg/day and 6% with a dose of 20 mg/day. Vomiting, flatulence, heartburn, toothache, gastroenteritis, abdominal cramping, and gastroesophageal reflux have been reported frequently. Bloating, increased stool frequency, abdominal discomfort, dyspepsia, belching, gagging, gastritis, and hemorrhoids have been reported infrequently. Gastrointestinal hemorrhage and rectal hemorrhage have been reported; however, a causal relationship with escitalopram has not been determined.

zdroj  http://www.drugs.com/sfx/escitalopram-side-effects.html

14

Ak neviete po ang. dajte do prekladaca.

15

Pán RNG,

Momentálne ma trápi najviac tá nepríjemná chuť v ústach a všimla som si že mám aj ten biely povlak na jazyku(až úplne vzadu,akoby to až od žalúdka šlo). A neviem či to spôsobili práve antibiotiká, lebo už pred ich užívaním som mala tento problém. Vtedy sa mi stále aj odgrgávalo.

Takže podľa vás čo by som si mala zadovážiť ako prvé? Píšete tam o veľa tých doplnkoch..neviem teda čo by som mala užívať ako prvé. Zdá sa mi toho veľa naraz. To bežne takto ľudia užívajú toľko doplnkov? Nedá sa to zohnať aj na Slovensku? či len v zahraničí ? Zdá sa mi to všetko finančne náročne ak by som to mala pravidelne užívať.

PS:  Vďaka..tú eliceu beriem už len malú dávku..pomaly by som chcela úplne vysadiť.

16

Zacni s betainom HCl  a nepit s jedlom. A mikrovlakniny a probiotika.
Ty hovoris ze sa ti to zda vela, co by si povedala na mojich denne casto aj 50 kapsul?? A kaZxe co beriem ma svoj dovod a vysledky takze nemam na vyber.

Naposledy upravil: RNG (2014-11-09 23:31:02)

17

Dobrý večer,

ešte som si nestihla zadovážiť všetky doplnky čo ste mi doporučili.Zatiaľ som začala užívať psylium a inulin( dá sa kúpiť v lekárni taký mix) a tiež probiotiká z lekárne. A tiež zatiaľ našla som čaj puškvorec(pijem šesť dúškov na deň, pred a po jedle) Vraj tiež upravuje hladinu kyselín.Čo si o tom myslíte? A keď som si nie úplne istá hladinou kyselín, vraj pri veľkom množstve kyselín sa neodporúča.Myslíte že v tom prípade by to mohlo uškodiť?Alebo ste úplne proti tomu? Chcela som len skúsiť alternatívu, aby som nemusela toľko doplnkov.

Ale znepokojili ma tiež také čudné tlaky, striedavé rezanie či pichanie kt. vždy cítim inde( oblasť brucho a žalúdok)..vždy to cítim inde a tiež som nafúknutá. Preto zvažujem opať návštevu lekára.
Veľmi sa bojím že pri mojich dlhoroč. žal. problémoch  niečo zanedbám a bojím sa aby to neprerástlo až k rakovine.  Sú moje obavy podľa vás na mieste? Je možné sa tomu vyhnúť?Stačia pravidelné kontroly na gastre?

Píšem ale tiež hlavne preto že či mi viete odporúčiť aj nejakého dobrého gastroenterológa, čo by mi spravil všetky vyšetrenia a nič nezanedbal a aby mi hlavne trpezlivo vysvetlil čo mi vlastne je a tiež aby mi seriózne spravil test na hladinu kyseliny aby som mala istotu.

Vážim si vaše rady, ale tiež nechcem skúšať naslepo bez toho aby ma poriadne vyšetril lekár a stanovil správnu diagnózu.Lebo mám pocit že moja lekárka doteraz len triafala diagnózu a napchávala ma tabletkami a nikdy nemala ochotu ani čas mi vysvetliť moju diagnózu.

Prepáčte ak Vás veľmi zaťažujem a otravujem.Veľmi by som už chcela mať jasno vo svojej diagnźe a liečiť sa podľa toho.

18

S jedlom sa nema pit, lebo to zrieduje zaludocne yseliny a moze nastat teda v zaludku kvasenie a hnitie.
Lekari to predpisu na nafukovanie a palu potlacenie kyselin, tj presne opak toho, co potrebujes, Cest vzacnym vynimkam, kde som to aj ja nasiel, lebo kedysi som velmi trpel palami a dnes s doplnkom kyselin ich nemam. Aj zabudnem brat kyseliny a enzymi, zaludok a creva mi jasne naznacia, ze som urobil hrubu chybu.
Jedine merania zaludocnych kyselin, ,ktore je presne, tj ich hladina a tvorenie je Heidelbergov test, tj kapsula, co prehltnes, drzana je nitou a vysioela zo zaludka data na zaludocne kyseliny. Ked ti nechaju vypit roztok na neutralizaciu kyseluin sleduju ako a kolko sa ich vytvara. Tam jasne dokazali, ze ludia, co maju npaly maju NEDOSTATOK kyselin, nie prebytok, ako drviva vacsina gastroenteorologov tvrdi, lebo tak to do ich hlav natlacili v skolach
Nakoniec obycajny sedliacky rozum ti jasne povie, ze kyseliny znicia kvasne a hnilobne bakterie, lebo kyseliny sa pouzivaju na konzervaciu.
Ale lekarov ucia nerozmyslat, nespekulovat, ale otrocky pouzivat len to, co sa naucili v skolach. A tie su kontrolovane farmaciou a financnymi zaujmami ovela viac, nez zaujmami o zdravie pacientov. Akekolvek odchylky su trestane.
http://www.phcapsule.com/

Naposledy upravil: RNG (2014-11-17 21:18:26)

19

RNG,

mohla by som si aj od vas objednať tie doplnky, ak ich máte?
Začala by som teda tým betainom +pepsín dokopy a ak treba tak aj ten enzým pancreatin.

- doma už mám psylium+inulín. Stačí to z mikrovláknin?
- z probiotík mám z lekárne Biopron 9 (stačia tieto?..to len aby som ich domíňala)

Chcela by som sa spýtať hlavne na to dávkovanie.Koľko čoho a koľkokrát denne.
Ja zvyknem jesť veľakrát za deň.To by som mala pred každým jedlom brať? aj keď si len z niečoho trochu vezmem? Ak by som mala rátať aj to tak to niekedy cez deň aj desaťkrát jem.

A hlavne by som chcela vedieť či to musím všetko užívať dlhodobo. Resp. ako dlho to všetko užívať?  Vy píšete niekde že užívate dlhoročne doplnky. Ono by sa to tými doplnkami nemalo trochu aj upraviť? alebo to znamená brať to všetko doživotne?

20

Ja nic nepredavam odkedy som pred vyse 5 rokmi zatvoril obchody na Slovensku.
Takze obrat sa na www. iherb.com  www. swansonvitamins.com  www.puritan.com  a hromadu inych internetovych obchodov
najma Swanson ma dobre mikrovlakniny ako arabinogalactany, glucomannan, a modified citrus pectines, hoci u nich pre vysoke postovne na Slovensko sa oplati objednavat len vacsie objednavky alebo pouzit konsolidatora
Dozivotne pijes vodu, dozivotne musis brat aj mikrovlakniny a casto si nasadzat probiotika. A ak mas nedostatok kyselin a enzymov, aj to si musis vo forme potravinovych doplnkov stale doplnovat, inac ti nebude travit a to ti postupne znici telo.

Naposledy upravil: RNG (2014-12-21 19:24:49)

21

Vďaka. A čo to dávkovanie?

22

DanielkaDandy napísal(a):

Vďaka. A čo to dávkovanie?

Ten betain treba davat najma s kazdym vacsim jedlom ak ti zle travi, davka je od 1 do 3 kapsul s jedlom alebo ihned po jedle, kolko ti bude treba to musis zistit sama, to iste plati aj pre pancreatin.
Mikrovlaknin treba denne dodat aspon 10 az 20  gramov a pit pocas dna dostatok vody.
Probiotika si davaj na noc s jablkom alebo s kuskom jablka.

23

Detto