Téma: tetania?
Ahoj rng.
Od zaciatku roka mam problemy. Najprv mi zacali tri dni strasne trpnut ruky a nohy. To preslo, zostala len slabost. O tyzden na to som si dal entizol, tri dni, 3-3-3. Chceli sme sa doma odparazitovat (mali sme zohnate aj dalsie antihelmetika a podla zdravi-az najlepsie zacat entizolom) ja som mal strasnu reakciu, mozno herx, mozno len vedlaji efekt. strasne utuky triasky, palenie kostrového svalstva, nervozita. hrozne daco. pomalicky sa to davalo ako tak dokopy. tesil som sa, ze uz bude ok. lenze potom to znova prislo, zasa som zacal trpnut na celom tele, ovela viac ako dovtedy. cwelkova svalova slabost, rozne zavrate, tlaky do hlavy, uchopenia hlavy, triasky. ako tak sa to zlepsuje, za ten cca mesiac. zostala mi len slabost a mierne tlaky v hlave. slabost je teda poriadne niekedy. cez den sa mi príznaky rozne menia, vecer vacsinou sa to ustali na tu najlepsiu cast. cakam, ze to snad odoznie.
kroky zatial urobene. MR krcnej chrbite. OK. EMG - Pozitivny test na tetaniu, dubltety po druhej minute v ischemickej faze. TYest na myasteniu negat. EEG ok. USG krku ok. Od neurológa predpisany karbamazepin - timonil retard 150, beriem jednu tabletku, silne vedlajsie ucinky (zavrate). najviac mi teraz pridal ritrovil 0,5, pol tabletky ked pride triaska. (viem, ze je to benzodiazepin, takze opatrne) zaroven som nemohol spat, melatonin, lubovnik, valerian a pod. nepomahali. dostal som AD, trazodone, trittiko, pomaha spat.
nechal som si spravit testy na infekcie. borelia zakladny aj western blot negativne. chlamidie zakladny test vysoke igg, 4x take ako referecny rozsah. ze vraj je to ok, ze su to len pamatove imunoglobuliny. kto vie. nechal som si spravit test znova a aj western blot. nechal som si spravit dalsie koinfekcie. vysledky budu tak o 2 tyzdne. nechal som si spravit testy na imunitu. zakladne imunoglobuliny v referencom rozsahu. iba IgE mierne vyssi. IgE je zodpovedny za alergie a parazity. odparazitovavam sa bylinkami. alergie si necham potom vysetrit. bunkova imunita, az na cd19, t.j. b lymfocity vyslo vsetko ok, aj ked ku spodku referecnych rozsahov, b lymfocity tesne pod. bielich krviniek mam ako je u mna zvyok, tesne pod referecnym rozshaom. netusim co to znamena, mam slabsiu iminutu? imunolog ma teraz volno, takze sa to dozviem az o dva tyzdne.
takze jedine co mi namerali je tetania, krvny obraz ok, mineraly v krvi aj v moci ok. jedien oh25d mam mensi, nez treba. zato 1,25ohd mam cca v strede referencncyh hodnot. podla interného som 100 percent zdravy. akurát sa potacam po svete, slaby ako mucha. s tym, ze ta slabota rozne variuje. hlavne nohy, kolena su casto akokeby derave. niekedy zasa vsetky klby akoby nedrzali a otacaju ruky, nohy viac, nez by trebalo. ako marioneta. mierne sa to zlepsuje, ale to viem povedat len tak, ze sa obhliadnem o tyzden, ci dva spat. lebo ide to tak ze dva kroky vpred a jeden spat.
stravujem sa relativne zdravo, kopec ovocia, zeleniny, malo bordelozneho jedla (vyprazane, maso, bilea muka, spracovane veci - aj ked je to po tych AD tazko, lebo robia strasny apetit)
doplnky mam vsetko mozne. acko, vsetky mozne bkca (jamieson stress plex, b-12 500mg - mam b12 odmerane a mal som ju dokonca vysiu) c-cko niekolko gramov - mam kyselinu askorbovu, dcko aj 2000 iu aj viac denne, ecko, NAC, zinok, selen, magnézium lactate ca 300-400mg cisteho magnezia na den, vapnik caltrate plus, jedna tabletka denne, samozrejme v inom case ako magnézium. niacin 250mg (jamieson, no flush), jod (mam namiesany v alkohole a oleji), q10 - 200mg za den, betaglukan 200 mg na den, alli max cesnak, zo 3 tabletky na den. bohuzial, nic nezabera zazrazne, t.j. ze si dam magnézium a citim ulavu.
nemam typicke prejavy tetanie, buchanie sdrca, neodpadavam, nedycha sa mi zle. mam len tu neuromuskularnu drazdivost a vyssie spominane problemy s kostrovym svalstvom.
co by ste mi odporucali na to pridat? na nervy, na svaly, na klby.
od swansonu cakam,pre pripad bakteriálnej infekcie: RESVERATROL 50, SW HERB OLIVE LEAF EXT SUP STR 750MG 60C, SW ULT VIT B-12 HI ABSORP 5MG 60 SUBL TB, SWANSON COLOSTRUM 480MG 120 CAPS, SW ULT POTASSIUM CITRATE 99MG 120 CAPS, SW ULTRA ALPHA LIPOIC ACID 300MG 120 CAP, SW FULL SPECTRUM ECKLONIA CAVA 400MG 60C, DOCTORS BEST SERRAPEPTASE 90 VEG CAPS, SWANSON CAT'S CLAW 500MG 250 CAPS, ULT MAX-ST GRAPEFRUIT SEED 575MG 120C, SW FULL-SPECTRUM WORMWOOD 425MG 90 CAPS, SWANSON BALANCE B-100 100 CAPSULES, SWANSON HIGH POTENCY QUERCETIN 650MG 60C, SW ULTRA PHOSPHATIDYLSERINE 100MG , SWANSON N-ACETYL CYSTEINE 600MG 100 CAPS, SW ULTRA COQ10 200 MG 90 CAP, SW SUP HERB ALOE VERA 25MG 100 SGELS, SW RAW THYMUS GLANDULAR 500 MG 60 CAPS, NOW FOODS OREGANO OIL 90 SOFTGELS