1

Téma: Neznama choroba asi traviacej sustavy.

Dobry den som tu novy kedze som nikdy nemal take problemy aby som musel behat po forach tj cital som sem tam ale nikdy som sa neregistroval. Ale situacia ma donutila skusit sa spytat. Drzi ma to uz vyse tyzdna a pol.

Zacalo to tak ze sme sli s kamaratom ako bezne na taku mensiu turu do lesa. Bol som v pohode ako vzdy plny sily no ako sme sli v stvrtke tury som zacitil mierne teplo ale nepripisoval som tomu nic siel som dalej a spravil som mozno 20 krokov a znovu este silnejsie teplo z brucha smerom hore zacalo mi byt nevolno musel som si cupnut na chvilku nemohol som ist dalej ked uz sa prilepsilo a myslel som ze je vsetko ok znovu tak sme sa museli otocit a ist spat i ked neskor prislo auto po mna.

No a odvtedy to prebieha stale. Priebeh bol taky ze mam teploty ziadne extremy max 36,5-37,3 bolo a to kazdy den. Podozrieval som bryndzovu natierku co som rano jedol neviem. Potom som pil este susenu srvatku stravujem sa zdravo toitz celkom i sportujem nikdy sa mi toto nestalo okrem brusnej chripky co som mal zaciatkom roka od sestry som nemal brusne problemy nejake. Tj citim bruho minuly tyzden viac tento citim ale menej. Namahat sa moc nemozem lebo potom ma brucho zacne boliet a moze mi prist nevolno. Co sa tyka liecby tento tyzden pijem vela caju hlavne nehctik a zihlava. jem vlocky rano s jablkom a snazim sa jest ako tak aby som neschudol moc. Kupil som si i probiotika tie jem tyzden asi. Tento tyzden som doplnil aloe vera stavu rano s cajom a po ranajkach dam probiotika. Tri dni dozadu som si kupil citrovital kedze ital som kade tade ake su grepove kvapky fajn. No problem bol ten ze som si dal asi velke davky prvy a druhy den tj nalacno 24-5 kvapiek i vecer. V ten den sa mi ako keby polepsilo trosku som mal energiu a na druhy som bol uplne zniceny davku som tiez nechal 25 rano i vecer. Tj ako keby sa mi po tom citrovitale pohorsilo mierne. Potom som sa docital ze to moze byt herxova reakcia co je zhorsenie priznakov docasne. Teraz som znizil davky citrovitalu na 10 rano a 10 vecer aby som to nezhorsil este viac. Doktorke sa asi nevyhnelm kedze si chcem dat spravit krvny rozbor ale zaujimalo ma co to moze byt pretoze uzivatelov je tu mnozstvo. Pripadne RNG by mohol vediet poradit o co sa jedna vdaka.

2

Re: Neznama choroba asi traviacej sustavy.

Zialbohu citrovital je prilis slaby, aby znicil vaznu infekciu zaludka. Na to treba ovela silnejsi povodny citricidal, kde polyfenoly v grapefruitovych jadierkach su chemicky zmenene na ovela ucinnejsie quartenialne zluceniny. Ten dnes vyravba jedine firma BioChem research corp, vsetku ostatne grapefruitove plodukty su podvod,naletel si na to,  aj ked niektore dokonca nesu meno "citricidal brand". Ale trochu ucinku predsa len maju, len v ovela vacsich mnozstvach, zialbohu.

Bryndza je vyrobena nekontrolovanim kvasenim, tj rozmnozuju sa v nej rozne mikroby a obcas sa vyskytnu aj skodlive, nielen normalne probioticke mikroby mliecneho kvasenia(lactobacily). Takze tam mozu byt najma camphylobactery, salmonely alebo niektore E-coli infekvia
Viac na  http://en.wikipedia.org/wiki/Foodborne_illness
Ked si to nevybil este v zaludku, napr koloidnou stribornou vodou,rozmnozilo sa ti to v malo kyslomn zaludku roztiahlo sa ti to az do criev, kde je to tazsie vybit, lebo koloidna strieborna voda ma len niekolko sekund ucinnost, tj do criev sa plne aktivne uz nedostane.
Nezostava ti nic ine , nez brat hromady mikrovlaknin, cim podporis probiotika v crevach, treba si ich zaroven aj nasadzovat, tie sa rozmnozenim postaraju o vytlacenie inych kultur, ktore ziju najma z cukrov a bielkovin, mikrovlakniny nevedia spracovat.
Doktori bezne nevedia vela o crevnej flore, len hadaju, takze ti velmi nepomozu. nanajvys ti predpisu atb, ktore znicia vacsinu skodlivych mikrobov , ale zaroven aj uzitocnu crevnu floru, co niekedy situaciu nielenze nenapravi, ale zhorsi.
Ale vyber je na tebe.
Pomocne je brat NAC a serrapaptazu, lebo mnohe zo skodlivych mikrobov tvoria pre svoju ochranu maskovane velke skupiny,biofilmy a podobne,  ktore pre znicenie treba najprv odmaskovat

3

Vdaka no neviem ci to bol zaludok skor creva asi lebo jest vladzem nevracial som ani raz ani nic. Mozno prve dva dni som nemal chut jest vtedy som si dal rano iba jablko banan a mrkvu a cierne uhlie. Prve tri-4 dni som si dal i lyzicku polievkovu striebra co som si doma urobil mam generator jeden doma ale pouzivam prevazne z vonku.

Chcel som i citricidal spociatku ale nemali ho nikde. Ten citrovital neviem lebo po nom sa mi pohorsilo co som pripisoval tej reakcii herx. Teda priznaky boli podobne niektore ako som cital. Na niekoho to moze fungovat hadam mozno niekomu to nic nerobi niekomu ano. Same neviem:) Ale je mozne aby mala nejaka takato nakaza taky rychly priebeh ze najem sa a o dve hodiny mi je zle ? To je ako blesk.
No viem ze co doktor moze spravit je dat mi antibiotika to je jediny smer akym sa to bude uberat:)

4

Ked mas v zaludku a crevach skodlive mikroby, tak ich znicenie vzdy vyvola uhynovu reakciu/herxheimer, lebo sa ich obsah vyleje a dostane do krvi. Ale tato reakcia trva len kratko a donekonecna nemozes nicit tie skodlive mikroby, lebo ich je len obmedzene mnozstvo. A vynicit ich aj tak musis, lebo sa premnozia a znicia teba.
Herx znizuju enzymy a absorbenty,  najma zmesi mikrovlaknin ktore zrejme musi brat kazdy  aj tak.
Ak mas reakciu na jedlo za 2 hodiny, znamena ze mas malo kyselin a silnu nakazu v zaludku. lebo za 2 hodiny by sa potrava nemala este do criev dostat. V zaludku sa nakaza da pomerne lahko znicit, 4 x 1/4 deci koloidneho striebra by ju malo potlacit za par dni, dokonca potlaci za 3 tyzdne aj helikobacter pilori, na ktory inac treba kombinacia 3 antibiotik a aj to casto nestaci.

5

No takze po mesiaci mierne zlepsenie ale stale ked sa namaham bolest brucha a zaludka alebo pankreasu neviem. Nejako som sa etse nedal dohromady. Bol som na krvi ok az na mierne zvyseny birilubin vraj to mozu mat ludia bezne, sono vraj ok  moc ok, este cakam na stolicu, plus bolo som na gastro zaludok ok ani vredy ani helicobacter ani celiakia. Hmm teraz ma poslali na neurologiu. Inak hlavne ked zaspavam niekedy mam pocit ze ako keby som siel odpadnut i cez den ked chodim ale zatial to zvladam. Mozno su to i nervy nejaky priskrinuty ktovie som zvedavy na vysledky stolice a neuroogiu. Mesiac je uz dost hmm neviem co to moze byt teda nikdy sa mi toto nestalo. Nieco tam je ale kde a co neviem.

Teploty zvysene uz nemam ako som mal prve dva tri tyzdne vacsinou pod 37 sem tam mozno 37 ale 37,3-4 ako som maval uz nemam.

Naposledy upravil: rafffaelo (2014-01-28 14:43:43)

6

Lekari ti neptredpisu kyseliny, lebo ich nemeraju, ale len hadaju a systematicky na palu=nedfostatok kyselin a kvasenie/hnitie  v zaludku predpisuju presny opak, zastavenie tvorby kyselin.
Atb znici nielen nakazy v zaludku, ale aj to nie vsetky, len niektore bakterie, ale znici aj nasu velmi potrebnu crevnu floru a tym az 70% imunity. Takze to nie je ziadne riesenie.
Gastro tak isto nezistuje nedostatok kyselin, enzymov samozrejme ani mikrovlaknin a probiotik A lekari velmi zriedka tento problem nedostatkov adresuju, ked vobec.A aj tak ho neadresuju neskodnymi potravinovymio doplnkami, ale chemickymi liekmi plnymi skodlivych postrannych ucinkov.
Takze neocakavaj od nich ze ti napravia travenie doplnkami, to si musis doplnit na vlastnu past.
Lebo ked to neurobis, zapaly v zaludku pokracuju do pankreasu a criev a to vedie postupne k IBS, Crohn a ulcerativnej kolitide, a teda znacne skratenemu zivotu.
Travenie si treba napravit za kazdu cenu,,inac to vedie k stovklam roznych problemov

7

Rng a podla priznakov co som napisal v prvej sprave myslis ze to moze byt nieco s traviacimi organmi ci to nemoze byt cosi ine napr nejaky sval natrhnuty alebo tak alebo podhrudnica alebo nejaky nerv v chrbtici. Tj ked sa mi to stalo necitil som zidnu bolest iba teplo vyzarujuce z brucha smerom hore a zacala sa mi hlava tocit ale bolest ziadna az na druhy den som nemal chut nic jest a bolo mi na odpadnutie niekedy. Tak isto pri namahe napr ked idem do schodov ma to zacne boliet viac ako v klude a keby som to prehnal myslim ze by som mohol i odpadnut. Lebo co som bol vcera u doktora co mi robili vyter vraj mam zvysenu mierne nejaku bakteriu ale ta bezne vraj komplikacie nerobi tesil som sa ze to je ten nepriatel ze tdostanem lieky na to ale nic mi nedala znovu ma poslala na sono kedze minule som bol troska najedeny mozno cosi prehliadla. Plus este mi brali krv na boreliozu nahodou ci nemam ale neviem ta inkubacna doba by bola dlha od leta preto myslim ze to asi nebude ona.

8

Ako som povedal, gastro VIDI len viditelne zmeny, nemeria ani ake vseliake mikroby sa nachadzaju v traviacom trakte, ani uroven kyselin, ani uroven vylucenych enzymov a nedava ziadny zvlastny doraz na mikrovlakniny a probiotika
Samozrejme mozes mat nejaky sval natiahnuty, natrhnuty a podobne, ale to by bolo skor vidiet, ked ti urobia poriadne CT.

Naposledy upravil: RNG (2014-01-31 12:42:56)

9

No co sa tyka gastra brali iba vzorky na helicobacter ten tam nie je potom vyter z konecnika co mi doktorka povedala ze je tam nejaka bakteria zvysena ale vraj z praxe co vie nesposobuje ziadne taketo velke problemy takze nic mi nedala. Este stolicu vzala na helicobactera plus idem este raz na sono minule som totiz nebol uplne nalacno nemuseli vidiet vsetko. No a krv na boreliozu vzali ale to asi nebude ono. No uvidime ako dalej potom dam vedeit ci sa to posunulo niekam konecne.

10

OK. Ale uvedom si, ze kyseliny enzymy mikrovlakniny a probiotika su to, co ti robi dobre travenie a absorbciu a to zialbohu lekari zriedka adresuju.

11

Ano ani vsak jem i probiotika a tak ovsenne vlocky s jablkom to jem roky ale teraz sa zacinam priklanat k tomu ze to asi vobec nemusia byt traviace tazkosti uplne. Totiz v krvi som mal mierne zvyseny birilubin nieco cez 30 cital som po forach ze to moze byt neskodne ale moze to predstavovat i zapal. akedze ma boli tesne pod rebrami tj tam kde je zaludok tj mozno si to zamienam za zaludok ale zaludok to nemusi byt. Tj moze to byt pecen, pankreas, alebo slezina. Cital som zhodou okolnosti o mononukleoze dnes niekde tam su bolesti pecene a sleziny. Vo stvrtok idem na sono znova takze sa uvidi. I ked neviem z coho by som tu mononukleozu dostal teda lebo vraj je to choroba z bozkavania a teda ja som sa teraz dlhsie nebozkaval tj neviem ci sa to da nachytat i inou cestou. Vraj sa to tazko i zistuje z krvi. Nemoze to byt nieco take?

12

No takze po absolvovani vysetreni roznych urcil neurolog vraj panicky atak diagnozu a dal mi magnezium. Ten uzvima uz mesaic ale neviem je mierne lespie ale este nie som fit mozno i bez magnezia by somsa dostal tam kde som. Tj travenie to nie je. Bol som na srdci echo a ekg tam zistili palpitacie busenie nikdy som nemal tieto rpoblemy pred tymi dvoma mesiacmi aj cosi. Zachvat alebo co to bolo som nemal taky uz ziaden chvalabohu niekedy je pocit ako keby cosi islo ale nic vazne sa nestalo.

Kedze ako sportovec sa mi nevidi ani toto zeby som mal tenanicky zachvat napr kedze som sa nejako nestresoval. Dal som si zobrat este krv na test borelii lebo jedna doktorka povedala ze to moze byt i tym. Po 5 tyzdnoch cakania dosli vysledky Igm negativne ale Igg hranicna hodnota. Podla doktorky koznej to nic nie je a suvisi to s sprekonanou infekciou vraj. Ako som cital pri borelii mozu byt i panicke ataky kedze napada nervoovu sustavu. Hlava ma pobolieva i pod hrudou zatial stale sem tam i inde. Docital somsa i to ze napr IGg test pozitivny nemusi vzdy znamenat ze borelia v tele je znicena.  A kedze nemienim cakat ak to je borelia nahodou kym sa mi pohorsia priznaky po citani for som si kupil macaci pazur budem pit denne jeden pohar zacal som dnes plus lapacho. Atd. Pretoze teraz nie som si isty ci to nema nieco spolocne. Nespolieham sa len na lekarov po precitani jedneho clanku co pacienta liecili na tetaniu a nic nepomahalo a nakoniec mal boreliozu:))

a kdeze som cital niekde i od RNG ze Samento by malo s tym zatocit tak som si kupil sypany macaci pazur take velke kusy chcems a spytat teda RNG ci to moze byt i z toho tieto komplikacie a ci tam moze byt suvilsost i ked podla doktora boreliu nemam ale protilatky igg boli hranicne.

13

Samento nie je sypany macaci pazur, ale velmi ucinny vyytazok z neho. 2 x 15 kvapiek samenta podla viacerych lekarov ma ucinok 18 gramov "sypanej" byliny.
Virus EBV, co sposobuje mononukleozu ma dnes v tele vyse 98% ludi a prejavi sa len ked mas oslabenu viralnu imunitu.  To ale neznamena, ze ti nenapada pecen alebo nervove obaly.
Testy nan, ako aj na ine vurusy, na borelie, chlamidie pneumoniae, mykoplazmy a l-formy zatial poriadne neexistuju, a tak isto neexistuju na ne ziadne vysokoucinne lieky.

14

Ahoj RNG. Takze poviem takto viem ze Samento je tinktura s odstranenymi nejakymi prvkami . Ale cital som zahranicne fora ze caj staci niekde som videl tem sa dohadovali ci samento ci obycajna bylina a vraj caj je uplne postacujuci niektori pisali ze caj im zabera viac ako samento a niekde opacne tazko povedat:)). Ja sa skor dam na stranu boreliozy pretoze ma boli hlava, sa mi vidi i klby troska nie moc hlavne dole na clenku a niekedy i klby na rukach. A sa mi to nevidi. Co sa tyka dracieho pazuru stryri dni som to pil dnes som si musel dat nutenu pauzu po vcerajsej noci vecer som siel spat v pohode a v noci sa zobudim srdce bilo ako o zivot teplo zimnica zeby herx reakcia na nieco? Nad ranom tak isto. Lebo doteraz som mal pokoj s tymto toto sa mi stalo prvy krat po dlhom case a to teraz ked pijem pazur. Myslis RNG zeby to mohlo byt toto?

15

Herxheimer je vlastne otrava z obsahu zabitych mikrobov. A prejavuje sa rozne.
Samento bolo specificky vyvinute na Boreliozu, napr dr Whittaker si s nim vyliecila boreliozu, ktora ju prikovala do stolicky na 15 rokov, nic ine jej nepomohlo.
Ale vzdy vytazok znamena nieco vytazene a ine odhodene, tj na ine choroby to nemusi byt lepsie , ako caj z byliny.
Na boreliozu ale jeden z lekarov porovnaval ucinok 18 gramov byliny a 2 x 15 kvapiek Samenta, ako rovnocenne.

Z coho si mal to bitie srdca a zimnicu ti nepoviem, ale mozno to bol aj herx. A mohol to byt aj stres, mikrobialna nakaza, akych obieha tisice, alergia atd. Nemam krystalovu gulu....

16

Inak teraz citam este o stetke lesnej vraj ta tiez zabera nepoznas? Inak ja som mozno zacal davkovat hned prudko prvy den dva pohare druhy uz 3 rovnako aj treti aj stvrty mozno som to prehnal naraz. Najhorcie ze lekari prosto su nauceni cosi podla prirucky takze to nemoze byt porelia ked som mal Igg ukazovatel hranicny len prekonana ako poviem ze hroza. Do antibiotik sa mi nechce moc ist. Este vyckam na tu stitnu zlazu ale pochybujem.

17

Nuz ja sa sem snazim davat len spravy od mojich lekarov a o stetke lesnej nemam od nich ziadne informacie zatial. Borelioza nemoze byt prekonana, len v nizsom stadiu.Telo nema dostatok obrannych latok, aby tuto infekciu potlacilo uplne, len zmiernilo.