Téma: Je to vôbec možné?!?
Ahoj RNG!
Som tu nový - ak dovolíš, budem tikať...
Neviem, či som mal vôbec kvôli tejto veci zakladať novú tému, ale nechcel som to zaraďovať "len tak" niekam. (poprípade to potom vymaž, ak chceš...) Téma je, a zároveň nie je o zdraví - je skôr o zdravotníctve, o systéme + celkovo o medicíne, ako "vede", odbore, ktorá by tu mala byť pre nás, pre ľudí (viď. zloženie prísahy pomáhať ľuďom, atď.!).
Takže, na viacerých fórach, stránkach na nete som sa dočítal o aktuálne(posledné roky) dosť "omielanej" téme, a síce Tráviace ťažkosti spôsobené DOSTATKOM/NEDOSTATKOM žalúdočnej kyseliny!!!
Ako to vlastne teda je? Prečo sa pacientom rad-radom diagnostikuje (diagnostikuje?) prebytok kyseliny? Na akej diagnostickej metóde je to postavené? Ako mi to môj lekár zdôvodní - ak by som sa ho spýtal, že Z ČOHO USUDZUJE, že mám prebytok kyseliny? Prečo sa neaplikuje Heidelbergov test - len kvôli financiám? Je vôbec možné, aby sa v dnešnej civilizovanej a modernej (technicky vyspelej - rôzne diagnostické metódy!) dobe takto zaobchádzalo so zdravím (životom!) človeka...??! Ako môže niekto poslať domov človeka s opačnou diagnózou??? Kto nesie zodpovednosť za zlú diagnostiku, spôsobujúcu potom následné zdravotné ťažkosti pacienta, prípadne aj niečo horšie??! Je to problém len tu, na Slovensku, prípadne v ČR, alebo je to globálna záležitosť? Alebo je to vec "obchodu" a moci? Vie lekárska obec o tomto probléme? ...je im to jedno???
Uvediem len úplne laický príklad a možno je to blbosť z medicínskeho hľadiska, ale len na demonštráciu: Ak by som trpel na cukrovku, a niekto by mi zlou diagnózou zistil akoby pravý opak, a nasadil by mi liečbu, ktorá by mi cukrovku ešte viac podporovala, a teda zhoršovala môj zdravotný stav, čoho následkom by bolo výrazne podlomené zdravie + ďalšie komplikácie + doživotné zdravotné problémy, tak predsa toto musí mať nejaký postih či už diagnostikujúceho lekára alebo nemocnice...!
Nerozumiem tomuto celému...a to absolútne...(pričom mi nepripadá, že by som bol nejak slabšie mysliaci jedinec!)
Ak už konkrétne takto bola niekde tu v témach postavená otázka, tak sa ospravedlňujem za "zdvojenie" témy, no veľmi ma to zaujíma!!!
Ďakujem za odpoveď...