Téma: Biely povlak
Zdravim. Vela vasich rad som cital v roznych forach ktore vyhodi google a takto som si nasiel aj priamo vas. Urcite tu uz tato tema bola, ale nechce sa mi nahlodavat stare temy.
Mam nasledovny problem. Nakolko trpim uzkostnou poruchou a naozaj sa bojim velmi vela veci, tak sa pytam prave Vas, lebo s mojou diagnozou sa uz bojim niekedy aj lieky kombinovat, ze co ak....sak to ucite poznate...
Moj problem koli ktoremu pisem je staly povlak na jazyku,to by ani tak nevadilo ako to, ze mam neskutocnu pachut na to jazyku pri koreni, ako keby som tam mal piesok alebo doslova koberec. Podla vsetkych dostupnych informacii usudzujem ze je to kandidoza. Kedysi som maval taketo problemy,v mladositi, ked som vela popijal alkoholu a ako som sa docital, sposobuju to hlavne cukry,ktore su samozrejme v alkohole pritomne, ale vtedy stacilo nepit alebo ani neviem ako a ten povlak zisiel po case uplne sam dole, doslova sa mi ako keby zvliekal jazyk nazvyme to, normalne som pozoroval ako odzadu sa jazyk kazdym dnom cisti sam od seba az ten povlak cely zmyzol. A to som nic vynimocne pre to nerobil.
Ibaze teraz to uz trva zopar mesiacov s prestavkami a je to velmi neprijemne, vkuse sa snazim vykasliavat hlieny,ktore mam pocit ako keby sa v hrdle tiez zhromazdovali. Moje problemy zacali asi mesiac a pol po dobrati 10dnovej kuri penicilinu koli zapalenym obom usiam. Prisudzujem to tomu. Snazil som sa brat aj probiottika a obmedzit cukry, hlavne sladke, po par dnoch to bolo lepsie, ibaze potom som mal neskutocne tocenie hlavy az som skoncil na pohotovosti,lebo mi bolo vkuse na odpadnutie. Zrejme malo cukru v krvi...
Co by ste mi poradili ? Cital som ze GSE by sa nemalo brat a kombinovat s liekmy proti uzkosti, beriem alprazolamum 2x denne 0.25mg, je to pravda ? Vedeli by ste odporuit nejaky plan stravovania/doplnkov/ ako sa tohto zbavit, bez toho ,aby som sa musel obavat nejakych vedlajsich ucinkov a aby sa mi to nebilo s liekmi ?
Dakujem velmi pekne
S pozdravom