RNG, dakujem. Teda si to objednam a skusim denne tie 2g praskoveho draslika v tej glukonatovej forme a uvidim, ako mi stupne hladina K v krvi. Totizto ja chodim pravidelne roky na odbery krvi, kedze roky uzivam tie draslikove tbl. denne, kde mi sleduju ten pomer draslika a sodika v tele, sodik mam vzdy dobry,mala by som chodit kazde 3 mesiace, no nerobim to tak casto. Tak zacnem to uzivat a potom po par mesiacoch pojdem na ten odber a uvidim, ci mi stupne. Lebo ako som uz pisala, ked som roky brala ten nas chlorid draselny z lekarne,iny u nas nedostat, nikdy som K nemala v norme. Ked som si skusila posledne kupit z I-Herbu od firmy Now ten draslik vo forme glukonatu, ale v tbl.,je ich tam 250ks, kde jedna mala 99mg K a brala som ich denne 4-5ks, a potom som po dobrati balenia zo zvedavosti isla na odber krvi, predstav si, mala som K v norme. Aj doktorka skoro odpadla, ze co sa stalo. Ked som jej povedala, ze som si kupila v tejto dobre vstrebatelnej forme z USA a preto sa mi to asi polepsilo, cumela na mna a nechapala, ze o com to hovorim. Zase druha lekarka, ku ktorej chodim na kontroly stitnej zlazy, lebo aj tam ma poslali, ci nemam nieco so stit. zlazou, ked mi unika ten K, no nastastie testy kazdy polrok na stitnu zlazu, nadoblicky a vsetko su tiez OK, tak aj ona na mna cumela, ze to este nepocula, ze draslik v glukonatovej forme, ze co to je, ze ona pozna iba ten bezny, chlorid draselny.....takze s tymito nasimi lekarmi je to tak. Nic nove.
Tak skusim a uvidim. Bars by mi pomohol, lebo uz som z toho zufala, ked roky to uzivam denne a nepomaha mi to. Ved aj ty ,RNG, mi uz 4 roky radis, co este urobit, vyskusala som vsetko co si mi poradil, precitala mnozstvo clankov, na ktore si mi dal linky za tie roky a nic. V inom si mi hned pomohol, len v tomto to akosi nejde, dokonca aj Damian mi radil kadeco, aj to ze nech skusim ten chlorid draselny brat rano nalacno s jablcnym octom, do ktoreho dam med a zalejem vodou, ze ten by mal lepsie ten K vstrebat v tele, tak to tak robim uz 2 roky a vidis....tak uz ked ty a Damian, obaja ludia, ktorych si vazim uz 4 roky ako ich poznam mi nevedia pomoct, tak uz mi nepomoze ani svatena voda....
Naposledy upravil: 959touareg (2011-08-08 10:42:08)