1

Téma: dojcenie a ulcerozna kolitida

Dobry den RNG,som tu prvykrat.:) Nechcem zas polozit tu istu otazku, na ktoru si velakrat odpovedal, len ja mam maly hacik, ak mi vies pomoct, budem ti velmi vdacna. Mam 35 rokov a doteraz som bola zdrava, iba raz za niekolko rokov slaba nadcha a antibiotika som brala parkrat za zivot. Mam 4,5 mes. synceka. Ked mal 6 tyzdnov, po velkom jednorazovom strese som zacala krvacat z konecnika plus hlien...Po rektoskopii mi zistili podozrenie resp. na 99 % ulceroznu kolitidu s ktorou sa velmi tazko zmierujem... Asi 18 cm. Nemam vredy, iba chytenu krvacajucu sliznicu. Beriem iba pentasa cipky, ktore okamzite zabrali ako mavnutim prutika. Citala som si rady, ktore si uz x krat pisal na tuto diagnozu. Moj problem je v tom, ze plne dojcim syna (prospieva, vela pribera)a velmi ho chcem aj dalej aspon do roka.... Uz po rektoskopii ma nutili ho odstavit, preto iba ta pentasa. Inak maly mal zvysenu e coli a ma horsiu stolicu: riedku, hlienovu. Na kolonoskopiu ist nemozem, lebo nemozem prehanadla a nejest kvoli mlieku. Nechcem aby sa mi zhorsil stav, ale chcem sa liecit a dojcit zaroven....  Triphalu a aloe vera, ci nejaky detox kvoli dojceniu nemozem... Netusim ci mozem nejake enzymy, napr. yarro zymes. Zatial beriem iba probiotika, inulin, jablcnu vlakninu a psyllium. Snazim sa kazdy den ovocie a zeleninu. Co by si mi poradil prosim ta aby som sa liecila a neuskodila synovi, dakujem krasne

2

Re: dojcenie a ulcerozna kolitida

Aloe vera ani triphala nemoze dietatu uskodit nijak. A samozrejme ani enzymy mu nemozu nijak uskodit.
J3edz co najmenej cukrov a vyrobkiov z jemnych bielych muk a postupne pri dodavani probiotik a mikrovlaknin sa ti ta crevna flora napravi po case.
Tak male dieta dostava obranne latky od matky, ale mozno mu ich dodat napr aj s colloostrom. A to mozes brat aj ty, lebo obsahuje hromadu obrannycyh a hojivych latok. Aj materske ludske mlieko obsahuje collostrum  prvych par dni, ale kravske collostrum je mimoriadne bohaty zdroj obrannych latok a vyzivy.
Davka collostra pre dospeleho je az 20 gramov denne, ale aj menej casto staci a je lepsie ako nic.

3

RNG napísal(a):

Aloe vera ani triphala nemoze dietatu uskodit nijak. A samozrejme ani enzymy mu nemozu nijak uskodit.
J3edz co najmenej cukrov a vyrobkiov z jemnych bielych muk a postupne pri dodavani probiotik a mikrovlaknin sa ti ta crevna flora napravi po case.
Tak male dieta dostava obranne latky od matky, ale mozno mu ich dodat napr aj s colloostrom. A to mozes brat aj ty, lebo obsahuje hromadu obrannycyh a hojivych latok. Aj materske ludske mlieko obsahuje collostrum  prvych par dni, ale kravske collostrum je mimoriadne bohaty zdroj obrannych latok a vyzivy.
Davka collostra pre dospeleho je az 20 gramov denne, ale aj menej casto staci a je lepsie ako nic.

dakujem, prosim ta a enzymy mam uzivat na travenie, alebo precistenie?

4

Pouzivaj enzymy hlavne na travenie, ale precistit telo enzymami neuskodi nikomu, lebo ked mas malo enzmov, tak sa ti telo postupne zamoruje.
Nezabudaj na kyseliny, lebo UC sa casto vyvinie pre nedostatok zaludocnych kyselin, co inac potlacia drvivu vacsinu nskodlivych mikrobov, ktore sa potom dostavaju do criev velmi zriedkavo a probiotika ich drzia v sachu, Teda ked si nasadzas probiotika pravidelne a kazdodenne ich podporujes zmesou mikrovlaknin.

5

dakujem ti velmi pekne za rady smile si mi vlial nadej, ze by som to mohla drzat pod kontrolou s minimom liekov smile

Naposledy upravil: vedorka (2014-09-27 13:01:07)

6

Ked si napravis crevnu floru na probioticku a budes brat doplnky kyselin enzymov, pripadne nejake selektivne antimikrobialne na potlacenie skodlivych mikrobov a hojive latky, ako napr aloe vera, po case sa ti velmi pravdepodobne uplne vyhoji crevo.

7

Ahoj, maleho stale uspesne dojcim a chcela som sa ti podakovat. smile
Vcera som bola na kolonoskopii, nehladovala som kvoli dojceniu, iba som si rano spravila vyplach criev s dvoma litrami vody aby sa dostal co najhlbsie. A predstav si, mala som normalny nalez, nakoniec mi presiel cele hrube crevo, uplne vsetko zhojene a po UC ani stopy. smile Lekar nemohol uverit vlatnym ociam, histologia bola predtym ze stredne tazky chronicky zapal. Brala som iba pentasu, ktora mi pred par tyzdnami zacala robit ranne nevolnosti. Vratila sa mi aj kresba creva, lekar si to nevedel vysvetlit, ako je to mozne po par mesiacoch, ked predtym zo mna isla cista krv a hlien prudom. Nebola som dosledna, lebo lietam stale okolo maleho a v domacnosti, Ale probiotika a prebiotika su mojou dennou sucastou, plus enzymy, triphala, kokosovy olej, lecitin atd. Vysadila som vsetky lieky a dufam, ze bez nich budem co najdlhsie. A velke DAKUJEM posielam tebe....

8

Nuz ked odstranis pricinu, tj rozne skodlive mikroby v ctrevach, das im moznost sa regenerovat.
Taka sprava pre mna je ako steklenie na bruchu, hoci som pevne presveceny, ze rady mojich lekarov sa zakladaju na tisicoch vyliecenych pacientov, takze nie som nijak prekvapeny.
Drzim palce, aby ti to vydrzalo co najdlhsie
A som presveceny, ze pokial nebudes krmit mikroby cukrami ale naopak nasadene probiotika mikrovlakninami, tak sa ti take nieco nezopakuje.
A nezabudaj na zakladne doplnky, tie vsetky prispievaju k lepsiemu zdraviu