Téma: Pitie vody z reverznej osmózy a fyzická aktivita
Denne pijem vodu z reverznej osmózy asi okolo 3 litrov, stravujem sa zdravo a robievam si denne aj zeleninové šťavy, okolo pol litra až litra, občas pijem aj tie zelené superfoody, ja som bola v tom, že takáto strava mi plne nahradí prípadný minerálny deficit z vody, keďže si myslím, že zdrojom minerálov by mala byť strava, ktorá ich obsahuje v organickej podobe a nie voda.
Ale včera som bola na túre, dosť som sa spotila a asi v polovičke som začala doslova strácať vedomie, strašná svalová slabosť, pocity dezorientácie, bolesti hlavy, urobila sa mi tma pred očami, nikdy v živote som niečo takéto nemala. Ráno pred odchodom na túru som vypila doma ale liter vody z RO, zjedla som jeden chlieb a vypila som pol litra zeleného superfoodu, na túru som si zobrala čaj z vody z RO, takže v podstate tekutina bez minerálov a už som ale nič nejedla počas túry, je možné, aby sa v priebehu troch hodín, keď sa človek silno potí tak náhle rozhodila hladina elektrolytov? Počas bežnej aktivity som nikdy takéto niečo z tej vody nepozorovala, preto som ju ani nejak neriešila počas tej túry a so sebou som si nezobrala nič, len tekutiny.