Precistit pecen napr protokolom dr Berksona odporucam kazdemu aspon raz rocne. A samozrejume zmes mikrovlaknin ako odmorovac tela a potravu pre probiotika, to odporucam kazdemu brat cely zivot. A tiez odporucam si odmorovat telo branim extra enzymov, najma entericky pokrytych.
Zvyseny bilirubin ma geneticky dost vela ludi bez skodenia zdraviu, hoci u niektorych to signalizuje poskodenu pecen.
Na VSETKY doplnky internet a bezna medicka literatura pise casto rozne BUBUBU na predavkovania v snahe obranovat stare odporucene davky z roku 1948, ktore zatate spiatocnicky obranuju napriek vyskumu, ktory uz davno tieto tabulky vyvratil na mnohe vitaminy, najma na A, vsetky B, C a D-3, Tiez jod, selen a zinok.
A vobec pouzivanie vitaminov v megadavkach, tj v davkach vyssich nez telo potrebuje pre normalny chod ako liecivo je oznacovane za skodlive, samozrejme bez akychkolvek dokazov.
Nuz ja na rozne tvrdenia v medickej literature a dnes najma tlacene cez internet neverim, ak nie su podlozene mnohonasobne dokazmi. A tu nejak zahadne tieto chybaju, prave naopak, megadavky pouziva hromada alternativnych lekarov s uspechom, o com oficialna medicka literatura samozrejme mlci, alebo este viac ako to, rozsiruje proti tomu rozne BUBUBU.
Jedine zachytene dokazy o skodlivosti vysokych davok vitaminu A su zo zaciatku minuleho storocia od polarnych badatelov, co jedli na kila pecen z ladoveho medveda, kde 1 gram pecene ma az 30 000 IU vitaminu A. Spomenute bolo supanie koze a smrt niektorych,. nie vsetkych, hoci kazdy z nich dostal az stovky milionov IU vitaminu A, ale nie je spomenute ziadne oslepnutie.
Na mensie megadavky nie je nikde dokaz skodlivosti.
Takze odporucenie davky 50 000 IU proti acniam zrejme neohrozuje vazne ziadny organ v tele, najma ked to beries len niekolko mesiacov a telo cast z toho vyluci ci spotrebuje na svoju normalnu funkciu.