Téma: Pľúcna Chlamýdia
Dobrý deň, dúfam, že nezakladám duplicitné vlákno, ale na fóre som túto tému nenašla.
Mám 24 rokov a asi pred mesiacom mi na preventívnej prehliadke u gynekológa brali krv. Všetko bolo negatívne, až na to, že mi našli zvýšenú hladinu protilátok na pľúcnu chlamýdiu. Keďže si s tým nevedeli poradiť, poslali ma na pľúcne. Tam som absolvovala RTG pľúc, vyšetrenie a "rozhovor" s lekárkou - keďže všetko bolo bez nálezu a ja sa cítim dobre - žiadny kašeľ, bolesti a podobne, tak ma lekárka poslala domov s tým, že som v poriadku a ona ma nemá na čo liečiť, keďže mi nič nie je. Odôvodnila to nejakými bežnými procesmi v tele. Tomu som samozrejme verila (keďže mi je fajn) a brala som to ako hotovú vec. Protilátky boli síce trochu záhadné, lebo som na toto ochorenie nikdy nebola liečená, tak sa to uzavrelo tým, že to asi bolo v minulosti preliečené náhodne pri inom ochorení, na ktoré som dostala ATB.
Na káve som to prehodila medzi rečou kamarátke, ktorá na moje šťastie študovala biológiu a upozornila ma riziká pľúcnej chlamýdie. Začala som pátrať na internete a dosť ma znepokojili všetky informácie, ktoré som sa dozvedela a narazila som aj na rady od Vás, rovnako aj na alternatívny postup liečby, čo ma potešilo, keďže sa od istého času snažím vyhýbať syntetickým ATB. Podľa príznakov je možné, že tú pliagu mám v sebe už celé roky, únava sa u mňa prejavovala pár rokov dozadu + rôzne iné "nevysvetliteľné" sprievodné javy.
Pokúsila som sa nakúpiť všetky Vami odporúčané prípravky, len nie všetky sú úplne totožné s tým, čo píšete v postupe liečby, tak Vás chcem poprosiť, či by ste mi pomohli zostaviť dávkovanie podľa toho, čo mám doma + odporučiť nejaké vhodné probiotiká (buď zloženie alebo rovno výrobcu/značku, názov). Píšem aj výrobcov, ak máte s niektorým prípravkom negatívne skúsenosti prosím napíšte mi aj to.
Doma teda mám:
Citricidal (34%) - od Higher Nature (UK)
Samento resp. Cat's claw - od Power Herbs (UK) - jedna tabletka obsahuje (nebudem Vám to prekladať, keďže žijete v USA budete rozumieť )34mg of Cat's Claw bark powder extract containing 3% total alkaloids and 15% polyphenols. (tu pre mňa nastal najväčší problém, keďže dávkovanie je na tekutú formu)
Extrakt z olivových listov - od Wonder laboratories (USA) - jedna tabletka obsahuje 500mg Olive leaf extract (contain 18% oleuropein) a 100mg Olive leaf powder
NAC - od Swanson health products (USA) - jedna tabletka obsahuje 600mg
a mám ešte aj oregánový olej, ktorý priamo neodporúčate v postupe liečby, ale niekde inde ste ho spomínali ako pomoc pri odmaskovaní mykoplaziem
Oregánový olej - od Virgin herbs Co.
Vopred Vám ďakujem za Váš čas a odpoveď.