Odporucene denne davky boli stanovene v USA na poziadanie vlady v roku 1948, a kedze to bolo napochytro zbuchane, mnohe hodnoty tam boli vyslovene dane uplne bez vyskumu, ciste ako dohoda medzi nazormi "autorit" , clenov komisie na to urcenej vladou zostavenou z vladou uznavanych medickych autorit.
Odvtedy samozrejme uplynulo hromadu casu, velke mnozstva vyskumov, ktore zistili,ze tieto hpodnoty nie su spravne, ze neplatia pre kazdeho a ze su casto potrebne podla zdravotneho stavu ine, ovela vyssie davky z roznych v tabulkach.
Napriek vsetkym dokazom medicka komunita odmieta tieto archaicke dnes uz tabulky zmenit,.
Ja napr beriem 3 za 6 gramov vitaminu C co je 50 az 100 nasobok(10 000%) odporucenej dennej davky, ba dokonca v pripade viralnej nakazy beriem aj vyse 30 gramov pocas 2-3 dnoch na potlacenie napr chripoky, co pracuje vyborne
Obdobne je to s vitaminom E, kde po vyse 20 000 roznych vyskumnuch sprav cast lekarov je dnes za davky 200 az 800 IU, proti starym odporucenym dennym davkam 15IU
Stress B poznam uz vyse 12 rokov a pouzivam ju aj vo vacsich davkach(dvojnasobok) nez tato v case stresu, tj nie stale
Ale napr na periferalnu neuropatiu beriem obcas az 1000 mg benfothiaminu(forma B-1 vysoko tolerovatelna telom) a 1000 mg inositol hexaniacinate, co je forma vitaminu B-3.
Na extra energiu beriem obcas sublingualny(pod jazyk) methylcobalamine v davke az 5000 mikrogramov, co je absurdne vysoko, podla tych archaickych tabuliek. Samozrejme to je vsetko na rady lekarov, co sa s tym zaoberaju a co mali s takymito davkami uspechy. A ja ako stary konzervativec pockam od prvej spravy niekolko rokov a az ked to iste tvrdia mnohi ini lekari zo svojich praxi, pouzijem ich rady aj ja .
Co sa tyka specificky vitaminov B, mnohe su vyrabane roznymi kvasnymi procesmi,teda obsahuju nielen samotny vitamin, ale aj zvysky kvasnych procesov, takze aspon pocas tej protikvasinkovej diete by som s nimi bol trochu opatrnejsi, tj brat ich v mensich davkach podla moznosti. Ale to je len moj osobny nazor, lebo v tomto sa zatial nazory lekarov, ktorych sa drzim znacne rozchadzaju(tj len pocas protikvasinkovej diety , inac su za ovela vyssie davky,nez uvadzaju tie archaicke tabulky)
Mnohe s tych hodnot v tabulkach su archaicke, lebo myslienka tych tabuliek bola povodne stanovenia minima potrebneho kazdym clovekom, nie optima na rozne zdravotne stavy. Mnohi lekari dnes ale pouzivaju rozne nie len ako vyzivu, ale aj ako liecivo na rozne problemy
Nuz a o tom nechce farmacia a organizovana medicina ani pocut, pre nich su lieky len to, co je schvalene organmi, kde hraje prim farmacia a jej zaujmy (a podla moznosti patentovane),aby to poskytlo ochranu a moznost bezkonkurencne vysokych cien, tj sustredia sa len na chemicke latky nezname v prirode, umelo vytvorene.(niekto sa lubi hrat na Stvoritela, ako keby v prirode nebolo dostatok latok , ale zialbohu na prirodnyhc sa neda zarobit, lebo nie je na ne mozne dostat exkluzivnu ochranu na vyrobu a predaj=patent)
Naposledy upravil: RNG (2011-02-11 14:25:27)