1

Téma: intolerancia - je to v "hlave"?

zdravim Vas RNG, vase prispevky citam uz dlho cez zdravie forum a myslim ze keby to co mate v hlave vy (aspon 20%) mali aj ti idioti co maju MUDr. titul pred menom tak by svet bol ovela krajsi, no ak sa vas mozem spytat

mam 30, muz. vela problemov ktore mi ziaden z tych idiotov nepomohol vysetrit az som zistil ze je to vlastne sposobene potravinami.

skratim to: rozmyslam kupit traviace enzymy, s HCL uz robim pokusy na sebe ALE jedna vec

ked si dam napriklad keksik tak som si vsimol ze do cca par minut si kychnem - mam 99% istotu ze ten kych je preto lebo som si ten keks dal - a moja otazka je teda - ma zmysel doplnat enzymy a HCL a podobne? naozaj telo reaguje tak rychlo a clovek si kychne ako naznacenie ze by to nemal jest alebo je to "len v hlave"?

skusal som aj rozne pokusy ako - jest veci co si skodia pri velmi dobrej komedii a vela som sa smial.. a pobodne proste nieco ako kyneziologia (co som bol tiez ale nic moc vysledok..

vedeli by ste mi poradit? nevysla mi ziadna alergia ale ked vynecham lepok a mliecne veci tak som relativne ok.

dakujem za odpoved

2

Re: intolerancia - je to v "hlave"?

Zialbohu s psychlogiou ti nepomozem, len z doplnkami na travenie, proti alergiam a podobne.
Testy na alergiu ako ai ine testy nie su 100%, niektore ani len 50% presne. Takze ked sam vidis, ze ked vybnechas mlieko a lepok , ze sa citis lepsie, tak asi to su tvoje osobne problemy. Mlieko sa da riesit pomerne uspesne Dairy enzymami, lepok zialbohu nie natolko, a aj ked odporucam ludom brat enzymy na lepok(gluten enzymes) to nie ja na podstatne travenie lepku, ale len na cistenie tela od jeho akumulacie z minulosti, ked si sa mu nevyhybal alebo malym zatulanym mnozstvam , ktore mozes dostat v roznych produktoch, restauraciach a podobne, kde sa nahodou dostanu a to aj pri tzv Bezlepkovych tvrdeniach.

3

winner- ono je to asi fakt účelové že klasická medicína lieči iba symptómy, tak sa môžu nabaľovať donekonečna,
aj ja mám také symptómy po zjedení lepku a produktov z kravského mlieka- aj to kýchanie,
ale iné som chcela, p.RNG čím si  myslíte  že tá intolerancia na lepok, ktorú má v súčasnosti stále  viac ľudí je spôsobená?,
niekde na anglických stránkach som čítala , že je to preto že v 60.rokoch 20.storočia bola pšenica nejako zmenená,
narýchlo som našla toto:    http://www.whydontyoutrythis.com/2014/0 … g-now.html

4

Psenica bola pocas historie znacne hybridizovana/slachtena a dnes aj casto geneticky modifikovana.
To samozrejme zmeni zlozenie a prida tam rozne bielkoviny na co my mame len obmedzene schopnosti vyrobit enzymy na ich rozlozenie. Takze tieto  nerozlozene postupne zamoria telo. Okrem par ludi ale maju ludia mensie mnozstvo tych bielkovin schopnost spracovat, ale nie take masivne mnozstva, ake dnes z tych obilnin jeme.
Preto vsade zdoraznujem pestrost a prirodne, co najmenej slachtene produkty.
A samozrejme odmietam uplne geneticky modifikovane.