1

Téma: Pľúcna Chlamýdia

Dobrý deň, dúfam, že nezakladám duplicitné vlákno, ale na fóre som túto tému nenašla.

Mám 24 rokov a asi pred mesiacom mi na preventívnej prehliadke u gynekológa brali krv. Všetko bolo negatívne, až na to, že mi našli zvýšenú hladinu protilátok na pľúcnu chlamýdiu. Keďže si s tým nevedeli poradiť, poslali ma na pľúcne. Tam som absolvovala RTG pľúc, vyšetrenie a "rozhovor" s lekárkou - keďže všetko bolo bez nálezu a ja sa cítim dobre - žiadny kašeľ, bolesti a podobne, tak ma lekárka poslala domov s tým, že som v poriadku a ona ma nemá na čo liečiť, keďže mi nič nie je. Odôvodnila to nejakými bežnými procesmi v tele. Tomu som samozrejme verila (keďže mi je fajn) a brala som to ako hotovú vec. Protilátky boli síce trochu záhadné, lebo som na toto ochorenie nikdy nebola liečená, tak sa to uzavrelo tým, že to asi bolo v minulosti preliečené náhodne pri inom ochorení, na ktoré som dostala ATB.

Na káve som to prehodila medzi rečou kamarátke, ktorá na moje šťastie študovala biológiu a upozornila ma riziká pľúcnej chlamýdie. Začala som pátrať na internete a dosť ma znepokojili všetky informácie, ktoré som sa dozvedela a narazila som aj na rady od Vás, rovnako aj na alternatívny postup liečby, čo ma potešilo, keďže sa od istého času snažím vyhýbať syntetickým ATB. Podľa príznakov je možné, že tú pliagu mám v sebe už celé roky, únava sa u mňa prejavovala pár rokov dozadu + rôzne iné "nevysvetliteľné" sprievodné javy.

Pokúsila som sa nakúpiť všetky Vami odporúčané prípravky, len nie všetky sú úplne totožné s tým, čo píšete v postupe liečby, tak Vás chcem poprosiť, či by ste mi pomohli zostaviť dávkovanie podľa toho, čo mám doma + odporučiť nejaké vhodné probiotiká (buď zloženie alebo rovno výrobcu/značku, názov). Píšem aj výrobcov, ak máte s niektorým prípravkom negatívne skúsenosti prosím napíšte mi aj to.

Doma teda mám:

Citricidal (34%) - od Higher Nature (UK)

Samento resp. Cat's claw - od Power Herbs (UK) - jedna tabletka obsahuje (nebudem Vám to prekladať, keďže žijete v USA budete rozumieť smile )34mg of Cat's Claw bark powder extract containing 3% total alkaloids and 15% polyphenols. (tu pre mňa nastal najväčší problém, keďže dávkovanie je na tekutú formu)

Extrakt z olivových listov - od Wonder laboratories (USA) - jedna tabletka obsahuje 500mg Olive leaf extract (contain 18% oleuropein) a 100mg Olive leaf powder

NAC - od Swanson health products (USA) - jedna tabletka obsahuje 600mg

a mám ešte aj oregánový olej, ktorý priamo neodporúčate v postupe liečby, ale niekde inde ste ho spomínali ako pomoc pri odmaskovaní mykoplaziem

Oregánový olej - od Virgin herbs Co.

Vopred Vám ďakujem za Váš čas a odpoveď.



2

Re: Pľúcna Chlamýdia

Samento/Prima una de gato nie su len extrakty, ale TOA free extrakty, co je uplne  iny mnohonasobne silnejsi material.
Ten extrakt co mas  je zhruba 3 krat koncentrovana bylina, nie TOA free.
Byliny(uncaria tometosa=cats claw) odporucam 15 gramov denne,
jej specialneho extraktu, TOA free   staci ale 2x20 kvapiek.
Oreganovy olej sa da posudzovat len podla obsahu jeho ucinnej latky, carvacrolu. Na klinicku ucinnost odporucam mnozstvo oreganoveho oleja, ktore tio da 3x100 mg carvacrolu.
To iste plati aj na extrakt z olivovych listov, kde odporucam davku 3x300 mg oleuropeinu(intenzivna davka, udrzobna staci polovica)
Takze si to prerataj.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-15 16:37:29)



3

Re: Pľúcna Chlamýdia

Ďakujem za odpoveď, idem to teda prepočítať.

Chcem sa ešte spýtať, "3x300 mg oleuropeinu" je myslené tak, že 3x300 mg 100%ného oleuropeinu? Ak mám v jednej tabletke 90mg oleuropeinu, mám teda jesť 3x3,3tabletky?

A ešte sa trápim s tým Samentom - píšete, že odporúčate 15g rastliny, ja mám koncentrát, ktorý je 3x silnejší ako rastlina, takže by ho malo stačiť 5g, v každej tabletke je 34mg "účinnej látky", takže mám jesť 147 tabletiek denne? Na obale odporúčajú 1 - 3 tabletky denne.

Určite si zakúpim ten TOA FREE roztok, lebo toto sa mi zdá trošku neúnosné.

Naposledy upravil: joneta (2010-11-15 17:02:04)



4

Re: Pľúcna Chlamýdia

Pocitas dobre. aspon vidis, ake absurdne situacie sa mozu stat, ked clovek nevie o ucinkoch a bezohladni vyrobcovia ponuknu s kludnym svedomim cokolvek. Aj v USA, kde su ludia uz dnes trochu znalejsi v tomto je stale este vyse 90% vyrobkov prislabych na ucinnost.

(Ja som pouzival bylinu na caj, 2 polievkove lyzice uncarie, zdroj www.rain-tree.com, podobne najdes aj v Britanii, ale za vyse dvojnasobok ceny  Prima una de gato je momentalne najlacnejsi zdroj(je to vlastne to iste, co Samento, najdi si to na Google.com, ja platim zhruba 26 dolarov za flasticku na 20 dni spotreby(pre mna len 15 dni, ja som dost tazky))

V Europe je to este horsie, zialbohu. A teraz sa pripravuje globalne sprisahanie Codexu Alimentarius, kde chcu zakazat vsetky byliny a vytazky z nich z volneho predaja.Na stastie, v USA to iste neprejde, lebo sa ludia nedaju tak lahko komandovat vladou ako disciplinovani Europania.
A dufam ani v Europe, ze sa ludia vzburia proti takemu diktatu farmacie.



5

Re: Pľúcna Chlamýdia

smile "paráda" tak som rada, že som nepokúpila viac takých "hlúpostí". Ani vo sne by ma nenapadlo, že tam môže byť taký neskutočný rozdiel v zložení...



6

Re: Pľúcna Chlamýdia

Zialbohu. A to su este aj ine rozdiely. napr pri L-dope je klinicky odporucena davka 250 az 1200 mg a drzo predavaju vyrobok na Slovensku s 10 mg nie L-dopy, ale len bobu, co ju obsahuje od 2 do 15 % a tvrdia drzo, ze to ma nejaky ucinok na dopamin.

V USA aspon vyrobcovia doplnkov nemozu tvrdit ziadne zdravotne ucinky doplnkov, len odporucat davky, co si samozrejme vytiahnu podla potreby z rukava, alebo su nuteny FDA odporucat len velmi nizke, neucinne davky, ako napr v prilade kelpu, kde minipilulky predavane obsahuju len 150 mikrogramov jodu, co je podla FDA denna davka/to iste na Slovensku(z roku 1948!!!!, nezmenene napriek vyskumom a prikladu Japonska, kde je spotreba jodu 85 krat taka V PRIEMERE !!!)



7

Re: Pľúcna Chlamýdia

hmm no, je to široká téma a hlavne pre človeka ako som ja zatiaľ poriadna španielska dedina, ale aspoň mám motiváciu začať sa o to viac zaujímať. Každopádne som rada, že som začala pátrať po spôsobe liečby tej chlamýdie a že som narazila na vaše rady a toto fórum, myslím, že to pomáha veľa ľuďom, ktorí by inak nemali šancu potrebné informácie získať.

Ja si momentálne ešte ani neviem predstaviť, že to všetko budem musieť užívať rok - nikdy som žiadne lieky tak dlho nebrala a asi by ma úplne zabilo hľadať si všetky info po vlastnej osi!!!

Čo sa týka odporúčaných denných dávok, tak sa tomu asi nikto nevenuje, lebo je to raz tak, ako to je a hotovo... mňa dnes šokovala mama, ktorá bola na kontrole u všeobecnej lekárky a zistili jej zvýšenú hladinu cukru, čo mama odôvodnila tým, že jedla veľké množstvá medu v čase odberu, keďže bola chorá (čo doktorka vedela a neviem, či je to OK brať niekomu krv na testy, keď je v tej dobe liečený - dokonca mama brala ATB). Doktorka jej povedala, že to samozrejme nemôže byť len tým medom a natlačila jej letáčik s diétou - na tom by nebolo nič čudné, keby nebol z roku 1986!!! Skoro som spadla zo stoličky, keď mi to povedala - a keď mi čítala nejaké "rady", tak bolo jasné, že je to poriadne zastaralé a dávno prekonané - napriek tomu sa to lekár neštíti dať pacientovi do ruky, nech sa tým riadi...

Mama bola na ďalších testoch o týždeň a hladina cukru bola samozrejme v poriadku...



8

Re: Pľúcna Chlamýdia

Nuz je to smutne, ze sa profesionali o tie veci nezaujimaju, ale ako som povedal, je to diktat systemu a zialbohu globalny. Vynimky su len ti odvazni lekari, ktori napriek prenasledovaniu sa odvazia pouzivat prostriedky inaksie, nez diktuje organizovana medicina
A ako clovek, co nenavidi akekolvek nasilie a diktat, ja sa snazim vo svojich skromnych moznostiach o metodach a prostriedkoch tej malej skupionimlekarov krajanov oboznamit. Skoda, ze tam nemate este dost lekarov, ktori by to tak isto studovali a praktizovali.
Ziadny system nemoze byt slobodny a pokrokovy, ked nedovoli ziadnu konkurenciu alebo ine smery.A to plati aj na zdravotnictvo.
Inac upresnujem, ja tu nikdy neradim lieky, len potravinove doplnky, ktoree sice maju neoficialne v skutocnosti liecive ucinky ale v ziadnom pripade nie su oficialne lieky, aspon podla definicie schvalenych liekov tunajsou FDA. Je trestne to co aj tvrdit,ze liecia,  napriek tomu, ze je to pravda.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-15 21:10:47)



9

Re: Pľúcna Chlamýdia

Vo farmaceutickom priemysle sa točia také peniaze, že si to nikto nechce nechať ujsť - lekári sú len malé rybky a aj tam je to citeľné, ktoré spoločnosti ho "sponzorujú" a ktoré lieky na základe toho predpisuje alebo odporúča...

My sme sa s priateľom už dávno zhodli na tom, že veterinárna medicína je oveľa humánnejšia, ako tá ľudská a skôr sa tam pripúšťajú rôzne alternatívne možnosti... ale napr. moja súčasná všeobecná lekárka sa nehrá na Boha a keď mi nevie pomôcť ona, klasickou medicínou a ja siahnem po alternatívnej, tak mi povie, že som dobre spravila smile tá predtým to veľmi odmietala a je typickou zástankyňou klasickej západnej medicíny a neverí v nič iné hmm

Ešte sa ale vrátim k môjmu problému - neviem aké probiotiká si mám kúpiť - či sú lepšie také, kde je viacero kultúr (alebo ako sa to volá) alebo radšej také, kde je len jedna a tie poprípade striedať?



10

Re: Pľúcna Chlamýdia

Ten oreganový olej má 83.54% Carvacrol-u, tak som zas stratená v tých mg - nedá sa to určiť na počet kvapiek? Ďakujem smile



11

Re: Pľúcna Chlamýdia

Ja striedam rozne probiotika a kupujem len take, co maju aspon 10 kultur v miliardach.
Su to vlastne podne bakterie, ktore dnes nedostavame pre sucasny stav hygieny v dostatku.
Co sa tyka oreganoveho oleja, ten m,a od 55 do 85% carvacrolu. problem je ze tento vysoko carvacrolovy olej sa riedi olivovym v pomere 1;1 az 1;10 a to casto vyrobca "zabudne" uviest..
Preto kupujem len taky vyrobok, kde vyrobca napise presne kolko je carvacrolu v  kapsuli alebo v kvapke oleja.
pozri napr na kvalitny vyrobok firmy NOW
http://www.swansonvitamins.com/NWF339/ItemDetail?n=0
kde je zhruba 100 mg carvacrolu v kapsuli s enterickym pokrytim, tj rozpusti sa az v crevach a nedrazdi teda jazyk, hrdlo ani zaludok.



12

Re: Pľúcna Chlamýdia

Aha, takže ak som to pochopila správne, keď obsahuje ten môj olej 83,54% tak si ho mám nariediť s olivovým olejom 1:10 a koľko kvapiek takéhoto roztoku mám denne užívať a ako? Určite potom siahnem po tabletkovej forme - je to jednoduchšie na užitie a je tam, ako píšete, presne uvedené množstvo. Len nechcem vyhodiť ten olej čo už mám a rada by som ho využila.



13

Re: Pľúcna Chlamýdia

Nuz nie celkom... Ten olej co mas obsahuje AJ oreganovy olej s 83.54 percentami carvacrolu, otazka kolko olivoveho je v nom a kolko oreganoveho.
Na ucinnost sa totiz pocita len oreganovy olej a vlastne len zlozka carvacrol.
A zrejme nevies, nakolko je zriedeny a nepomoze ti ho este viac riedit olivovym olejom. Takze ti mozem poradit, ze napr zacni s viacej kvapkami viackrat denne, ktovie kolko carvacrolu dostanes do tela, ale nieco je lepsie ako nic.



14

Re: Pľúcna Chlamýdia

Aha a ako ho mám užívať? A koľko je viacej kvapiek? Viem, že sa asi pýtam úplne elementárne veci, ale nechcem si to "ordinovať" sama, keďže s tým nemám žiadnu skúsenosť.



15

Re: Pľúcna Chlamýdia

V prvom rade sa nemusis bat predavkovania, skor poddavkovania. A je to korenina, potravinovy doplnok, nie nejake nebezpecne liecivo=chemikalia.
Napr jedna kvapka je asi 35 mg na vahu oleja. Ak by tam bolo 85% carvacrolu, tak v jednej kvapke je 30 mg carvacrolu . To ale nemoze byt, pretozxe aj najsilnejsie oreganove oleje dochadzaju minimalne v 50% zriedeni, tj tam nemoze byt viac ako 15 mg carvacrolu. Zialbohu rozni vyrobcovia to riedia az 10 ku jednej, tj by tam bolo len 3 mg carvacrolu.
Nuz a ja radim na ucinnost 3x100 mg carvacrolu
Ja sam som uz zobral raz pre skusku 3x500 mg carvacrolu a necitil som ziadne zvlastne pocity, ziadne reakcia ani nic podobne.To lern aby som si bol isty, nakolko to drazdi creva, lebo ja zasadne uz beriem len oreganovy olej v kapsuliach s enterickym pokrytim, tj taske co sa rozpustia az v crevach, nepalia v hrdle ani v zaludku a zrejme crevam to nevadi.



16

Re: Pľúcna Chlamýdia

Ďakujem za odpoveď. Dnes som s tým všetkým začala a cítim sa trochu čudne smile hlavne mám žalúdok ako na vode, ale verím, že to prejde. V minulosti som užívala nejaké prírodné kvapky - výťažky z bylín a podobne a tiež mi po tom bývalo ťažko na žalúdok, ale zvykla som si. Myslím, že teraz so mnou najviac zatočil ten Citricidal, ale to je asi normálne...



17

Re: Pľúcna Chlamýdia

Uhynova reakcia(herxhiemer) je silna ked je privela mikrobov zabitych naraz a ich toxicky obsah sa dostane do obehu. Na stastie sa to pomerne rychlo vyluci z tela.
Nas znizenie uhynovej reakcie je dobre vsetko nove zacat postupne od mensich davok a tie postupne zvysovat.
Mozna je aj alergia, co je velmi individualne, v tom pripade je lepsie zmenit antimikrobialny prostriedok za iny. Ved su ich desiatky na trhu
Niekedy si na novu latku telo postupne privykne.

Naposledy upravil: RNG (2010-11-17 16:52:19)



18

Re: Pľúcna Chlamýdia

Je mi z toho len ťažko na žalúdok - žiadne alergické reakcie, ani nič podobné... verím tomu, že si na to zvyknem. Ak by nie, čím by som ho konkrétne v tomto prípade mohla do budúcnosti nahradiť?

Čo sa týka toxického obsahu v obehu - môže na to pomôcť detoxikačná vanička? Ďakujem smile



19

Re: Pľúcna Chlamýdia

Neber to na prazdny zaludok. Nahrad je plno, napr extrakt z olivovych listov, graviola, lapacho(slabsie), uncaria tometosa/Samento/Prima una de gato atd.
Detoxifikacna vanicka je viacmenej podvod.Sice sa da detoxifikovat dokonca aj chelovat kupelami s roznymi pridanymi solami, ale to co pisu o tej vanicke nesedi s jej skutocnym ucinkom a farba vody je z elektrod, nie toxinov z tela.
pozri na
http://rng.nazory.eu/detoxikacia
http://rng.nazory.eu/cistenie-odmorenie
Nezabudaj na vodu, ta vyplachne vela toxinov a mikrovlakniny(pektiny, psylium, arabinogalaktany), ktore absorbuju do seba toxiny a vynesu von z tela.



20

Re: Pľúcna Chlamýdia

Takže ak by som to vysadila, že by mi to stále nerobilo dobre, tak by stačilo zvýšiť dávku extraktu z olivových listov, ktorý teraz tiež užívam? Lapacho doma mám a občas si ho aj uvarím, ale nie som v tom dôsledná, že by som to robila každý deň...

Idem si pozrieť tie odkazy čo ste mi poslali o vaničke a  zistiť niečo o mikrovlákninách, aby som vedela, ako sa k nim dostať.



21

Re: Pľúcna Chlamýdia

Tie články boli zaujímavé, len odkazy na konkrétne produkty už nie sú aktívne - mohli by ste mi prosím napísať ten, ktorý ste uviedli pod týmto textom: "Pre inych su zatial zmesi roznych enzymov, co najviac roznych velmi ucinne"? Alebo niečo podobné - so širším zameraním na celkové očistenie/odmorenie?



22

Re: Pľúcna Chlamýdia

Nuz mozes ich najst na www.Google.com pod ich menami, Pozri napr
Nzymes PA (swanson),
Super enzymes(NOW),
Jarro-zymes(Jarrow),
Platinum Digest(NOW),
Best Digestive Enzymes 90 VC
atd



23

Re: Pľúcna Chlamýdia

Ďakujem - teraz to už nie je problém nájsť, keď viem, čo mám hľadať wink



24

Re: Pľúcna Chlamýdia

Zialbohu(alebo chvalabohu?) pole doplnkov sa velmi prudko vyvija, najma tieto enzymi pribudaju nove, ucinnejsie a na rozne latky v tele, nie len ako kedysi vseobecne vytazene zo zaludka krav(pancreatine). Este stale je to take pole, kde sa nezjednotili jednotky na porovnavanie ucinnosti, takze mnohokrat clovek nevie, co je ucinnejsia a co menej, lebo ako sa hovori nedaju sa porovnavat hrusky s jablkami.
Ale uviedol soma aspon take, ktore som si presetril a prepocital, vsetky uvedene su dost silne, nezrovnatelne silnejsie, ako velmi stary Wobenzyme, ktory az teraz Slovenski lekari zacinaju odporucat, ked je vyse 30 rokov stary



25

Re: Pľúcna Chlamýdia

Chcela by som porovnať tieto dvoje enzými, pri týchto od NOW sú však mne neznáme jednotky. Mohol by si mi s tým, RNG, prosím ťa pomôcť?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Digest-P … 21321?at=0
http://www.the-natural-choice.co.uk/Ult … -Plus.html



26

Re: Pľúcna Chlamýdia

Samozrejme som za Digest platinum, lebo uvadza vysoke hodnoty enzymatickych jednotiek a ma hromadu zloziek, ktore ine enzymi nemaju.
Doplnky, co uvadzaju vseobecne miligramy miesto jednotiek ucinnosti su poslabsie, hoci tento je povedzme z popisu tak niekde stredne.1250 mg pankreatinu nie je slabe, ale nic velmi vysoke, okrem tej ceny za to.



27

Re: Pľúcna Chlamýdia

Dobry den RNG. Chcela by som Vas poprosit o radu pri liecbe Chlamydie a Mycoplasmy pneumoniae, ktora bola zistena mne, manzelovi a mojmu 10 mes. syncekovi. Moje hodnoty protilatok su
MPMB-neg., MPGB-1,5, MPAB-neg., CHPMB -neg., CHPGB-1,7, CHPAB-neg, pani doktorka mi nasadila na 3 tyzdne antibiotika claritromycin 500 mg. Moj stav sa ale nezlepsil, stale sa citim unavena a trapi ma drazdivy kasel.

Hodnoty syncekovych protilatok su: MPMB-neg., MPGB-neg., MPAB-2,2, CHPMB -neg., CHPGB-neg, CHPAB-3,0. Referencne hodnoty pre chlamydie a mycoplasmy su 0,8-1,0. Napriek tomu, ze syncek ma z nas hodnoty najvyssie, pani doktorka mu antibiotika odmietla dat s odovodnenim, ze nejde o akutny stav (ten by bol v pripade, keby boli hodnoti protilatok dvoj,troj ciferne). Pani doktorka tiez tvrdi, ze tieto protilatky mohol odo mna ziskat este pred porodom nakolko som ich mohla v tele mat uz davno. Co moze byt pravda,lebo sa uz niekolko rokov citim velmi unavena.

Tak som teraz z toho zmetena. Mam verit mojej lekarke, ze pri takychto hodnotach treba chlamydie liecit alebo syncekovej pediatricke, ktora zasa liecbu nepovazuje za nutnu. Podotykam, ze syncek je po zdravotne stranke vporiadku, nekasle, nema teploty len je trochu viac osplaly. Ale musim podotknut, ze pred mesiacom bral 2-krat antibiotika (prvy krat pre vysoke horucky 39 C a druhy krat pre zapal priedusiek). Moje problemy s kaslom sa inac zacali, ked syncek 2-krat ochorel, vtedy sme naviac ochoreli aj ja s manzelom. Zda sa mi, ze moj oslabeny organizmus nezvladol tu namahu a tie bakterie ho uplne zmorili.

Prosim Vas mozete mi poradit, ci synceka treba liecit alebo to nie je nutne. Ja si urcite planujem objednat vyrobky na chlamydie, ktore odporucate na vasej web. stranke. Stale totiz kaslem, som unavena a velmi sa bojim aby syncek odo mna neochorel.
Dakjem krasne za Vase rady.



28

Re: Pľúcna Chlamýdia

Tie rozne cisla su casto velmi nepresne a mozu byt falosne negativne aj pozitivne(tj mozu naznacovat niecoi co v tele nie je alebo nenaznacit to, co v tele je)
No ale kasel a horucky hovoria, ze v tele nieco je tj treba to podla moznosti adresovat.

Najprv , kazdemu odporucam brat to, co nedostaneme v potravinach v dostatku, tj
selen, zinok, jod, vitaminy C, E a D-3. To posilni telo celkove, zvysi imunitu a regeneraciu.
Ak to nestaci a mate podozrenie(lebo presna diagnoca je yu dost pochybna) na plucne chlamidie, co kasel potvrdzuje, odporucam najprv oreganovy olej, potom extrakt z olivovych listov, NAC a nakoniec pre istotu aj citricidal(GSE), lebo co ked je tam aj nejaka bakteria, nielen mykoplazmy a L-formy.
Ak by to nepomohlo do 2 tyzdnov, treba pridat  aj Samento/Prima Una de gato.

Viem, zda sa to vela ale doplnit to, co v tele chyba je nevyhnutne a tie rozne antimikrobialne su pre to, ze vlastne nevies, aku nakazu mas, tak som sa snazil dat tam pre istotu  antimikrobialne pokryvajuce co najviac .
ATB su ucinne len na bakterie, aj to zialbohu nie na vsetky. Tj nepokryvaju mykoplazmy, l-formy,kvasne a plesnove infekcia ani virusy.A to vsetko v plucach byt moze a dokonca lekari vacsinu nevedia ani zistit beznymi testami.
Takze moja zasada je zautocit na vsetky, ci tam su alebo nie a to neskodnymi potravinovymi doplnkami.
A skoro som zabudol to najhlavnejsie. Treba brat probiotika, najma po pouziti ATB. Spravne osadena crevna flora nam vyraba az 70% vsetkych obrannych latok pre telo.



29

Re: Pľúcna Chlamýdia

na chlamidie sa pise v tabulkach lauricidnu tak ja by som skusil to lebo ja mam velmi dobru skusenost s nim na dve veci z tabuliek to mam vyskusane na sebe. ale ked je to take male decko neviem ci to doneho dostanes vlastne to asi vacsinu doplnkov budes mat problem snad kolostrum je jedine co do decka maleho dostanes-ja som ho daval svojmu psovi ked bol chory. ale negativny dopad antibiotik zial nie je len dopad na crevnu floru  vela antibiotik obsahuje latky ktore telo nie je schopne z tela vylucit s cim mam osobnu skusenost nanestastie  ked som davnejsie bral antibiotika cyprinol co som neskor zistil ze su to najhorsie antibiotika na svete v letaku je kopec bocnych ucinkov ale ten najpodstatnejsi tam nebol. mal som problem s kolenami ani som nemohol chodit este dodnes to riesim a slachami-natrhnuta dlho po uzivani cyprinolu a ked som googlil zistil som ze kopec ludi maju tieto problemy aj 10rokov po tom co ho dobrali stale sa im to drzi na klboch a zapaluju sa im alebo sa im natrhli slachy po tychto atb a nevedia sa im zahojit a tam pisu ludia ako je im na vracanie z celej FDA ze nieco take dovolila pouzivat a ze im doktor nic nepovedal ani na letaku nic nebolo ze museli prestat pracovat kvoli bolestiam a ze maju zivoty ponicene. takze je naivne si myslet ze clovek si zobere probiotika a tym padom mu atb neuskodia. ja sa antibiotika uz ani nedotknem ani keby som umieral.



30

Re: Pľúcna Chlamýdia

Dufamk, ze po zlych skusenostiach tak ako ja hladas lepsie a bezpecnejsie prostriedky a na stastie priroda ich poskytuje hromady. Nuz neda sa nic robit, dnesny svet je riadeny peniazmi tj aj metody v zdravotnictve su tomu zialbohu podriadene a to nielen na konci procesu, ale uz od zaciatku, potlacanim informacii ktore nie su financne vyhodne a pretlacanie financne vyhodnych. Pricom ani sami lekari povacsine  nevedia, ze su vlastne nastrojom monopolnej organizovanej mediciny, ktora ich mala v rukach od prveho dna, ked vstupili do skoly.



31

Re: Pľúcna Chlamýdia

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o pomoc pri lieceni Chlamydie plucnej. Diagnostikovali mi ju vo februari minuleho roku. Za toto obdobie som uzivala - 5. 2. 2010 - Avelox, 19.2 - Sumamed (6 tyzdnov), 16.11. Ciplox (6 tyzdnov) a 2.8.2011 Klacid. Sam vidite, ze uvedene lieky mi nezaberaju a na Vasich forach som si nasla urcite odporucania, ako postupovat pri liecbe inak. Rada by som si Vami odporucene lieky zakupila, ale i tak si budem istejsia, ked mi napisete odporucenie priamo na moj zdravotny stav.

Moje vysledky po takmer dvojrocnom uzivani antibiotik su:
IgM negat
IgA 24,110 pozit
IgG 105,170, výsledky na mikoplazmu boli negatívne zatiaľ, ale boli mi robené ešte v minulom roku pri diagnostikovani. Moj problem spociva v tom, ze aj ked sice nekaslem, tak sa neviem dodychat. Bola mi robena aj spirometria a ta bola v norme.

Roentgen: Ap snímka  louc 25.1.2010- prava branica obla, F.c. uhly voľné, lava cipovita, nad nou vyrazne zvysena v bazale aj skvrnita kresba.

Mohli by ste mi napisat Vas navrh liecby s presnym nazvom lieku, ucinnou latkou, popripade vyrobcu, aby som si ho mohla objednat mozno i zo zahranicia? Ak viete, budem rada, ak mi napriklad poslete i linky na danych vyrobcov, alebo online shopy.

Velmi pekne Vam dakujem a budem cakat na Vasu odpoved.



32

Re: Pľúcna Chlamýdia

Pozri do tejto temy a tiez na
http://rng.nazory.eu/chlamydie
Na GSE     http://www.swansonvitamins.com/NUB003/ItemDetail?n=0   60 kvapiek do litra vody
na oregano  http://www.swansonvitamins.com/Search?k … 46&y=7   3x2 kapsule    ale najdoleztejsie je asi
http://www.swansonvitamins.com/SWH139/ItemDetail?n=0  3x2 kapsule  a pripadne aj Samento/prima una de gato
http://www.swansonvitamins.com/NCL061/ItemDetail?n=0

Zialbohu, ziadne zaruky ani predpoved, za kolko sa to moze vyliecit ti nemozem dat, toto je len navrh na dlhodobe  liecenie inymi prostriedkami, ako ukazuje jediny obcas uspesny protokol Vanderbilt/Wheldon aplikovany vyse roka



33

Re: Pľúcna Chlamýdia

Velmi pekne dakujem za promptnu odpoved. Odporucane fora som si pozrela a chcela by som sa Vas spytat, na davkovanie lieku, ktory ste mi odporucili ako posledny. Taktiez na dobu, aka by bola vhodna na nepretrzite uzivanie danych vyzivovych doplnkov. Taktiez som si vsimla, ze ste mi odporucili GSE uzivat 60 kvapiek denne a vo fore som citala 35 kvapiek Citricidalu. Je GSE slabsie? Je potrebne lieky uzivat na lacno? Uzivam aj Chlamydil a aj antiobiotika, mozem to kombinovat?



34

Re: Pľúcna Chlamýdia

Citricidal prichazda 60% a GSE obvykle 33%.
GSE je ale na obsah citricidalu lacnejsie, tj na pouzitie lacnejsie, lebo ma siroku distribuciu a vacsi obrat.
Chlamidil je podla popisu prirodny liek, ktory ale odporucaju na chlamidiu trachomis(pohlavnu formu),ktora je pomerne lahko liecitelna aj antibiotikami,  nie je chlamidiu pneumoniae, tj na ine chlamidie, hoci tam akosi sa zmienuju okolo vnutrobunecnych parazitov, ktore su typicke aj napr pre chlamidiu pneumoniae a boreliozu,
http://en.wikipedia.org/wiki/Chlamydia_trachomatis.

Takze neviem , ci je na chlamidiu pneumoniae(tj plucnu chlamidiu, inu chorobu, siriacu sa kvapockovou infekciou) ucinny, mimo Slovenska a  Ciech ho nikde inde nedistribuju. Ak by bol,naozaj ucinny tak je uz rozsireny do roznych krajin, vcitane USA.
Takze sa najskor jedna o obchodny tah, kde nerozlisuju medzi chlamidiami, naschval.

Na Prima una de gato tabletky nemam data vzhladom na chlamidiu pneumoniae, len na Boreliozu, , ale ucinok je odmaskovanie zamaskovanych vnutrobunecnych partazitov, tj aj chlamidie pneumoniae
Samento, povodna forma(TOA free extract from  una de gato, uncaria tometosa) sa davkovala 2 x 15 kvapiek, tj predpokladam ze aj tato forma potrebuje aspon 2 x 1 kapsulu, mozno i viac.



35

Re: Pľúcna Chlamýdia

sohu chcel by som sa spytat ci po tom uzivani Ciploxu nemas problemy , bolest klbov svalov zaludku zle travenie slabost depresia malatnost a podobne. lebo po 6tyznoch urcite musis mat ,tieto problemy tottiz u ludi co uzivali tento liek pretrvavaju aj po jeho douzivani a to roky bez zlepsenia aj po tyzdni uzivania , ja sa mam tento problemy po vyse roku
http://www.askapatient.com/viewrating.a … name=CIPRO
naprikald tu pise hromada ludi ako im to doslvoa znicilo zivoty a lekari im na to povedali ze o tom nikdy nepoculi a ze to z toho nemaju.a na krabicke samozrejme nic take napisane nenajdes

Naposledy upravil: 5qo (2011-08-29 20:31:00)



36

Re: Pľúcna Chlamýdia

Ciplox/ciproflaxin ma hromadu aj dlhotrvajucich skodlivych bocnych nasledkov
http://en.wikipedia.org/wiki/Ciprofloxacin
a to aj vcitsane smrti. Takze by som ho rozhodne nepouzival, ked sa tomu da vyhnut oinymi prostriedkami. A samozrejme by som ho nepouzival dlhodobo vobec, na to su ine, menej skodlive atb. alebo neskodne potravinove doplnky.



37

Re: Pľúcna Chlamýdia

dobrý den rng,
všetky lieky, ktoré si mi doporučil mi prišli, chcem sa len opýtať či je ich treba užívať na lačno alebo radšej po jedle a overiť dávkovanie. Prišiel mi oreganový olej od firmy now kde je účinná látka Carvacrolu 55 %  a ty si mi dopuričil 3x2 tbl., Olivový extrakt  2O % oleuropein od swanson -dávkovanie 3x2tbl, prima una de Gato 2X1 od Nutri  Cology, tam neviem, akú účinnú látku by som ti mala napísať a GSE do litra vody 6O kvapiek.
Niekde na tomto fore som čítala, že všetky tieto prípravky by sa mali začať užívať postupne, hlavne oreganový olej. Je to tak, alebo mám hneď začať natrvdo užívať všetko ako si mi doporučil a sú tie účinné látky v poriadku?Objednala som si probiotiká od firmy Daflorn s aloe vera a hlavne obsahujú lactobacillus bulgaricus , ktoré mi doporučili užívať 3x2 tbl. a prášok 2x2O mg. Minulý týždeň som bola na krv, ktorú mi brali po užívaní ďalšej dávky atb. ale myslím si , že chlamýdia neustúpila. Ak to tak bude už asi žiadne atb. užívať nebudem, lebo to nemá význam.  Uvidím, ako si moje telo  poradí s prípravkami, ktoré si mi doporučil.
Ďakujem za odpoveď v ktorej mi potvrdíš dávkovanie alebo prípadne ešte nejako upravíš podľa účinných látok.



38

Re: Pľúcna Chlamýdia

dobrý den rng,
všetky lieky, ktoré si mi doporučil mi prišli, chcem sa len opýtať či je ich treba užívať na lačno alebo radšej po jedle a overiť dávkovanie. Prišiel mi oreganový olej od firmy now kde je účinná látka Carvacrolu 55 %  a ty si mi dopuričil 3x2 tbl., Olivový extrakt  2O % oleuropein od swanson -dávkovanie 3x2tbl, prima una de Gato 2X1 od Nutri  Cology, tam neviem, akú účinnú látku by som ti mala napísať a GSE do litra vody 6O kvapiek.
Niekde na tomto fore som čítala, že všetky tieto prípravky by sa mali začať užívať postupne, hlavne oreganový olej. Je to tak, alebo mám hneď začať natrvdo užívať všetko ako si mi doporučil a sú tie účinné látky v poriadku?Objednala som si probiotiká od firmy Daflorn s aloe vera a hlavne obsahujú lactobacillus bulgaricus , ktoré mi doporučili užívať 3x2 tbl. a prášok 2x2O mg. Minulý týždeň som bola na krv, ktorú mi brali po užívaní ďalšej dávky atb. ale myslím si , že chlamýdia neustúpila. Ak to tak bude už asi žiadne atb. užívať nebudem, lebo to nemá význam.  Uvidím, ako si moje telo  poradí s prípravkami, ktoré si mi doporučil.
Ďakujem za odpoveď v ktorej mi potvrdíš dávkovanie alebo prípadne ešte nejako upravíš podľa účinných látok.



39

Re: Pľúcna Chlamýdia

no ja som zistil ze tiez mam tuto hnusobu podla priznakov uz vyse pol roka niaku dobu dozadu mi vysli hranicne hodnoty odvtedy meirne problemy. az teraz nakoniec zapal pluc ,kruta bolest v hrudi behom pol hodiny isiel som donemocnici kedze som mal problem zo srdcom davnejsie,nakoniec som zistil ze to bola tromboza lenze to ti iodioti zistovali az po vyse dni este ze som si dal 6tabletiek natokinazy prei stotu pre odcohdom do nemocnice inac by som s najvacsou pravdepodobnostou umrel na plucnu emboliu.dosiel som do nemocnice na prelome dna samozrejme prvy den len do mna pichli antibiotiak nic viac nezistovali. samozrejme kultivacie na chlamydie su nepresne a trvaju tyzden aspon vravim ze som mal par mesiacov dozadu mycoplasmu a chlamydie najdene a oni mi len odvtetili ze antibiotika mi nemozu dat na to vraj musia ist podla predpisov tyzden dokym budu kultivacie,lenze ja som to uz mal na srdci kedze sa mi cast srdca nehybala(chlamydie z buniek v ktorych parazituju kradnu energiu)no samozrejme suvislosti im nic nehovorili. nakoniec dalsia doktorka povedala ze mi moze zmenit antibiotika . tie som si samozrejme nasiel na internete nasiel ze obsahuju hormadu fluoru rovnaka skupina ako cyprofloxacin. takze nakoniec som mi musel niekdo doniest do nemocnice antibiotika ktore ako tak na tuto potvoru zaberaju kedze pani doktori nemaju o tom ani sajnu.chlamydie nemaju bunkovu stenu nefunguju na ne antibiotika ktore funguju na principe nicenia bunkovej steny-tak funguje aj GSE preto nema ucinok na tuto potvoru. tak som ich antibiotika hadzal do kosa a bral doxybene a azitromicin. nakoniec som nasraty odisiel na reverz domov rad ze som vedel lepsie ako oni co mam s tym robit a zachranil si tak zivot. problemy zo srdcom zda sa ustupili dokonca aj rychly pulz ktory ma trapil niekolko mesiacov. pozor na tu emboliu ak mate chlamydie !!! to vie malu ludi  ze sa to stava ale staci si na googlit pulmonary emboli chlamydia penumoniae. co sa tyka doplnkov tak mam samozrejme vsetky doma ale vacsina nemala vplyv na tie chlamydie aj ked chlamydie sa mi z krvi samozrejme nepotvrdili mam vsetky priznaky. jedina reakcia ktoru som pozoroval bola u samenta kde sa mi v horsom stadiu spustil po poziti kasel(teraz ak mam chlamydie ciastocne potlacene uz ani tato reakcia nie je), dalej pri olivovych listov sa mi spustil zda sa sopel a troska zhorsila mozgova hmla.ale ak som vysadil antibiotika a ostal som len an samente a olivovych listov znova ma zacinali bolet pluca takze len doplnky nestacia. ale tie antibioticke protokoly rozhodne nemienim brat pretoze clovek si staci otvorit cesku stranku tomu venovanu a v podstate ani jedne clovek neni vylieceny len vdaka antibiotikam nachytila dalsie koinfekcie a problemy typu znicene klby pripsuju chlamydii pri tom kopec ludi tam bere cyprinol ktory spolahlivo po par tyzdnov dostava ludi na vozicek,mimo ineho po rokoch maju tak uznicenu imunitu ze ked prestanu brat tie ATB ich tie chlamydie casom zlikviduju este viac ako boli na zaciatku. takze mam v plane vybrat niake 3tyzdne antibiotika dvoje troje aj ked uz po tyzdni a pol mam zniceny zaludok tak to asi nedotiahnem a potom budem dufat ze potlacnu  infekciu mi vyhubia uz aj doplnky+ozon.kazdopadne mam nakupenych 20 flasticiek toa free samenta a 28skatuliek olivovych listov tak som zvedavy ako to dopadne. zacal som chodit este na ozon ale kedze dochadzam dost daleko asi intervali mozno ani davkovanie nebude staci ale po ozone sami priznaky zhorsili takze asi zabera. este sa niekedy rano kupem v MMS aj tam sa mi zda ze infekcia reaguje. vlastne by som chcel brat MMSko ale nemozem si to dovolit vzhladom na to ze som odkazany s mojim srdcom na ubiquinoal a momentalne aj PQQ berem.takze to by sa s MMS asi bilo. momentalne som troska v blbejbsituacii lebo zaludok mi ATB uz neberie a ke berem len doplnky znova ma zacinaju bolet pluca. ja osm chlamydie chytil ked som pravdepodobne netusil o alergii na lepok a porobilo mi to skody na imunite .ale po tejto skusenosti musim povedat ze odporucam brat hned dvoje troje antibiotika plus doplnky na chlamydie dokym neprejdu do mykoplaziem . este by som spomenul ze sa chystam dat na vacsie davky koloidneho striebra aspon docasne .aj ked uspechy boli az pri 18oz a takych sa uz bojim snad 3deci denne vyskusam. na ceskej stranke o chlamydiach ludia nepozuivaju samento ,ti ktori ho pouzivali samento nie toa free casto a to sa aj dostali len na5 kvpaiek ci kolko a prestali lebo sa vraj necitili dobre co je blbost na polceste sa vzdat pokial viem ani na cpnhelp.org nie je nikdo kdo bybral 2x20 ako berem ja a vydrzal rok ako mam ja samento nakupene tak sa mi zda samento spochybnovat nepsravne. taktiez u olivovych listov som sa stretol s tym ze akurat sa ludia po nom citili velmi zle tak prestale opat hlupost prestat na pol ceste a tie su olivove listy spochybnovane tymito ludmi ale pritom ich niekdo v plnej davke neuzival rok ako by sa to malo a ako to mam v plane ja. taktiez neviem ze by si tam niekdo kupil kvalitny generator na koloidn striebro s mikrocasticami striebra ale pili tam len strieborne "štanky".kazdi  je lakomi na peniaze najprv ale po rokoch saim to vysplhalo na naklady na chlamydie a mykoplazmy na1000cky eur takze clovek aj tak neusetri na koniec.nakoniec uvediem ze som tam cital vlakno ktore zavrhlo betaglukany lebo vraj im zhorsili stav,ale pritom ked beru ATB tak herxheimer je normalny u nich ale u imunity si ho neuvedomuju .ja som silno protitejto stranke ktora navadza ludi na tieto protokoly ktore ich ostanu do slepej ulicky a posytuje milne informacie o doplnkoch. po doplnkoch su tu este oxidanty . a este intravenozne Cecko ktore som si uz raz robil sam doma takze aj to som ochottny robit aby som sa vyhol tymto sebevrazebnym protokolom

pozn k tym probiotikam bulgaris: vlea ludi nevie ze ich nemame bezne v crevach cize umieraju po case po tyzdni dvoch cize ak chcete ucinok musite ich brat suvisle nie raz za cas lebo ucinok sa casom strati

Naposledy upravil: 5qo (2011-09-19 13:23:28)



40

Re: Pľúcna Chlamýdia

Antimikrobialnych doplnkov je hromada,nielen spomenute v tomto pripade najucinnejsie, ako Samento/prima una de gato a extrakt z olivovych listov
.A je dobre ich brat viacero roznych, aj prevencne,  lebo zialbohu chamidia pneumonie a ine mykoplazmicke a L-formy znizuju celkovu imunitu znacne a tak sa musis branit aj proti inym mikrobom, lebo inac dostanes rozne ine sekundarne infekcie/ choroby, co to komplikuju.
Teda pri viacerych extra antimikrobialnych a odporucam aj pomocnych adaptogenoch, najma astragalus a cordyceps, tiez aloe vera ciastocne sa da vyhnut pouzivaniu chemickych antibiotik.
Kazdy novy doplnok, jedlo ci liek treba zacat pouzivat od mensich davok, aby sa clovek vyhnul pripadnym reakciam, ci uz odmorovajucim alebo uhynovym, a dokonca su mozne aj alergicke, na to tiez netreba zabudnut.



41

Re: Pľúcna Chlamýdia

rng, chcem ta poprosiť, uzívam vsetky tie preparáty, ktoré si mi odporucil, ale zdá sa mi , ako keby sa mi zhorsoval zdravotný stav po iných stránkach, alebo je to mozno len "nejaké" cistenie organizmu. Ale hneď po par dnoch sa mi po ústach vyhadzali akoby afty, mala som citlivú celú ústnu dutinu, za nejaky cas akoby som chytala mocovy mechur- tam som to vyliecila urologickym cajom a teraz sa mi zdúrili uzliny akolo nôh z pravej strany a celkovo ako keby ma boleli pohybové ústroje. Neviem, ci si takú únavu len namyslam, ale nie som az tak zdravotne v pohode. Je mozne, ze to mozu mat za nasledok tieto lieky, ze organizmus to nejakym spôsobom nezvlada? Tú horkú vodu  uz tiez moc nemusim, ale samozrejme ak to ma pomoct tak budem pokracovat. Cele to uzivam treti týzden. Ma niekto podobnú skusenost pri uzivani týchto doplnkov?. Prosim ta, porad mi ci tieto lieky mam dalej uzivat, alebo znizit davkovanie alebo ci tieto komplikacie sú cisto nahodné. dakujem



42

Re: Pľúcna Chlamýdia

rng, ešte som sa fore citala tvoju radu , že sa nema uzivat naraz antimikrobialne lieky s probiotikami. Je to tak? pretoze ja to uzivam niekedy aj naraz. co sa môze stať?



43

Re: Pľúcna Chlamýdia

Probiotika su mikroby, ktore mozu tie antimikrobialne latky v plnej koncentracii znicit. Preto treba medzi ne davat pauzu, inac je to vyhadzovanie penazi.



44

Re: Pľúcna Chlamýdia

rng, môžu byť tieto vedľajšie účinky pri týchto preparátoch bežné, alebo by som mala dávkovanie znižiť ? Niekdy cítim, ako by ma boleli aj niektoré žily. Treba dávkovanie na určitý čas prerušiť:



45

Re: Pľúcna Chlamýdia

Ziadny z potravinovych doplnkov nema mat postranne skodlive ucinky. Kriterium na schvalenie doplnkov na volny trh je to iste, ako pre potraviny, tj ziadna skodlivost.
Az na vynimky, ako napr echinacea sa drviva vacsina doplnkov moze pouzivat neobmedzene dlho, bez prestavok.
Inac neliecena chlamidia uplne znici ludi, lebo nie len sama skodi, ale zaroven podstatne znizuje imunitu a dalsie mikroby tak dostanu sancu na sekundarne a tercialne infekcie. Aj nase vzdy v tele pritomne rozne virusy, ktore lekari nazyvaju chybne spiace(dormant) a necinne, dostanui extra moznost sa prejavit , casto je to samozrejme sprvadzane zapalami, ci uz vystelkov zil a ciev, inych sliznic alebo nervovych obalov.
Takze v tom pripade treba bojovat nielen proti samotnej chlamidii pneumoniae, ale aj proti roznym sekundarnym a tercialnym infekciam roznymi inymi prostriedkami zaroven.

Inac uhynova/Herxheimerova reakcia moze byt pri tejto tvrdohlavej infekcii a jej sekundarnych a tercialnych koinfekciach dost znacna a dlha, mozno aj viac tyzdnov.



46

Re: Pľúcna Chlamýdia

ja si mycoplasmy liecim uz asi mesaic a pol kedze od detstva si moej telo nedokaze vyrobit dost bielych krviniek a lepia sa na mna vsetky infekcie.odzaciatku beriem olivove listy a samento.vysledky viacmenej zatial minimalne. ale par dni dozadu som zacal brat striebro z lucenca 2-2,5deci dene po prvom dni ma zacali bolet pluca a nebol som si isty ci som nechytil dalsiu infekciu alebo sa mi to nezhorsilo tak na dalsi den som si nedal striebro polepsilo sa mi .ako dva dni dozadu stav. tak na treti den som si dal striebro opat po par hodinach bolest na plucach dalsi den to iste. takze striebro funguje asi najlepsie a prenika aj tam kde je infekcia neoaktivna a spiaca-schovana(pred pozitim striebra ma pluca neboleli len som chrapcal a kyslal). spominam si na niaku zenu co mala boreiozu a vravela ze je vyliecena a brala len striebro rok a pol a potom vraj pol roka samento. takze pravdepodobne koloidne striebro sa mi zda ako jedine vychodisko.
striebro sa mi zda jedine ucine podla mojej vlastne doterajsej skusenosti

Naposledy upravil: 5qo (2011-10-14 21:25:42)



47

Re: Pľúcna Chlamýdia

Nuz ked mas velmi vela znicenych mikrobov naraz, mozes dostat z toho uhynovu reakciu/Herxheimer. Telo totiz dostane hromadu uhynutych mikrobov naraz a ich toxicky obsah sa rozleje po tele a vyvola reakciu ako otrava.
Znizenie herxheimerovej reakcie vyzaduje znizit davku antimikrobialnych a pouzivat silne cisatiace enzymi a ine odmorovacie prostrtiedky, vcitane extra vody a absorbentov.
Ked sa vacsina mikrobov postupne vybije a odprace, reakcia sa znizuje az kompletne zanikne.

Na stimulaciu aktivity a poctu roznych bielych krviniek, najma NK, je dobre pouzit rozne hubove vytazky a betaglukany. Davka betaglukanov, intenzivna je 3 x 400 mg, udrzobna na zvysenie imunity je 2 x 200 mg minimum.



48

Re: Pľúcna Chlamýdia

len mne tie betaglukany vobec nezaberaju co vidim na krvnom obraze ja mam stale polovicnu hranicu minima bielych krviniek aj ked ich berem 2gramy denne :-( mam to uz vyse 15 rokov od detstva



49

Re: Pľúcna Chlamýdia

Nuz neviem ktore biele krvinky tI chybaju, je ich totiz hromada.
Tu ich nas vymenovane, zobrazene a popisane ktora ma aku funkciu
http://en.wikipedia.org/wiki/White_blood_cell



50

Re: Pľúcna Chlamýdia

zial vsetky do rady mi chybaju
neutrofily 2,06 norma je (2,5-6)
lymfocity 0,78 (1,5-3,5)
monocyty 0,07 (0,2-0,8)
eozinofily 0,00 (0,05-0,3)
bazofily 0,01    (0,01-0,1)
a to som bral minimalne tri tyzdne betaglukany pred testami a aj AHCC a vselico ine
snad ci nemam poskodenu kostnu dren cital som ze su niake choroby ked sa kostna dren nahradi kolagenom pri poskodeni...alebo uz neviem co ale mam uz minimalne 17rokov teda uz vacsinu zivota :-(