1

Téma: dlhodoby kasel

ahoj RNG,

kamarat ma asi mesiac kasel - nie suchy.
kedze nikto z jeho okolia to od neho nechytil, tak asi to nebude virus.

mohlo by GSE zabrat? aka koncentracia? 60 kv /1l vody/den?
ako dlho treba GSE uzivat? 5 dni? tyzden? alebo kym kasel neprejde?

porad pripadne este nejaky doplnok, ktory by mohol pomoct - tiez jeho davkovanie a ako dlho brat

dakujem
suuzi

2

Re: dlhodoby kasel

Na kasel je obvykle nejucinnejsi oreganovy olej, teda jeho ucinna zlozka , carvacrol,ktoreho davka z oreganovehpo oleja ma byt 3 x 200 mg a to sa nachadza napr v tomto produkter, kde kazda kapsula ma 100 mg carvacrolu
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … ftgels/731
Doplnky beries, pokial ich potrebujes, ale nemyslim ze by to v tomto pripade malo byt kratsie. ako tyzden.

3

dakujem pekne RNG, k tomu oreganovemu oleju je dobre brat aj GSE 60 kv /1l vody/den, alebo v tomto pripade je to zbytocne?

dakujem
suuzi

4

Ja osobne nikdy neberiem len jeden antimikrobialny prostriedok, oslabene telo nachyta lahko aj ine(sekundarne) nakazy, pripade sa nase vlastne virusy premnozia vyuzijuc oslabenie tela.
Moja zasada je ako u vojska, "najlepsia obrana je utok"

5

Ahoj RNG.

Čo by si mi , prosím, poradil pre môjho 4 ročného syna, ktorému sa často vracia kašeľ. Aj po preliečení takých tých bežných detských chorôb, ako angína, chrípka, atď. sa mu často krát v roku vracia kašeľ. Teploty pri tom nemá, len ten kašeľ (a väčšinou v noci, resp. v polohe ležmo). Riešime to Promethazinom a podobnými "vecami", čo predpíše doktorka, no určite by som skúsil račej niečo doporučiť od teba. Pri odpovedi mi pošli prosím rovno aj linky na prípadné doplnky k tomuto - ideálne z Iherbu, kde pravidelne objednávam.

Ďakujem.

6

Kasel je z hlienov, hlieny mozu byt z alergii alebo nakaz v prinosnych dutinach
Na alergie pouzi napr quercitin a serrapeptazu,priadne oreganovy olej,  co zaroven odhlienuje.
Na infekcie v prinosnych dutinach treba kvapky do nosa, velmi dobre sa mi osvedcil roztok citricidalu, 3 az 6 kvapiek do 30 ml kokosoveho oleja, kvapkat v leze, este lepsie zavesit dieta za nohy, ako som to robil s mojimi vnucatami, inac sa to nedostane do celnych dutin, kde moze kvapockova infekcia sa zdrzovat aj dlhe mesiace.
Roztok citricidalu vo vode sice netuhne a netreba ho zohrievat v teplej vode , ako kokosak, ale ovela viac stipe v nose a deti sa proti tomu viac brania. Takze som presiel na roztok citricidalu v kokosaku. Kokosovy olej zaroven chrani sliznicu proti vyschnutiu, co je dolezite najma v zime.

Naposledy upravil: RNG (2014-07-09 20:53:08)

7

Ahoj - je to pre dieťa, ktoré má aktuálne 3 roky a 7 mesiacov - je to OK, môže to brať aj v tomto veku?

A čo dávkovanie - píšeš, že quercitin a serrapeptazu, prípadne oreganovy olej - veľmi by mi pomohlo, ak by si bol konkrétny - môžeš mi prosím napísať, že čo konkrétne objednať (ideálne z iherbu) + konkrétne dávkovanie...?

Ďakujem pekne za radu.

ahoj

8

Davkovanie pre deti je v pomere ich vah ku dospelej, samozrejme priblizne.
Takze 20 kg dieta napr dostane 20:70 krat dospelu davku.
Na tak male deti je problem nieco navrhnut, lebo napr oreganovy olej je silna korenina a dieta ju neprehltne, lebo je paliva. Ak sa nauci prehltnut asponmale zelatinove tobolky, tak tento doplnok je vyborny proti hlienom a nakazam co v hlienoch ziju
http://www.iherb.com/Now-Foods-Oregano- … l&ic=1
pre tak male dieta je povedzme 2 x 1 kapsulka  s jedlom. Nesmie sa rozhryzt, samozrejme.
NAC je dobry odhlienovac a da sa rozpustit vo vode , pripadne aj ochutit lebo ma chut tak trochu citronovitu. Dospela davka je 2 x 600 az 1200 mg
Serrapeptaza je chranena v enterickej kapsuli, tj nesmie sa otvorit ani rozhryzt, tj je pre deti dost nevhodna V poslednom case ale presli na mikroenkapsulaciu, tj nie samotna kapsula je entericky pokryta, ale jej obsah a to by sa mohlo dat roztvorit  a mensie davky prehltnuit s vodou, na prazdny zaludok. Pozri na
http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best … l&ic=2
Dospela davka je 3 x 120 000 IU.
Quercitin sa dost pravdepodobne da zamiesat do jedla, dospela davka je 3 x 500 mg.

9

Ahoj.

Chcem ťa ešte pekne poprosiť:

1 - ktorý konkrétny NAC z iherbu by si mi doporučil, NAC som ešte neobjednával?
2 - ktorý konkrétny citricidal, tiež som ho ešte nemal zatiaľ?
3 - mám doma aktuálne tento konkrétny kokosový olej, ktorý som si zaobstaral viacmenej na varenie - môžem ho používať všade tam,kde píšeš o kokosovom oleji, alebo si treba zaobstarať nejaký iný?

http://www.siddha-ajurveda.cz/panensk_kokosovy_olej_bio

Ďakujem za odpovede.

Naposledy upravil: radim (2014-07-10 20:13:02)

10

Na znacke nezalezi, len na obsahu. Pozri napr na kapsule
http://www.iherb.com/Now-Foods-NAC-N-Ac … l&ic=1
Vacsie tablety sa tazko hltaju a pre deti sa da ta kapsula otvorit a vysypat do pohara vody.
2 na citricidal este stale neviem , ci je mozne dostat povodny pravy s obsahom quaternialnych zlucenin, tj nie len vytazok z grapefruitovych semienok.
Na kokosaku nezalezi. Vyssie kvality su chutove prijemnejsie, menej zamorene,  ale zlozenie mastnych kyselin je vo vsetkych rovnake

11

Predsa by som ťa chcel ešte poprosiť - nikdy som ešte nemal zatiaľ žiaden citricidal, doporučíš mi prosím nejaký z aktuálnej ponuky iherbu?

Ďakujem.

12

Tam je problem, povodny citricidal sa prestal predavat, alebo aspon som dosial nenasiel taky, co by hovoril, ze obsahuje quaternialne zluceniny, nie len polyfenoly.Este stale hladam, lebo niekltori predajci tvrdili,. ze ich ma quaternialne zluceniny, ale ked to clovek dostane, tak zisti,. ze na flaske to napisane nie je, tj ze nema.
Ale aj taky je lepsi ako nic
Iherb ma len GSE z NutriBiotic, co dnes uz neobsahuje quaternialne zluceniny, zialbohu

13

Ahoj RNG.

Ešte raz, pre istotu, ťa poprosím - je niečo nové s tým citricidalom? Vieš o nejakom, ktorý by sa mohol blížiť tej pôvodnej receptúre alebo je jedno, odkiaľ ho teraz budem objednávať?

Ak je to aktuálne jedno, tak zoberiem teda to GSE z NutriBiotic cez iherb.

Ďakujem.

14

Skus. Zatial ti neviem poradit nic naisto. Sam este hladam, lebo do buducna aj ja vyjdem zo svojich starych zasob a budem potrebovat novy zdroj quaternialnych zlucenin  z citricidalu.
Dovtedy dufam niekto zacne znova vyrabat stary osveceny produkt, lebo neverim, ze by sa to podarilo uplne umlcat farmacii a jej prisluhovacom.

Naposledy upravil: RNG (2014-07-23 07:12:23)

15

ok, dík!

16

Ahoj RNG.

Idem zarábať na kvapkanie do nosa GSE do kokosového oleja - k tejto téme by som ťa ešte poprosil o upresnenie denného dávkovania. To znamená:

1 - koľkokrát denne kvapkať hotový roztok do nosa?
2 - koľko kvapiek do jednej nosovej dierky dávať pri jednom kvapkaní?

Zaujímajú ma MAXimálne dávky - čiže príklad: Kvapkať 5 krát denne do každej nosovej dierky po 2 kvapky.

Roztok som spravil podľa tvojho doporučenia - a teda pre 100kg muža som dal 6 kvapiek GSE do 30ml kokosového oleja. Pre 20 kg chlapca by som dal 1 až 2 kvapky GSE do 30ml kokosového oleja, pričom len 1 kvapka mi príde málo, čiže by som dal 2.

Poprosím teda o doporučenie maximálnych denných dávok + či je všetko ako som napísal OK, alebo...?

Ďakujem za odpoveď.

ahoj

Naposledy upravil: radim (2014-08-16 10:28:26)

17

Maximalne mozes cez nos ten roztok hoci aj pit, doslova.
Ale  minimalne by som odporucal aspon 2 kvapky do kazdej nosnej dierky aspon 2 - 3 x denne.
A velmi dolezite je, aby si to robil v leze, s hlavou naklonenou co najviac dozadu,. aby ti to natieklo aj do celnych dutin. Inac das tam bude nakaza zdrzovat do nekonecna.

18

Ahoj, ďakujem za odpovede...ale nedá mi to, chcem sa ešte pre istotu spýtať na to dávkovanie. Prišlo mi z iherb konkrétne toto GSE: http://www.iherb.com/nutribiotic-gse-li … 59-ml/4211

a podľa zloženia to obsahuje 67% Vegetable Glycerine a len 33% samotného extraktu (GSE). Preto sa chcem znovu spýtať - bude dávkovanie a riedenie vo vode resp. kokosovom oleji dostatočne účinné, aj keď toto GSE je len 33%tné??!

Napíšem ti aj konkrétne ako to užívam ja + môj 4 ročný syn...podľa návodu na fľaštičke užívam ja na pitie 10 kvapiek do pohára vody 3 krát denne (postupným glganím) a synovi dávam 3 kvapky do pohára vody 2 krát denne.

A podľa tvojho doporučenia užívam do nosa 3-4 krát denne 2-3 kvapky do každej nosovej dierky roztok tohto GSE, 6 kvapiek GSE v 30ml kokosového oleja. Synovi to dávam rovnako, ale slabší roztok - 2 kvapky GSE do 30ml kokosového oleja.

Chcem sa uistiť, či pri 33%tnom GSE je toto dávkovanie DOSTATOČNÉ? ...a to jednak na pitie a jednak to kvapkanie do nosa (v nose zatiaľ tento pomer neštípe a ani nič podobné) - resp. koľko čoho môžem prípadne zvýšiť...?

Ďakujem pekne za odpoveď.

Naposledy upravil: radim (2014-08-18 09:00:14)

19

Mikeroby sa nedelia na dospele a detske. takze ucinny roztok musi byt rovnakly pre deti aj dospelych.
GSE v poslednych 2 rokoch prestalo obsahovat ucinny povodny citricidal, takze neviem na kolko ucinny je tvoj vyrobok. Citricidal povodne bol chemicky upraveny vutazok z grapefruitovycyh semien, kde antimikrobialne polyfenoly boli premenene na ovela silnejsie quaternialne zluceniny. Z toho povodneho 33% GSE som tu radil roztok 60 kvapiek do litra vody.
Udajne podla Nutriteam je este znacka oznacena citricidal professional obsahuje povodne quaternialne zluceniny. Pozri viac na rozne diskusie tu okolo citricidalu/GSE.

20

V poriadku, takže:

1. - roztok na pitie zarobím 60 kvapiek do litra vody, a je jedno, či to bude piť dieťa alebo dospelý - pričom pre dospelého je toto dávka na 1 deň, a dieťa môže z tohto roztoku vypiť len pomer k váhe dospelého, ALE koncentrácia 60 kvapiek na liter zostáva rovnaká, OK? Čiže, ja toho vypijem za deň liter a 20 kg dieťa vypije za deň napr. 2-3 deci, OK?

2. - roztok na kvapkanie do nosa bude rovnako silný pre dospelého i pre dieťa (napr. 6 kvapiek do 30ml kokos.oleja), ale dieťa dostane menej kvapiek za deň - opäť v pomere ku váhe dospelého, OK?

3. - 60 kvapiek do litra denne je 2 krát viac, ako sa uvádza pre dospelého na tomto produkte, kde je denné maximum 30 kvapiek...môžem sa v tomto prípade spoľahnúť na tvoje odporúčanie, aj keď prekračujem ich doporučenú dávku, OK?

Ďakujem pekne...

ahoj

Naposledy upravil: radim (2014-08-18 18:01:32)

21

1.OK
2.OK. Jedna kvapka pre male dietatko staci, pre dospeleho 2-3 kvapky priblizne
3. ja to beriem uz hodne dlho, aspon 15 rokov v takych davkach a ked si to prepocitas na koncentraciu je to 720 ppm(720 mg na liter) citricidalu Samozrejme v tele sa to okamzite rozrieduje takze do criev sa to , ked to pijes po malych glgov dostane v koncentracii  pod 200 ppm, takze to neznici probiotika, ale len niektore bakterie,. ako streptpkoky, stafylokoky, escherichie coli a podobne. Pozri na
http://rng.nazory.eu/rubriky/c/citricidal

Naposledy upravil: RNG (2014-08-18 21:29:14)

22

ok, díki moc!

smile

23

OK. Zda sa , ze ten citricidal, professional je podla citatelov asi ten povodny, pravy. Lebo na flaske je vraj napisane, ze obsahuje 60% citricidalu a obsahuje quaternialne zluceniny.
Tak roztok z toho je 35 kvapiek na liter vody.