1

Téma: Detox mozgu

Ahoj RNG. Prvý krát v živote by som chcel detoxikovať svoje telo ( mám 30 rokov ), našiel som článok na: http://zakladzdravia.meu.zoznam.sk/psychicke-problemy/    , je to síce pod psychickými problémami a týka sa detoxu mozgu, ale podľa mňa je to celková detoxikácia aj na telo, nielen na mozog. No zíde sa mi aj na mozog ten detox smile, hlavne za posledných 5 rokov ( bol som policajt, ale nenaplnili sa moje ideály o fungujúcom policajnom zbore, preto som dal výpoveď ). Celkovo sa cítim zdravý, odmalička pretekám na bicykli, no pred dvoma rokmi cez celú sezónu som príliš intenzívne trénoval až na koci sezóny došlo k takému pretrénovaniu, že som mal 6 dní teplotu 39,5, CRP zápalový faktor 40, pričom limit je asi do 5 , chorý som sa vôbec necítil, po tých 6tich dňoch to naraz prešlo, akoby sa nič nestalo. A práve od tohto obdobia mám fyzicky pocit akoby som nevládal, keď idem po schodoch začnú ma páliť stehná, pritom som dobre trénovaný. Aj do trénovania mám nechuť, častokrát idem trénovať nasilu ( trénujem takmer každý deň ).  Neviem, či mi v tele chýbajú nejaké látky ( minerály, vitamíny, ... ), sčasti to pripisujem aj psychike, ktorá bola práve za tie posledné dva roky pod veľkou záťažou kvôli nepríjemnému nadriadenému, bol presne taký, ako sa píše v článku vyššie "Horšie je to vtedy, keď máte vo svojej blízkosti nie celkom normálneho človeka, ktorému ubližovanie, degradovanie a ohováranie druhých robí radosť". Teraz už som konečne slobodný a chcel by som si komplet prečistiť telo a mozog. Je podľa teba táto detoxikačná kúra dobrá, prípadne by si na nej niečo upravil ( množstvo doplnkov, dávkovanie, atď. )? Už som si objednal z iHerbu Spirulinu, ktorú berieš aj ty, ďalšie doplnky chcem objednať v najbližšej dobe, len som to chcel najprv prekonzultovať s tebou. Ďakujem pekne za každú radu.

2

Re: Detox mozgu

Nuz podla mna potrebujes v prvom rade sa destresovat a napravit si spanok.
Myslim ze tam je zakotveny tvoj cely problem, nie v zamoreni.
Odmorovanie samozrejme pomaha, Na to su rozne enzymy, absorbenty a pripadne aj chelacia, najma ked mas hodne amalgamovych plomb.
Zapalovy faktor nie je z pretrenovania, ale z nejakej mikrobialnej nakazy najskor. Kedze ja nemam krystalovu gulu, neviem ti povedat, co by to mohlo byt. Zvysena teplota ale moze byt az 38 pri strese, ale nie 6 dni v kuse.
Nahle prichadzaju a odchadzaju najma virusy, a kedze ich je coraz viac roznych okolo nas a dokonca hromada v nas cely cas, odporucam kazdemu si zvysovat viralnu imunitu/.
Uvedeny clanok je zmes pravd, polopravd a zaujatosti proti napr masu. maso sice potrebuje viac kyselin a enzymov a tvori viac odpadu, ale zdrave telo s dostatkom kyselin a enzymov , alebo s ich doplnenim to zvladne bez problemov.Ale vyhybanie sa co najviac cukrom a bielym mukam a preorientovanie sa na celozrnne produkty a pre mnohych na bezlepkove je velmi zdrave.
Takze odporucam pre mnohych brat doplnky kyselin enzymov mikrovlaknin a probiotik.
Mnohe doplnky z toho clanku velmi schvalujem, najma na precistenie tela, kratkodobo.

3

Ako sa mám destresovať? (ak je to tu na fóre už rozoberané, tak si to nájdem)
Čo sa týka amalgámových plomb, tak tých som mal dosť v ústach a práve aj behom týchto dvoch rokov som si väčšinu vymenil za biele.
A ten postup detoxikačný, čo je v článku odporúčaš, možem sa na neho podujať, najmä čo sa týka "Potrebné produkty a látky, a ich denné dávky použité v programe ".
Čo sa týka mäsa, to vylučovať nebudem, pretože konzumujem iba domáce, len mlieka a mliečnych výrobkov škoda,že sa musím zbaviť. Ináč mlieko pijem iba to neupravované z mliekomatu alebo priamo z družstva. Chlieb si pripravujem doma kváskovy z ražnej, špaldovej a pšeničnej celozrnej múky, ktorú mam priamo z mlyna.

4

http://rng.nazory.eu/rubriky/s/spanok
http://rng.nazory.eu/rubriky/s/stres
Test na zamorenie ortutou je jednoduchy, staci ti zobrat napr 200 mg ALA a ked nedostanes poriadne virenie ortuti na par hodin, tak nemas zamorenie velke.
Na lepok ma az 20% ludi alergie,mnohi o tom netusia, to ti nepomoze na to piect doma z razi, psenice a spaldy, ale sa vyhybat vsetkym zdrojom lepku.
To iste sa tyka mlieka, kde najma z vekom pribuda alergii na mlieko.Na stastie na to su dobre enzymy(dairy enzymes) s ktorych pomocou sa da mlieko pit.
Alergie ti moze zistit alergolog

5

ALA myslis kyselinu alfa lipoovu? Ved tu som bral minuly rok asi mesiac ako doplnok vyzivy. Ziadne vedlajsie ucinky som z nej nemal.
Domaci chlieb si nerobim kvôli tomu aby som sa vyhybal lepku, na ten alergiu nemam, proste len tak, chcem sa zdravo stravovat a najlepsie z doma vyrobenými produktami.
Alergiu na mlieko tiez nemam, len je zdravsie mlieko priamo z kravy ako pasterizovane v krabici, aj ked sa odporuca ho prevarit, ani to nerobim, len si ho zohrejem.
V kazdom pripade u mna je povodcom problemov stres, ako si u oedol vo svojej prvej odpovedi. Takze dam sa okamzite na destresovanie.

Naposledy upravil: Strejdo (2014-03-18 08:22:35)

6

Drzim palce!
nezabudaj na L-theanine, stress B vitaminy, zlepsit si spanok a najma zacat cvicit pravidelne napr thai-chi . To ukludnuje znacne. Mne sa napr upravil tep zo 75 na 60 po roku cvicenia, hoci len hodinu za tyden.

7

L-theanine? , zas nieco nove pre mna, o tom som este nepocul, musim nastudovat. Co mi vlastne vsetko treba kupit z doplnkov a v akom mnoztve uzivat?

8

L-theanine je aminokyselina zo zeleneho caju, znacne ukludnuje a neuspava. Davka je 2 x 400 mg, co sa rovna 6 az 10 salok zeleneho caju, ale bez kofeinu.

9

Co povies na tento L theanine http://www.ebay.com/itm/250-SERVINGS-L- … 1262869870  ? A stressB si mam ktory zobrat, ktory ma naj zlozenie?

Naposledy upravil: Strejdo (2014-03-18 23:15:57)

10

Dobra cena za L-theanine!

Mna osobne "naj" produkty ani znackove velmi nezaujimaju, skor pozeram na  vyhovujuce obsahy a ceny. A tento mi zhruba vyhovoval na bezne ucely.
http://www.iherb.com/Twinlab-Stress-B-C … l&ic=6

11

nevedel som to ktorej temy to dat ale sem sa to hodi asi... co poviete na toto ? smile ...

http://www.svetkolemnas.info/novinky/zd … ho-nevsiml

si zoberte ked on zil a zije zivot bez mozgu a celkom normalny ....tak aka moze byt plna kapacita ,,plneho'' mozgu v hlave cloveka?  fakt clovek vyuziva asi len 10% mozgu tym padom ci ? smile

12

Nazov je bombasticky. Myz mal mozog, hoci podstatne mensi a vytlaceny hydrocefalitidou do celkom malej oblasti.
Ale zrejme na statneho uradnika a naviac Francuza aj ten zbytok mozgu postacil, hahaha.
Inac normalne clovek pouzije maximum 3% svojho mozgu za cely  zivot, takze aj maly zbytok mozgu,  intenzivnejsie pouzity zrejme postacuje.